- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #25.821
Canim bizde de olmustu baslarda doktor normal demisti ama o sivi kaybindan oluyormus daha yeni ogrendim ben. O zamanlar beslenemiyodu oglum ondanmis meger.Çiş de kuzum hafif turuncu kiremit rengi
Ayy gricim, haftasonu misafirim vardı şimdi girip okudum yaşadıklarını. Geçmiş olsun canım, okurken içim sızladıKızlar sinirlerim çok bozuk. Abisine gittik akşam eşimin. İki çocukları var. Benim elim alışkın çok güzel tırnak keserim diyordu hep. Ben de kendim tedirgin oluyorum keserken eli alışkın diye izin verdim. Ama keserken yanlışlıkla elini kesti oğlumun. Kuzum nasıl ağladı anlatamam. Baktım kanamaya başladı baya aldım hemen doktora götürdüm mikrop falan kapmasın diye. Acilde pansuman yaptılar sardılar elini. Gidene kadar iç çekti kuzum. Ben de yol boyu ağladım onla. Daha yeni kendime geliyorum.Dr ilaçla sardı. Tetanoz aşısına gerek yok mu dedim yok dedi. Ama normalde gerekmez mi? Küçük diye mi yapmadı acaba
Canım benim bildiğim annesini emen kız bebeklerde 2 yaşına kadar akıntı, hafif lekelenmeler vs normal diye biliyorum. Netten bak istersen biraz. Bence onlardan olabilir sizinki. Bizim dr umuzda uyarmıştı en başta. Hatta kız kardeşimde kızı için geçen ayki reglinde söylemişti, abla dikkat ettim benim özel dönemlerime yakın tarihlerde oluyo ondada demişti. Oda genelde sümüksü akıntılar buluyodu kızın bezinde, bazen kırmızıya dönük pembelik. Oda anneyi emdiğinden, yani annedeki hormonal değişimden onlarda etkilendiğinden oluyomuş.Kızlar benim de bebeğimin bezinde iki üç toplu iğne kadar pembe leke oluyor arada sanırım idrarindan sıvı yetersizliği diyor daha sık emzirin diyor ama benim kız zaten gün içinde saat başı emiyor sadece geceleri uzun uyuyor 4-5 saat emziremiyorum ayilmiyo hiçbi şekilde cuma doktora gidicez acaba hemen mi gitmeliyim bi huzursuzluğu problemi yok
Bi sorayım bakalım doktora ben de canım çok minik lekeler oluyo işte bakalımCanım benim bildiğim annesini emen kız bebeklerde 2 yaşına kadar akıntı, hafif lekelenmeler vs normal diye biliyorum. Netten bak istersen biraz. Bence onlardan olabilir sizinki. Bizim dr umuzda uyarmıştı en başta. Hatta kız kardeşimde kızı için geçen ayki reglinde söylemişti, abla dikkat ettim benim özel dönemlerime yakın tarihlerde oluyo ondada demişti. Oda genelde sümüksü akıntılar buluyodu kızın bezinde, bazen kırmızıya dönük pembelik. Oda anneyi emdiğinden, yani annedeki hormonal değişimden onlarda etkilendiğinden oluyomuş.
Bu doktorlar da her şeye normal diyor :) biraz zemzem verdim canım dün sonraki iki bezde görmedim inşallah olmaz bidahaCanim bizde de olmustu baslarda doktor normal demisti ama o sivi kaybindan oluyormus daha yeni ogrendim ben. O zamanlar beslenemiyodu oglum ondanmis meger.
Sallamaya en çok karşı olan ben bile salliyorsam herkes salliyordur canım bas3n başka çare kalmıyor büyüyünce unuturlar bencekızlar allah aşkı için yardım sallamadan bebeğini uyutabilen var mı benim 59 günlük bebeğim ilk bir ay memede uyuyordu şimdi memede uyumuyor huysuzlanip uykusu ne kdr gelse de uyumuyor ayağımda sallarken cnm gidiyor artık yatağı da sallamali ama nedense ayağımda yatıyor zar zor o da. lütfen yardımcı olun nsl sallamadan uyutiyorsunuz
En süt yapan şeyler canım bir de hurma var oda çok süt yapıyor rezeneyi sallama çay gibi mi içiyorsun yoksa şu milupanın filan var ondan mı. Bana hımana filan alerji yaptı incir de dahil tüketmiyorum artık.Ben kullaniyorum canim suya damlatiyorsun 15 er damla gunde 3 kez. Humana, rezene, damla, tahin helva, kuru incir hepsini tuketiyorum bi de sık emziriyorum baslangica gore sutum artti ama hangisi ne kadar fayda etti bilemiyorum :)
Zemzem verince geçti canım sım da emziriyorum iki saat olmadan emziriryorum geçmeseydi doktora götürecektimGecmis olsun cnm. Kuzenime soyledim sivi azalmssindan bol emzirsin diyo. Ama sen yine de dr a goster canim
Canım bol bol emzir. Göğsünde süt azalınca bile emzir sürekli süt gelsin diye.Zemzem verince geçti canım sım da emziriyorum iki saat olmadan emziriryorum geçmeseydi doktora götürecektim
ayakta sallanmayı anlaması için biraz erken değil mi canım.sallamak gaz olan çocuklara iyi geliyormuş acaba gazı mı varkızlar allah aşkı için yardım sallamadan bebeğini uyutabilen var mı benim 59 günlük bebeğim ilk bir ay memede uyuyordu şimdi memede uyumuyor huysuzlanip uykusu ne kdr gelse de uyumuyor ayağımda sallarken cnm gidiyor artık yatağı da sallamali ama nedense ayağımda yatıyor zar zor o da. lütfen yardımcı olun nsl sallamadan uyutiyorsunuz
İnşallah ya Bir aydır var benim altı hafta oldu doğum yapalı ilk iki hafta yoktu ama hala var ağlıycamohdude benim göğsümdeki hassasiyet 1ay filan geçmedi sonra yavaş yavaş geçti çok zor günlerdi çook seninki de en kısa zamanda geçer inş
Kimya öğretmeniyim canım iş güvenliği uzmanıyım birde. çalışmıyorum ama :) Yarın direkt doktora gideceğim kuzum bakalım ne diyecek doktoru. Doğru diyosun sonraki aylar hareketten kiloyu az alıyorlar gerçi benim oğlum şimdiden hareketli ama.Canım bol bol emzir. Göğsünde süt azalınca bile emzir sürekli süt gelsin diye.
Doktora götürdün mü kilo alımı için birinci ay kontrolünden 15 gün geçsin tekrar git bence sağlık ocağına ölçsünler. Az kilo alıyorsa mamaya başla günah bebeğine. Çişi de kristalli dedin ya.
Zaten bebek en çok ilk 3 ay kilo alırmış öbür aylar azalıyor 6. Aydan sonra çok az alıyormuş hareketli falan oluyorlar ya.
Bu arada mesleğin ne merak ettim :)
İnşallah canım sık sık emzirdim geceleri uyandırmıyorum iki defa uyanıyor onun dışında hep iki saatte bir, bir saat boyunca emziriyorumCanım turuncu kristalimsi şeyler varsa bezinde bebişinde sıvı azalmasi eksikliği olabilir doktornuza danısın siz yine de ama bol bol emzirmen gerek vucudundaki sıvının yükselmesi için benm bebeğimde de ilk doğduğunda olmuştu öyle demişlerdi başka bişeye işaret değildir inşallah kuzum
Aynen canım sen elletme boşver kötü bilsinler yeterki bebişler iyi olsun. Unutulur gider bugünler. Ben de daha hayatta yanaştırmam alır iki dk sever verirler ancak :)Oha ya baya baya kesmis ayy kiyamam minnosa yabir daha kimsenin tirnagini kesmez artik eltin :/ ben de bazen ogluma benden baska kimse dokunmasin istiyorum. Hafta sonu esimin abisine gittik biz de, 5 ve 10 yaslarinda 2 kizi var, esimin annesi kucagina oturttu resmen oglumu iki buklum kaldi cocugum, daha 2 ayi dolmadi ufacik cocugu ikiye katladilar sinir oldum aldim hemen. Esim de cok kiskaniyosun sakiniyosun diyo ama napiyim biz neler cektik yavruslari dogurmak icin kimselere elletemem
Sağol tatlım geçti çok şükür. Eldiven taktik bir de merhem sürüyoruz. İlk acısı geçti sanırım pek rahatsızlığı yok elinden. Kuzucuk nasıl? Kaç günlük oldu hayat nasıl gidiyor:)Ayy gricim, haftasonu misafirim vardı şimdi girip okudum yaşadıklarını. Geçmiş olsun canım, okurken içim sızladıAllahım tekrar yaşatmasın inşallah. Ama bebişlerimiz böyle böyle büyüyecek galiba, olası kazalara karşı hem serinkanlı olmayı hem de tedbirli davranabilmeyi zamanla öğrenecez sanırım biz de. Benim için öp çınar kuzunu :)) Allaha emanet olun.
Sevindim canim. Bi daha olmaz insallah ...Zemzem verince geçti canım sım da emziriyorum iki saat olmadan emziriryorum geçmeseydi doktora götürecektim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?