2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    251
Kızlar bebeğime her gün aynı şeyleri veriyorum diye hayıflananlar için öneri ile geldim. Ben bir haftadır acayip rahat ettim. Meşhur yapay zeka sitesine giriyoruz bebeğim şu kadar aylık şu kadar günlük yazıyoruz. Bu zamana kadar denettiğimiz unlar da dahil olmak üzere denettiğimiz hee şeyi yazıyoruz. Bunları denettim ve bu hafta şunları şunları şunları denetmek istiyorum diyoruz . Sonra da Nisan ayında olduğumuzu da göz önüne alarak sabah ana akiam ana ve öğle ara öğün veya artık sizin beslenme nasılsa uygun bir haftalık menü hazırlar mısın diyoruz. Acayip iyi geldi şahane ayarladı menümü çok rahat ettim 🤩
Hangi yapay zeka kuzum

Kızlar merhabaa 🥰 bende 2 tane küçük olduğu için takip edemiyorum pek , 1 numaram 2 yaşına girdi tuvalet eğitimine başladık bi yandan o var bir yanda da sizlerde ki gibi diş mevzuları başladı, uykusuzluk , zor dalmalar var, birde emekleme konusu konuşulmuş, benim oğlan hiç emeklemedi sürünmeyi de sevmezdi çünkü yüz üstü durmayı sevmezdi 14 aylıkken yürüdü, ben özellikle doktora sormuştum emekleme gelişim basamağı değil emeklemeyebilir 1.5 yaşına kadar yürümesi önemli denmişti, emeklemeyenler bunu bulundursun aklında telaşa kapılmasın her çocuk emeklemiyor, kızımda da aynı durum olacak gibi bizde emekleme sürünme de yok, dönüyor ama yüz üstü de biraz durup hemen sıkılıyor tahminim Buda emeklemez bakalım göreceğiz 😊

Ya bebeğin oyun odasından çıkışını engellesem ne olur? Bebek kapısı veya en kötü kapıyı kapatarak. Kıyamıyorum keşfetmek istiyo ama karnının üstünde sürünüyo bizim alt kat depo olduğu için yerler buz gibi😕

Bu kızın ayarları her gün daha da çok bozuluyor sanki. Geceleri sürekli dönüp dönüp bağırıyor gözleri de hep kapalı. Niye böyle bir yeri mi ağrıyor bulamıyorum doktora da götürdüm tahlillerinde falan bir şey yok. Neyi olabilir yaşayan var mı böyle bir şey

Kızlar ebebeğin ücretsiz uyku destek projesi var isterseniz faydalanilirsiniz bende instagramda gördüm. Uyku destek projesi diye aratıyorsunuz oradan üye olup uyku destek kısmına tıklıyor il seçiyorsunuz sonra whatsap üzerinden sorular sorabiliyorunuz belki işinize yarar

Bu kızın ayarları her gün daha da çok bozuluyor sanki. Geceleri sürekli dönüp dönüp bağırıyor gözleri de hep kapalı. Niye böyle bir yeri mi ağrıyor bulamıyorum doktora da götürdüm tahlillerinde falan bir şey yok. Neyi olabilir yaşayan var mı böyle bir şey
Evet gözü kapalı dönüyo dönüyo ağlıyo. Uykuys dalamadığı için kızıyo gibi geldi bana çünkü kaldırıp sallayınca uyuyo tekrar

Ek gıda sürecinde hapur hupur yiyen çocuğa 1 lokmadan fazla yediremiyorum :(. Emmesi de çok az. Mama veriyorum aralarda bazen onu da içmiyor. Ama emzirdikten sonra veriyorum bazen sapır sapır içiyor e o zaman neden daha fazlasını emmiyor Persantilin alt sınırında. Napacagim kızlar ya

Ek gıda sürecinde hapur hupur yiyen çocuğa 1 lokmadan fazla yediremiyorum :(. Emmesi de çok az. Mama veriyorum aralarda bazen onu da içmiyor. Ama emzirdikten sonra veriyorum bazen sapır sapır içiyor e o zaman neden daha fazlasını emmiyor Persantilin alt sınırında. Napacagim kızlar ya
Canım diş geliyor olabilir mi? Bizim de diş çıkmak üzere sadece yoğurt ve yoğurtlu karışımları yiyor şu an

Kızlar iki uykuya düşen var mı ? Bizim 3. Uykular çığlık kıyamet olmaya başladı yarım saat uyuyacak diye 40 dakika uğraşıyorum bu aralar zaten her uykumuz ağlaya ağlaya oluyor ama 3. Tam bir felaket oluyor

Bizim kız da 2 uykuya düşmeye çalışıyor gibi geliyor bana. Hatta bir iki kere tek uyku yaptı gece sağlam uyuduğunda ve ilginç bir şekilde huysuzlanmadı da. Kendi yönlendiriyor ve dengeliyor uykusunu. 3 tane 40-45 dklık uyku yerine 1 uzun 1 kısa uyku yapmaya başladı.

Zaten artık yapcak bişi yok öğlen bi baktım terliğin altını kemiriyo😂😂

Ya çok komik terliğe doğru sürünmeye başlıyor, arkasını dönüp göz kontağı kurarak yaramaz bir şey yaptığını anlıyor ve terliğe doğru hızlanıyor... 😂 Sonra da altını çevirip yalamaya kalkıyor off Allah'ım... Bir de tabure ayaklarını, mama sandalyesinin, masanın ayaklarını yalamaya bayılıyor... Bazen de parkeyi... Bağışıklığı güçleniyor diyorum artık napalım. 😂

Sanıyorum diş biraz iştahsızlık yapıyor bebişlerde. Bir kaç gün sürüyorsa çok takılmamak lazım ki bizlerin bile iştahları günden güne değişiyor. Ama tedirgin edecek kadar uzun sürerse bir doktora danışmakta fayda var tabii.

Bu arada kilo olarak biz de persentilin alt sınırına yakın gidiyorduk ama ufaktan toparlamaya başladı. Diğer her şey yerli yerindeyse kilo problem değil bence. Sonuçta o bir aralık ya, alt sınıra yakın ama sınırlar içerisinde. :) Bazı bebişler böyledir. 😂

Yeni eğlencemiz masanın altına girip ağlıyomuş gibi yapıyo sjsj😂

Eklentiler

• 20250428_104830.webp
    20250428_104830.webp
    39,3 KB · Görüntüleme: 72
Yeni eğlencemiz masanın altına girip ağlıyomuş gibi yapıyo sjsj😂
Kızım bi yere oturtunca desteksiz bayağı oturuyor ama kendi başına düz yerde doğrulup oturamıyor. Ama arkasında yastık falan varsa ya da yumuşak bi yerdeyken kendi başına oturmuşluğu var sürec nasıl hızlandırılır ki. Sürünme de yok hâlâ ama odanın bi ucundan bi ucuna yuvarlanarak dolanıyor🤭

Kızım bi yere oturtunca desteksiz bayağı oturuyor ama kendi başına düz yerde doğrulup oturamıyor. Ama arkasında yastık falan varsa ya da yumuşak bi yerdeyken kendi başına oturmuşluğu var sürec nasıl hızlandırılır ki. Sürünme de yok hâlâ ama odanın bi ucundan bi ucuna yuvarlanarak dolanıyor🤭
erken ama galiba daha ya benimki de doğrulamıyo ki öyle😄

Kızlar aranızda deneyimlemiş olan vardır belki, bu kavanozlarda meyve-sebze püreleri var ya ya da plastik gibi kaplarda oluyor anladınız siz onu, bunları uçakta kabin bagajına koyabiliyor muyuz? Bir seyahat durumu var, ek gıda işi zor olacak, doktor da bunlardan verebilirsin böyle durumlarda dedi. Ama sıvı diye mi geçer, kabine alabilir miyiz bilemedim. Ona göre büyük bagaj vermemeyi düşünüyoruz bakalım.

Kızlar aranızda deneyimlemiş olan vardır belki, bu kavanozlarda meyve-sebze püreleri var ya ya da plastik gibi kaplarda oluyor anladınız siz onu, bunları uçakta kabin bagajına koyabiliyor muyuz? Bir seyahat durumu var, ek gıda işi zor olacak, doktor da bunlardan verebilirsin böyle durumlarda dedi. Ama sıvı diye mi geçer, kabine alabilir miyiz bilemedim. Ona göre büyük bagaj vermemeyi düşünüyoruz bakalım.

Eklentiler

• Screenshot_20250429-102233_Chrome.webp
    Screenshot_20250429-102233_Chrome.webp
    35,9 KB · Görüntüleme: 43
Back
X