- 9 Ocak 2017
- 597
- 485
- 103
- Konu Sahibi Minikgirl35

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yani şöyle ben size boşanın demem. Çünkü başkası gelse onun da eksik yanları olacak. Biz de mükemmel değiliz, kocalarımız da değil. Ben de bazen eşimi eleştiriyorum. Hatta sizde kendimden parçalar da gördüm. Özellikle yurtdışı konusunda. Ben de eşimi dil sınavına gir, yurtdışında iş bul diye darladım. Ama pişman değilim şimdi kendi de memnun.benyeniyimgaliba Kısmi doğru tespit evet tahammülüm azaldı fakat aşk herzaman var. Bitmiş olsa inanın boşanırdım. Çünkü her bakımdan bağımsız ve özgürüm. Sadece doğrucu ve realistimdir ilk gün de rahatsız oluyordum bugünde oluyorum.ilk günde geleceğimiz için kariyer planı yapmıştım bugünde yapıyorum. İlk günde bu kadar oynamamalısın demiştim bugünde diyorum. Ne bir eksik ne bir fazla . Ha derseniz ki birkere kavga ettiniz mi hayır birkere sesimizi yükseltmedik birbirimize 5 yıl boyunca. Ama rahatsız olduğum durumlar bunlardı. Ve bu önemsiz olarak görünen değerlendirilen mevzu bazen ara sıra belki yılda bir yada iki kez beni gerçekten fazlasıyla geriyor mutsuz hissettiriyor o an ve tekrar hissettiğim anda ise bununla başa çıkmak istemeyip buraya yazmak istedim hepsi bu.
Evet seninle arkadaş olmam lazım sanırım . Eşimde bunu söylüyor sen zaten yapıyorsun diyor tamam bende severek yapıyorum zaten ben böyleyim tüm hayatımda da bu böyle sadece evde değil. Arkadaşlarımında hayatlarına katkıda bulunuyorum çünkü pratiğim evet detaycıyım tam nokta atışı oldu bu. Ama diyorsunuz ki 7 de kalkar en geç bende 10 da kalkıyorum bana kalsa 13.00 kadar kadar uyurum. E ben 7 de kalkıyorum eşim 13 de kalkıyor . 6 saat bekliyorum gece 11 gibi en geç uyurum o sabah 4 gibi uyuyor . Birbirimizi teğer geçiyoruz resmen. Yani 13 ten sonra kahvaltı yap topla öğleden sonra oluyor. 3 den sonra insanın hiçbirşey yapası gelmiyor . Ben diyorum hadi gel su sporlarıyla ilgileniyorum gidelim ben sevmiyorum diyor kendim gidiyorum. Akşam oluyor yemek vs. Odasında oyun oynuyor ben tek film izliyorum veya arkadaşlarımla dışarıda takılıyorum. Adama aşık olmasam çoçuk yok birşey yok kariyerimde iyiken boşanmazmıyım ama baktığımda bir tane de kavga etmedik . Çünkü tüm bunları kırılmasın diye belki senede 3 kere ancak söylüyorum. Oynamasan mı içmesen mi. Yoruldum bu döngüden. Ya buradaki mevzu birde diyorum ki ben gelişime öğrenmeye açıığım bazen diyorum ki bana ne katıyor. Ne öğrenebiliyorum hiç . Zevk alamıyorum . O benden öğreniyor eğitici öğretici olmaktan sıkıldım hergün de bana aşık olduğunu söylüyor. Hergün öper heryerde yüceltir ailemin yanında anneme babama saygılı hergün yanlarına uğrar gitmek ister ama canımı sıkan yönleride var ne yapım kör numarası da yapamıyorum .Sanki eşimle olan ilişkimi anlatmışsınız tek fark sizin yerinizde o var kocanızın yerinde benher konuda değil elbette ama çok benziyor. Mesela o erken kalkar ben isterim ki öğlene kadar uyuyayım. O evde ne eksikse hemen tespit eder ben eksilmiş mi yenisi mi alınmış anlamam bile. Ben çocuğun arabasını doğru düzgün yerleştiremem onu da o yapar, benim için çay çaydır ama o özellikle şu çay güzel der onu alır. Bir yere gideceğimizde bütün her şeyi o planlar vs vs. Örnekler çoğaltılabilir böyle.
Ama biz uyumluyuz. Çünkü eşim severek yapıyor bunları. Ve rahatsız olduğu noktalarda ben de feragat ediyorum keyfimden. Misal o 7de kalkar en geç, benim uyanmamı bekler kahvaltı için. Ben de 10da falan uyanırım. Bana kalsa 1e kadar uyurum. Bu durumda her ikimiz de üç saatimizi feda ediyoruz birbirimiz için
İşin özü geçinmeye gönlün olunca geçinebiliyorsun. Ve bu bahsettiğiniz şeyler çok detaycı insanların yapabilecekleri, herkes yapamıyor maalesef. Eşinizle babanızı kıyaslamanızı anlıyorum ama kabullenip ona göre devam etmek gerekiyor.
Rahatsız olduğunuz noktaları söyleyin, o size uysun siz ona. Mesela tatile gideceksiniz hadi sen seç her şeyi diyin, markete yolla istediklerini al de falan filan. Belki siz kendiniz çok baskın olduğunuzdan adam da kendini iyice salmıştır. Ben eşim yüzünden eskiden yapabildiğim çoğu şeyi unuttum, çünkü rahata alıştım kolayıma geldi. Eşinizin durumu da bu olabilir
Şöyle canım ben sonradan çıkartmadım bunları ben ilk günde bunları istiyordum benim hayallerim bu yöndeydi bunda birşey yok zaten . Herkes daha iyi bir hayatı ister. Bence çok iyi yapmışsınız darlayarak. Ben nasıl feragat edip çalıştıysam sabahlara kadar o da dişini sıkabilmeliydi . Zaten esasında tek sorunumuz ne biliyor musun keyifçi ve rahatına düşkün. Herşeyin ana sebebi bu zaten. Yoksa asla sorumsuz veya saygısız sevgisiz değil.Yani şöyle ben size boşanın demem. Çünkü başkası gelse onun da eksik yanları olacak. Biz de mükemmel değiliz, kocalarımız da değil. Ben de bazen eşimi eleştiriyorum. Hatta sizde kendimden parçalar da gördüm. Özellikle yurtdışı konusunda. Ben de eşimi dil sınavına gir, yurtdışında iş bul diye darladım. Ama pişman değilim şimdi kendi de memnun.
Kilit nokta burda bence. Eşim bana en geç 10da kahvaltı yapmak istediğini söylemese ben de kalkmazdım ki. Zaten kahvaltıyla arası olan biri değilimdir. Ve de eşim evdeki her işle ilgilendiği için zahmet edip de bir şeye elimi vurasım gelmez. Rahat geliyor böylesi çünkü. Ben mesela evet bu kötü bi şey ama fatura bile ödemeyi unuttum her şeyi o yaptığı için. Ama bana yaptırsa unutmazdım ben de aktif olurdum.tüm bunları kırılmasın diye belki senede 3 kere ancak söylüyorum.
Kocamı gördüm.. aldığım dona bile karışıyorKonusahibine okkalı bir herbokolog diliyorum (ablamin başında var:) ) ablamin giydiği çorabın hakkında yorum yapan bir tip (en iyisi o bildiği için), kesilen domatesin boyutu, evdeki yorganin elyafi vs vs. Hayat törpüsü
Bazı erkeği ittirmek gerekiyor. Ben de eşim kendiliğinden yapsın isterdim ama huyu böyle değil. Her şeyi benim söylemem lazım. Ama söyleyince de yapar. Ben bunu psikoloğuma söylemiştim. İşte eşim kendi insiyatif alıp halletmiyor gibi. O da “kendi insiyatif alıp hareket eden, başına buyruk adamla sen yapamazdın” demişti. Haklı çünkü ben gerçekten baskın karakterliyim. Siz de öyleyseniz aslında sizin birlikte olacağınız kişiyi yönetmeniz gerekiyor.Şöyle canım ben sonradan çıkartmadım bunları ben ilk günde bunları istiyordum benim hayallerim bu yöndeydi bunda birşey yok zaten . Herkes daha iyi bir hayatı ister. Bence çok iyi yapmışsınız darlayarak. Ben nasıl feragat edip çalıştıysam sabahlara kadar o da dişini sıkabilmeliydi . Zaten esasında tek sorunumuz ne biliyor musun keyifçi ve rahatına düşkün. Herşeyin ana sebebi bu zaten. Yoksa asla sorumsuz veya saygısız sevgisiz değil.
Yok artık o kadar değil.Kocamı gördüm.. aldığım dona bile karışıyor![]()
Yılda üç kez söylüyorumdur yazmışsınız ona istinaden yazdımK Kkedi dedim ya söyledim hergün söylememiştir herhalde sizinde eşiniz bunu. Siz bunu dinlemişsiniz fark bu.Sadece sık sık dile getirmek istemiyorum hayatını müdahale ediyormuşum gibi hissetmesin diye. Yok hiç etmedim hatta hayatımda hiç gülmediğim kadar güldürüyor beni çok sempatik ve komik . Şu pc oyun olayı olmasa sigarayıda ara sıra dediğim gibi odasında içiyor bu da olmasa hani birazda azıcıkda olsa benim kadar istekli olsa hayata. Mükemmel uyumlu olurduk ama ciddi canımı sıkıyor ara sıra bunlar, uyumsuz muyum bilmiyorum iddiam yok bu konuda uyumlu olmayabiliriz tabi.
Benim kocam biraz senin hayallerindeki gibi ama bak çok bilmişlik de insanın canını sıkıyor. Çöp torbası alıyor olsam onu bile görmek ister yorum yapar vs. Demem o ki davulun sesi uzaktan hoş gelir bazen:)Yok artık o kadar değil.Tam tersi bizde kendi bana sormadan alınca onu tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum.
Bu çok çok haklı bir yorum ve her şey özetlemiş aslında.Siz kendi hayatınız ve mesleğiniz ile ilgili ideallerinizi eşinize yaptıramazsınız
Kendimi mutsuz hissediyorum kimi zaman akadaşlar. Hayatın gerisinde kalıyorum sanki . Eşimden kaynaklı sanki birazda çok yetersiz buluyorum onu. İyi yönleride var elbette ama artık göremiyorum . Ben söylemeden hiçbir şeyi yapamıyor sanki. Akılmı etmiyor gamsızlık mı bilmiyorum. Teknik bölüm mezunu kamu kurumunda çalışıyoruz ikimizde ama diyorum ki almanca çalış hani gidelim buradan sen çalış senin yapabileceğin bir iş yok mu yurt dışında diyor. Benim bölümüm elektrik vs değilki öyle olsa ben gittiydim şimdiye kadar idealistim ben . Mesleğimde gelebileceğim en iyi seviyeye geldim Ama o hala ilk yerleştiği halinde hiç çabası yok yükselmek için.dün dedim sen niye hiç bayram namazına gitmiyorsun dedim . Sen niye hiç bayram namazı kılmıyorsun dedi. Kızlar bayram namazı mı kılıyor Dedim hemen Google baktı peygamber efendimiz diye bir yazı okurken gerildim zaten . Sonra abime de sordum annemlere geçince bayanlar kılmıyor dedi eşimde gülüyor. Anlamıyorum bu kadarda cahil olunur mu . Edebiyatı iyi ama 7x8 sorsam kalıyor. İlkokul 3 e gidiyordum tüm çarpım tablosunu ezbere bildiğimde bunları daha önce fark etmemiştim. Diksiyonu konuşması benden çok iyi. Öğlen 1 e kadar uyuyor sabaha karşı 3,4 gibi yatıyor. Sürekli bilgisayardan oyun oynuyor. Evde sigara içme diyorum hala odada sigara içiyor. Balkona bile çıkmıyor babam bile sigarasını balkonda içer hala 73 yaşında adam ama benim eşim ben yakalarsam 1 hafta balkon sonra yine odası. Mesela dolap içine raf istiyordum ölçüyü aldım sadece mobilyacıya gidip oraya bir ahşap kestirecekti 5 yıldır yapmadı hep hatırlatıyorum hala yapmıyor. Benim ailem çok ilgili ve becerikliydi babamın ve abimlerin yaptığı hiçbirşeyi yapmıyor sanki. Para biriktiremiyoruz ev alalım diyorum hala hergün dışarıdan yiyelim istiyor çünkü fastfood seviyor. Orada bende sağlık devreye giriyor balık yememiz lazım enginar vs ama onun umurunda değil. iş yeri o kadar yakınki evimize 5 dk max yürüme mesafesi arabayla gidiyor işine benim uzak ben kullanamadığım için araba otobüsle gidiyorum. Benzin parası değilde derdim yani ben olsam diyorum bisikletle giderdim hep spor olurdu. Veya yürüyüş
Yaparak giderdim.Oturduğumuz ev babamın ben korkuyorum yarın bir gün babam vefat eder bana evden çık derler diye. İyi yönleride çok var ben olumsuz olanları saydım benimde olumsuz yönlerim var o kadar stabil biri değilim mesela onun yapması gerektiğini düşündüğüm ama yapmadığını gördüğüm şeylerde patlıyorum. Tahammülüm çok az. Genel olarak da böyleyim zaten. Eşim yakışıklı ve efendi biri. Sanki tek eksiği analitik matematiksel yönü yani idealistsizliği . Kendini geliştirmiyor çabası yok . Sigara vs bunu geçiyorum . Ama kendi başına bir tatil bile ayarlayamıyor bana soracak illa seçim yapmak zorundayım gibi üzerimde yük gibi hissediyorum. Ben almasam eve bir meyve bıçağı bile eksikliğini fark edip almıyor ben dersem ağzımdan çıkarsa alır ama bunu ben diyceğim yani. Çok fazla kıyaslama yapıyorum istemeden. Babam alırdı herşeyin en iyisi teknolojiyi severdi o bize öğretirdi ne hangi ülkenin malı vs en basit süt alınacak marketten her gittiğinde arar şu marka var hangisini alayım ya al işte birini yada araştır oluyorum içimde patlama yaşıyorum . İstiyorum ki mesela şu çay çok iyi vs desin ondan öğreneyim birşeyi. Birşeyede ilgisi olur diyorum insanın. Telefon aldım yeni typs girişleri farklı ya mesela dönüştürücü falan almış babam kendine . Ben bilmiyordum geriliyorum da zaten bu anlamda eşim bana senin şarj aletlerine olmaz diye yeni sini aldırdı . Basit birşey belki ama ilgisi olması gerekmezmi benimkini kullanamazmıyım yeni almıştım bile dedim epi topu 75 TL’ye dönüştürücü gerekiyormuş bana olmaz dedi gittim 1300 belki şarj aleti aldım buradaki mevzu para değil aslında meraksızlık önce bir bakabilirdi sorabilirdi araştırabilirdi bende yapabilirdim bunu çoğu şeyi ben araştırıyorum o an öyle deyince olmadığını düşündüm ve zorlamadım cidden. Abartıyorumda olabilir ben biraz mükemmeliyetçiyimdir çünkü. Ona değer veriyorum beni sevdiğini de biliyorum. Fakat bazen bana ne katıyor ki diyorum. Bu normal mi arkadaşlar evliliklerinizde. Evlilik böyle birşey mi yani. Etrafımdakiler benim evliliğime ve eşim için çok şanslı olduğumu düşünüyor. Çünkü efendi saygılı ama eksik yönlerine çok kanalizeyim ben . Acaba kendimimi düzeltmem lazım belki de sorun bendedir diyorum. Kendimi de araba konusunda çok yetersiz buluyorum korkuyorum kaza yapmaktan kullanamıyorum mesela. İçimde kendimi veya eşimi sürekli geliştirme isteği var ben hep böyleydim oldum olası eşimde benim tamtersim zaten tüm kıyaslamam hayal kırıklığım içimdeki kavgam bu yüzden . Kısacası bazen canım sıkılıyor . Bekarda kalsam olurmuş diyebiliyorum.
Tam olarak buraya bir güncelleme getirmek istedim çünkü okuduğunu analiz edemeyen bir kesim var . Genelde takılı kalınan kısım çarpım tablosu olunmuş. Ana metinden çıkarılan sonuç bu malesef:) Eğer sizde bu metinden çarpım tablosu sonucunu çıkarttıysanız öncelikle 8. Sayfadaki yazımı okumanızı tavsiye ederim.![]()
Çok tatlısın.Benim kocam biraz senin hayallerindeki gibi ama bak çok bilmişlik de insanın canını sıkıyor. Çöp torbası alıyor olsam onu bile görmek ister yorum yapar vs. Demem o ki davulun sesi uzaktan hoş gelir bazen:)
Ama aynı şeyden şikayetçiymişiz bende kendi insiyatif alıp yapsın istiyorum evet mantıklı bir yorum olmuş cidden.Bazı erkeği ittirmek gerekiyor. Ben de eşim kendiliğinden yapsın isterdim ama huyu böyle değil. Her şeyi benim söylemem lazım. Ama söyleyince de yapar. Ben bunu psikoloğuma söylemiştim. İşte eşim kendi insiyatif alıp halletmiyor gibi. O da “kendi insiyatif alıp hareket eden, başına buyruk adamla sen yapamazdın” demişti. Haklı çünkü ben gerçekten baskın karakterliyim. Siz de öyleyseniz aslında sizin birlikte olacağınız kişiyi yönetmeniz gerekiyor.
Ben monoton olamam herhalde ya . Hergün değişik bir aktivite yapıyorum mutlaka. Kano, kürek çekme, yoga, tenis cuma günleri arkadaşlarla kitap okuma günü. Hafta sonları mutlaka kamp veya triking yada bisiklete binme, bir çoğunda lisansım var. Akşamları arkadaşlara etkinlikler bulup dahil ediyorum . Konser, tiyatro veya atölyelerde. Çok sıkıcı geliyor diğer türlüsü canım bana.Sevgi bitmiş adamın huyları batmaya başlamış ve saygısızlık başlamış.
Eşinizin bir huyunu övüp başka bir yerden küçümsemeye girişmişsiniz.
Herkes sizin gibi sürekli gelişmek istemeyebilir. Ben mesela monoton bir hayatın aşığıyımdır.
Bulunduğunuz durumu beğenmiyorsanız çaresi var biliyorsunuz.
Karşınızdaki insanı ya olduğu gibi kabullenmeyi öğrenin ya da diğer seçeneklerinizden birini seçin.
Yok kız tam tersi işte. Bildiklerimi de unuttum. Nasılsa yapan varÇok tatlısın.ama iyi tarafından bak bir çok şeyi öğreniyorsundur eşinin sayesinde.
![]()
Nerede yaşıyorsunuzKano, kürek çekme, yoga, tenis cuma günleri arkadaşlarla kitap okuma günü. Hafta sonları mutlaka kamp veya triking yada bisiklete binme, bir çoğunda lisansım var.
Özelden yazabilirim dilerseniz ama burada çok açık etmiyim deniz kenarı diyim size kıyıları düşünebilirsiniz..Nerede yaşıyorsunuz![]()