- 23 Mart 2010
- 2.968
- 31
-
- Konu Sahibi ipektuncer
bindik bir alamete gidiyoruz işte hakkımızda hayırlısı ama bence test yaptır kızına çünkü ilgisini başarılı olduğu alanı belirlersin illa ki üstün zekalı olması şart değil ona göre eğitirsin ki çocuk mutsuz olmaz bugün baba okul falan okuma gel doktor ol deseler hatta ayda 50 bin maaş deseler vallahi de billahi de belki bi kere o 50 bin için bir iğne vurabilirim ama belki yani o yüzden bence çok önemli çocukların başarılı olduğu alana yönlendirilmesi sen de ihmal etme ayrıca bu test psikolojik sorun varsa onları da belirliyor 10 kriter varmış sanırım öğrenme bozukluğu psikolojik sorunlar zeka vs şeklinde yolunu bilirsin
nereye başvuruyoruz canım yaptırmak için?
Bence siz elinizden gelen herseyi yapmissiniz
Elif üniversiteye giderken fazlasiyla destek oldunuz hatta siz okuttunuz onu karsiliginda size diplomasini getirdimi??? Hadi bir cahillikti yapti peki sizin icin 2 güncük kiziniza bakamazmiydi? bunu hicmi hak etmediniz ??? 45 yasinda emekli bir kadin kusura bakmayin ama devletin üzerine bir kambur eli ayagi var gerek görse essekkk ( özür dilerim) gibi calisir ama ihtiyac duymuyor calismaya... kendi gerek duymadigi gibi kizinida kendi gibi yetistiriyor elif yapamazkiiii elifff bilemezkiii ...nie efendim elif zihinsel yada bedensel engellimi felcli falanmi ???
daha dün bir tanidigimin oglu yazdi bana ablacim bana ayda 50 tl 100 tl burs verebilicek birilerini taniyormusun ailem yetisemiyor bende calisamiyorum derslerim agir geliyor diyor peki bu cocugun sucu okumak istemekmi ? bazi degerleri hak edene vermek gerek
benim size tavsiyem zeynep hanimla aranizdaki iliskiyi artik maddi iliskiden cikarin siz dilenci gibi degil demissiniz ama o size sohbet arasinda eksik olanlari siraliyor ve biliyorki siz bunlari alip getiriceksiniz hepsini olmasa bile
elifi allaha havale ediyorum :))) saka bir yana bence elif bu saatden sonra sadece poposuna koca bi saplak hak eder ... baksaniza isten ayrildigini söyleme zahmetinde bile bulunmuyorr( ayhhhh cok sinirlendim)
eger cok gönlünüzden geciyorsa üniversite okuyan gence azicik azicik yardim edin hatta yerinizde olsam erzak alir yollarim para bile yollamam
siz yüregi kocaman birisiniz ama lütfen sevginizi hak edicek ve buna ihtiyaci olan bir sürü kisi var unutmayin
çocuk psikiyatristi olan birçok yer yapıyordur sanırım ama resmi olması için üniversite hastanesi olmalı sanırım onlar da RAMA (rehberlik araştırma merkezi mebe bağlı) gönderiyorlar göndermiyorlarsa da kendileri yapıyorlardır okulda da öğretmenler gönderiyor resmi kanalla yine ramda yapılıyor ama 9 yıllık öğretmenlik hayatımda bu çocuk da üstün zekalı diye rama gönderilen çocuk görmedim hep gerizekalı mı diye gönderirler biz de okuldan gönderildik işte aynen gerizekalı mı diye ramda yapıldı ben zaten kızımın farklı olduğunu biliyordum da üstün yetenekli diye düşünüyordum hep zeka aklıma gelmemişti okulda da sorunlu olunca öğretmen gönderdi ama bence geç kaldım ya keşke fark ettiğim zaman zaman götürseydim daha iyi eğitebilirdim belki
bu arada toplumların genel olarak %2si üstün zekalı imiş ancak eğitim ve sosyal çevrede körelirmiş bu yüzden erken belirlenip hem çocuğa hem vatana millete dünyaya faydalı olması sağlanmalı yoksa o dağlarda çobanlık yaparken derece çıkaran çocuklar heba oluyor işte devlet onları erken farketse destek olsa ama nerdee
cnm bir iki yazına daha denk geldim çok çekmişsin hayattan çocuklktn bu yana.. Allah sabrını mükafatnı kat ve kat verir inş hem bu dünyada hem öbür dünya da sana.. bu iyiliklerin de vicdanının ne kadar kuvvtli olduğunu gösteriyor.. bu zamnda senin gibilerini bulmk zor insanoğlu çok nankör ama sen istisnasın galibakullanılmış gibi hissetme bence kendini.. Allah rızası için yap yine yardımını.. tabi bütçen karşılığında çünkü seninde bir yuvan var ihtiyaçların var.. bu hayırlar sana dönecektir en güzel şekilde inanıyorum ben
Sağol canım benim, senin için de herşeyin en güzeli olsun inşallah.
Bence siz yardım ettikçe bunlar çalışmak istemiyor,nasıl olsa iyilik meleği olduğunuzu öğrenmişler,ne sizinle ilişkinizi komple koparıyor nede çok fazlaca yaklaşıyor çünkü komple koparsa yardım kesilecek fazla yaklaşmamalarıda vefalı olmadıklarını gösteriyor.
İnsanın kendi kazanması gibisi varmı ? Bunlar başkalarından almaya alışmışlar bunun sonu yok.Tamam Allah rızası için bir yere kadar yardım edilir,eşi dostu arayıp sizi aramaması ?
Herşeyin bir sabrı bir sınırı var,tamam iyilikler Allah rızası için yapılır ama sizin çok eskiye dayanan bir aile ilişkiniz var ve bunun bir vefa karşılığı olmalı diye düşünüyorum ben..
Benimde eşim vefat etti iki çocuğu tek başıma okuttum halende okuyorlar,pazarlara bile çıktım,evde el işi yapıp pazarlarda sattım,iş bulamadım bulamıyorum çünkü ilkokul mezunuyum ve işitme engelliyim ben bu halimle iki çocuk okutup kimseye muhtaç olmadan geçiniyorsam annesini boş ver elif hanım neden çalışmak istemiyor anlayabilmiş değilim ?
Emekli maaşıyla geçinmek mümkün değil ya bunların sizin bilmediğiniz bir yerden gelirleri varsa ?
Keşke zeynep hanıma ve elif hanıma giden iş teklifleri bana gelseydi,insan onuru için yaşar kimseye muhtaç olmadan yaşamak için,bunlar ise ellerine geçen tüm iş fırsatlarını ellerinin tersiyle itmişler,kusura bakmayın ama insan oturduğu yerde Allah para yağdırmaz fakat bunlara oturduğu yerde yağıyormuş çünkü sizin gibi iyi niyetliler oldukça asalakların (özür dilerim ama öyle sinirlendimki) sayısı çoğalacak...
Sevgili ipek,
Son yazdıklarını hayretle okudum inanki !
Durum böyleyken halen aramanada anlam veremiyorum ?
Ne insanlar varmış bu dünyada ? Bu kadar yardımın karşılığında insan dürüst olur,karşısındakinin de bir gururu olduğunu düşünür,haydi gururdan vazgeçelim bir Allah razı olsun demeyide esirgediler deme sakın !
Bende sana kızıyorum ipek,kendini bu kadar kullandırma ne olur,senin yazdıklarını okudukça elimde olmadan sinirlendim.
Bu tip insanlar kendilerini uyanık karşısındaki enayi yerine koyuyorlar,ve insanı acıtanda bu, yoksa elbetteki yaptığın yardımı balık bilmezse halık bilir deyip teselli olur insan...