Ben saçmalıyorsunuz demek için yazmadım. Zaten böyle birşey anlamsız olur. amacım dediklermi düşünmeniz içinizden birileri bile hakverip değiştirmeye kalksa ne mutlu. yargılamak yapanları aşağılamak amacıyla yazmadım sadece farkındalık oluşturmak zaten erkekler tarafından kadınlar yeteri kadar aşağılanıyor (genel olarak konuşuyorum tabiki yapmayan erkekler var) bari biz kendimize farkında veya olmayarak yapmayalım diyorum.
Ama konu başlığına Türk gelenekleri ve saçmalıkları yazmışsınız. Bir ulusun geleneklerine saçma diyorsunuz.
İşte biz de size bundan söz ediyoruz, kadınlar her şeyin farkında zaten. Bunlar sembolik şeylerle çözülecek meseleler değil.
Evlenirken kırımızı kuşak bağlamadım ama eş şiddeti gördüm.
Nişan, söz, düğün yapmadım ama değersizlik hissini de sonuna kadar yaşadım.
Evliliğimde kız isteme hadisesi yaşamadım ama emeklerim çok sömürüldü.
Bir de üzerine, bu kadar farkındalık sahibi olduğum için mutsuz oldum. Keşke cahil biri olarak kalıp, bunu ortak kaderimiz sanarak kabul edip, fark etmeseydim.
Hani "mutsuz değildik, onu mutluluk sanıyorduk" lafı gibi.
Geleneklerin değil, zihinlerin değişmesi lazım hanımefendi.
Ben kendime aydın bir insanım diyebilirim pek çok konuda. Fakat bir kına gecesi eğlencesinde, kuzenimin eşini testi kırma adeti adı altında dans ederken izledim ve çok hoşuma gitti. O kadar eğlenceli bir danstı ki, keşke ben de böyle bir hatıra yaşasaydım dedim.
Ne oldu şimdi, birdenbire bu heves beni, aydınlıktan karanlığa mı çıkardı?
İnsanlar sizin yazdıklarınızı anlamadıkları için değil, fikir ayrılıklarına düştükleri için sorgulayıp iletişim kuruyorlar.
Siz neden ısrarla "gene anlamamışsınız" yorumları yapıyorsunuz mesela bazı üyelere?
Hatta birine de canım falan yazmışsınız. Böyle olmaz ama.
Karşınızdaki size göre yanlış düşünüyorsa, siz doğru olanı yapın.
İki yanlış bir doğru etmez.
Siz bu "haksızlık" karşısında mı rahatsızsınız, size göre "bilinçsiz" olan kadınlardan mı rahatsızsınız?
Hani şu lüks mekanlarda, kahvenin ederi o olduğundan değil, sırf beğenmediği insanlarla aynı ortamda bulunmak istemediği için 10 liralık kahveye 100 lira veren insanlar var ya.
Onlara benziyor tavrınız.
Bakın bütün cümlelerim tavrınıza yönelik. Kişiliğiniz ile ilgili zerre fikrim yok, umurumda da değil. Umarım bu kısmı doğru "anlatabilmişimdir."