Türk gelenekleri ve saçmalıkları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
90 yaşında değilim yapmamış olmam söz nişan isteme zımbırtılarının nasıl olduğunu biliyorum. Kadın olarak aşağılanmamızın hatırası dursun ömür boyu ve oraya buraya resim atıp övünmeye devam edin.

Siz yapmayin olsun bitsin. Cok milliyetci bi insan sayilmam ama benim milletimin geleneklerini sacma bulan da bi zahmet sacma bulmadigi bir milletle bir arada yasasin

Sizin örneklerden yola çıkarsak

Erkeğin evlenme teklifi yaparken diz çökmesi
Bu ne demek erkeğe yapılan bir şiddet türü mü

Yada evlilik teklifi yapmak zorunda bırakılmak Hani koca insanlar evleneceğini bilmiyorlar mı

Niye erkek oturup kız kahve götürüyor O kız hizmetçi mi

Birde şunu demezsem olmaz Babam diyorum bir pasta yapmayı öğrenemedi yazıklar olsun

Anlayanlara benden selam olsun

Peki siz ne demek istediğimi anlamaya ne dersiniz?

Benimde saçma ve tuhaf bulduğum gelenekler var ama bunu mantıklı bulup hayalini kuranlarda var. O yüzden herkes istediği gibi düğün, isteme, nişan yapmalı. Ama tabi sırf çevre baskısı, elalem ne der? düşüncesi ile yapanlarda çok. Ben ne zaman anneme bu niye yapılıyor diye sorsam '' yapılmazsa ayıplanır, filancanın kızı bunu yapmamış '' derler diye cevap alıyorum elalem için düğün yapmak, hayalini bi kenara bırakıp akrabaların hayalini gerçekleştirmek kesinlikle karşı olduğum bi şey o ayrı. Mesela ben takı töreni istemiyorum takı takma olayına son vericem dedim. Ya da çeyiz düzme ben yeni alıcam derim. Arabaların korna basarak ilerlemesini istemiyorum dedim. Ama bunlar benim düşüncem. Çok tartışılır bir konu açıkçası ne desek yanlış olur. Herkesin düğün, nişan, evlilikten beklentisi farklı. Ama tabi akraba ne der düşüncesiyle ilerlemem hiçbir zaman yemişim boş insanların boş laflarını :) Eşinin soyadını alma kısmına gelince kendi soyadını kullanabiliyorsun :)

Bunu bir yorumda anlattım bir daha yazayım. Alyans fransızcadan geliyor ve ittifak anlamı taşıyor. Çiftler arasındaki anlaşmayı bağı temsil ediyor evlilik ahdi yani.
Babasından istenen kıza sözde yüzük takıp söz yüzüğü dediğinizde anlamı değişiyor. Biz kızı istedik verdiniz bunu takım başkası istemesin sizde vermeyin demek oluyor ev ve kapora örneğindeki gibi.
İnşallah şimdi anlamışsınızdır.

Nişanda takılan yüzük neyi temsil ediyor peki ?

Ben size şeyi de sordum bir kadin kendi soyadiyla da bütünlüğünü sağlayamaz mı ? Neden bir erkeğin soyadını alsın o zaman sizin düşüncenize göre bunuda merak ediyorum

Kırmızı kuşağın anlamı bu hanımefendi yanlış bilmiyorum araştırın. Adı da bekaret kemeridir.
Taktiriniz umrumda değil hergün sosyal medyada hevesle yapanları gördükçe şaşırıyorum ve farkındalık oluşturmak için yazdım insanlar düşünsün bir mantık süzgecinden geçirsin belki haklı bulur hayatımdan çıkarır diye ama biliyordum yorumların sizin gibi yaparız sanane kime ne diyenler ile dolacağını. Belkide düşünüceğiniz ve anlayacağınızı düşünmek benim hatam.

Evet bence de tamamı çok saçma ama bunları yapanlara, bence saçma diye "saçmalıyorlar" demek daha saçma.
Kimin neyi niye yaptığı, neyden keyif aldığı, hangi geleneği yaşatmak istediği bizi bu kadar ilgilendirmese mi?
Yazdıklarınız sizin ve birkaç kadının yahut diyelim büyük çoğunluğun ortak fikri olabilir ama aksini yapanlara laf etmek, eleştirmek noktasında, sizinle aynı fikirde olsam da karşınızda duracağım. Çünkü orası, durmamız gereken yer.

Peki siz ne demek istediğimi anlamaya ne dersiniz?
Gayet anlıyorum sizi hanımefendi.
Alyans Fransızca'da geldiği için alip kabul ediyorsunuz ediyorsunuz diğerleri Türk adeti olduğu için tu kaka değil mi?
O kadar özen göstermişsiniz ama açtığınız konu,kaynanam çocuğuma babaannesi gibi değil annesi gibi davranıyor. Keşke bu toplum içinden biriyle evlenmeseymissiniz, vardığınız nokta kahve yapan, kız istemesi olan kadınlarla aynı çünkü. Hatta onların çoğunun böyle dertleri de olmayabilir.

Buna ingilizcede brainstorming deniyor. Yani karşılıklı konuşmak ve tartışmak. Ama tam bir karşılığı olmadığı için ingilizcesini yazdım. Anlayacağınız benim düşüncemi kabul edin değil bir düşünün anlarsanız zaten mantıklı bulursunuz

Beyin firtinasi diyor biz turkler

İnsan kendi soyadiyla bütünlüğünü koruyamaz mi ? Neden bir erkeğin soyadını alsın o zaman burda da kadın aşağılanmış oluyor sizin deyiminizle aradaki ince çizgiyi hep kaçırıyorsunuz
kendi bütünlüğünden mi bahsettim sence? Hay allahım aile bütünlüğü diyorum. Ailedeki herkesin aynı soyad olması yani. Neden erkeğin soyadı alınıyor çünkü ata erkil bir toplumda yaşıyoruz. Kadın kendi soyadını isterse taşıyor o kadar şey var kadını aşağılayan ama en gereksiz olandan haklı çıkmaya çalışıyorsunuz güldüm.

Kendinizle çelişmemek adına neden erkek kadının soyadını almıyor bunuda düşünün ? Ben sizin yazdığınız bazı şeylere hak veriyorum ama bütünüyle Türk geleneği diye aşağılamak saçma çünkü bir yerde siz de beğenmediğiniz geleneğin bir parçası oluyorsunuz.

Siz yapmayin olsun bitsin. Cok milliyetci bi insan sayilmam ama benim milletimin geleneklerini sacma bulan da bi zahmet sacma bulmadigi bir milletle bir arada yasasin
Çok milliyetçi değilsin madem sende geç başka bir milliyete. Türk geleneklerinin bir çoğu saçma evet, özellikle yazdıklarım hem saçma hemde kadınları aşağılıyor. Sizin gibi kadınlar sayesinde devam ettirilerek.

Üstelik benim haklı veya haksız oluşum toplumdaki insanların düşüncesini değiştirmez herkesin fikri hür düşüncesi özgürdür

Sizin gibi kadınlar derken aşağılayıcı üslup kurdunuz burada da

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…