- 8 Ağustos 2008
- 34.895
- 40.372
-
- Konu Sahibi CallanPinckney
Spora başlamak için bahanem olacak..Iyi olan kazansin kaptanim
Ben uzun süredir izinliydim, benim icin iyi olacak
Hoşbuldum canımhoşgeldin mavibocuk : )))
Ben sana hem rakip hem destekci olurum, bu isin altindan kalkariz canim :)Spora başlamak için bahanem olacak..
Sanırım pazartesi başlıyor yarışma..
çok emin olmayın derim bu konuda bende kendime güveniyorumEn yüksek bel ölçüsüne ne ödül varkesin birinci benim
1,5 ayda 5 cm miben ölçümü yarın sabah yazabilirim ama şuan işteyim akşamda yemek su falan çok adil olmaz o yüzden sabaha ölçer yazarım fakat ben kendime asıl kriter kalçayı alıyorum çünkü o bölgeyi çalışıcam 1,5 ayda 5 cm incelmiş bakalım 1 ayın sonunda ne kadar incelecek.
çok emin olmayın derim bu konuda bende kendime güveniyorum
1,5 ayda 5 cm mimaşallah nasıl başardınız bunu ne sporu yapıyosunuz?
Neden egzersiz yapmalıyız ?
1- Alınan oksijen oranını arttırır. Akciğer ve kalbin fonksiyonlarını arttırır.
2- Günlük yaşantı kondisyonunu artırır. Bunun sonucu olarak da vücut daha az yorularak iş yapar. Mesela merdiven çıkmak eskisi gibi yormaz sizi.
3- Günlük yaşantının yarattığı gerilimi azaltır. Ki bu önemli bir faktördür. Bu sayede stresi de önlemiş oluruz.
4- Egzersiz yapan hastaların nefes darlığı sıkıntıları gün geçtikçe azalır.
5- Egzersiz, ruh halimizi de iyileştirir. Vücudumuzun mutluluk hormonu salgılamasını sağlar.
6- Egzersiz yaparak bir birçok hastalıktan uzak kalabiliriz. Mesela eklem romatizması veya kanser gibi.
7- Egzersiz, sağlıklı bir şekilde kilo almamıza ya da kilo vermemize de yardımcı olur. Kilo vermek isteyende, almak isteyende egzersiz yapmalı. Bu sağlık için gereklidir.
8- Egzersiz ile kasların oksijen kullanımı artar.
9- Egzersiz, esnek olmamızı sağlar. Buda kişinin hareket kabiliyetini arttırır.
10- Egzersiz, vücut direncimizi arttırır.
11- Egzersiz, çevikliği arttırır. Mesela sabah yapılan bir yürüyüş bile sağlığınız için çok faydalı olacaktır.
12- Diyet yapmak istiyorsak, bunu egzersiz ile desteklememiz gerekir. Diyet ve egzersiz birlikte yapıldığı zaman daha kolay ve daha sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkün olacaktır.
13- Egzersiz enerjimizi de arttırır.
Bel çevresi neden önemlidir ? http://www.biltek.tubitak.gov.tr/haberler/tip/s-500-15.pdf
YARIŞMA KURALLARI:
1) HERGÜN EN AZ 30 DAKİKA EGZERSİZ YAPILACAK
2) HAFTANIN 3 GÜNÜNDEN FAZLA, GÜNLÜK 30 DAKİKADAN FAZLA EGZERSİZ YAPMAYAN GRUPTAN ATILACAK
3) HER PAZARTESİ O HAFTANIN EN ÇOK EGZERSİZ YAPAN İLK 3 Ü İLAN EDİLECEK, O HAFTA KAÇ SAAT EGZERSİZ YAPMIŞ OLDUĞUMUZU LİSTE HALİNDE SİZE SUNACAĞIM
4) GRUPLAR BEL KALINLIĞINA GÖRE YAPILACAK
5) HER PAZARTESİ HERKES BEL KALINLIĞINI YAZACAK
En yüksek bel ölçüsüne ne ödül varkesin birinci benim
çok emin olmayın derim bu konuda bende kendime güveniyorum
1,5 ayda 5 cm mimaşallah nasıl başardınız bunu ne sporu yapıyosunuz?
işte buna katılıyorum çünkü herkesin yaptığı spor farklı ve her sporun hedeflediğide. C CallanPinckney canım sen bilirsin ama bence bel basen ve göğüs ölçülerinin toplamlarını alsak daha mı iyi olur.cok guzel de niye sadece bel kalinligi?
basen ve gogus de onemli bence?
basenlerini sadece squat ve plank ile 5 cm incelmen gerçekten mucize ben 1 aydır 45 dk-1 saat arası yürüdüğüm halde hiç bir incelme yok henüzcanım aslında sporu tam yapamıyorum gün içinde fırsat buldukça squat ve plank yapmaya çalışıyorum kilomda fazla olduğu için diyet yapıyorum sanırım bunun etkisi daha fazla.
Selamm bende varimm
Ben 9. Takimdan serpil
ayy insallah ne zaman baslio yarismainşallah bakalım
en çok sporu kim yapacak : )))
en çok kimin beli incelecek göreceğiz :)))
bel farkını ayda 1 incelmeye göre 1. 2. 3. olarak yazarım ama onu da her hafta liste yapacağım : ))
her şey güzel olur inşallah : ))
En yüksek bel ölçüsüne ne ödül varkesin birinci benim
bende burdayim kuzummok bende varım. spor konusunda motivasyon eksikliğim var sizlerle daha iyi götürürüm bu işi
Ayy insallahhh benim bu aralar en buyuk eksigim sporKilomuz ve boyumuz aynı :) İnşallah gidecek bu kilolar :)