"Seks yahu seks", "dünyanın en haz veren eylemi"...
Ben de dahil bu kadar basite ve olağana indiregeyebilmek için zihinlerimizi ve bedenlerimizi eğitiyoruz işte. Hazzı, mahremiyeti, eşle aradaki bağı, tutkuyu..bunları hissetmek için..
Tamamen psikolojik bir durum.
Siz bir şizofreni hastasına, "şizofreni mi? Niye normal düşünemiyosun ki, ne kadar kolay halbuki" diyebilir misiniz?
Bu da ona benzer bir şey.
Bu sorunu yaşayan tüm kadınlar için zor bir süreç, ne yapalım?
Bu sorunu aşmak için bilinçsizce her yolun denenmesine karşıyım ama ben de. O konuda haklısınız. Bir uzman eşliğinde ve belirli egzersizlerle aşılabilecek bir sorun bu.
lütfen yanlış anlaşılma olmasın. ben asla burada vajinismusla uğraşan kadınlara saldırma niyetiyle bir şey yazmadım. bu çok acımasızca ve adaletsiz olurdu. ben, toplumun kadını bu hale sokmasına dair tepkimi göstermek istedim.
mesela sizin kız çocuklarınız olduğu zaman onlar da zar diktirmek zorunda kalacaklar mı? ya da oğlan çocuklarınızı olabildiğinca saldırgan yetiştirirken, kız çocuklarınızı potansiyel ve edilgen kurbanlar gibi mi yetiştireceksiniz?
mesela kız çocuğunuzun ergenlik döneminde mastürbasyon yaptığını farkettiğinizde ne yapacaksınız?
mesela kızınız sevgilisini sizinle tanıştırabilecek mi? kızınıza cinsel hastalıklardan korunma yöntemlerini öğretecek misiniz?
çocuklarınıza cinsel eğitim verecek misiniz?
cinselliği sağlıklı bir biçimde tanımalarına yardımcı olacak mısınız?
cinselliği sağlıklı bir biçimde tanıyan bir birey olarak yetişmesine yardımcı olduktan ve belli bir yaşa ulaştıktan sonra, cinsellikle ilgili özgür seçimlerine müdahale etmemeyi becerebilecek misiniz?
mesela bırakın çocuğumu, çevremdeki bir sürü kadın arkadaşımın bile kesinlikle muhatap olmamasını istediğim tipte erkekler var. ben onlara bile kocaman kadınlar olmalarına rağmen sürekli tavsiye ve akıl vermek zorunda kalıyorum.
bunun sebebi de, bu kadınların başta cinsellik olmak üzere, karşı cinse, kendi özgürlüklerine dair birçok konuda düzgn yetiştirilmemiş, hastalıklı düşüncelerle büyütülmüş olması.
çocuğunuzu sağlıklı bir bakış açısı ve sağlam bir karakterle büyütüp, sağlıklı bir zihniyete sahip olmasını sağladıktan sonra, muhatap olacağı insanları ve durumları düzgünce seçebilecek hale gelen bir birey olur ve o noktadan sonra ben onun seçimlerine müdahale edemem. en fazla, yardımıma ve desteğime ihtiyaç duyduğu anda yanında olurum.
cinsel dürtüler ergenlik döneminde uyanır. ve bu dürtülerin ele alınması, doyurulması gerekir. en azından 12-13 yaşından beri dikkate alınması gereken dürtüler 25 yaşına kadar görmezden gelinirse, "kadın şunu yapmaz, kadın bunu yapmaz, elin oraya gitmeyecek, o zar korunacak, öpüşülmez, sevişilmez, günahtır, yasaktır, sana o..spu derler" bilmem ne diye büyütülürse kadınlar, tabi ki o bölge kilitlenir kalır.
aynı psikolojik baskıyı elinize yapsalar, eliniz; ağzınıza yapsalar ağzınız; gözünüze yapsalar, gözünüz de kilitlenir kalır.
o yüzden, bunun zorluğunu yaşamış kadınlar olarak, en azından bu zihniyetin yaşatılmasında payınız olmasın. çevrenizdeki kadınlara, kendi çocuklarınıza bu baskıyı yapmayın.