Yardım etmek istiyorum, ama kullanılmaktan da korkuyorum..

nereye başvuruyoruz canım yaptırmak için?

nereye başvuruyoruz canım yaptırmak için?

çocuk psikiyatristi olan birçok yer yapıyordur sanırım ama resmi olması için üniversite hastanesi olmalı sanırım onlar da RAMA (rehberlik araştırma merkezi mebe bağlı) gönderiyorlar göndermiyorlarsa da kendileri yapıyorlardır okulda da öğretmenler gönderiyor resmi kanalla yine ramda yapılıyor ama 9 yıllık öğretmenlik hayatımda bu çocuk da üstün zekalı diye rama gönderilen çocuk görmedim hep gerizekalı mı diye gönderirler biz de okuldan gönderildik işte aynen gerizekalı mı diye ramda yapıldı ben zaten kızımın farklı olduğunu biliyordum da üstün yetenekli diye düşünüyordum hep zeka aklıma gelmemişti okulda da sorunlu olunca öğretmen gönderdi ama bence geç kaldım ya keşke fark ettiğim zaman zaman götürseydim daha iyi eğitebilirdim belki

bu arada toplumların genel olarak %2si üstün zekalı imiş ancak eğitim ve sosyal çevrede körelirmiş bu yüzden erken belirlenip hem çocuğa hem vatana millete dünyaya faydalı olması sağlanmalı yoksa o dağlarda çobanlık yaparken derece çıkaran çocuklar heba oluyor işte devlet onları erken farketse destek olsa ama nerdee

bu konuyu açtığıma çok memnun oldum, çünkü aldığım yorumlar bana gerçekten çok şey kattı.
bazen saflık derecesinde iyi olabiliyorum, kendim en zor zamanlarımda bile kimseden bişey beklemeidğim için olsa gerek, birisi bişey istiyorsa veya umuyorsa çok mağdurdur sanıyorum. hele anne olduğumdan beri, ne zaman zor durumda birini görsem, sanki kızım birgün o duruma düşecek ve ben bugün o insana yardım edersem eğer, kızıma da destek olan olacak gibi geliyor.

ben de bursla okudum, ama bunun sorumluluğunu hep en ağır şekilde hissettim. burs aldığım kişilere hep transkript götürürdüm, kendim için 1 çalışıyorsam, onların parası boşa gitmesin diye 5 çalışırdım. bir de Elife bak şimdi dediğin gibi. Ben bir şirket veya holding dğeilim neticede, ona yardım ediyorsam gerçekten kendimden kısıp yardım ediyordum. Ama ne oldu, kocaya kaçtı tabiri caizse.. bunu ilk ben öğrendim, çünkü aramak bulmak gerekliydi, benden bir talebi vardı Zeynep ablanın.

sonra Elif geri döndü eve, en son ben öğrendim, dış kapının mandalı olarak.
Ben ne zaman öğrendim döndüğünü, annesi iş aradıklarını söylemek için aradığında.
İş buldum, sonu malum..
Bir işten istifa etmenin de adabı vardır, İşe gitme ve patronun evi arasın, telefona annen baksın "Elif gelmeyecek" desin. O kadar bile sorumluluk taşıma.
Bana karşı da hep savundu annesi, Elifle görüştürmedi bile hesap soracağım diye. O derece korudu, bu nasıl bir korumaksa, ne faydası varsa.

Zaten hep der, "Elif boşandığında onu ben el üstünde tutmasam, herkes hesap sorma hakkı bulurdu" diye. İşte anneliğe bakış açısı bu, kayıtsız şartsız korumak. Tüm sorumlulukları onun adına yüklenmek.

Ona bu sokma akılları verenlere de ihanet etti zaten Elif. Sokma akıl dediğim "kadın çalışırsa günah işler, haramdır" diyen hocalar.
Hocalar Elifi de hoca yapacakmış, 1 sene falan gitti geldi Elif, sonra hoop evlenmeye karar verdi. Hocası çok öfkeliymiş, tam sonuna geldi, bıraktı diye. Ee ne yapalım, Elifin huyu bu.

En son görüştüğümüzde yoksul bir gençle evleneceği için pek üzgündü Zeynep abla kızı adına.
Haklısın, direkt talkepleri yok, ama kelime aralarına sıkıştırılmış talepleri, eksikleri var hep.
Yoksa benim ne Elifin harç tutarından haberim olurdu, ne çeyiz eksiğinden.
Elif sözleniyor, benim çok sonra haberim oluyor, iyi olaylarda ben çağırılmıyorum.
Aslında düşündükçe bana sürekli bir eksiklerini sıraladıklarını fark ediyorum bende.

NEyi farklı yapabilridin ki, pişmanlık duyma bence.
Benim bir arkadşaım da (sanırım bahsetmiştim) tüm özel okulları gezdi, burs bulamadı.Oğlu üstün zekalıydı. En sonunda kendi cebinden yolladı özele, son 2 sene falan kaçırmamak için bir miktar burs vermiş okul. Ama SBS sonuçları iyi gelmedi çocuğun, okul hesap sormuş ciddi ciddi, bu boyutu da var.

cnm bir iki yazına daha denk geldim çok çekmişsin hayattan çocuklktn bu yana.. Allah sabrını mükafatnı kat ve kat verir inş hem bu dünyada hem öbür dünya da sana.. bu iyiliklerin de vicdanının ne kadar kuvvtli olduğunu gösteriyor.. bu zamnda senin gibilerini bulmk zor insanoğlu çok nankör ama sen istisnasın galiba kullanılmış gibi hissetme bence kendini.. Allah rızası için yap yine yardımını.. tabi bütçen karşılığında çünkü seninde bir yuvan var ihtiyaçların var.. bu hayırlar sana dönecektir en güzel şekilde inanıyorum ben

Sağol canım benim, senin için de herşeyin en güzeli olsun inşallah.

Bence siz yardım ettikçe bunlar çalışmak istemiyor,nasıl olsa iyilik meleği olduğunuzu öğrenmişler,ne sizinle ilişkinizi komple koparıyor nede çok fazlaca yaklaşıyor çünkü komple koparsa yardım kesilecek fazla yaklaşmamalarıda vefalı olmadıklarını gösteriyor.
İnsanın kendi kazanması gibisi varmı ? Bunlar başkalarından almaya alışmışlar bunun sonu yok.Tamam Allah rızası için bir yere kadar yardım edilir,eşi dostu arayıp sizi aramaması ?

Herşeyin bir sabrı bir sınırı var,tamam iyilikler Allah rızası için yapılır ama sizin çok eskiye dayanan bir aile ilişkiniz var ve bunun bir vefa karşılığı olmalı diye düşünüyorum ben..

Benimde eşim vefat etti iki çocuğu tek başıma okuttum halende okuyorlar,pazarlara bile çıktım,evde el işi yapıp pazarlarda sattım,iş bulamadım bulamıyorum çünkü ilkokul mezunuyum ve işitme engelliyim ben bu halimle iki çocuk okutup kimseye muhtaç olmadan geçiniyorsam annesini boş ver elif hanım neden çalışmak istemiyor anlayabilmiş değilim ?
Emekli maaşıyla geçinmek mümkün değil ya bunların sizin bilmediğiniz bir yerden gelirleri varsa ?

Keşke zeynep hanıma ve elif hanıma giden iş teklifleri bana gelseydi,insan onuru için yaşar kimseye muhtaç olmadan yaşamak için,bunlar ise ellerine geçen tüm iş fırsatlarını ellerinin tersiyle itmişler,kusura bakmayın ama insan oturduğu yerde Allah para yağdırmaz fakat bunlara oturduğu yerde yağıyormuş çünkü sizin gibi iyi niyetliler oldukça asalakların (özür dilerim ama öyle sinirlendimki) sayısı çoğalacak...

Ipektuncer kalbin cok temiz.
Kusura bakmasinlar ama o anlattigin insanlara parami verecegime daha muhtaci olanlara vermeyi tercih ederdim. Hem zorlanmiyayim bu hayatta,ama herseyimde olsun. Bunlar benim gözümde cok kurnaz insanlar.
Madem öyle, Zeynep hanimda sana kosmasi lazimdi ihtiyacin oldugunda...
Ben böyle tipleri cok tanirim, benim ailemdede var. Eeeeee cok fakiriz, calisin o zaman, ama kocam izin vermiyor ayipmis kadinlarin calismasi...Vallahi benim kocam izin veriyor demek ben terbiyesizmi oluyorum diye soruyorum.
Bazen bu dünyayi anlamiyorum.

Canım, Allah her zaman yardımcın olsun, ne kadar güçlü bir kadınsın sen.
Malesefki asalak yaşam konusunda az çok haklısın. Devlet de enteresan, nerdeyse 30'una gelmiş kadına hala maaş veriyor, evli dğeil diye. Devlet de destekliyor yani bu tembelliği.
2 çocuğuyla dul kalan, çocukları ufak olan kadına devlet her şekilde el uzatsın. Ama o evde artık kazık kadar 3 yetişkn var ve hala devlet bakıyor onlara.
Ben onların hep şükür içinde olmalarından, açıkça bişey istememelerinden dolayı sempati besledim hep.
Ama bir arkadaş yıorumunda yazmış, istemek illa ki açıkça olmaz diye. Evet ben onalrı dinlerken hep "neye ihtiyaçalrı var acaba" kulağıyla dinlerim. Belki de bana ona göre konuşuyorlar. Çocuğuna baktığı kadının yanında aramıştım onu "Elif evde mi, paket gönderdim" diye. O zengin kadın da msj çıkartsın diye hemen "İpek çeyizlik bişey aldı sanırım" demiş. Kendisi söyledi bu niyetle söylediğini.

Teşekkür ederim.Amin.Zeynep hanım eşinden kalan maaşı alabilir buna hakkı var ama kocaman yaşa gelmiş çocuklarınında artık bir baltaya sap olmaları lazım,yok öyle ekmek elden su gölden !
Evet kendinde belirtimişsin zaten bunlar senin o inceliğini (acaba ne ihtiyaçları var diye düşündüğünü) bildikleri için öyle davranıyorlar direk istemiyorlar ama açıktan mesaj veriyorlar çaktırmadan.
Ben gündüz çalışıp gece okuyan gençler gördüm.Benim çocukta hem staj gördü hemde okula devam etti,herkesin çocuğu var,bence zeynep hanım çocuklarına kıymıyor,bayanın çalışması mecbur kaldığında haram değil neden haram olsun ki ?
Alın teriyle kazanılan para en helal paradır,çalışmadan başkalarına muhtaç olmak daha mı iyi ?
Yardım için doğru kararını kendin verecek yaştasın,benim görüşüm bunların senin iyi niyetlerini kullanıp duygu sömürüsü yaptığı yönünde..

Merhabalar,

Yazdıklarınızı okudum ama diğer üyelerininkini daha okuyamadım vaktim kısıtlı akşam tekrar bakarım elbette.

Maddi durumda suana kadar elinizden geleni yapmışsınız bence alllah razı olsun.

Elif'in artık kendi ayaklarının üstünde durması gerekirdi bence bi iş bulsa çalışsa hala yetemese tamam yardım et derim de kız aylaklık yapsın sen yardım et olmaz..:) Sen gerçekten elinden geleni yapmıssın bence yeter bu kadar,kendi çocuğunu düşün gerisi boş el boş yani ..

Evet, kendime öfkeliyim, düpedüz kullanıldım, ahmağın tekiyim.
Biri bana azıcık sevgi göstersin, ay bu beni çok seviyor diye ölüp bitiyorum ve elimdne ne gelirse yapıyorum, yapmak istiyorum, çoğu kez kullanılıyorum.
Al işte gene pişmanım..

Zeynep hn bana doğum iznine ayrıldığımda gelip yardımcı olacağını söylemişti. Ben talep etmedim, kendisi söyledi.
Balığa atılan bir yemdi bu.
İster gelsin ister gelmesin, beni sevdiğinin göstergesi olarak gördüm bunu ve yemek takımını aldım.
İzne ayrılınca (yardım için değil) gelsin misafirim olsun diye aradım, en az 4-5 defa. Çocukları çıktı, iletiriz anneme dediler. Ama aramadı sağolsun.

Az önce bir msj geldi telefonuma..
Elif yazıyor, Zeynep ablanın kızı.
Doğum yaptım mı diye soruyor..
Kontör olmaması söz konusu değil, msj yazacak kontör var. Demek ki bana çağrı da atabilir, ki zaten iletişim yöntemleri odur benimle. Ama eşini dostunu, kardeşini pekala arıyor, konuşuyor.
"annemde hergün işe gittiği için araymadı seni, msj atmamı istedi"..
vay vay..
biliyor benim doğumda yanımda kimse olmayacağını..
ne sözleri vardı, ne vaadleri..
hastanede bakacaktı, eve gelip bakacaktı..
hepsi yalan dolan çıktı, doğum yaptım mı diye bir msjla soruyor, bu kadar mı değersizim???

yemek takımı aldım diye karşılık beklemiyorum, beni burada tanıyanlar var zaten bilirler huyumu suyumu.
ama ben oltaya geldim, sevgi gösterilerinin bir gayesi varmış, beklentileri varmış. Hayatımdaki birçok insan gibi.

Çalışıyorsun da, 24 saat mi çalışıyorsun, hiç mi yok vaktın beni arayacak?
Kızın veya kardeşin olsam da gene böyle mi yapardın?
Ameliyat olduğunda kardeşlerin 1 adım geri çekilirken ben kalmıştım yanında refakatçi, o zaman "kardeşinden ileriydim" hani...

Bu sitemin aldığım hediyeyle ilgisi yok.. İnanın buna lütfen.
Ve hergün gidiyormuş işe, hani dayanamıyordun hergün, benim bebeğime bakamıyordun o yüzden..
Ben Zeynep ablaya nişandan sonraki ilk gidişimde bir pike takımı ile gittim. Yüzünden öyle belliyfiki memnuniyetsizliği, şıp diye anladım.
Çünkü o kadar sayıp dökmüştü bana eksiklerini, kızının çeyiz ihtiyacını, oğlunun harç parası ihtiyacını.. Pike takımı az geldi tabi..

Neyse yemek takımı ile hatamı telafi ettim sanırım.
Keşke bu kadar sevgi açlığı içinde olmasaydım, bu oltalara gelmeseydim, acıyorum halime.
Kızım domuz gribi olduğunda da aynısını yaptı, aynı filmin tekrarını izledim şu an.
Ben talep bile etmeden "gelirim bakarım" dedi, sonra yan çizdi. Sonradan arayıp kızımın durumunu bile sormadı ve bu olay üzerine tam bir sene beni aramadı, gene de ben aradım o bir seneden sonra..

Neyse olsun, msjına cvp bile vermek gelmiyor içimden, ya da buz gibi bir cvp belki, siz ne dersiniz.
Eşimin ailesi de bu seviyede insanlardan oluşuyor malesef. PAra isteyeceklerse oğlum,kızım oluyoruz. Son zamanlarda koklatmadık diye kötü olduk, 9 aydır bir kez bile aramadılar, torunlarını bile merak etmediler. Geçen gün k.peder eşimi arıyor. Gelinim nasıl, torunum nasıl.. Adi işgüzar.. KEsinlikle paraya ihtiyacı var, 3 güne çıkar kokusu. Önden arıyor eşimi, yemliyor, sonra saracak oltasını..

Allahlarından bulsunlar. Ve inşallah birgün adam olurum.

canım benim bu çıkarcı insanarı niçin takıyorsun?ne diyim zaman öyle bir zamanki ,iyi insanlar parmakla gösterilecek kadar az.bence bir daha arkanı dönüp bakma bile.buraya yazacağın kadar bile değerli değil onlar.annesiz,ikicanlı bir kadını kimsenin üzmeye hakkı yok.bundan bir ders almanın vakti geldi.bak yakın olsak ben sana bakardım doğumunda,benimde annem yok ve 9 ay evvel doğurdum.annemin olmaması en çok o zaman koydu bana.ama çok şükür iyi insanlar vardı yanımda...seni bir çok yönden anlıyabileceğimi sanıyorum..şu an hayırla ve sağlıkla gelecek bebeğini düşün,bidahada görüşme o kadınla,hatta ararsa yüzüne vur, ver ağzının payını.içine atma derim.sağlıcakla kal

ilk yazdığınızı ve son yazdığınızı okudum sadece...

insanların sevgi açlığından başına gelenler (bunu aslında kendime söylüyorum)..

ama boşver be arkadaşım...

iyilik yap at denize balık bilmez ama HALIK bilir demiş atalarımız...

yaptığınla eksilkdinmi hayır sadece kocaman bir hayalkırıklığı

seni o kadar iyi anlıyorum ki...

ben sadece bundan sonra mesafe koy biraz daha diyebilirim...

yardım konusunda da para vermeyin ama temel ihtiyaçlarını

arada da olsa alabilirsiniz isterseniz...

para vermek kolaya alıştırıyor insanları beklentileri yükseliyor maleseff

senin niyetini duygularını da çok iyi anlıyorum...

ama yaptıkların seninde evladınında önünü açacaktır unutma..

çünkü yetime sahip çıkmak kadar güzel bir şey yok bu dünyada

ama unutma yetimlikleri bitmiş onların bundan sonrası sömürme olur...

hiç canını üzme sen vicdanının sesini dinlemişsin...

iyiki dinlemişsinn yetimlere sahip çıkarakkk...

Sevgili ipek,

Son yazdıklarını hayretle okudum inanki !

Durum böyleyken halen aramanada anlam veremiyorum ?

Ne insanlar varmış bu dünyada ? Bu kadar yardımın karşılığında insan dürüst olur,karşısındakinin de bir gururu olduğunu düşünür,haydi gururdan vazgeçelim bir Allah razı olsun demeyide esirgediler deme sakın !

Bende sana kızıyorum ipek,kendini bu kadar kullandırma ne olur,senin yazdıklarını okudukça elimde olmadan sinirlendim.

Bu tip insanlar kendilerini uyanık karşısındaki enayi yerine koyuyorlar,ve insanı acıtanda bu, yoksa elbetteki yaptığın yardımı balık bilmezse halık bilir deyip teselli olur insan...

bırak artık bırak ipek arama sorma cevap falan da verme mesajına sana senin yapabildiklerine ihityacı olan o kadar çok insan var ki al kızını git bi yetiştirme yurduna git bi huzurevine o yaşlıların duaları seni ihya eder hiçbişey yapamadın git mahallendeki okula sor öğretmenlere daha bugün konuştuk öğretmen bir arkadaşımla mavi önlükler giyilmeye başladığında bi tek kendisi siyah önlükle kalmış bugün evleri arabaları arsaları var ama onu hala unutmuyor terlikle giderdim ayağıma büyük gelirdi diyor bi çocuğa bir ayakkabı al emin ol bunlardan çok daha fazla sevaba girersin kendini de bu kadar üzmezsin üzme zaten doğumüstü

cevap verdin mi mesaja

İpekcigim konuyu actıgından beri takip ediyorum ama hic yorum yapmamıstım..vicdanla ilgili bi mesele..baskaları yapma etme dedikce inanmıyosun insan kendi yasadıkca anlıyosun..kabullenemiyosun bunu iyi bilirim..hep verimkar olursun ama senin ihtiyacın oldunda seni anlamazlar uzaklasırlar inan..bunları yasadın gördün artık sende ona göre davranırsın..iyi niyetli insanlar hep kullanılırlar..insanları hep sırtına bindirdinmi cok iyisin ama BİR kez indirdinmi senden kötüsü yoktur!! insanlara gereginden fazla deger vermiyeceksin..ben yasadıklarımdan anlıyorum ve sorguluyorum hep kendimi..keske burda yakınımda olsaydın ben seve seve ilgilenirdim seninle bi abla gibi..Allahım iyi insanlarla karsılastırsın cümlemizi!!! allah herkesin gönlüne göre versin....

Yok canım aramadım, ben yemek takımını gönderdikten sonra bir süre sıcak davrandılar. doğumdan önce gelicez, yardım edicez vs şov yaptı Zeynep abla sağolsun. Doğum iznine ayrılınca haber ver demişti, bende haber vermek için aradım durdum. Ama geri aramadı.

Aradan 20 gün geçti nerdeyse, bir msj gönderiyor. Doğurmuş bile olabilirdim.
Ve biliyor bana bakacak biri yok, öyle sözleri vardı ki. Kızıyla birlikte gelip ilgilenecekti lohusayken.
Ama umrunda bile olmadım.
"merak ettik doğurdun mu" diye bir msj..
öyle bozuldum ki. aramam artık ben ,mümkün değil. Bana hiç değer vermiyorlarmış gerçekten, 1 defa aranmaz mı..
Doğurunca da aramam, sonrasında da aramam, bitti gitti.
Zaten yetim değil onlar artık, 20 yaşını devirdiler. Onlar yetimse ben de yetimim o zaman.

Sizin gösterdiğiniz bunca yakınlığa karşılık bir mesajla doğurdun mu diye sormak ne kadar samimiyetsiz, riyakar insanlardan nefret ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…