temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Canım bana sonda takılmadı . Gaz da feci bişey resmen bağışçım deliniyor sabıyorum

Bende oluyor canım 3 hafta bitti ama sürekli kusuyor emdikten sonra. Dr fazlasını kusuyor dedi ama zaten azck emiyor onuda kusuyor gibi geldi bana valla biz bunu anlamıyorz eşimle birlkte:) uyku zaten benmkini toplasan 10-11-12 saat anca uyur 1 gün içinde. Gündüz uykuları zaten çok bölük pörçk gecede bir iki defa güzelce uyuyr ki bazem o da olmuyor. O derin dalmayınca ben hep ayaktym. Mızıldanmalarına bile uyanınca sen düşün artık uykumu

Ben hiç yapmadm canım. Dr sadece su demişti. İki haftaya toparladı çok şükür

Canım bana sonda takılmadı . Gaz da feci bişey resmen bağışçım deliniyor sabıyorum

Benim sonda takıldı yanıyor gibi de oldu hatta o yüzden yaparken. Sondam benim baya uzun kaldı 15 saat falan :) gaz da evet çok kötü oluyor biraz da kanama yoğunluğundan olsa gerek. Peki canım doktora söyledin mi? Bana barsak bakterisini almamı doktorum söyledi

Kızlar biberon temizliğini nasıl yapıyorsun uz ben her seferinde kaynatiyorum çok mu abartiyorum nasıl yapıyorsunuz siz
İlk başta bende sürekli kaynatıyordum eziyet oluyo bisüre sonra.Hem de kireç oluyo.Ebebekte organik biberon ve emzik temizleyici var onu kullanmaya başladım rahat oldu

Bakkaldan Fatoş emzik alcam ben kizima en son kauçuk olanlardan ucuz insan kesin alır onu bu hee babası kilikliii.... Bütün iyi yönlerini benden kotuleride babasindan almış bu çocuk CIK CIK CIK ne kaaa ayıp... zorla tikacam ağzına aventi sade 50de değil ha oyuncakli elli normal avent 40 obaa 90 lira para harcadim hic ettirmem içime oturur yeminle he... Bileydim emmeyecegini çöp kovasi alirdim kendimize kokusmazdik... Ay hakkaten o ebebegin cop kovasindan kovasindan kullanan var mi ya içimizde çok güzel diyorlar kokuyu cikartmiyomus filan altını değişirken nereye koyacagimiz bilemiyorum o boklu bezi pratik olur mu acaba odasında..

Ya kızlar şöyle dışarda kullanmak için güzel,kaplı toparlayıcı, pratik bir emzirme sütyeni arıyorum tavsiyeniz var mı?Evde bez olanı kullanıyorum ama uçları belli ediyor malum bez olanı

Canım benimkide pahalı emzi
Canim benimkide pahali olani almadı 5 liralık olanı aldı

Canım biz de kırk çıkarıcaz inş yakında:) tek çift meselesi nasıl oluyo?bide kırk çıkarılırken neler yapılıyo hiç bilmiyorum
Canım anladığım kadarıyla kimse takmıyor tek çift olayını da burdakiler takti kafayı. Neymiş erkek bebek çift sayılı günlerde kız bebekler tek sayılı günlerde 40 çıkarılirmis. Saçma sapan bir ton şey. Tamam 40 çıkarmaya saçma dediğim elbette yok ama bu kadar ayrintiyi derini düşünmenin beni delirttigi bi saçmalık yani. Canım neler yapılıyor bende tam bilmiyorum.

Bende daha önce hiç duyMamıştım tek çift sayı olayını.İlginçmiş:)

Evet öyle yap. Valla doktor bana yıka kuru tut yeter dedi. İlaç bile vermedi artık vermiyoruz dedi. Ben yinede batikonu aldım ama pek sürmedim bile. Sen yenş doğum yaptın öyle sür batikonu her zaman daha çabuk iyileşir 15-16 gün sonra acı hiç.kalmıyo ama dikişleri tam kaynaması 40 günü buluyodur galiba benim bir ayım dikişler az kaldı

Emzirdikten sonra bebeğinizi çok sallamayın yatırıken falan. Biraz dik tutun kusmasın diye.

Benimkide kusuyor fazlası diyolar ama bende senin gibi düşünüyorum hepsi çıkıyor sanki ne kadsr emiyo ki fazla olcak bide.

Bemde tam.bilmşyprım kaynanam A ve anneme sorarım. galiba bir şeye 40 defa aynı tas ile su koyuyorsun sonra onla başını yıkıyon. Bide bebeğe ayrı sana ayrı yapıyosun bu işlemi. Kırktan çıkmış oluyorsun dua var mı bilmiyorum tam öğrenimm yazarım buraya bizimkini

Ay aynı şeyi sorup duruyorum herkese daha kaç gun yapcaz bu batikon zimbirtisini içim sisti leş gibim de kokuyor yarim saat elini yikiyorum kokusu gitsin diye genede eksi eksi kokuyo gibi geliyor böüvk ben ıslak mendilleri iyice yıkayıp ona döküp sürüyordum uç adet mendille iyice temizliyodum kizdilar bana ole yapilirmi diye gayet te oluyordu iste simdik temizleme pamuklariyla yapıyorum iki gündür...

Canım benimkide pahalı emzi

Canim benimkide pahali olani almadı 5 liralık olanı aldı

Babaya fazla masraf olmasın diyorlar herhalde

Ya bu isin adi 40 ucurma 40 çıkması 40 lanmak vs değil mi yahu... O zaman 40. gün yapılmalı arkides yok kız çocuğunun kırkından calarlarmis biri çift biri tek günde yapilirmis yumurta kabuguylan kirk kere su dokulurmus... Ne değişik antin kuntin şeyler yaaa delirmemek ne mümkün...

Kızlar geceleri bebeklerinizi bekliyor musunuz ben kusar boğulur diye korkuyorum nöbetleşe duruyoruz ama ne zamana kadar yani benim gibi yapan var mı sizler nasıl yapiosunuz

Grubun polyannası olarak sizi sakinleştirmeye geldim...

Hatunlar ilk olarak sunu unutmayın onlar öyle minicik olmalarına rağmen bizden kat kat fazla hissiyata sahipler sezgileri çok güçlü bizim üzüntümüz kizginligimiz sakinligimiz her türlü duygumuzu seziyorlar ve ona gore davranış sergiliyorlar.. Sizin herşeyden önce SAKİN olmanız gerekiyor.. Panik olursanız bebeğinizin neye ihtiyacı olduğunu anlayamassiniz ona sizden daha iyi kimse bakamaz kimseye muhtaç hissetmeyin kendinizi bu sizi daha panik yapar kendinizi cahil hissetmeyin tecrubeliler diye büyüklere bırakmayın kendinizi siz icgudusel bi tecrübeye sahipsiniz zaten büyüklere olan güven sizin kendinize olan guveninizi aşağı çekiyor kendinizi yetersiz hissetmenize sebep oluyor.. İtiraf edin arada sizin susturamadiginiz çocuğunuzu anneniz yada daha kötüsü KV susturunca bi içinize oturuyordur vardır illa bunu yasayan değil mi.. İste buna hic lüzum yok o an sizin onu susturamamanizin tek sebebi sakin kalamamaniz ve bebeğinizin bunu hissetmesi.. Agladiginda kendinize biraz izin verin gidin bi su için gelin iki dakka ağlamaktan ölmez bebeginiz sakinleşince onu kucağınıza alin kulağına şşş buradayım tamam diye fisildayin bakin nasıl sakinlesecek oda.. Sabahlara kadar başındada beklemeyin yan yatırın ve uyudugunda sizde uyuyun dinlenmesseniz yorgunlugunuzu oda hisseder ve huysuzlanır... İkinci cocugum falan değil bende ilk kez anne oldum ama bu dediklerim gerçekten isime çok yarıyor huzursuz olduğum zamanlar uyumak bilmiyor mesela bebeğim mememi bi türlü kavrayamiyor ve ağlıyor hunharca ağlıyor... Bırakıyorum o an biraz sakinlesiyorum tekrar alıyorum onu ve bakıyorum ki gerçekten oda sakinlesiyor...

Pollyanna sundu...

Canim ben 15. gundeyim hala yapiyorum. Gazli beze bol sekilde döküyorum dikisli bolgeyi siliyorum. Doktor arada enjektorle icine de fiskirt dedi ama ben yapamiyorum onu hep yere akiyo. Imkanin varsa yap cabuk iyilesiyormus.

Kendimi gordum yazinda hemen screenshot aliyorum gunde 5 kez okucam bunu :)) supersin kuzum

Kızlar geceleri bebeklerinizi bekliyor musunuz ben kusar boğulur diye korkuyorum nöbetleşe duruyoruz ama ne zamana kadar yani benim gibi yapan var mı sizler nasıl yapiosunuz
Canim o enerjiyi nasil buluyosun masallah ben gece emzirmeye zor kalkiyorum 3 saatte bir. Yan yatirirsan bir sorun olmaz Allahin izniyle. Kussa bile yandan cikiyo. Benim oglum yataktayken kustu oyle bi kac kere bogazina kacmadi. Bence dinlen geceleri sut uretimi daha fazla oluyormuş. Ya da icin rahat etmiyorsa anne yani besiklerden alabilirsin her gozunu açtığında kontrol edersin bebisini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…