• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 yıldır hasta olma sebebim kocammis

Boşanın çocuklar için maaş alın. Benim bir tanıdık öyle yaptı geçiniyor..tek fark köyde evi vardı orada yaşıyor. İki engelli çocuğu var. İki de büyük kızları. Onları üniversite okutuyor hatta. Kocanızın da üzerine mal varsa boşanırken alırsınız zaten.
Ay hiç öyle kolay değil bu işler. Benim de 2 çocuğum var. Ailem arkamda işim de var şükürler olsun. Ama gel gör ki hiç kolay bir hayatımız yok. Boşandıktan sonra 5 kuruş vermiyorlar. Hatta çocuktan da boşanıyorlar. Ben pişman değilim.zorlanıyorum ama öyle bir hayattaysa benim hayatıma şükür. Ama burda konusahibinin tek bir aile Ferdi yok. İşi de yok. Parası evi falan da yok. Yani mecbur çocukları biraz büyütüp iş falan bulacak. Ondan sonra bakar duruma

Ay hiç öyle kolay değil bu işler. Benim de 2 çocuğum var. Ailem arkamda işim de var şükürler olsun. Ama gel gör ki hiç kolay bir hayatımız yok. Boşandıktan sonra 5 kuruş vermiyorlar. Hatta çocuktan da boşanıyorlar. Ben pişman değilim.zorlanıyorum ama öyle bir hayattaysa benim hayatıma şükür. Ama burda konusahibinin tek bir aile Ferdi yok. İşi de yok. Parası evi falan da yok. Yani mecbur çocukları biraz büyütüp iş falan bulacak. Ondan sonra bakar duruma
Haklısınız. Keşke sosyal devlet olsaydık düzgünce de hiçbir kadın istemediği evliliğin içinde bulunmak zorunda kalmasaydı

Fenomen olmazsan para kazanamazsın ki, içerik üreticisi fenomen olmak işte hepsi yüzünü göstermiyor zaten. Mesela bebek ek gıda hazırlayarak olan var, yöresel yemek yaparak olan var, siz hobi olarak düşünüyosanız kamerası iyi bir telefon ve tripot iş görür sosyal medya açın başlayın.
Eğer daha radikal değişimler istiyorsanız garanti maaşlı işiniz olması lazım
Ben le cordon bleu dan eğitim aldım yani Fransiz , Dünya mutfağı aklınıza gelebilecek bir çok bilgi reçete deneyime sahibim çocuklar uyudugunda uykusuz kalıp tarif deniyordum şuan bende ki tarifler sosyal medyada yok denk gelmedim hep standart tarifler. O yüzden bunları paylaşmak istiyorum🙏🏻

Ben le cordon bleu dan eğitim aldım yani Fransiz , Dünya mutfağı aklınıza gelebilecek bir çok bilgi reçete deneyime sahibim çocuklar uyudugunda uykusuz kalıp tarif deniyordum şuan bende ki tarifler sosyal medyada yok denk gelmedim hep standart tarifler. O yüzden bunları paylaşmak istiyorum🙏🏻
O halde küçükten bi başlayın deneyin, editleme falan öğrenin yükleyin videoları, pahalı değil en başta en azından. Eşiniz karışır mı buna

Boşanın çocuklar için maaş alın. Benim bir tanıdık öyle yaptı geçiniyor..tek fark köyde evi vardı orada yaşıyor. İki engelli çocuğu var. İki de büyük kızları. Onları üniversite okutuyor hatta. Kocanızın da üzerine mal varsa boşanırken alırsınız zaten.
köyde evi olması eğer çocuklarının engeli fiziksel/zihinsel engelse olabilecek bişey, hiç eğitimleri, aktiviteleri yoksa
bu durumları olan çocuklar maalesef bağırıyor çağırıyor, sağa sola saldırabiliyor,
apartman hayatına hiç uygun değiller, köyde bari bahçeye çıkarır, tümden engelli değillerse ellerine bi şeyler verir orada oyalar vs.

ama bu kadının hem öyle bir evi köyü yok

hem de otistik bozukluk spektrumunda bu çocuklar, sürekli uyaran olması lazım, sürekli aktivite desteği lazım, eğitim lazım...nasıl olacak o iş köyde?

yetişkin yaşta engelli çocuğun olur, eğitilemez durumda olur, çok ciddi bir engeli olur, dediğiniz şey o zaman tamam.

değilse eğitim durumu devam eden çocuklar için köy olmaz, olmuyor.
benim teyzem köyde yaşıyordu, zihinsel engelli çocuğu için (ki otizmden buradaki çocuklardan çok daha engelli durumu vardı), aksine şehre taşındı çocuğun hiç bir eğitimini köyde yapamadıkları için....şimdi de şehre alıştılar artık, evet apartmanda çok zor oluyor ama köyde hiç olmuyor onlar için.

bir de tanısı kalktı demiş oğlu için ki otizmde normalde bir maaş var mı ki emin değilim? bildiğim %50 filan özür raporu olmadan zaten öyle aylık filan olmuyor? (tam rakamlar ıve aylık miktarını bilmiyorum) bu normal okula giden bir çocuk....bu çocukların ekstradan aldığı eğitimlerin filan ödemesi yapılıyor -diye biliyorum- e onu köyde nasıl alacak, başta dediğim gibi...

köyde evi olması eğer çocuklarının engeli fiziksel/zihinsel engelse olabilecek bişey, hiç eğitimleri, aktiviteleri yoksa
bu durumları olan çocuklar maalesef bağırıyor çağırıyor, sağa sola saldırabiliyor,
apartman hayatına hiç uygun değiller, köyde bari bahçeye çıkarır, tümden engelli değillerse ellerine bi şeyler verir orada oyalar vs.

ama bu kadının hem öyle bir evi köyü yok

hem de otistik bozukluk spektrumunda bu çocuklar, sürekli uyaran olması lazım, sürekli aktivite desteği lazım, eğitim lazım...nasıl olacak o iş köyde?

yetişkin yaşta engelli çocuğun olur, eğitilemez durumda olur, çok ciddi bir engeli olur, dediğiniz şey o zaman tamam.

değilse eğitim durumu devam eden çocuklar için köy olmaz, olmuyor.
benim teyzem köyde yaşıyordu, zihinsel engelli çocuğu için (ki otizmden buradaki çocuklardan çok daha engelli durumu vardı), aksine şehre taşındı çocuğun hiç bir eğitimini köyde yapamadıkları için....şimdi de şehre alıştılar artık, evet apartmanda çok zor oluyor ama köyde hiç olmuyor onlar için.

bir de tanısı kalktı demiş oğlu için ki otizmde normalde bir maaş var mı ki emin değilim? bildiğim %50 filan özür raporu olmadan zaten öyle aylık filan olmuyor? (tam rakamlar ıve aylık miktarını bilmiyorum) bu normal okula giden bir çocuk....bu çocukların ekstradan aldığı eğitimlerin filan ödemesi yapılıyor -diye biliyorum- e onu köyde nasıl alacak, başta dediğim gibi...
Malesef bu bahsettikleri min engeli yüzde doksandokuz falan hem fiziki hem sihinsel. Allah yardım etsin. Tabi ben gördüğünü anlattım ama kadına sormak lazım. Neler yaşıyor. Allah yardım etsin

Malesef bu bahsettikleri min engeli yüzde doksandokuz falan hem fiziki hem sihinsel. Allah yardım etsin. Tabi ben gördüğünü anlattım ama kadına sormak lazım. Neler yaşıyor. Allah yardım etsin
öyle durumda olan çocuklar için köy evi gerçekten iyi, (anne şehir hayatını arayan birisi değilse yani, köyü benimsiyorsa) apartmanda daha zor.

ama bu kadının yaşı genç, çocukları maşallah eğitilebilir durumdalar, zaten uğraşıyor onlar için, bu kadın kirası ucuz diye kenar mahalle bir yere bile gitse çocukları oradan oraya taşırken helak olur.

Çok zor şeyler yaşamışsın canım Allah yardımcın olsun. Ama şuan için bosanman mantıklı değil. İçinde bulunduğun şartları düzeltmen daha akıllıca olur. Mesela kv neden hergün sizde? Neden mutfakları yok? Eşine bu durumdan memnun olmadığını, çocuklarınla ilgilenemediğini söyle. Cinsel sorunlar için mutlaka doktora gitmeye ikna et.Sosyal medya içinde bir sayfa açıp yavaş yavaş video paylaşmaya baslayabilirsin. Zamanla büyür sayfan. Ama iyi bir telefonun olması lazım.

Bu başlığı atma sebebim eşimin zaten kötü olan hayatımı daha kötüye çevirmesiydi ne gezdim ne İstanbul dışına çıktım 30 yaşındayım ben bastırılmış duygular dayatılan zorunluluklar beni hasta etti.
Madem öyle bir yeteneğiniz var yüzünüzü göstermedende çekim yapabilirsiniz sadece tarif ve püf noktaları verebilirsiniz

Yüzünüzü göstermeden yapın çekimleri , kendiniz açılmak istiyorsanız tabii ki açılın ama yemek konusunda fenomen olmak için açık olmaya gerek yok. Benim takip ettiğim mutfak fenomeni kadınlar hep kapalılar ama siz açılmak istiyorsanız kimse sizi mecbur tutamaz.

Yüzünüzü göstermeden yapın çekimleri , kendiniz açılmak istiyorsanız tabii ki açılın ama yemek konusunda fenomen olmak için açık olmaya gerek yok. Benim takip ettiğim mutfak fenomeni kadınlar hep kapalılar ama siz açılmak istiyorsanız kimse sizi mecbur tutamaz.
Ben bu durum için açılmak istemiyorum ben sadece ait hissetmiyorum ama eşim asla diyor

Selam kızlar ben 30 yaşında 2 özel çocuk annesiyim çok küçük yaşta evlendim aramizda epey yaş farkida var çocuk olmadan önce güzel bir evliliğimiz vardı

Erken yaşta evlenme sebebim ailem çok fakirdi ne kadar fakir olabilir derseniz hastanenin yemekhanesinden yoğurt kovaları ile artan yemekleri bekleyip onlarla geçiniyor bazen 2 gün aç kaldığımız oluyordu benim hiç kendine ait kıyafetim bile olmadı hep onun bunun eskisi ile büyüdüm babam kanser hastasıydi annem merdiven siliyor temizliğe gidiyordu anca kirayi çıkarıyor ama elleri artık paramparca oluyordu

16 yaşında okulu bırakıp bir işyerine muhasebeyi öğrenmek için girdim orada çok ezdiler beni yol param olmadığı için ilk zamanlar yürüyerek gidip geliyordum
Bir yıl içinde işi öğrendim ve genel muhasebeye geçtim fakat orda tacize uğradım başka iş bulamam kovarlar korkusu ile hep görmezden gelip kaçtım taaki adam iyice niyeti bozana kadar canıma tak etti çıktım o gün orada tanisitigmiz bir abla başka bir iş buldu orada da tacize uğrayınca intihar etmek istedim.

Banka oturup ağlarken eşim yanıma geldi tanıştık bana yardımcı oldu koruyucu art niyetsiz davrandığı için 6 ay içinde aşık oldum sonra evlenme teklifi etti yaşı benden büyüktu 15 yaş kadar ama hem bu hayattan kurtulmak hem sevilmek istedim

Eşimle tanistikca varlıklı olduğunu ogredim yalan yok güzel bir hayat yaşayacağımı sanarak mutluydum.

Varlık icinde yokluk yaşattı gelin gittiğim ev 40yillik eşyalar kendine ait hiç biseyim olmadı üstelik 10 yıllık evlilikte hiç tatile gitmedik hiç bir doğum günümde hediye almadı evlilik yıldönümü kutlamadi ben demeden sıkılmadan bunaldım demeden bir kahveye çıkarmaz anca ben dicem bunalicam bir kere kahvaltıya bile götürmedi...

Cinsellik deseniz son 4 yılda hiç yok sıfır neden böyleyiz diye sorduğumda haklısın diyor ama bı gelişme yok ev düzenimiz hiç yok kayinvalideler ile alt üst yaşıyoruz üst katta mutfak yok sabah akşam benim evdeler misafir gelir bende çocuklarımın odası yok kocamla yatak odam yok kendime ait eşyalarım yine yok

Bunca şeye neden dayandin derseniz psikolejim bozuktu arkadaşlar avuç avuç hap kullanıyor terapiye gidiyordum sonuç yok yine kötüydum bipolar dediler anksiyete dediler avuç avuç ilaç kullandirdilar
Üstelik eşim bu duygusal karmasamdan faydanalip pandemide tesettüre girmem için beni manipüle etti kafam yerinde değil
Sonra asla acilmama izin vermedi beni suçladı girmeseydin benim kırmızı çizgim asla böyle bişey yapamazsın derken

Yasayamadigim tüm hayatım duygularım yapmak istediklerimi bastırdım
Sonuç psikolojik dalgalanmalar mutsuzluk iç sıkıntısı zaten iki çocuğum özel onların eğitimleri her türlü beslenme ilgi ben de
Oğlum 9 yaşına girdi otizm silik tanısı kalktı kimse otizm olduğunu bilmez anlayamaz
Kızım ise konusmuyor ama haftada beş gün eğitim spor herşeyi yapıyorum kızımda çok şükür iyiye gidiyor açıldı algıları kelime etmeye başladı yeme düzenini oluşturdum

Cok şey yazdım hakkınızı helal edin ben sadece ne yapacağımı bilmiyorum
Şuan hesabımda 5 bin TL iki özel çocukla ben ne yapacağım gerçekçi olalım

Ve ben bu bütün yasamima rağmen uykusuz kalıp en ufak boşlukta mutfak akademisinden eğitim aldım başarılı oldum
İsteğim sosyal medyaya video çekmek açılmak ama o böyle şeyleri asla istemiyor
İzin vermez

Ben de başlamak istiyorum çekimlere benim tarifler püf noktalar şuan sosyal medyada paylaşılmiyor nerden basliyim ...
Bu adamla çok zor ...

İlaç kullanıyorsunuz, maddi imkanınız yok. 2 özel çocukla tek başına yaşamanız olası değil. Eşinşzşnde bildiği bir yerde aşçı olarak başlayın . Sosyal medyaya izin vermez. Dışarıda izin verir mi bilemedim. Deneyin en azından. İlerisi için maddi imkanınız olmalı. Yoksa bu devirde çok zor

Öyle basit mi sosyal medya da bi anda yükselip ev gecındirecek seviyelere gelmek ?
Villa milla alanlarin ne ozelligi var. Cidden soruyorum var mi bi ozellikleri..yok. sacma sapan rezillikler baya villa falan aldiriyor. Bu kadin da yemek tarifiyle yukselmek istiyor. Olur bence

Villa milla alanlarin ne ozelligi var. Cidden soruyorum var mi bi ozellikleri..yok. sacma sapan rezillikler baya villa falan aldiriyor. Bu kadin da yemek tarifiyle yukselmek istiyor. Olur bence
Yükselmek istemesine bisey demedım ama onlar eli boş dk bası canlı yayınlar orda burda gruplaşmalar yapan hızlı tanınanlar .

İki özel çocuğu varmış bu kadın anca evde yaptıklarını paylaşacak yükselmez demiyorum ama zaman alacak o süreçte geçim nasıl olacak kirasıydı oyuydu buyuydu aylık 50 bin .

Zaten belli sayı takıpcıye ulaşmadan paraya dönüşmüyor galiba izlenmeler

Back
X