temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

baldan_madam baldan_madam bizimki bugün daha iyi gibi ama hala öksürük krizi tutuyor kusana kadar öksürüyor canım siz nasil oldunuz? Bir de bende hasta oldum bogazim felaket ağrıyor. Emzirdigim için zencefil icebilir miyim acaba bilgin var mi canim ya da bilgisi olan var mi kizlaaar? :KK43:
Bizim baya toparladı gibi. Azcık öksürük kaldı. Bir de ishal geçmedi. Zencefili hiç bilmiyorum canım iyice araştırmadan tüketme derim ben. Çok geçmiş olsun:KK43:

baldan_madam baldan_madam bizimki bugün daha iyi gibi ama hala öksürük krizi tutuyor kusana kadar öksürüyor canım siz nasil oldunuz? Bir de bende hasta oldum bogazim felaket ağrıyor. Emzirdigim için zencefil icebilir miyim acaba bilgin var mi canim ya da bilgisi olan var mi kizlaaar? :KK43:
Gecmis olsun oncelikle. Zencefil zerdecal icebilirsin demisti dr.um cnm. Ben her aksam elma tarcin karanfil zencefil zerdecali iyice kaynatiyorum bi kupa iciyorum cok iyi geliyor. Arada bogaz agrisiyla uyaniyorum sabah aksam zencefil zerdecal bali macun gibi yapip yutuyorum aksam yatarken agrim kalmamis oluyo. Tavsiye ederim

Ben zençefil yemiştim yoğurtla hiç bir şey olmamıştı canım sütte azalma da olmadı, geçmiş olsun bu arada :KK64:

Selam hanımlar
Hasta arkadaşlara ve bebelere acil şifalar diliyorum. Çok fena salgın varmış biz de aldık nasibimizi ailecek salya sümük gezdik ...

Bebeklerinizi oturtmaya başladınız mı? Başlayan arkadaşlar kaç günlük bebeklerinizi acabs ? Benim kız çocuk niyetli hop kaldırıp kendini oturmayı deniyor bilemedim .. 155 günlük daha ..
152 günlüğüz biz de oturtmaya başladık canım on gündür filan destekli ama sürekli oturtmuyorum yere yatırıyorum sırtı dinlenince daha keyifli oluyor, sofradaki yemeklerden de tattırmaya başladık annemle cips yediğimde bile bakıp yalanıyor üzülüyorum bu sefer uzaklaştırıyorum bir şey yerken :)

152 günlüğüz biz de oturtmaya başladık canım on gündür filan destekli ama sürekli oturtmuyorum yere yatırıyorum sırtı dinlenince daha keyifli oluyor, sofradaki yemeklerden de tattırmaya başladık annemle cips yediğimde bile bakıp yalanıyor üzülüyorum bu sefer uzaklaştırıyorum bir şey yerken :)

Ya sorma biz önünde yemek yiyemiyoruz bile ..sanki tadını bilir gibi bakıp ağzının suyu akior bakıp bakıp..hatta ağlıyor deli olacam biraz daha bekliycem 15 gün kadar bakalım..Dr a danışayım dedim yoğurda başlayabilirsiniz dedi ama ben düşünmüyorum daha .her bebek farklı dedi dr .ben de yavaş yavaş oturtmaya başlıyım unutmuşum bu işleri sözde tecrübeli anneyim..:deli::KK48:

Selam hanımlar
Hasta arkadaşlara ve bebelere acil şifalar diliyorum. Çok fena salgın varmış biz de aldık nasibimizi ailecek salya sümük gezdik ...

Bebeklerinizi oturtmaya başladınız mı? Başlayan arkadaşlar kaç günlük bebeklerinizi acabs ? Benim kız çocuk niyetli hop kaldırıp kendini oturmayı deniyor bilemedim .. 155 günlük daha ..
Bizim 5 aylikken doktorumuz destekli oturtun dedi, zaten kendisini kaldiriyor surekli one dogru, simdi 5.5 ayligiz baya oturtuyorum gunde 1 2 saat destekli. Yatmayi sevmiyo agliyo yatinca :)

hanımlar cuma işe başlıcam bebeğim 3 aylık plastiknve cam bibeeonlar nasl temizleniyor hee kullanımda kaynatmaya gerek yok sanırım kaynar auda bekletmeli mi yokaa aıcak auyla yıkayıp kurutmaşı mı
Ben sicak suyla biberon fircasi ile temizliyordum, haftada 1 de kaynatiyordum.

Ben balli zencefil yedim canim oksururken, oglum hasta olunca ben de uzuntuden hastalanmistim. Fayda etti bir zarari da olmadi.

Sa
Gecmis olsun oncelikle. Zencefil zerdecal icebilirsin demisti dr.um cnm. Ben her aksam elma tarcin karanfil zencefil zerdecali iyice kaynatiyorum bi kupa iciyorum cok iyi geliyor. Arada bogaz agrisiyla uyaniyorum sabah aksam zencefil zerdecal bali macun gibi yapip yutuyorum aksam yatarken agrim kalmamis oluyo. Tavsiye ederim
Sagol canim bi deneyeyim tesekkur ederim

Kızlar biz bugün kabakla ek gıdaya başladık. :kk77: Blw yapıyoruz. Maşallah ilk gün için çok iyiydi. :dondurma: Mini kabaklardan yarım yemiştir. Çok mutlu oldum. Oğluş da sevdi kendi kendine yeme işini :KK200: :KK50:
Bzimki de yer ama ben korkuyorum kendim yediriyorum. Aebze meyve ve tahıl veriyorum su içiyor bazen de yoğurt veriyorum ama yoğurt sevmedi nedense. Blw yapan herkese özeniyorum.

Bzimki de yer ama ben korkuyorum kendim yediriyorum. Aebze meyve ve tahıl veriyorum su içiyor bazen de yoğurt veriyorum ama yoğurt sevmedi nedense. Blw yapan herkese özeniyorum.
Ben de bir cesaret başladım canım. İlkyardım videolarını hatmettikten sonra:olamaz::KK48: hiç öğürmedi bile çok şükür. Sen klasik besle korkuyorsan ama arada yumuşak haşlayıp ver eline alışır yavaş yavaş.

Benimki de yoğurt sevmedi zaten doyurucu özelliği yok laktik asitten uyku getiriyor bebişlerin

Kızlar acilden geldik çok kustu yavrum ağız dolusu iki kere. Salgın dedi dr. Fitil verdi. Klinik bir tablo oluşmuyormuş bu salgında sadece kusma şikayeti ile gelen 5. Bebekmiş bizim ki. Ateş yok ishak yok burun açık ama midesi sallanıyor çocuğun. Fitil koydum bekliyorum. O uyuyor ama ben paranoyak gibi kusacak sanıyorum. Nerden kimden kaptı bilmiyorum sma bence aşı olmaya gittiğimizde hastanede kaptı. Kusan çocuklar vardı.

Kızlar sizi sağlık ocağından 5 aylık kontroller için cagirdilar mi yoksa direk 4 aydan sonra 6 ayda mi gelin dediler

Kızlar biz bugün kabakla ek gıdaya başladık. :kk77: Blw yapıyoruz. Maşallah ilk gün için çok iyiydi. :dondurma: Mini kabaklardan yarım yemiştir. Çok mutlu oldum. Oğluş da sevdi kendi kendine yeme işini :KK200: :KK50:
Canım sen beklenen Doğum tarihi itibari ile 6 ay beklemeyecek miydin yanlış mı hatırlıyorum. Hayırlı uğurlu olsun buarada bebişimize faydalı gıdalar olur inş :)

Parmak büyüklüğünde mi verdin canım buharda mı haşladın suda mı ?
Canım mini kabaklar bulmuştum ben sadece soyup buharda haşladım. Zaten parmak kadarlar. Boyu da yumruğundan 1-2 cm uzun olacak.

Canım sen beklenen Doğum tarihi itibari ile 6 ay beklemeyecek miydin yanlış mı hatırlıyorum. Hayırlı uğurlu olsun buarada bebişimize faydalı gıdalar olur inş :)
Öyleydi canım ama okuduğum kitaplarda 7 hafta çok uzun diyor. 2-3 hafta beklemek yeterliymiş sanırım. Öğürme refleksi 8. Aydan sonra gerilere gidiyormuş dilde. O yüzden başladım ben de. :)

X