- 8 Mart 2019
- 1.719
- 4.203
-
- Konu Sahibi birannebirbebek46
Ben düz uzaklarada bakabilirim siz merak etmeyinResmin tamamını görmek için uzaktan bakmak gerekir. Sen düz baktığın sürece göremiceksin. İnsanları hayvanlardan ayıram düşünmesidir bende size düşünmenizi tavsiye ederim
Allahım allahım sabır ver. Ben hiçbir türk geleneği yapılmasın yazmadım. Saçma olan türk gelenekleri yapılmasın dedim. Kadını aşağılayanlar yapılmasın dedim. Düğünde aşağılayan ne var? Üstelik takı takılıp evlenene yardım edilir ve eğlenilir sen daha türk gelenekleri ne anlama geliyor ne neden yapılıyor bilmiyorsun. Bilgin yok fikrin var. Evime geldiler çünkü istemeye karşıyım ailelerin tanışmasına değil.Minimal maksimal, onu bilemem.
Tuzlu kahveyi de eğlenmek için yapıyorlar, kız istemeyi de tanışmak için vs.
Hepsinin bir bahanesi var altında.
Sırf bizim geleneğimiz diye bastıra bastıra olmuyor bunlar.
İşinize geleni alıp diğerine yuh çekmenin manası yok çünkü diyebilecek konumda değilsiniz.
Bireysel evlenip, kendi kendinize nikah kıyıp bir ev tutup yaşayıp aileye haber verseniz, derim ki kadın karşı.
Ama kusura bakmayın hiç karşı falan değilsiniz.
Kırmızı kemeri takmayıp, kendinizi istetmeyince süper kadın olmadınız, o cümle kullanılmasa da ayağınıza evinize birlikteliğiniz için gelinmiş, eğlencesine de olsa o düğün yapılmış ve beyaz gelinlik giydiniz değil mi, sebep? Kırmızı kemerden farkı nedir?
En masum sade saf görüntü değil mi?
Bu ne perhiz?
düz bakarak tüm resmi görmek için çok uzaklaşmanız gerek. İnşallah burdanda uzaklaşırsınız kuru gürültü oluyor yazdıklarınızBen düz uzaklarada bakabilirim siz merak etmeyin
Ama siz tepeden baktığınız için insanları küçük görüyorsunuz
Farkındamısınız aşağıdan baktıklarınıza sizde küçük görünüyorsunuz
Yok anlamadım ama çevir kazı yanmasın kokusu aldımAllahım allahım sabır ver. Ben hiçbir türk geleneği yapılmasın yazmadım. Saçma olan türk gelenekleri yapılmasın dedim. Kadını aşağılayanlar yapılmasın dedim. Düğünde aşağılayan ne var? Üstelik takı takılıp evlenene yardım edilir ve eğlenilir sen daha türk gelenekleri ne anlama geliyor ne neden yapılıyor bilmiyorsun. Bilgin yok fikrin var. Evime geldiler çünkü istemeye karşıyım ailelerin tanışmasına değil.
gelin gelinlik giyer damat damatlık diğer elbise ve takım elbşse giyen insanlardan farklı oluyorlar kırmızı kuşak ise bekaret kemeridir evlenen kızın bakire olduğu anlamını taşıyor ihtimal vermesemde farkı anlamışsındır umarım
Allahım sana geliyorum birde bilgin yok fikrin var diyorAllahım allahım sabır ver. Ben hiçbir türk geleneği yapılmasın yazmadım. Saçma olan türk gelenekleri yapılmasın dedim. Kadını aşağılayanlar yapılmasın dedim. Düğünde aşağılayan ne var? Üstelik takı takılıp evlenene yardım edilir ve eğlenilir sen daha türk gelenekleri ne anlama geliyor ne neden yapılıyor bilmiyorsun. Bilgin yok fikrin var. Evime geldiler çünkü istemeye karşıyım ailelerin tanışmasına değil.
gelin gelinlik giyer damat damatlık diğer elbise ve takım elbşse giyen insanlardan farklı oluyorlar kırmızı kuşak ise bekaret kemeridir evlenen kızın bakire olduğu anlamını taşıyor ihtimal vermesemde farkı anlamışsındır umarım
Yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun. Bende katılıyorum cahillik mutluluk getirir. Bende zihniyeti değiştirelim diyorum zaten zihniyet değişirse gelenekleride yapmaz insanlar kız aldı verdi zihnşyeti yerime kızımızı emanet ediyoruz zihnşyeti gelsin diyorum istemeyelim tanışma diyelim diyorum biz yaşıyoruz maruz kalıyoruz değiştirelimki kzılarımız maruz kalmasın diyorum.Ama konu başlığına Türk gelenekleri ve saçmalıkları yazmışsınız. Bir ulusun geleneklerine saçma diyorsunuz.
İşte biz de size bundan söz ediyoruz, kadınlar her şeyin farkında zaten. Bunlar sembolik şeylerle çözülecek meseleler değil.
Evlenirken kırımızı kuşak bağlamadım ama eş şiddeti gördüm.
Nişan, söz, düğün yapmadım ama değersizlik hissini de sonuna kadar yaşadım.
Evliliğimde kız isteme hadisesi yaşamadım ama emeklerim çok sömürüldü.
Bir de üzerine, bu kadar farkındalık sahibi olduğum için mutsuz oldum. Keşke cahil biri olarak kalıp, bunu ortak kaderimiz sanarak kabul edip, fark etmeseydim.
Hani "mutsuz değildik, onu mutluluk sanıyorduk" lafı gibi.
Geleneklerin değil, zihinlerin değişmesi lazım hanımefendi.
Ben kendime aydın bir insanım diyebilirim pek çok konuda. Fakat bir kına gecesi eğlencesinde, kuzenimin eşini testi kırma adeti adı altında dans ederken izledim ve çok hoşuma gitti. O kadar eğlenceli bir danstı ki, keşke ben de böyle bir hatıra yaşasaydım dedim.
Ne oldu şimdi, birdenbire bu heves beni, aydınlıktan karanlığa mı çıkardı?
İnsanlar sizin yazdıklarınızı anlamadıkları için değil, fikir ayrılıklarına düştükleri için sorgulayıp iletişim kuruyorlar.
Siz neden ısrarla "gene anlamamışsınız" yorumları yapıyorsunuz mesela bazı üyelere?
Hatta birine de canım falan yazmışsınız. Böyle olmaz ama.
Karşınızdaki size göre yanlış düşünüyorsa, siz doğru olanı yapın.
İki yanlış bir doğru etmez.
Siz bu "haksızlık" karşısında mı rahatsızsınız, size göre "bilinçsiz" olan kadınlardan mı rahatsızsınız?
Hani şu lüks mekanlarda, kahvenin ederi o olduğundan değil, sırf beğenmediği insanlarla aynı ortamda bulunmak istemediği için 10 liralık kahveye 100 lira veren insanlar var ya.
Onlara benziyor tavrınız.
Bakın bütün cümlelerim tavrınıza yönelik. Kişiliğiniz ile ilgili zerre fikrim yok, umurumda da değil. Umarım bu kısmı doğru "anlatabilmişimdir."
Bi covid testi yaptırın koku alamıyorsunuz. Yanılıyorsunuz köyden çıkmamış kültürsüz dediğinşz tipteki insanlara cahil denir ve sizin verdiğiniz tepkiyi verirler. Asla düşündüğünün aksini düşündüremezsin çünkü en iyi o bilir sizin dediğiniz gibi biz gelirken onlar dönüyordur muhtemelenYok anlamadım ama çevir kazı yanmasın kokusu aldım
Sizinle tartışmayacağım çünkü şurdan gelinlik meselesine girsem yüzyıllar ve ülkeler içindeki değişimlerini eminim ki ilk defa duyacaksınız, hiç içimden gelmiyor bilgi akımı size
Karşınızda köydeki evinde oturup, köy sınırı dışına çıkmamış dolayısıyla hem insan hem kültür eğitim açısından sizi woaaww öncü kadın görecek, öğrenecek, kıvılcım çaktıracak yeni yetmeler yok.
Siz giderken biz döndük o yolları, sesimiz çıkıyor mu ıhh
Kadın haklarını kemerde arayan zihniyetle değil, dayanışma ve haklar konusunu çatır çatır mahkemede sokakta yasada dişe diş göze göz arayan kadınların yanındayız.
Daha yolunuz pek uzun
Hala diretiyorsunuz neyse öyle olsun pagan kültüründen geliyor ve çevrilmiş dimi bekarete ne fark ediyor allah aşkına? Sonuçta o kemeri kadın takınca ben bakireyim anlamına geliyor dimi. Anlatabiliyormuyum neden bunu yapmak saçma neden sürdürülmesin anlıyormusunuz.Allahım sana geliyorum birde bilgin yok fikrin var diyorbekaret kemeri yok Türk kültüründe bekaret kemeri yok öyle bir kültür yok anlamıyor musun? Türk kültüründe eski inanıştan gelen bir geleneği insanlar buna çevirmiş. İnşallah kadını aşağılayan altın muhabbetlerine girmemişsinir. Satılık mal değilsin sonuçta öyle bilezik vs istemedin değil mi? Üzersin bizi bak adghjk
Ay laf mı soktun annesibebeğisi sen şimdi kıyamam ya, kasma bu kadar, ver 100 lira bas git başka kahveciye.Bi covid testi yaptırın koku alamıyorsunuz. Yanılıyorsunuz köyden çıkmamış kültürsüz dediğinşz tipteki insanlara cahil denir ve sizin verdiğiniz tepkiyi verirler. Asla düşündüğünün aksini düşündüremezsin çünkü en iyi o bilir sizin dediğiniz gibi biz gelirken onlar dönüyordur muhtemelen
Pagan kültürü demedim değil çünkü bize ait bir adettir. Yanlışları düzeltmek isterseniz mesela çevrenize bekaret kemeri değil islamiyet öncesi Türk kültüründen gelen bir adet olduğunu aslında kadınları korumak için ama iğrenç bir adete dönüştüğünün üzgünlüğünü yaşadığınızı belirtebilirsiniz. Zira Türk kültürü kadınları üstün tutar insanlar işine geldiği gibi çevirdi. Kına gecesi şamanizm kültürümüzden gelir. Ağaçlara (kayın vs) çaput bağlamakta eski bir ritüeldir. Tuzlu kahve vs bizi biz yapan adetlerdir. Gelinliklerimiz aslında kırmızıdır ama şu an özendiğiniz beyaz gelinlikler giyiyoruz niye canımız öyle istiyor. Yani yanlışa yanlış diyin lakin doğrusunu öğreterek. Zira kültürümüzü aşağı görmenize gerek yok zira öz kültürümüz kimsenin sahip olmadığı saygıyı kadınlara verir.Hala diretiyorsunuz neyse öyle olsun pagan kültüründen geliyor ve çevrilmiş dimi bekarete ne fark ediyor allah aşkına? Sonuçta o kemeri kadın takınca ben bakireyim anlamına geliyor dimi. Anlatabiliyormuyum neden bunu yapmak saçma neden sürdürülmesin anlıyormusunuz.
Eşimin ailesinden bir altın istediğinde bulunmadım rahat olun maddi gücleri kadar taktılar zaten eğlenmek için yaptım ve altın beklentim yoktu düğün sonunda kol boyu altınla çıkan pembe gelinlerden değilim yani üzülme
internete yazın gelinin tembellik yapmaması için takılır diye sonuçta görebilirsiniz. Bekaret kemeri Geleneğin devamı için birçok yeni anlam ekleniyor tuzlu kahveye olduğu gibi. Kahveye eklenen tuzun nasıl bir kibarlık göstergesi olduğunu düşünebiliyorsunuz. Bu insanların ağzı dili yokmu damt istediğini söyleyemiyor gelin istemediğini kahve ile haberleşiyorlar ve bu kibar mı geliyor. Herşeyi sevimleştiremez anlamını değiştiremezsinşz aynı kahve örneğinizdeki gibi saçma ve komik dururAlanımla ilgili olduğu için ufak bir bilgilendirme geçeyim size bekaret kemeri dediğin Türk kültüründe Alkarısı inanışından gelir. Kırmızı kuşak gelinin beline Alkarısından korunması amacıyla takılırdı. Sadece geline değil hani doğum yapan kadınlar kırmızı kurdela saçlarına takar buda o inanıştan gelir. Bu arada tuzlu kahve olayına hiç girmeyelim zira tuzlu kahve aslında damada istemiyorum cevabını kibarca vermenin şekliydi.
Bunu nerden çıkardınızGercekten 56 yasında mısınız?
Profilinizde öyle yazıyorBunu nerden çıkardınız
Bi yerden başlasak yapabildiklerimizi düzeltsel peki?Yani biz söz nişan yapmayınca kadın şiddetleri vb azalmayacak veya kahveye tuz kondu diye psikolojik baskı düzelmeyecek bunu demek istiyorum
Pardon eğitim durumunuz alanınız nedir? Zira internet bilgisi ile konuşan biri ile bilgi sahibi olduğunu düşünen birine kimse boşa cevap yazmasın. Halk bilimi vs diye bir şey var bu dersleri aldınız mı? Zira şurada yazdığınız şeylerin tarihçesini anlatırım ama tarih bilginiz olduğunuda sanmıyorum. Siz internet ve blog yazıları okuyup bilgilenmeye devam edininternete yazın gelinin tembellik yapmaması için takılır diye sonuçta görebilirsiniz. Bekaret kemeri Geleneğin devamı için birçok yeni anlam ekleniyor tuzlu kahveye olduğu gibi. Kahveye eklenen tuzun nasıl bir kibarlık göstergesi olduğunu düşünebiliyorsunuz. Bu insanların ağzı dili yokmu damt istediğini söyleyemiyor gelin istemediğini kahve ile haberleşiyorlar ve bu kibar mı geliyor. Herşeyi sevimleştiremez anlamını değiştiremezsinşz aynı kahve örneğinizdeki gibi saçma ve komik durur
Yine kadınlardan geçiyor bunu önlemek. Erkeği de kadın yetiştiriyor sonuçta. Benimde demek istediğim bu birşeyleri değiştirelim konu saçma türkl gelenekleri olduğu için yazmıdım kadın cinayetleri olsa ilk bunu yazardım ama bu gelenekler ilede algıları değiştirebilirz diyorum konuşarak anlaşabildiğimizede memnun oldum bu konunun amacı bu tarz konuşmakta teşekkürlerDüşünceniz güzel ama kadın cinayetlerinin %90 ı eğitimsizlikten diye düşünüyorum bunun önüne geçmek için belli başlı gelenekleri yoketmek yerine daha kalıcı politik çözümler bulmak gerekir
Baştan beri yazdıklarınızda klavye delikanlısı denen tip olduğunuzu düşünüyorum bende ona rağmen yazdıklarınıza cevap verdim. Sizin eğitim seviyeniz ne ?Pardon eğitim durumunuz alanınız nedir? Zira internet bilgisi ile konuşan biri ile bilgi sahibi olduğunu düşünen birine kimse boşa cevap yazmasın. Halk bilimi vs diye bir şey var bu dersleri aldınız mı? Zira şurada yazdığınız şeylerin tarihçesini anlatırım ama tarih bilginiz olduğunuda sanmıyorum. Siz internet ve blog yazıları okuyup bilgilenmeye devam edin
Türk Dili ve Edebiyatı şimdi internetinizi hangi dersleri ve dalları içerdiğini açıp bakabilirsiniz zira benim alanımda bunlarında eğitimini alıyoruz. Herhalde koca koca profesörlerden iyi biliyorsanız üniversitede ders verinBaştan beri yazdıklarınızda klavye delikanlısı denen tip olduğunuzu düşünüyorum bende ona rağmen yazdıklarınıza cevap verdim. Sizin eğitim seviyeniz ne ?
Mahalle karılarıyla fikir alışverişi yapmaya çalışırsam çıkan yorum bu olur. Şaşırtmadın. Sen gittiğin yerleri söyle 100 tl verir gelmem oraya bana hitap etmez çünkü oralet filan muhtemele öyle yerlerde takılıyorsundur.Ay laf mı soktun annesibebeğisi sen şimdi kıyamam ya, kasma bu kadar, ver 100 lira bas git başka kahveciye.
Senin yerine ben kendi lafımı kendime sokarım olmadı çünkü seninki, yorma daha pasparlak zihnini.
Z kuşağı mısın diyeceğim ama hakaret olacak çok iyileri var çünkü
Bir dahaki kadınlar gününde adına özel pankart açıp yürüyüşe katılacağım, ‘kemere hayır bebesiannesi öyle istedi’ diye, olur mu yeter mi sana?