arkadaşım 7 sayfa okudum ve buradaki bütün hanımlardan farklı olarak ben hayatımdaki insana her şeyimi anlatırım. karşımdaki adamın da geçmişini dinlerim, didiklerim. bu benim kişisel tercihim, ben de böyle test ediyorum biraz. fakat öğrendiğin ne diye soracak olursan, kimi adam var diyelim kendisi senin 10 katı deneyime sahip olsun, senin gibi anlatacak cesarete, temizliğe sahip olmasın, sen istediğin kadar sadık ol o gider görünmez hayaletlerle savaşır, sen güvenilmez kadın olursun. egosuna yediremez, takıntı yapar, kendi yediği haltlara hiç takılmaz, takılmana izin vermez. bunlar acınası adamlar. kimi adam var senin dürüstlüğünü kolay ve salak kadın olmanla karıştırır, seni sırf o amaç için istemesine rağmen gider ailesiyle de tanıştırır, evleneceğiz de der, o da kendine ve ailesine hiç saygısı olmayan bir çeşit çakal. kimisi de var ki o adam öbürleri gibi canını yakmamak için elinden geleni yapar, aynı şekilde sana dürüst olur, varsa pişmanlıklarını, aldığı dersleri anlatır. sanmayın ki sadece kadınların cinsellikten yana canları yanıyor. bu iş biraz karşındakinin kalbinin temizliğine göre, çünkü ben temizliğimden anlatırım. ben hep dürüst oldum bundan dolayı da pişman değilim. ama ben muhafazakar çevreden de değilim, eminim üzerinde benden daha fazla baskı var ama aynı toplumda büyüdük sonuçta. çevreden bağımsız pişman olmanın, tövbe etmenin ne demek olduğunu biliyorum. sen pişmanlık yaşamışsın yeterince, daha fazla kendine azap çektirme. ben o dürüst olma dürtünü anlayabiliyorum ama ileride gerçekten sevgisine inandığın birisi olur, istersen onunla konuşursun bunu ama suçlulukla değil, onu yaşadın sen o bitsin artık. kendini affet bugün başka bir insansın.
açıkçası sen bu adama güvenmiyorsun ve bence haklısın. adamın gerçekten eski hayatına tövbe etmiş olduğuna filan inanmadım. böyle bir dönemden geçmiştir seninle karşılaşmıştır olabilir ama sırf evlenecek yaşı geldi diye geçmişe sünger çeken adam o yola geri döner bence. çünkü kendi içinde çözmemiş meseleyi, göstermelik biraz. ben her şeyi gördüm ettim tavırları da hoş değil, yorulmuştur eyvallah yorar hayat ama gerçekten uzaklaşmak istese çevresini de değiştirir, arkadaşlarını, profilini de, her şeyi değişir yani. o değişim huyuna suyuna yansır. bence hala görmüş geçirmiş abi modunda kalmış, o yüzden içinde çözmemiş diyorum. o temizlik yok gibi yani. yanlış anlama ama tövbe de zaten kalpte olur istediği kadar namaz kılsın. insanın tövbesi samimi olunca gerçekten her şeyine yansıyor. kimseyi geçmişiyle yargılamamaya çalışırım, aldığı ders bugününe yansıyor mu buna bakarım ama bu adamda yalan sezdim. evliliği aceleye getirmeye çalışıyor ve bunu sen de hissediyorsun. anladığım kadarıyla dostluğunuz da çok az, bu adama kesinlikle bu yaşadığını anlatma. kendine eziyet etmeyi de bırak o eski sevgilin yapsın vicdanı. Allah gönlüne ferahlık versin.