temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Ayy gricim, haftasonu misafirim vardı şimdi girip okudum yaşadıklarını. Geçmiş olsun canım, okurken içim sızladı Allahım tekrar yaşatmasın inşallah. Ama bebişlerimiz böyle böyle büyüyecek galiba, olası kazalara karşı hem serinkanlı olmayı hem de tedbirli davranabilmeyi zamanla öğrenecez sanırım biz de. Benim için öp çınar kuzunu :)) Allaha emanet olun.

Canım benim bildiğim annesini emen kız bebeklerde 2 yaşına kadar akıntı, hafif lekelenmeler vs normal diye biliyorum. Netten bak istersen biraz. Bence onlardan olabilir sizinki. Bizim dr umuzda uyarmıştı en başta. Hatta kız kardeşimde kızı için geçen ayki reglinde söylemişti, abla dikkat ettim benim özel dönemlerime yakın tarihlerde oluyo ondada demişti. Oda genelde sümüksü akıntılar buluyodu kızın bezinde, bazen kırmızıya dönük pembelik. Oda anneyi emdiğinden, yani annedeki hormonal değişimden onlarda etkilendiğinden oluyomuş.

Bi sorayım bakalım doktora ben de canım çok minik lekeler oluyo işte bakalım

Canim bizde de olmustu baslarda doktor normal demisti ama o sivi kaybindan oluyormus daha yeni ogrendim ben. O zamanlar beslenemiyodu oglum ondanmis meger.
Bu doktorlar da her şeye normal diyor :) biraz zemzem verdim canım dün sonraki iki bezde görmedim inşallah olmaz bidaha

Ise dönecek anneler ben bu hafta içi başlıyorum ancak cuma kalça ultrasona göz muayenesi aşılar falan var nasıl olacak izin falan alabiliyor muyuz bunun için

Sallamaya en çok karşı olan ben bile salliyorsam herkes salliyordur canım bas3n başka çare kalmıyor büyüyünce unuturlar bence

Ben kullaniyorum canim suya damlatiyorsun 15 er damla gunde 3 kez. Humana, rezene, damla, tahin helva, kuru incir hepsini tuketiyorum bi de sık emziriyorum baslangica gore sutum artti ama hangisi ne kadar fayda etti bilemiyorum :)
En süt yapan şeyler canım bir de hurma var oda çok süt yapıyor rezeneyi sallama çay gibi mi içiyorsun yoksa şu milupanın filan var ondan mı. Bana hımana filan alerji yaptı incir de dahil tüketmiyorum artık.

Zemzem verince geçti canım sım da emziriyorum iki saat olmadan emziriryorum geçmeseydi doktora götürecektim
Canım bol bol emzir. Göğsünde süt azalınca bile emzir sürekli süt gelsin diye.
Doktora götürdün mü kilo alımı için birinci ay kontrolünden 15 gün geçsin tekrar git bence sağlık ocağına ölçsünler. Az kilo alıyorsa mamaya başla günah bebeğine. Çişi de kristalli dedin ya.

Zaten bebek en çok ilk 3 ay kilo alırmış öbür aylar azalıyor 6. Aydan sonra çok az alıyormuş hareketli falan oluyorlar ya.

Bu arada mesleğin ne merak ettim :)

Kızlar bu arada öğrendim izin durumunu planlı ise asm den acilse acilden sevk kağıdı alıp doktorumuza imzalattigimizda izinli sayiliyomusuz

Kızlar bn bugun pttden doğum yardımı olan 300 lirayı aldım 122 tl için nere başvuru yapılıyordu bi de biz 60 günlük olduk süresi gecti mi acaba babanın Tc sine yatıyomuş bu arada o para

ayakta sallanmayı anlaması için biraz erken değil mi canım.sallamak gaz olan çocuklara iyi geliyormuş acaba gazı mı var

Kimya öğretmeniyim canım iş güvenliği uzmanıyım birde. çalışmıyorum ama :) Yarın direkt doktora gideceğim kuzum bakalım ne diyecek doktoru. Doğru diyosun sonraki aylar hareketten kiloyu az alıyorlar gerçi benim oğlum şimdiden hareketli ama.

İnşallah canım sık sık emzirdim geceleri uyandırmıyorum iki defa uyanıyor onun dışında hep iki saatte bir, bir saat boyunca emziriyorum

Aynen canım sen elletme boşver kötü bilsinler yeterki bebişler iyi olsun. Unutulur gider bugünler. Ben de daha hayatta yanaştırmam alır iki dk sever verirler ancak :)

Sağol tatlım geçti çok şükür. Eldiven taktik bir de merhem sürüyoruz. İlk acısı geçti sanırım pek rahatsızlığı yok elinden. Kuzucuk nasıl? Kaç günlük oldu hayat nasıl gidiyor:)

Selam kızlar. Rota aşısı yaptıran oldu mu aramızda? Ben cuma yaptırdım. İki gündür mama yemiyor hiç çınar. Bugün sabah 6dan beri 80 cc ancak içirdim kavga kıyamet. Normalde 4 saatte 120 cc içiyor. Dr aşıdan olabilir dedi. İdrar tahlili bakılacak bekliyoruz. Böyle etkileyen oldu mu aşı yaptırıp da?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…