• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Ya kıyafet olayini biz mi abartiyoruz acaba :) citcitli badi ustune uzun kollu badi ve ustune penye yelek giydiriyoruz. Aksam yatarken de yatak odamizda yatarsa penye battaniye ustune polar battaniye ortuyoruz. Bizim ev cok soguk sanirim :)) banyodan sonra çenesi titriyo yavrumun usutcez diye korkuyoruz.
Oooo kışın ne giydireceksin. Ben oğluma bir tek zıbın giydiriyorum bezin üstüne gece de gündüz de öyle çoplak. Yine de sıcaktan isilik olduğu oldu. Hergün yıkıyorum. Cam pencere açık.

Zaten öyle yap ben baştan beri her istediğinde emziriyorum. Zaten öyle yapmak lazım. Ama uyuyudupunda 2 buçuk 3 saatte bir uyanıdırıyordum. Gece ise kendi uyanıyor acıkınca.

Bende o büyüme atağını yaşadım bende düşündüm sütüm yetmiyor diye ama o zaman bu büyüme atağını bilmiyordum şimdi burdan öğrendim :)

Üzülme ilk 2 hafta sonra doğum kilosuna ulaştıysa yeter bebeğin.
Salı sabahı kilosu 3705 geldi Doğum kilosu 3785 iki günü de sayarsak belki bi 20 gr falan altında kalıyoruz bugün itibariyle.

Kızlar bebisin derisi soyuluyor annem kilo alıyor dedi deri değiştiriyor dedi ama sizde de varmi bu durum
Bizim de olmustu canim kilo aliyo diyo buyukler ama alakasi yokmus cunku bizimki 400 gr vermisti hatta :) doktora sordum anne karninda suda kaldigi icin soyuluyor dikkate alincak bisey degil demisti. Bir sure sonra geciyo.

Evet hepatit b canim inan gece hic uyuyamadi agrisi kesin vardi emzirdim surekli ama gece dayanamadim calpol verdim yarim olcek biraz etkisi oldu sanki 2 saat uyuyabildi bu ilk asida boyle olduysa dusunemiyorum bir sonraki asida napacak daha zor diye biliyorum digeri
Evet canım daha zormuş olduktan sonra e gün banyo falan yasak çocuğa

Kızlar bende doğum yaptım. Normal doğum oldu. Çok şükür rahat bir doğum gerçekleşti. Suni sancı ile doğumun başladı çünkü rahim ağzım açılmış eşimle birlikte biraz eğlenceli ve birazda yorucu oldu ama kızım dünyaya geldi.
Hayirli olsun canim bi tek sen kalmistin heralde iyi oldu sevindim :) saglikla buyut insallah kizini :KK200: 3. cocugunu kucagina almak cok guzel bir duygu olsa gerek.

T Titizz1 elmasli elmasli yazin kutahyaya tasinin kizlar valla o kadar giydirdiğim halde isilik olmayı birak usutuyo cocuk. Iyi ki kisin dogmamis kat kat battaniyeye sarardik artik :) gerci burda da disarisi sicak ama evimiz serin baya. Allah sicak yerlerde yasayanlara sabir versin.
Keşke bşz de orda yaşasaydık Ben bile isilik oluyorum İstanbul yanıyo. Nem çok fazla bugün biraz daha insaflı serin

Hehe ne zamn geciyor bu biliyomusn? Ayy kuzum bazen uyanip agliyo gaz veya kakada zaten

Aynen öyle canım:)) valla ne zaman geçer bilmiyorum ama gıcır gıcır komik oluyor ben kayda aldım arada izleyip gülüyoruz:

Kızlar bebisin derisi soyuluyor annem kilo alıyor dedi deri değiştiriyor dedi ama sizde de varmi bu durum
Evet kilo aldığından oluyor ama bebeyağı sürerken rahat olur ben sürüyorum soyulma olmadan güzel gelişiyor

Kızlar bende doğum yaptım. Normal doğum oldu. Çok şükür rahat bir doğum gerçekleşti. Suni sancı ile doğumun başladı çünkü rahim ağzım açılmış eşimle birlikte biraz eğlenceli ve birazda yorucu oldu ama kızım dünyaya geldi.

Sağlıkla büyüsün canım:) Gözün aydın:))

Kızlar biz aşımızı oldukk :)) ama huzursuz sık sık uyanıp ağlıyor calpol versem mi bilemedim açıkçası. 14 eylülde 2.ay aşılarımız var. Bakalım gelmeden yıka 3 gün banyo olmayacak dedi :)) kokuşcak bir sonraki ay kuzum :D şuan huzursuz olduğu için kucağımda uyuyor kuzum kıyamam yaa ama benim de belim ağrıyor.. ne yapsak bilemedim? Ateşi yok ama baya huzursuz..

Gözünaydın canım:) Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin inşallah:) ne güzel anlatmışsın eğlenceli falan diye ikinciyi doğurasım geldi :KK30:

Kızlar minnak kızım gündüz normal bi şekilde uyuyo ama gece beni çileden cikariyooo :-) uyaniyo emziriyorum uyuyo yatağına koyuyorum ya hemen gözünü acıyo yada uyuyo ben yatagima geçiyorum 5 10 dakikaya miyavlamasi basliyo:) ağlamıyo ama mızmızlaniyo tüm gece böyle geciyo tabi agladigi zamanlarsa oluyo ne yapsam bilemedim biraz fikir verir misiniz bana :/

Kızlar biz aşımızı oldukk :)) ama huzursuz sık sık uyanıp ağlıyor calpol versem mi bilemedim açıkçası. 14 eylülde 2.ay aşılarımız var. Bakalım gelmeden yıka 3 gün banyo olmayacak dedi :)) kokuşcak bir sonraki ay kuzum :KK70: şuan huzursuz olduğu için kucağımda uyuyor kuzum kıyamam yaa ama benim de belim ağrıyor.. ne yapsak bilemedim? Ateşi yok ama baya huzursuz..
Geçmiş olsun canım.
Biz de 17 sinde gidicez ikinci ay aşısına. Ama bize hiç banyo yaptırma demediler. İlkinde de herkese bugün yıkama demişler bana dememişlerdi yıkamıştım ben de. :( neden yıkanmıyor acaba? Ben de mi yıkamayım üç gün? Haftaya perşembe aşı var zaten korkuyorum ateş de yapabilir dedi :(

Kızlar minnak kızım gündüz normal bi şekilde uyuyo ama gece beni çileden cikariyooo :-) uyaniyo emziriyorum uyuyo yatağına koyuyorum ya hemen gözünü acıyo yada uyuyo ben yatagima geçiyorum 5 10 dakikaya miyavlamasi basliyo:) ağlamıyo ama mızmızlaniyo tüm gece böyle geciyo tabi agladigi zamanlarsa oluyo ne yapsam bilemedim biraz fikir verir misiniz bana :/
Canım aynı şey bizdede oluyodu, sonra farkettimki ben uyudu sanıp o tam dalmadan yatağına koyuyomuşum. Artık göğsüm ağzından bilinçsizce kendiliğinden kayıp çıkana kadar bekliyorum, hatta dikkat ettimki tam anlamıyla daldığında nefesi yok denecek kadar sakinleşiyo, karnı incecik şişip iniyo. Eğer sabırla dalmasını bekleyip böyle yaparak yatırırsam o gece çok daha güzel uykusunu alıyo ve sabahları beni bile şaşırtan şekilde neşeyle oynayarak yatağında uyanık buluyorum. Bu bahsettiğimi gece uykumun bi ortasında yapmak ne kadar zor olsada genelde yapmaya çalışıyorum.

Geçmiş olsun canım.
Biz de 17 sinde gidicez ikinci ay aşısına. Ama bize hiç banyo yaptırma demediler. İlkinde de herkese bugün yıkama demişler bana dememişlerdi yıkamıştım ben de. :KK43: neden yıkanmıyor acaba? Ben de mi yıkamayım üç gün? Haftaya perşembe aşı var zaten korkuyorum ateş de yapabilir dedi :KK43:

Yıkamaz aşı olunca canım. Banyo yaptır götür 3 gün yıkama. Bana da yıkama bugün dedi. Oğlumda da yıkamamıştık. Özellikle BCG (verem aşısı) bölgesine su değmemesi gerekli. Zaten aşının tutup tutmadığını da kontrol etmen gerekli. Farklı bir aşı o. Diğer aşılarda 3 gün değil sadece o gün ama verem aşısı olduğundan dolayı banyo yasak. Ateş yapabilir calpol verirsin 1 çay kaşığı. Ama banyosunu yapsın öyle git canım.

Yıkamaz aşı olunca canım. Banyo yaptır götür 3 gün yıkama. Bana da yıkama bugün dedi. Oğlumda da yıkamamıştık. Özellikle BCG (verem aşısı) bölgesine su değmemesi gerekli. Zaten aşının tutup tutmadığını da kontrol etmen gerekli. Farklı bir aşı o. Diğer aşılarda 3 gün değil sadece o gün ama verem aşısı olduğundan dolayı banyo yasak. Ateş yapabilir calpol verirsin 1 çay kaşığı. Ama banyosunu yapsın öyle git canım.
Zaten yatarken yaptırıyorum banyoyu. Sabah da kaldırıp aşıya götürücem. Tekrar yıkamayım olmazsa? Çok da sıcak mahvolur üç gün çocuk. :( banyo saati gelince bile huysuzlanıyor yaptırana kadar. Hayırlısı bakalım napıcaz :KK64:

Back