• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    238
Saç için mi diyosun 😂 Ben yerlerde avuç avuç saçımı toplamaktan çok yoruldum, bi de fotoğraflara bakarken saçımın yanlardan açılmaya başladığını farkedince korktum ondan bütün takviyelere, önerilere sarıldım. Ama sanırım etki etmeye başladı 😬

Çok çok geçmiş olsun canım. İyidir inşallah bebişin 🙏🏻 çok yüksekten düşmediği için sorun olacağını sanmıyorum 🙏🏻 Bizimki de ayaklarından destek alıp ittiriyor çok kendini, ben de korkuyorum. Seni görünce korumayı takmaya başladım 😔

Evet canım hatırlıyorum, hatta merak etmiştim seni. İzmir’i hiç bilmiyorum maalesef. İnşallah sorunsuz geçer ameliyatlarınız, bir an önce sağlığına kavuşur inşallah bebişin. Rabbim evlatlarımıza sağlık, şifa versin inşallah 🙏🏻

Bizim de öyle yaklaşık 20 gündür filan bizim dışımızdaki kişileri iyice süzüyor, eşref saatine gelmediyse dudaklarını büzüp içli içli ağlıyor. Kayınvalidem, kayınbabam, babam hepsi sevmek istiyorlar ama sanki bişey yapmışlar gibi ağlıyor 🥲 Yılbaşında babam sadece uzaktan güldü bi saat ona ağladı 🤷🏼‍♀️

Hiç normal değil bence. Sen ilk doğduğu zamanlarda da bahsediyordun, sana destek olması gereken zamanlarda kaçıyor gibi görünüyor. Biz eşimle beraber bakıyoruz, genellikle evde. İşiyle ilgili gitmesi gereken yerler ya da görüşmeleri oluyor, ona çıktığında arkadaşlarını da görüyor, bir iki kere de sırf görüşmek için çıktı. Dert etmiyorum, o da bunalıyor, yoruluyor. Burda biraz karşılıklı konuşmak önemli canım. Yani senin tek başına çocuğun değil, ikinizin. O çalışıyor olabilir ama işyerinde çalışmak çocuk bakımının yanında hiçbir şey değil. Taş da taşısam bu kadar yorulmam, çünkü beynen bildiğim bir işi yapmak yormaz. Ama bebekle canı mı yanıyor, aç mı, uyuyacak mı, oyalayabiliyor muyum derken hem fiziksel hem mental yoruluyor insan. Bunları eşine de anlatsan belki biraz dahs anlayabilir seni.

Mama kullanıyor muydun? Bizim o aralarda, belki biraz daha sonrasında gaz gibi zorlayan bi kabızlık sorunumuz oldu. Mamayı değiştirdik, çözüldü. Rahatladı öyle olunca.

Ay sanki ben yazdım 🫠 annem bize gelin de sen biraz dinlen filan demişti, zorlana zorlana gittik ama ağlamaktan helak oldu. Valla 4.ay atağının neden bu kadar çok anlatıldığın anladım ben de. Bittik yani. Uyku saatini kaçırınca bizimki de yorgunlukla daha çok ağlıyor🥺 yalnız değilsin canım 🥲

Tam benzeyen bulamadım ben de. Zaten şuan tutmuyor ama en uzun tuttuğu avent soothie oldu. Bi de herkesin önerdiği bibs var ama onu da uzun tutmadı bizimki.

Philips Avent Soothie Emzik 06 Ay Kız Scf099/22

Selam canım, biz uykusuzuz bu aralar da asıl sen nasılsın 😬 cidden bol ekşınlısındır. Nasıl yavruların, iyiler mi?

Kesinlikle endişelenmemelisiniz. Her bebeğin hikayesi, yolu farklı. Bizim de kilomuz alt sınırlarda ama doktor nörolojik ve fiziksel gelişimini çok iyi buluyor, o yüzden endişelenmiyoruz. Önemli olan sağlıklı ve mutlu bebek, kilo ilk aylar için bir sağlık göstergesi ama sonrasında pek bi önemi yok. Tabi ki anneler olarak biz doysunlar, kilo alsınlar istiyoruz da canınızı sıkmanıza değmez 🥰🙏🏻
Hayır sadece anne sütü ile besleniyor kaka sayısında azalma da oldu en fazla 3 kez yapıyor günde önceden 6 kez falan yapardı

Benim de öyle oldu gaz sorunu için mamselin kimyonlu rezene çayını içiyorum onu içtiğim zaman kızım bir nebze olsun rahat ediyor. Karnından genelde geceleri emerken guruldama sesi geliyor benimkinin de
Rota aşısından sonra başladı acaba ilişkisi var mıdır ? Gece sürekli gazdan rahatsız olup uyanıyor kaç kez uyandım bilmiyorum bu gece

gelişim geriliği olsa boyu da uzamaz sadece kiloya bakmayın. Kilosu ayına göre normal sınırlar içinde ama tatmin olmuyorsanız diye diyorum yanlış emziriyo olabilir misiniz? Ön sütü çok alıp yağlı süte ulaşamıyo olabilir belki. Benim bebe de 24 ağustosta doğdu en son 6400dü doktor gayet iyi dedi🤷‍♀️
Yok emiyor ön arka bütün sütü emiyor en az 10 dakika emdiriyorum emmediği vakit ayakta sallayarak emziriyorum lıkır lıkır da içiyor sesini de duyuyorum anlamadım gitti .. ay zaten sağlık ocağına da sinir oluyorum evde 65 66 ölçüyoruz(topuktan baş noktasına) sağlıklı ocağı 60 ölçüyor bir ara özel de ölçüldük sağlık ocağı ile o kdr farklı çıktı ki onlara da güvenmiyorum ilk ay kilosunu bile yanlış ölçmüşler özel de anladık, ben psikopata bağladım artık, üzerindeki kıyafetler nereden baksanız 200 gram geliyor örnek veriyorum 6,110 çıkıyor 6.100 diyip gönderiyorlwr 🤦 özele de sürekli gitmek istemiyorum of

Yok emiyor ön arka bütün sütü emiyor en az 10 dakika emdiriyorum emmediği vakit ayakta sallayarak emziriyorum lıkır lıkır da içiyor sesini de duyuyorum anlamadım gitti .. ay zaten sağlık ocağına da sinir oluyorum evde 65 66 ölçüyoruz(topuktan baş noktasına) sağlıklı ocağı 60 ölçüyor bir ara özel de ölçüldük sağlık ocağı ile o kdr farklı çıktı ki onlara da güvenmiyorum ilk ay kilosunu bile yanlış ölçmüşler özel de anladık, ben psikopata bağladım artık, üzerindeki kıyafetler nereden baksanız 200 gram geliyor örnek veriyorum 6,110 çıkıyor 6.100 diyip gönderiyorlwr 🤦 özele de sürekli gitmek istemiyorum of
Bu grupta en çok kilo problemi yaşayanlardan biri benim. Bebişim 3300 doğdu 3. Gün 2800e düştü 1 hafta hastanede kaldı çıktıktan sonra 10 15 gün emmesine rağmen hiç kilo alamadı kafama aşıro taktım kendimi üzdüm ama bir anda düzelmeye başladı. Ben hep böyle bebeğimin boğum boğum tombiş olacağını düşünürdüm ama her bebek bir değilmiş boyu çok güzel uzadı kilo alt sınırlarda gezdi hep. Çok kafana takma kiloyu önemli olan sağlıklı olması gelişiminin iyi olması🌸 bi de herkes farklı ölçüyo sağlık ocağı hariç 2 ayrı doktora gittim aynı hafta hepsi farklı boy kilo söyledi😁

Boşanma değil ama sert dille uyarabilirsin canım hoş değil gerçekten Allah sabır versin

Benimki uykusu gelince eeee eeee diyor artık 1 aydır 😂😂 Uyutuyorum öyle yapınca

Ben başladım hamilelikte de gidiyordum çok memnunum canım özelden yazayım istersen kendisi Antep’te ben online alıyorum

Bizim de öyle oluyor bu ara bir de sürekli kulak kaşıyor diş herhalde ya
Olur canım yaz sen özelden

Çok çok geçmiş olsun canım. İyidir inşallah bebişin 🙏🏻 çok yüksekten düşmediği için sorun olacağını sanmıyorum 🙏🏻 Bizimki de ayaklarından destek alıp ittiriyor çok kendini, ben de korkuyorum. Seni görünce korumayı takmaya başladım 😔
Çok teşekkür ederim canım iyi çok şükür. O kadar anlık bi olaydı ki takın mutlaka kemerini ikimiz de yanındaydık düşün

Rota aşısından sonra başladı acaba ilişkisi var mıdır ? Gece sürekli gazdan rahatsız olup uyanıyor kaç kez uyandım bilmiyorum bu gece
Ben doktorumuza sormuştum ilişkisi yok demişti ama bilmiyorum. Kimyon çayını bir deneyin isterseniz ben faydasını baya gördüm. Probiyotik de kullanıyorum hangisi etkili bilemem

Çok teşekkür ederim canım iyi çok şükür. O kadar anlık bi olaydı ki takın mutlaka kemerini ikimiz de yanındaydık düşün
Bizimki de cuma akşamı düştü daha doğrusu yuvarlanmış ben o sırada mutfağa gittim kayınvalidem eşim yanındaydı bizim elektrikli anakucağı ben kemerleri hep bağlarım kendini döndürmeye çalışırken ayak kısmı çıkmış üst kısımla beraber yuvarlanmış ama korktuğu için ağladı öyle can yanma ağlaması değil yani kemer taksan da olabiliyor canım kendini suçlama

Back