Türk gelenekleri ve saçmalıkları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence seni anlayan yoktur aşırı saçmalamışsın benim örneklerden evlilik teklifini çıkardın yani o kadar örnek varken onlar hakkında konuşamamışsın birçoğunun sadece yüzüğe takılması gibi sende yüzükten haklı çıkmaya çalışsaydın keşke
Kahveyi kız götürüyor evine misafir geliniyor ya hani misafire hizmettir misafirperverliktir ya ondan olabilir mi acaba

1- Bizde bekaret kemeri dediginiz kirmizi kusak icin hristiyanligin (ozellikle katolikligin) yaygin oldugu yerlerde beyaz gelinlik tercihi var,

2- yine ayni guruh evlenirken damada gelini babasi TAKDİM EDİYOR,

3- Wedding garter tradition dedigimiz olayda damat disleriyle gelinin jartiyerini cikariyor,

4- dugun sonrasi kafalarindan pirinc dokuluyor,

5- afrikadaki daha da enteresan gelenekleri saymiyorum bile.

Demek istedigim sey su, her milletin gelenekleri vardir. Sizi rahatsiz edeni yapmazsiniz ama sacma diyemezsiniz.

Ustelik beni ezmeye falan hic calismayin, sandiginizdan daha aydinim, sadece sizin gibi komplekslerim yok benim

Hahaha google translate yaptın sanırım. Canım beyin fırtınası diye translate edilsede brainstorming teki storming fırtına anlamı taşımıyor işte
Hayir dilimizde oyle bir kelime var, kullaniyoruz yani ingilizce kelimeyi kendi kendime cevirebiliyorum, google translate’e ihtiyacim yok

Bilmediğiniz konularda emin konuşmayın zira arkadaşın dediği gibi kırmızı kuşağın anlamı Türk kültüründe farklıdır bekaretle alakası yok zira gerçekte Türk kültürünü bilmeyen insanlar yanlış lanse ettiği için günümüzde bekaret kemeri gibi kullanılıyor. Ama bunun Türk kültürü ile alakası yok ki kimse kusura bakmasın çoğu geleneğimiz yanlış biliniyor. Bu yüzden kültürümüzü aşağı görmeniz irite edici Siz istemiyorsanız yapmayın ama başkalarının yaptıklarınada saygı duymayı öğrenmelisiniz.

(bkz: gayret kuşağı) şaman/pagan geleneğidir, bekaret veya cinsellik ile ilgisi yoktur.

Aklınızca aşağıladınız mı yani “sizin gibi zihniyet” diyerek beni ya da bizi “Türk toplumunu”?

Öyleyse sizi İngiliz kraliyet ailesine alalım, ama pardon onların kuralları daha sert.

Şu ana kadar gördüğüm sırf mualefet olmak için değil mantığıyla yazan tek insansınız

Alanımla ilgili olduğu için ufak bir bilgilendirme geçeyim size bekaret kemeri dediğin Türk kültüründe Alkarısı inanışından gelir. Kırmızı kuşak gelinin beline Alkarısından korunması amacıyla takılırdı. Sadece geline değil hani doğum yapan kadınlar kırmızı kurdela saçlarına takar buda o inanıştan gelir. Bu arada tuzlu kahve olayına hiç girmeyelim zira tuzlu kahve aslında damada istemiyorum cevabını kibarca vermenin şekliydi.

arkadaşım bu ne drama queenlik ya. Evlilik hazırlıklarındaki ritüellerin yüzde 90ını gerçekleştirmemiş biri olarak hayretle okudum yazdıklarınızı. Yok tuzlu kahve kadının sessiz çığlığı falan hangi devirde yaşıyosunuz siz? Millet eğlenmek için tuz atıyor işte kahveye. Bir anlamı falan yok şu anda. Kız isteme de günümüzde hem ailelerin kaynaştığı hem de evliliği onayladıklarını gösteren bir ritüel sadece. Kimsenin aşağılandığı yok.

Her cümle arasına kendinize yaptığınız övgüler dikkatimden kaçmadı. Kendinizin ne kadar modern ve aşmış bir insan olduğunu anlatmak için mi açtınız konuyu? Ben ikna oldum sizin marjinalliğinize

Ben size şeyi de sordum bir kadin kendi soyadiyla da bütünlüğünü sağlayamaz mı ? Neden bir erkeğin soyadını alsın o zaman sizin düşüncenize göre bunuda merak ediyorum
Karısının soy adını alan arkadaşım da var. Ama ata erkil bir toplumda yaşıyoruz. Bu yüzden erkeğin soyadı alınıyor. Kadına şiddet ve psikolojik baskı zaten hatsafhada bende biz kadınlar olarak bunlara böyle kadını aşağılayan geleneklere son verelim en azından bazı algıları yıkalım biz olmasada kız çocuklarımız bunlara maruz kalmasın diyorum.

Düşünceniz güzel ama kadın cinayetlerinin %90 ı eğitimsizlikten diye düşünüyorum bunun önüne geçmek için belli başlı gelenekleri yoketmek yerine daha kalıcı politik çözümler bulmak gerekir

Misafire hizmettir misafirperverliktir diyorsunuz
Saçma gelmedi bravo
Kız istemede bir nazikliktir O kızı o yaşa getirmiş bir babası ailesi var
Pazardan elma ile evlenmiyor
Bu çok güzel bir gelenektir ve bence kızlarımıza daha değerli olduklarını gösterir
Oldu olacak evlenmeye karar verdiğimizde herkesten habersiz nikah yapalım
Siz istediğiniz gibi düşünüp yapın Ama bunlardan yola çıkarak kadınlar eziliyor gibi komiklikler yapmayın bence

Ben saçmalıyorsunuz demek için yazmadım. Zaten böyle birşey anlamsız olur. amacım dediklermi düşünmeniz içinizden birileri bile hakverip değiştirmeye kalksa ne mutlu. yargılamak yapanları aşağılamak amacıyla yazmadım sadece farkındalık oluşturmak zaten erkekler tarafından kadınlar yeteri kadar aşağılanıyor (genel olarak konuşuyorum tabiki yapmayan erkekler var) bari biz kendimize farkında veya olmayarak yapmayalım diyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…