temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Selam kızlar. Bilmiyorum watsap grubunuzu bırakıp buraya cevap yaziyor musunuz artık ama birilerine akil danışmam lazım belki yardimci olursunuz. Bebegim 8 bucuk aylik oldu. Ve sanırım işe başlayacağım başvuru falan yaptık ne zaman baslayacagim belli degil henüz ama içim cok kötü benim ya cocugun gözüne bakip nasil birakicam diye aglayasim geliyor hatta gizli gizli aglamaya başladım gerçekten ne zormus. Biliyorum burafa daha da erken bırakanlar vardır. Nelerle karsilasicam bana anlatir misiniz. Yani bebegim babaannesine mi anne diyecek ya da benden cok babaannesine mi yakin hissedecek kendini. Ilklerini ilk gören ben olmayacak mıyım. Düşündükçe cok kotu oluyorum konusmaya ihtiyacim var bu konuda. Bana tevrubelerinizi anlatir misiniz

Canim ben oglum 2 yasina girecegi donem calismaya basladim 1 ay aglayarak gittim geldim ise ben zor gecirdim sendeki kaygilar bendede var annem bakiyordu benim annemin yanindan ayrilmiyordu kicagima aliyordum bazen ona gitmek istiyordu hic unutmuyorum bir gun arabadayiz anneanne beni al diye mizmizlaniyor ogluma oyle siki siki sarilmisimki hayir bende oturacak bende duracak vermiyorum diye oturdum agladim herkesin icinde cocuk gibi senin bebegin daha kucuk aklida ermiyor suan yapabilirsin bence enazindan dene calismak anne icin nefes alma yeri oluyor insanin kendi parasini kazanmasi gibi yok

Ben iki buçuk aylıkken ise başladım gerçekten çok zor emziriyoken çok çok daha zor o saatlerce ayrı kalmak benin kızım tam tersi özlüyor ve çok belli ediyo evin içinde göz hepsinde yaşıyorum işten geldiğimde bi saat hasret gideriyoruz kucağımda ya da yanımda yatarak uyuyo her işten geldiğimde istiyor bunu aklı ettikçe dediklerini daha çok yaptığı için anneme düşkün olabilir ama anne baba yerini çok iyi ayırt ettiklerini düşünüyorum çocuğunla mutlaka kaliteli zaman geçir yorgunum diyerek çocuğu işten gelince ihmal etme ilk geldiğinde mutlaka hemen ilgini ona ver hasreti giderin çalışıyoruz onlar için artık

Grup mu varmış bende neden yazan yok diyorumçalışman konusunda kendi tecrübem yok ama ablam ilk çocuğunu kendi büyüttü ikinciyi 8 yada 9 aylıkken bakıcıya bıraktı ikiside anneye çok düşkün ama ikincisi daha özerk.eğer çok yakının bakıyorsa (benim öyle bir şansım yok)gözün atkada kalmasın bence.çocuklarda anne babanın yeri her zaman farklıdır ilkleri görememen konusunda bakan kişi sana söylemesin yine kendin gör (bence o bile farketmez zaten bir yaptıkları şeyi sürekli tekrarlıyorlar )aynı gün kesin göreceksin

Selam kızlar bir haftadır hiç giremedim buralara. Özledim hepinizi. Arada kaçırdığım mesajlar oldu mu bilmiyorum
T Titizz1 canım ben de 5.5 aylıkken başladım işe. İlk hafta zor oldu. Ama çalışmak da güzel. Bütün dünyan bebek şuan. Ama arada uzaklaşmak özlemek de ayrı bir güzel. Gelince sana gülüyor heyecanlanıyor. Seni özlüyor bunu hissetmek çok güzel. Hiç canını sıkma. Sonuçta onların daha iyi imkanları olsun diye çalışıyoruz. İlkleri için de üzülme. Sen yokken yapacak diye birşey yok ki illa :) Sen onun annesisin. Başkası da baksa sana anne diyecek. Benim annem bakıyor şimdilik. Gün içinde de görüntülü konuşuyoruz. Çok mutlu oluyor telefonda beni görünce :) hiç üzme kendini herşey yoluna girer

T Titizz1 selam cnm. Ben 6 ayını doldurduğunda işe başladım. Önceleri senin gibi çok evham yapıyordum ama şimdi düşününce bence iyi ki iş hayatına geri dönmüşüm. Kendimi çok iyi hissediyorum. Evet bazen aşırı yorgun oluyorum ama o zamanlarda da annemden destek alıp bir saat falan uyuyup enerji topluyorum. Kaliteli vakit geçirdiğime en azından kendimce eminim o yüzden içim rahat. Ben işe başlamadan 3 ay evvel bakıcı ile anlaşmışım. O yüzden ikimizin ayrımını çok iyi biliyor. Ve şu konuda için çok rahat olsun ilklerini tabii ki sen de görüyorsun. Yukarıda bir arkadaş yazmış zaten bir yaptıkları hareketi sürekli yaptıklarından illaki taze taze göreceksin. Bizimki şuan anne diyebiliyor ama bilinçli değil yani dili döndüğü için ağzından anne çıkıyor. İyice bilinç yerine gelince niye başkasına anne desin ki, ki dese bile bakan kişi bence annem diye falan sevmemesi gerekir. o anne dedikçe senin resmini gösterebilir. bi süre sonra alışırlar kesin. Bence biraz soğukkanlı olmakta fayda var. Çalışmak bir tercih meselesi bazen zorunlu bazen isteyerek ama kesinlikle çalışıp çalışmama ikisi de yargılanamaz. Çalışıp, Çalışmayıp mutsuz olan da mutlu olan da tanıyorum. O yüzden en azından denersin.

Gerçekten öyle mi ya insallah dediginiz gibi seylerle karsilasirim

Cok teşekkür ederim güzel yorumlariniz için insallaj her sey dediginiz gibi olur :)

Canim ben 6.5 aylikken basladim 1.5 aydir calisiyorum, ilk 1 ay disinda tamamen kendim baktim yasadigim sehirde ailem ya da esimin ailesi yok, daha da baglandim ogluma 24 saat yapisiktik, o yuzden calismaya baslamadan once cok gerildim. Ucretsiz izin almayi cok dusundum ama borclarimiz vardi calismam lazimdi.
Kv geldi simdi bizimle yasiyor o halde bile iyi ki calismaya baslamisim diyorum :) ilk bi hafta zordu ama sonra ikimiz de alistik, basta Alp biberonu reddetti uyumadi falan ben yokken ama 1 hafta sonra her sey yoluna girdi. Simdi gulerek ugurluyo beni, gelince de cok mutlu oluyo opup koklasiyoruz emisiyoruz 1 2 saat beraber hic ayrilmadan vakit geciriyoruz boylece ozlem gideriyoruz.
Is yerinde de kafam dagiliyo sosyal bi ortam oluyo memnunum yani.
Su anki aklim olsa o kadar uzulup kendimi strese sokmazdim ise baslicam diye :) bence senin icin de oyle olur. Kim bakarsa baksin annelerin yeri her zaman ayridir. Benim kv ile cok iyi zaman geciriyorlar ama ben evdeyken hic ona gitmek istemez, hep beni ister. Anne demeye baslayinca da baskasina diyecegini sanmiyorum.
Uzun yazdim baya gonlunu ferah tut kisacasi :)

Bir saglik calisani olarak burdan sadece alerjide olabilir baska birseyde diyebilirim, en iyisi hekime sormak....
T Titizz1 calisma olayina gelince maddi manevi insani cok rahatlatiyor ilk gunler tabiki zor oluyor ama oda alisiyor sende, ozlemekde guzel onun aksamlari sana hasretle sarilmasida cok guzel,mrcbursan calismaya bardaga dolu tarafindan bakmaya calis

İyi canım. Bu ara çınar hasta hep döküntü var heryerinde. Dr gidiyoruz. Sen nasılsın? Bebişler nasıl?
Geçmiş olsun canım, Nasıl şimdi çınar?
Regaip kandilin de mübarek olsun. Rabbim sağlıkla sıhhatle nice kandiller yaşamayı nasip etsin. Allahım çınara iyilik versin.

Geçmiş olsun ne dediler ?

Geçmiş olsun canım, Nasıl şimdi çınar?
Regaip kandilin de mübarek olsun. Rabbim sağlıkla sıhhatle nice kandiller yaşamayı nasip etsin. Allahım çınara iyilik versin.

Sağolun kızlar. Çınarda döküntü oldu göğsünde başladı sırtı beli yüzü bacakları kolları yayıldı bütün vücuduna. İki farklı dr farklı şeyler söyledi. Çare olmadı hiçbiri. Aonunda üniversitede hoca bulduk çocuk alerji prof. O atopik dermatit dedi. Tahlil falan verdik daha çıkmadı bekliyoruz. Çok sağolun
Kandiliniz mübarek olsun
@elmasli canım bebeğin nasıl? Ameliyat günü aldınız mı?

Canim gecmis olsun konularina simdi bakdim siz kendinizmi anladiniz yarim sunnetli oldunu benim oglumun pipisinin deligi yerinde sunnet deriside tam normalde cisini yapiyor ama bezini acdim zaman saga hafif bir yamuk duruyor kanki kasik fitigi amiliyati oldu benim oglumda o zaman amlytni yapan dr pipisine bakdi oyle bir sey olsa anlardi dimi ya

Olsa anlardı ztn anlaşılmayacak gibi değil. Senin oğlunda pipi eğriliği var muhtemelen o da ameliyat ile düzeliyor. Küçük yaşta yaptırman önemli büyüyünce psikolojik olarak etkileniyor çocuklar. Bir cerrah tarafından muayene olmalı çocuğun tabi üroloji cerrahi uzmanı olmalı. Biz özel bir dr gidiyoruz. İsmi HAlil Tuğtepe. İşin ehli ve profesör doktor. Tabi siz bir şekilde konusunda uzman olan birine danışın. Aklınızda kalacağına danışmakta fayda var. Pipide eğrilik çocuğunuz için sağlık açısından bir sıkıntı yaratmaz ama ileride cinsel açıdan sıkıntılı bir durum oluşur bu da psikolojik sıkıntı olabilir. Bunlar bnm okuduğum ve araştırdığım şeyler. Kesinlikle dr. A danışmalısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…