- 22 Mart 2023
- 351
- 25
- 58
-
- Konu Sahibi birannebirbebek46
Bunu bir yorumda açıkladım yetişemediğim için her yoruma bir daha yazmıcam biraz bakarsan görürsün bu konuyla alakalı yorumumuevlenirken takinca ittifat yuzugu oluyor da nisanliyken takinca olmuyor mu ittifak mi gecersiz nisanlilikta
Kullandığınız birçok kelime arapçadan farsçadan vs den geliyor alyansın anlamını açıklamak için belirttim nerden geldiğini ne anlama geldiğini yazdım çok saçmalıyorsunuz.Gayet anlıyorum sizi hanımefendi.
Alyans Fransızca'da geldiği için alip kabul ediyorsunuz ediyorsunuz diğerleri Türk adeti olduğu için tu kaka değil mi?
O kadar özen göstermişsiniz ama açtığınız konu,kaynanam çocuğuma babaannesi gibi değil annesi gibi davranıyor.Keşke bu toplum içinden biriyle evlenmeseymissiniz, vardığınız nokta kahve yapan, kız istemesi olan kadınlarla aynı çünkü. Hatta onların çoğunun böyle dertleri de olmayabilir.
Doğru herkesin kendi düşüncesi ben değil demiyorum düşüncemi yazıyorum algıyı yıkalım diyorum yoksa bu saçma geleneklere nasıl annelerimiz maruz kaldı biz kaldık çocuklarımızda kalıcakÜstelik benim haklı veya haksız oluşum toplumdaki insanların düşüncesini değiştirmez herkesin fikri hür düşüncesi özgürdür
Ona bakarsanız tuzlu kahvenin anlamınıda daha sevimli gözüksün diye damadın ne kadar sevdiği anlamına geliyor diye değiştirmişler. Kırmızı kuşak diğer adıda bekaret kemeri. Ayrıca şaman pagan geleneği olsa bile ne alaka yapıyor herkes. Burdan bana katıldığınız anlamınımı çıkarayım mualefet olmaya çalışıyor konuşmuş olmak için konuşuyor anlamı mı(bkz: gayret kuşağı) şaman/pagan geleneğidir, bekaret veya cinsellik ile ilgisi yoktur.
Eğlenmek için sadece yakın akrabam ve arkadaşlarımla minimal bir düğündüDüğün niye yaptınız?
Bende diyorum ki istemede verilme değilde emanet algısını aşılarsak en azından evlenen kadına ona göre davranırlar. Hiçbirşey yapmamaktansa yapabildiğimiz yanlışları düzeltebilirizYani biz söz nişan yapmayınca kadın şiddetleri vb azalmayacak veya kahveye tuz kondu diye psikolojik baskı düzelmeyecek bunu demek istiyorum
Kına gecesi oldu muEğlenmek için sadece yakın akrabam ve arkadaşlarımla minimal bir düğündü
Konunuz ve yorumlarınızla farklı görünmeye çalışan ama aşağılık kompleksinin ötesine geçemeyen biri olduğunuz o kadar açık ki. Siz üzerinize vazife olmayan seyleri düşünmeye, üstten üstten konuşmaya devm edin. Kaynananizla mutluluklar.Kullandığınız birçok kelime arapçadan farsçadan vs den geliyor alyansın anlamını açıklamak için belirttim nerden geldiğini ne anlama geldiğini yazdım çok saçmalıyorsunuz.
Birde diğer konumla alakalı konuşuyorsun burda ne alaka. Biz kaynanamla iyi anlaşıyoruz o konunun yorumlarını olu iyi bir insan aramız iyi fakat insan yani herkesin bir hatası olur. Ve o hata da çoğu kadının yaşadğı gibi psikolojik şiddet fiziksel şiddet değil çocuğuma olan fazla ilgisi. Bence siz tartışmaya değmeyecek kadar düşünemeyen bir insansınız
Kız istemeyi naziklik gören bir insanla bide bunun değerli olduğunu savunan bir insanla birşey tartışamam at gözlüğünüz yakışmış düz bakmaya devam edin. O kadar kelimeden bir tane anlamamışsınız algı 0. Mantık 0.Misafire hizmettir misafirperverliktir diyorsunuz
Saçma gelmedi bravo
Kız istemede bir nazikliktir O kızı o yaşa getirmiş bir babası ailesi var
Pazardan elma ile evlenmiyor
Bu çok güzel bir gelenektir ve bence kızlarımıza daha değerli olduklarını gösterir
Oldu olacak evlenmeye karar verdiğimizde herkesten habersiz nikah yapalım
Siz istediğiniz gibi düşünüp yapın Ama bunlardan yola çıkarak kadınlar eziliyor gibi komiklikler yapmayın bence
Hayır yapmadım. Nikah kıydık aile ile. yazında eğlenmek amaçlı düğün yaptık 70 kişi vardı sanırım en fazlaKına gecesi oldu mu
Düz bakmak insanlara tepeden bakmaktan iyidirKız istemeyi naziklik gören bir insanla bide bunun değerli olduğunu savunan bir insanla birşey tartışamam at gözlüğünüz yakışmış düz bakmaya devam edin. O kadar kelimeden bir tane anlamamışsınız algı 0. Mantık 0.
Minimal maksimal, onu bilemem.Eğlenmek için sadece yakın akrabam ve arkadaşlarımla minimal bir düğündü
Düşüncemin saçma bulunacağını bilerek yazdım pisagor dünya yuvarlaktır dediğinde de herkes saçma bulmuş. Ben kadın olarak kadınları aşağılayan şeylerden konuşurum elbet benim üzerime vazife olup olmadığını sorgulamak size kalmıyor yormayın beyninizi belliki fazla yüklemeye gelemez. Kaynanamıda katıp duruyor töbe ya o konu başka bu konu başka daha bunu ayırt edemiyorsun bende senden beni anlamanı bekledim hata bende.Konunuz ve yorumlarınızla farklı görünmeye çalışan ama aşağılık kompleksinin ötesine geçemeyen biri olduğunuz o kadar açık ki. Siz üzerinize vazife olmayan seyleri düşünmeye, üstten üstten konuşmaya devm edin. Kaynananizla mutluluklar.
Resmin tamamını görmek için uzaktan bakmak gerekir. Sen düz baktığın sürece göremiceksin. İnsanları hayvanlardan ayıram düşünmesidir bende size düşünmenizi tavsiye ederimDüz bakmak insanlara tepeden bakmaktan iyidir
Tavsiye ederim
Kaynana tabiri ne kadar banal.Düşüncemin saçma bulunacağını bilerek yazdım pisagor dünya yuvarlaktır dediğinde de herkes saçma bulmuş. Ben kadın olarak kadınları aşağılayan şeylerden konuşurum elbet benim üzerime vazife olup olmadığını sorgulamak size kalmıyor yormayın beyninizi belliki fazla yüklemeye gelemez. Kaynanamıda katıp duruyor töbe ya o konu başka bu konu başka daha bunu ayırt edemiyorsun bende senden beni anlamanı bekledim hata bende.
Uslubunuza ceki duzen verin, kimseyle asagilar tarzda konusamazsiniz.Düşüncemin saçma bulunacağını bilerek yazdım pisagor dünya yuvarlaktır dediğinde de herkes saçma bulmuş. Ben kadın olarak kadınları aşağılayan şeylerden konuşurum elbet benim üzerime vazife olup olmadığını sorgulamak size kalmıyor yormayın beyninizi belliki fazla yüklemeye gelemez. Kaynanamıda katıp duruyor töbe ya o konu başka bu konu başka daha bunu ayırt edemiyorsun bende senden beni anlamanı bekledim hata bende.
Siz kendiniz gibi düşünmeyen kadınları aşağılıyor, hakaret ediyorsunuz burada yahu geleneklerin asagilamasina gelene kadar karşı çıkan yorumlara verdiğiniz cevaplara dönün bir bakın. Sizin gibi kendini kaf dağında gören biri mi düşünüyor gerçekten diğer kadınları? Resmen dilinizle zorbalık yapip güya kadın savunuculugu yapıyorsunuz, sevsinler.Düşüncemin saçma bulunacağını bilerek yazdım pisagor dünya yuvarlaktır dediğinde de herkes saçma bulmuş. Ben kadın olarak kadınları aşağılayan şeylerden konuşurum elbet benim üzerime vazife olup olmadığını sorgulamak size kalmıyor yormayın beyninizi belliki fazla yüklemeye gelemez. Kaynanamıda katıp duruyor töbe ya o konu başka bu konu başka daha bunu ayırt edemiyorsun bende senden beni anlamanı bekledim hata bende.
Ama konu başlığına Türk gelenekleri ve saçmalıkları yazmışsınız. Bir ulusun geleneklerine saçma diyorsunuz.Ben saçmalıyorsunuz demek için yazmadım. Zaten böyle birşey anlamsız olur. amacım dediklermi düşünmeniz içinizden birileri bile hakverip değiştirmeye kalksa ne mutlu. yargılamak yapanları aşağılamak amacıyla yazmadım sadece farkındalık oluşturmak zaten erkekler tarafından kadınlar yeteri kadar aşağılanıyor (genel olarak konuşuyorum tabiki yapmayan erkekler var) bari biz kendimize farkında veya olmayarak yapmayalım diyorum.