Sorun bende mi, yoksa eşimde mi?

askore

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2014
25
1
8
34
Bursa
Arkadaşlar merhaba.

87 doğumluyum 7 yıllık evliyim. 6 yaşında yakışıklı mı yakışıklı bir oğlum, 2,5 yaşında güzeller güzeli bir kızım var. Burada içimi dökmek dertlerimi paylaşmak ve sizlerden tavsiyeler almak istiyorum. Eşim benden 3 yaş büyük. Evlendik evleneli bir türlü hayallerimizdeki evliliği mutluluğu yakalayamadık. Bunu o da bende dile getiriyoruz. Hayallerimizdeki evlilik derken kusursuz bir evlilik değil tabi, en azından normal bir evlilik. Eşimle 5 gün iyiyiz 3 gün kötü. 7 gün iyiyiz 2 gün kötü. Sebebi ise sürekli birşeyler çıkıyor. Ya eşim benim yaptığım bir işe kızıp sıkıntılar başlıyor yada tam tersi.

Ben balık burcuyum eşim ise yay. Benim karakterim şöyle. Biraz israfçıım, eşim ise çok olmasa benden tutumlu. Ben herşeyi çok büyütürüm eşim ise rahat cool ve hiçbir şekilde panik olmaz. Ben çabuk sıkılıp bunalırım, çabuk başım ağrırı hasta olurum, eşim ise sürekli hayat dolu kolay kolay hasta olmaz ve morali daima düzgün mümkün mertebe üzülecek sıkılacak işler olmasın diye uğraşan biri. Ben kişilerle kolay kolay arkadaşlık kuramam (kimseyi kendime yakın göremem kendisinde kızdığım bir neden illa bulurum) eşim ise herkesi olduğu gibi seven (onun busu var, şunun şu su var dersek etrafımızda insan kalmaz düşüncesine sahip) biri. Ben bir ilaç aldığımda hemen yan etkilerine bakıp o ilacı mümkünse kullanmayan biri, eşim ise doktorun tavsiye ettiği ilacı kullanıp (şifası olsun yan etkisi olacaksa da yapacak bişey yok) düşüncesine sahip. Ben herşeyi abartan biri eşim ise standart hatta bazı durumlarda fazla rahat biri. Ben aşırı duygusal eşim ise benden daha az duygusal daha fazla mantık yürüten biri.

Eşim çocuklarını çok sever ilgilenir, çocuklar da babaları için ölür. Ama ben ise kendime göre sıkıntılarımdan dolayı genel anlamda sevinçli mutlu olamayan ve bunu da eşime yansıtamayan aksine eşime sıkıntılarımı yansıtan biriyim. Ne bileyim, çocuklar durmamıştır bütün gün ya onu anlatırım, dişim ağrımıştır onu anlatırım, arkadaşımla bir problem yaşamışımdır onu anlatırım. Ve eşim defalarca kez söyler. Bu yaşadıklarının hepsi normal şeyler ama sen büyütüyorsun kendine dert ediyorsun. Sonra olan bize oluyor.

Şu an için aklıma gelmiyor ama bu sayfa benim sayfam, yaşadığım sıkıntıları olayları hatırladıkça buraya yazacağım ve sizlerden yardım alacağım.

Az çok eşimle aramızda neden problemler çkıyor anlamışsınızdır. Tavsiyeleriniz benim için çok önemli

Eşinizin kıymetini bilin.kendi karakterinizde biri ile evli olsaydınız büyük ihtimalle çoktan boşanmış olacağınızı aklınızdan çıkarmayın.Huzurlu bir yuvanız var Allah çocuklarınızı bağışlasın ona buna takılmak yerine uyandığınızda nefes aldığınız her güne şükredin, sorun odaklı değil çözüm odaklı olun.En önemlisi kendinizi karşınızdakinin yerine koyun siz ister miydiz sıklıkla size dert anlatan havadan nem kapan sık hasta olan bir eş?

bende pek bişey göremedim
mutluluğun tadına varın evlatlarınızla

sanki beni anlatmışsın ben kendime sürekli telkin vermeye çalışıyorum

Bir piskologa gidin derim. O size profesyonel bir sekilde sikintilariniz ile nasil yasiyacaginizi ve nasil çözüm bulacaginizi ögretir. Bu sekilde daha mutlu ve huzurlu yasarsiniz ve esinizide daha mutlu edersiniz.

Yani asil sorun aslinda sizde fakat bu sorunu hal edip huzurlu bir yuvaya kavusabilirsiniz.

tatlımmm herşey boş eğlen çoş ya. bidaha gelmiyceksin bu dünyaya mutsuzsan ayrıl ama mutlu olacaksan ayrıl

evlendiğiniz günden berimi böylesin peki?

Ahaa esin ben, nisanlim sen:-D ben rahatim o evhamli yani... butun sorunlar ondan oluyor... biz sole çözdük arada bende onun gibi evh yapiom arada o bnm gibi koyverioo:-D ama rahat ol be gülüm iki insanin anlaşması kolay degil. Hepimiz oleyiz... kendimiz bile 2gun ağrısız sizisiz sonra anam ölüyozz.. allah baska buyuk dert vermesin sana da yavrulrina da yuvana da

sizinle aynı yaştayız ben aslan burcuyum benimde eşim yay burcu aynı özelliklere sahip ve mükemmel bir insan, mükemmel bir koca ve mükemmel bir baba...
bana göre o kadar mükemmel bir insan ki bazen ona türünün son örneği diyorum :)

sorun bendemi diye sordugunuz icin söylüyorum evet anlattıklarınıza göre sorun sizde...

resmen kendinizi kötülemişsiniz. eşinizi anlatırken de kibar, iyi özellik ifade eden kelimeler kullanmışsınız. sorunun kimde olduğunu anlamamanız garip geldi.

eşinizde pek sorun göremedim ben,her erkek gibi duygularını dışarı az vuruyor olabilir.Ama siz biraz kendinize bakmalısınız bence,sizle geçinmek zor sanki

yay burcu insanları çok pozitif, bulunduğu ortamı neşelendiren, çok sevimli insanlardır. bence konusahibi eşinin kıymetini bilmeli yaşadığı bir sorun yok anlattıklarına bakılırsa.

Esiniz bana gayet, Nesseln, olumlu, sizde zor, Soguk, ve herseyde bisey ariyomussunuz gibi geldi..

Biraz olumlu davranin, gülümsemeyi eksik etmeyin hayatinizdan

Benim de eşim sizin gibi çok evhamlı yani bir yeri ağrısın sızlasın o gün ona zehir olur söyler durur, bir ilaç alınacak yani lla alınacak o ilaç yoksa iyileşemez ama çok inceler, biraz dışarı kapalıdır en küçük şeyde o kişiyle görüşmez, işyerindeki sıkıntılarını çok uzun uzadıya anlatır ve ben uzun uzun dinlemekten sıkılırım yan anlat geç felsefemdir benim yani gerçekten çok yorucu ve sıkıntılı o yüzden eşiniz size çok anlayışlı davranıyor siz biraz sakin olmaya, hayatı akışına göre yaşamaya çalışın. Çevre edinin ortamlara girin Güleryüz gösterin evinize çağırın, hastalıklarınıza ağrılarınıza dertlenip eşinize dert yanacağınıza gerekli ilaçları kullanın iyi olmaya çalışın negatif olursanız kendinizi daha kötü hissedersiniz başınız her ağrıdığında eşinize yansıtmayın uzun uzun anlatmayın. Eşinize vakit ayırın sinemaya gidin yani pozitif ve aktif olun rahat olun herşey düzelecektir eşiniz bence bir insanın olması gerektiği gibi hatta çok iyi.

Kendinizi bilmenizde güzel birşey,demekki sorunlarınızı aşabilirsiniz.
Eşiniz olması gerektiği gibi,ama siz evhamlarınızdan kurtulmalısınız..

cnm bende balık burcuyum senin anlattıklarının bir kısmı bendede var. ama ben genel olarak neşeliyimdir. bir sorun olduğundada (küçük bile olsa) dibine kadar acımı üzüntümü yaşarım. aynı şekilde mutluluğuda doruğunda yaşarım. bende en ufak birşeyi büyütüyordum

2 sene kadar sakinleştirici kullandım. şu an bıraktım ama yaşam tarzı haline geldi. artık fevri değilim eskisi kadar. daha az takmaya çalışıyorum. ama yapımız bu. değişmek zor.eşimde oğlak burcu senin eşinin tıpkısının aynı. bu tarz insanlarla mutsuz olmak imkansız bence

sende ilaç alabilirsin yada kendine empati yap takmamaya çalış. bence eşinde bir sorun yok. sorumluluklarını biliyorsa tabiii

Merhaba
Anladığım kadarıyla evliliğinizde maddi manevi bir sıkıntı çekmemişsiniz ALLAH kimseye çektirmesin de. Büyük sıkıntılar görmediğiniz için küçük sıkıntıları çok büyütüyorsunuz. Zorlukları görmediğiniz için rahatlığın da kıymetini bilmiyorsunuz. ALLAH size maşallah bir kız bir erkek evlat vermiş (ALLAH acılarını yaşatmasın) anlayışlı mükemmele yakın (kimse mükemmel değil tabi)bir eş vermiş daha ne olsun. Bence küçük şeyleri dert etmeyi bırakıp şükredin ve ALLAH tan hep güzel şeyler isteyin ki güzel şeyler olmaya devam etsin tıpki yavrularınız gibi(hayattaki en güzel şeylerdir herhalde çocuklar)

Son düzenleme:
evlendiğiniz günden berimi böylesin peki?

Evet sürekli böyle. Bende nedense sorunun eşimde olduğumu düşünüyorum. Bana göre o çok rahat. Ee benide azarlıyor. Sonradan pişman oluyor ama beni bu hale sen getiriyorsun diye açıklama da illa yapıyor.

resmen kendinizi kötülemişsiniz. eşinizi anlatırken de kibar, iyi özellik ifade eden kelimeler kullanmışsınız. sorunun kimde olduğunu anlamamanız garip geldi.

Çözüme ulaşmak adına doğruları yazmak istedim. Evet farkındayım. Ama ne yapalım ben böyleyim. Böyle olmak istemiyorum ama elimde değil. Banyo da mesela tek başıma yıkanamıyorum. Eşimde bu konuda da çok dert yanar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…