Boşanın çocuklar için maaş alın. Benim bir tanıdık öyle yaptı geçiniyor..tek fark köyde evi vardı orada yaşıyor. İki engelli çocuğu var. İki de büyük kızları. Onları üniversite okutuyor hatta. Kocanızın da üzerine mal varsa boşanırken alırsınız zaten.
köyde evi olması eğer çocuklarının engeli fiziksel/zihinsel engelse olabilecek bişey, hiç eğitimleri, aktiviteleri yoksa
bu durumları olan çocuklar maalesef bağırıyor çağırıyor, sağa sola saldırabiliyor,
apartman hayatına hiç uygun değiller, köyde bari bahçeye çıkarır, tümden engelli değillerse ellerine bi şeyler verir orada oyalar vs.
ama bu kadının hem öyle bir evi köyü yok
hem de otistik bozukluk spektrumunda bu çocuklar, sürekli uyaran olması lazım, sürekli aktivite desteği lazım, eğitim lazım...nasıl olacak o iş köyde?
yetişkin yaşta engelli çocuğun olur, eğitilemez durumda olur, çok ciddi bir engeli olur, dediğiniz şey o zaman tamam.
değilse eğitim durumu devam eden çocuklar için köy olmaz, olmuyor.
benim teyzem köyde yaşıyordu, zihinsel engelli çocuğu için (ki otizmden buradaki çocuklardan çok daha engelli durumu vardı), aksine şehre taşındı çocuğun hiç bir eğitimini köyde yapamadıkları için....şimdi de şehre alıştılar artık, evet apartmanda çok zor oluyor ama köyde hiç olmuyor onlar için.
bir de tanısı kalktı demiş oğlu için ki otizmde normalde bir maaş var mı ki emin değilim? bildiğim %50 filan özür raporu olmadan zaten öyle aylık filan olmuyor? (tam rakamlar ıve aylık miktarını bilmiyorum) bu normal okula giden bir çocuk....bu çocukların ekstradan aldığı eğitimlerin filan ödemesi yapılıyor -diye biliyorum- e onu köyde nasıl alacak, başta dediğim gibi...