Türk gelenekleri ve saçmalıkları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kullandığınız birçok kelime arapçadan farsçadan vs den geliyor alyansın anlamını açıklamak için belirttim nerden geldiğini ne anlama geldiğini yazdım çok saçmalıyorsunuz.
Birde diğer konumla alakalı konuşuyorsun burda ne alaka. Biz kaynanamla iyi anlaşıyoruz o konunun yorumlarını olu iyi bir insan aramız iyi fakat insan yani herkesin bir hatası olur. Ve o hata da çoğu kadının yaşadğı gibi psikolojik şiddet fiziksel şiddet değil çocuğuma olan fazla ilgisi. Bence siz tartışmaya değmeyecek kadar düşünemeyen bir insansınız

Üstelik benim haklı veya haksız oluşum toplumdaki insanların düşüncesini değiştirmez herkesin fikri hür düşüncesi özgürdür
Doğru herkesin kendi düşüncesi ben değil demiyorum düşüncemi yazıyorum algıyı yıkalım diyorum yoksa bu saçma geleneklere nasıl annelerimiz maruz kaldı biz kaldık çocuklarımızda kalıcak

(bkz: gayret kuşağı) şaman/pagan geleneğidir, bekaret veya cinsellik ile ilgisi yoktur.
Ona bakarsanız tuzlu kahvenin anlamınıda daha sevimli gözüksün diye damadın ne kadar sevdiği anlamına geliyor diye değiştirmişler. Kırmızı kuşak diğer adıda bekaret kemeri. Ayrıca şaman pagan geleneği olsa bile ne alaka yapıyor herkes. Burdan bana katıldığınız anlamınımı çıkarayım mualefet olmaya çalışıyor konuşmuş olmak için konuşuyor anlamı mı

Yani biz söz nişan yapmayınca kadın şiddetleri vb azalmayacak veya kahveye tuz kondu diye psikolojik baskı düzelmeyecek bunu demek istiyorum
Bende diyorum ki istemede verilme değilde emanet algısını aşılarsak en azından evlenen kadına ona göre davranırlar. Hiçbirşey yapmamaktansa yapabildiğimiz yanlışları düzeltebiliriz

Konunuz ve yorumlarınızla farklı görünmeye çalışan ama aşağılık kompleksinin ötesine geçemeyen biri olduğunuz o kadar açık ki. Siz üzerinize vazife olmayan seyleri düşünmeye, üstten üstten konuşmaya devm edin. Kaynananizla mutluluklar.

Kız istemeyi naziklik gören bir insanla bide bunun değerli olduğunu savunan bir insanla birşey tartışamam at gözlüğünüz yakışmış düz bakmaya devam edin. O kadar kelimeden bir tane anlamamışsınız algı 0. Mantık 0.

Düz bakmak insanlara tepeden bakmaktan iyidir
Tavsiye ederim

Eğlenmek için sadece yakın akrabam ve arkadaşlarımla minimal bir düğündü
Minimal maksimal, onu bilemem.
Tuzlu kahveyi de eğlenmek için yapıyorlar, kız istemeyi de tanışmak için vs.
Hepsinin bir bahanesi var altında.
Sırf bizim geleneğimiz diye bastıra bastıra olmuyor bunlar.
İşinize geleni alıp diğerine yuh çekmenin manası yok çünkü diyebilecek konumda değilsiniz.
Bireysel evlenip, kendi kendinize nikah kıyıp bir ev tutup yaşayıp aileye haber verseniz, derim ki kadın karşı.
Ama kusura bakmayın hiç karşı falan değilsiniz.
Kırmızı kemeri takmayıp, kendinizi istetmeyince süper kadın olmadınız, o cümle kullanılmasa da ayağınıza evinize birlikteliğiniz için gelinmiş, eğlencesine de olsa o düğün yapılmış ve beyaz gelinlik giydiniz değil mi, sebep? Kırmızı kemerden farkı nedir?
En masum sade saf görüntü değil mi?
Bu ne perhiz?

Düşüncemin saçma bulunacağını bilerek yazdım pisagor dünya yuvarlaktır dediğinde de herkes saçma bulmuş. Ben kadın olarak kadınları aşağılayan şeylerden konuşurum elbet benim üzerime vazife olup olmadığını sorgulamak size kalmıyor yormayın beyninizi belliki fazla yüklemeye gelemez. Kaynanamıda katıp duruyor töbe ya o konu başka bu konu başka daha bunu ayırt edemiyorsun bende senden beni anlamanı bekledim hata bende.

Kaynana tabiri ne kadar banal.
X hanım demiyor musunuz yoksa?
Aaa anne diyorum yazın da şahtı şahbaz oldu konu diyelim

Son yazdıklarınıza katılıyorum, istemediginiz için yapmadıgınız seyleri de anlıyorum, bu adetlerın cogu gunumuze kadar degısipte geldi, yanı yıne ısteyen yapıyor bunalra sacmalık dıyemeyız saygı duyulması gerek

Uslubunuza ceki duzen verin, kimseyle asagilar tarzda konusamazsiniz.

Mesajin icine ister pisagor, ister macellan sikistirin bu sizin insanlara ve onlarin dusuncelerine karsi saygisiz oldugunuz gercegini degistirmiyor.

Kimseye laf sokmadan yazmaya calisin, yine de mesajlarinizi kibliyorum

Siz kendiniz gibi düşünmeyen kadınları aşağılıyor, hakaret ediyorsunuz burada yahu geleneklerin asagilamasina gelene kadar karşı çıkan yorumlara verdiğiniz cevaplara dönün bir bakın. Sizin gibi kendini kaf dağında gören biri mi düşünüyor gerçekten diğer kadınları? Resmen dilinizle zorbalık yapip güya kadın savunuculugu yapıyorsunuz, sevsinler.

Ama konu başlığına Türk gelenekleri ve saçmalıkları yazmışsınız. Bir ulusun geleneklerine saçma diyorsunuz.
İşte biz de size bundan söz ediyoruz, kadınlar her şeyin farkında zaten. Bunlar sembolik şeylerle çözülecek meseleler değil.
Evlenirken kırımızı kuşak bağlamadım ama eş şiddeti gördüm.
Nişan, söz, düğün yapmadım ama değersizlik hissini de sonuna kadar yaşadım.
Evliliğimde kız isteme hadisesi yaşamadım ama emeklerim çok sömürüldü.
Bir de üzerine, bu kadar farkındalık sahibi olduğum için mutsuz oldum. Keşke cahil biri olarak kalıp, bunu ortak kaderimiz sanarak kabul edip, fark etmeseydim.
Hani "mutsuz değildik, onu mutluluk sanıyorduk" lafı gibi.
Geleneklerin değil, zihinlerin değişmesi lazım hanımefendi.
Ben kendime aydın bir insanım diyebilirim pek çok konuda. Fakat bir kına gecesi eğlencesinde, kuzenimin eşini testi kırma adeti adı altında dans ederken izledim ve çok hoşuma gitti. O kadar eğlenceli bir danstı ki, keşke ben de böyle bir hatıra yaşasaydım dedim.
Ne oldu şimdi, birdenbire bu heves beni, aydınlıktan karanlığa mı çıkardı?
İnsanlar sizin yazdıklarınızı anlamadıkları için değil, fikir ayrılıklarına düştükleri için sorgulayıp iletişim kuruyorlar.
Siz neden ısrarla "gene anlamamışsınız" yorumları yapıyorsunuz mesela bazı üyelere?
Hatta birine de canım falan yazmışsınız. Böyle olmaz ama.
Karşınızdaki size göre yanlış düşünüyorsa, siz doğru olanı yapın.
İki yanlış bir doğru etmez.
Siz bu "haksızlık" karşısında mı rahatsızsınız, size göre "bilinçsiz" olan kadınlardan mı rahatsızsınız?
Hani şu lüks mekanlarda, kahvenin ederi o olduğundan değil, sırf beğenmediği insanlarla aynı ortamda bulunmak istemediği için 10 liralık kahveye 100 lira veren insanlar var ya.
Onlara benziyor tavrınız.

Bakın bütün cümlelerim tavrınıza yönelik. Kişiliğiniz ile ilgili zerre fikrim yok, umurumda da değil. Umarım bu kısmı doğru "anlatabilmişimdir."

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…