• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 çocuğumla eşimden boşandım bir abla veya anne olarak nasihat ve tavsiyenize ihtiyacım var

Nedeni belli bence. Aranızda yaşananlardan korkuyor. Babasındayken anne kaybı korkusu, sizin yanınızdayken de baba kaybı korkusu yaşıyor. 4,5 yaşında aklı erer bunlara. Bezlenek yerine sorununun çözülmesi lazım. Bunun için de uzmanlardan yardım alınması gerek. Çocuklar niye diye sormayın demişsiniz ama siz soruyor musunuz kendinize? 4,5 yaşındaki büyüyememişken anne baba problemli aile ortamı varken diğerlerini doğurmayabilirdiniz. Her sene hamile kalmamak sizin elinizde değil mi? Adam resmi olarak kocanız değil, sağlık ocağında ücretsiz hap alır veya spiral taktırırdınız.

Annemin psikolojisi bozuk diyorsunuz, nasıl çocuk emanet edecekseniz? Psikolojisi bozuk olmasa bile 3 küçük çocuğa nasıl baksın? Çocuk kreş yaşına gelmiş geçiyor bile, altına kaçırma problemi çözülmezse kreşler de kabul etmez. Bu adam mahkemelik olmak istemiyor, siz reşit değilken beraber olmuş sizinle. Ailesinin durumu iyi diyorsunuz, niye siz evden çıktınız? Kendisi niye gidip ev düzenini size bırakmadı? 6 bin TL yle 3 küçük çocuk bakmak imkansız. Yok ben kabul etmiyorum avukata başvurup dava açıcam diyin. Yazık değil mi o çocuklara, pis herif yapmayı mı biliyor sadece?
Çok haklısınız sizin yerinizde olsam aynısını söylerdim ama neler yaşadım bilmiyorsunuz inanın ki ben insan yüzü görmedim bir kadın olarak tek başıma bile alışverişe çıkmadım yasak tı çünkü kapımın önündeki bahçe dünyam dı bilmediğim bir yerde bilmediğim insanların yanında anlatabildim mi bilmiyorum zaten bu konuda ne söylesem eksik kalır. Teşekkür ederim. 🙏

Şuan çocuklara tek bakacak maddi durumunuz yok. Babaları çocuklara karşı kötü değilse bu şekilde sırayla bakabilirsiniz. Yine baba figürü kötü değilse başka yere gidip çocukları babadan ayırmayın derim. Eş ayrı ebeveynlik ayrı. Çocuklar babadayken de işe girin iki ay. Sonra bakıcı ayarlayın. Bakanlığa vs gidip yardım isteyin bakım için ya da yarım gün iş kendinize vs. Gerekli başvuruları da yapın heryere.
Tam da böyle düşünüyorum bende inşallah Rabbim büyük bir anda herşey güzelleşir onlar yanımda olsun da bana yeter. Teşekkür ederim tavsiyeniz için 🙏

Evlendiginizde eski eşin kaç yaşındaydı? 18 yaşından küçük evlenmissin, 3 cocukla döndüğüne göre muhtemelen adam sana çok kötü davranıyordu. Mahkemeye gitsen senin yararına olur diye düşünüyorum.
Bu arada adamın 3 çocuğa bakacağını da sanmıyorum. Merhametinden değil, bakamadigi için getirmiştir.
Daha çok gençsin. En kısa zamanda iş hayatına başla derim. Çocuklara da annen baksın. Annen kizina bakamamış zamanında, üvey baba eline bırakmış şimdi en azından torunlarına baksın.
Evet o da böyle söylüyor. ben 17 yaşındayken o 30 du .

çocuklara çok üzüldüm. Altına kaçıran cocuga bez baglayarak ona kötülük yapıyorsunuz malesef. Artık 6 yasında ilkokula baslanıyor . Cocuklar 4 yasında krese baslıyor. Tüm devlet anaokullarında 4 yaş sınıfı oluyor neden araştırmıyorsunuz? Altına kaçırma için de devlet hastanesinden destek alın cocuk doktoruna götürseniz bile bilgi verir. Onun dısında ilk etapta belediye kaymakamlık her yere başvurun. Tabi ki 20 yaşında biri tüm ailenin yükünü alamaz. En azından cocuklara bir süre anneniz baksın sizin artık kreş sonraki seneye kalır çünkü işe başlamanız şart.
Evet haklısınız geceleri bağlıyorum genelde sağlık ocağına sordum geceleri çay, meyve suyu çok fazla sıvı tükettiği için kaçırma olabilir dedi. Dediğiniz gibi yapacağım inşAllah teşekkürederim🙏

Çok haklısınız sizin yerinizde olsam aynısını söylerdim ama neler yaşadım bilmiyorsunuz inanın ki ben insan yüzü görmedim bir kadın olarak tek başıma bile alışverişe çıkmadım yasak tı çünkü kapımın önündeki bahçe dünyam dı bilmediğim bir yerde bilmediğim insanların yanında anlatabildim mi bilmiyorum zaten bu konuda ne söylesem eksik kalır. Teşekkür ederim. 🙏
Annem psikolojik sorunları var dı anlamında söylemek istedim kusura bakmayın geçmişte eski eşinden gördüğü şiddet yüzünden deli gibi birşey değil yani geçmiş travma zamanında yapamadım artık elimden geleni yapacağım diyor ve bende güveniyorum, güvenmek istiyorum Allah tan ve annem kardeşlerimden başka kimsem yok çünkü

Benden artık esirgemezler abileri ablalarıyla görüşüyorum durumları çok iyi bu sürede çocuklarıma da çok güzel bakmışlar babası dalga geçer gibi ay dan aya elime ne geçerse veririm fazlasını da bekleme git çalış diyor herkesten yediğim kazık bir yana bari hayatımdaki bir insan dan iyilik görseydim. Çocuklarım için yaşıyorum sadece kimseye beklentim kalmadı anneme bile
Aile destek ödemesi var başvurdunuzmu e devletten yada kaymakamlıktan yapılıyor

Evet o da böyle söylüyor. ben 17 yaşındayken o 30 du .
Allah onu da… çok sinirlendim çok. Rezil adam. Kesinlikle hukuki yoldan gitmeniz lazım. Mutlaka derdinizi dinleyecek biri olur. Ama hepsinden önce en en önce iş konusu, part time ile başlayın lütfen en azından kardeşinizin yükünü hafifletirsiniz. Tuvalet işini çözünce de çocuklar kreşe siz tam zamanlı işe. Kardeşimden bile küçüksünüz biz ona ocaktaki suyu emanet edemeyiz sizin başınıza gelenler üzücü ama gençsiniz. 5-6 sene içinde çok yol katedip çocukları büyütürsünüz. Adamın rahatlığı sizin biraz gözünüzün açık olmayışı ona mahkeme deyin reşit olmayan kızla ilişkiye girmek neymiş bir göstersinler nasıl kuyruğunu kıstırıyor.

Öncelikle hayatıma dair pek birşey söylemek istemiyorum çocukluğumdan beri bataklık zaten Baba nın ailenin sahiplenmemesi falan çok uzatmak istemiyorum o zulümle geçen günlerimi. 17 yaşında üvey babası tarafından satılan bi çocuktum üvey babam beni satmasın diye tabiki o zamanki çocukluk veya cahillik veya adını ne koymak isterseniz mecbur kaldığım evlilikten 3 çocuğum oldu, şimdi yapmasaydın 3 tane nasıl oldu dersiniz o konularada girmek istemiyorum korku, tehtid zulüm insana herşeyi yaptırır ama bir anne olarak asla pişman değilim çocuklarımdan 7 ay önce boşandım annemin evine geldim ilk geldiğimde eşim çocuklarımı kaçırdı ve aylarca görmedim sonra merhamet doldu sanırım içine tekrar irtibata girdik ailesiyle konuştum bu arada bana resmi nikah dahi kıymadı bunu da söyleyeyim. Ailesiyle de annem konuşarak çünkü başka kimsem yok 3 kardeşimden başka. Çocukları bana anlaşmalı olarak getirdiler. Çocuklarım babasına çok düşkünler bu arada kızım 4 buçuk diğer kızım 2 buçuk ve oğlum 1 buçuk yaşında . Hergün görüntülü konuşuyorlar aramızdaki anlaşma 2 ay bende 1veya 2 ay onlarda kalması bu konuda siz olsanız ne yapardınız aklımda iki şey var ya çocuklarımı annemi kardeşimi alıp buralardan gitmek ya da şartlarını kabul etmek, yalnız tek düşüncem annem diğer iki kardeşim üstüne benim çocuklarıma nasıl bakacak ben çalışırsam zaten yaşı ilerlemiş bir kadın. Bilemiyorum ne yapıcam bilmiyorum.
Çocuklarla eşin ve ailesinin durumu ilgisi nasıl?

Konu mahkemeye gitsin istemiyor bence ki devlet bana verir mi sizce işim yok gücüm yok kurulu bir düzenim yok
Nikahsız evliliklerde çocuk anneye veriliyormuş. Avukat ismi söylemek yasak mı bilmiyorum ama ünlü bir avukat sosyal medyada soru cevap yaptığı sırada okudum. O yüzden mahkeme istemiyor. 3 tane küçük cocukla zaten çalışamazsınız yalnız başınıza acaba yakın otursanız bir ev tutup babaanne den mi destek alsanız.

4.5 yaşındaki neden hala bez kullanıyor?
ortalamada 3 yaşında bezden ayırıyorlar genelde- denediniz mi hiç yoksa çocuk bi ora bi bura olunca deneyip düzen tutturacak ortamı mı olmadı?
çocuklarınızın gelişimleri normal mi?

4.5 yaşı kreşe her türlü verirsiniz aslında ama bezli ise o sorun olabilir

bu yaşta çocuklar 2 ay orada 2 ay orada kalamaz
aynı şehir bile olsa babanın h.sonlarında filan alması lazım

bakın bebeği bezden ayırmak için bile sürekli aynı bakım veren olmalı onu alıştırmalı bu şekilde konuşması, tam katı beslenmeyi geçmesi, kreşi herşeyi etkilenir.

mahkemeya başvurup vekalet ve görüş saati belirlemek eniyisi gibi duruyor
siz çalışmıyor da olsanız babasına göre iyi bakarsınız
2 binerden 6 bin şu anda canı isterse verecek istemezse bişey yapamazsınız

mahkemeye gittiğinide adamın çok çok fazla geliri yoksa daha fazla nafaka çıkmaz
ama çocukları alıp getirmezse bari polisle gidebilirsiniz kapısına

ayrıca yaşım ilerledi ne?
kız kardeşiniz 20 siz 22...
2 yaşla mı yaşınız ilerledi? o nasıl çalışıyor?
Annesi icin demis "ben de calisirsam annemin de yasi ileri zaten nasi bakar torunlara" gibisinden. Virgul yok ya anlasilmiyor yazi. Ama uyeye coook uzuldum su an gozum virgule mirgul gormuyor

Burda bu kadar insan sana ne kadar uzuldu. Bi yardim dernegi mi olur ne olur bilmiyorum ama soyle guvenilir bir olusuma gidip derdini anlatsan sana is acisindan bi cozum yolu gelistirirler. Belki once yari zamanli calisirsin (tam gun degil yani) bi seyler bulunur. Benim is yerim olsa sana hemen bi kolaylik saglardim mesela. Bence is sorunun cozulecek senin inaniyorum. Ama sirf is arama, durumunu soyle etrafa is aradigini soylerken. Ozel, oncelikli bi durumun var cunku. Ve mutlaka mahkeme ac. Belki korkuyosundur onlardan ama mahkemeyle sonuca baglansin her sey. Yarin obur gun sana sirt cevirmeyecegi ne malum karsi tarafin, cocuklarini alip goturmeyecegi ne malum.

Reşit olmayan kızla ilişkiye girdiği için ceza almaktan korkuyor, o yüzden mahkeme dava olmasın diyor. Böyle pisliklerin pedofili eğilimlilerin hapiste çürümesi lazım ama ortada 3 küçük çocuk var. Yaptığı yanına kar kalacak ve başka reşit olmayan kızın peşine düşecek. Ben siz olsam gider barodan avukat ister ve danışırdım. 6 bin TL yle hangi çocuğun hangi ihtiyacını alacaksınız?

abileri ablalarıyla görüşüyorum durumları çok iyi bu sürede çocuklarıma da çok güzel bakmışlar babası dalga geçer gibi ay dan aya elime ne geçerse veririm fazlasını da bekleme git çalış diyor
Sadece abilerin ablaların mı durumları çok iyi, herkes zengin ama sizinki mi fakir? Onların da torunu yeğeni değil mi bu çocuklar? Korunmayan, sizin korunmanıza engel olan, arka arkaya çocuk peydahlayan biri için fazla hadsiz değil mi? Siz niye dava açmaktan korkuyorsunuz? Ya ceza alır hakkında soruşturma başlatılır ya da 3 çocuğunu ve annesini bir eve oturtur masrafı karşılar. Kusura bakmayın ama 20 yaşındaki gencecik kız bırakın da kendi geleceğini kursun. Annesi kızkardeşi +2 bebek ve 1 küçük çocuk. Siz çalışsanız bile anneniz bakamaz bu kadar çocuğa. Bu adamı korkutmak çocuklarına maddi destek vermesini sağlamak gerek.

Benden artık esirgemezler abileri ablalarıyla görüşüyorum durumları çok iyi bu sürede çocuklarıma da çok güzel bakmışlar babası dalga geçer gibi ay dan aya elime ne geçerse veririm fazlasını da bekleme git çalış diyor herkesten yediğim kazık bir yana bari hayatımdaki bir insan dan iyilik görseydim. Çocuklarım için yaşıyorum sadece kimseye beklentim kalmadı anneme bile
Yaşın kaç?

Öncelikle hayatıma dair pek birşey söylemek istemiyorum çocukluğumdan beri bataklık zaten Baba nın ailenin sahiplenmemesi falan çok uzatmak istemiyorum o zulümle geçen günlerimi. 17 yaşında üvey babası tarafından satılan bi çocuktum üvey babam beni satmasın diye tabiki o zamanki çocukluk veya cahillik veya adını ne koymak isterseniz mecbur kaldığım evlilikten 3 çocuğum oldu, şimdi yapmasaydın 3 tane nasıl oldu dersiniz o konularada girmek istemiyorum korku, tehtid zulüm insana herşeyi yaptırır ama bir anne olarak asla pişman değilim çocuklarımdan 7 ay önce boşandım annemin evine geldim ilk geldiğimde eşim çocuklarımı kaçırdı ve aylarca görmedim sonra merhamet doldu sanırım içine tekrar irtibata girdik ailesiyle konuştum bu arada bana resmi nikah dahi kıymadı bunu da söyleyeyim. Ailesiyle de annem konuşarak çünkü başka kimsem yok 3 kardeşimden başka. Çocukları bana anlaşmalı olarak getirdiler. Çocuklarım babasına çok düşkünler bu arada kızım 4 buçuk diğer kızım 2 buçuk ve oğlum 1 buçuk yaşında . Hergün görüntülü konuşuyorlar aramızdaki anlaşma 2 ay bende 1veya 2 ay onlarda kalması bu konuda siz olsanız ne yapardınız aklımda iki şey var ya çocuklarımı annemi kardeşimi alıp buralardan gitmek ya da şartlarını kabul etmek, yalnız tek düşüncem annem diğer iki kardeşim üstüne benim çocuklarıma nasıl bakacak ben çalışırsam zaten yaşı ilerlemiş bir kadın. Bilemiyorum ne yapıcam bilmiyorum.
Özellikle 1 yaşında çocuğun 1/2 ay gibi uzun süre anneden ayrı kalması çok bence. Daha neredeyse süt kuzusu. Normal şartlarda baba hafta sonu alır ama sizde resmiyette yok. Bir mahkemeye başvurun bence yine de

Nafaka çocuk başına 2 bin TL hepsi süt ve bez kullanıyor ayrıyeten 20 yaşında ki kız kardeşim çalışıyor sadece eve bakmaya çalışıyor sizce yeterli olur mu?
Şu an nafaka şu kadar vs diye hesaplamanın hiçbir mantığı yok. Sizin de çocuklarınızın da hukuki bir güveni yok. Yasal olarak haklarınızın oluşması için bir avukata danışıp gerekeni yapmalısınız. Bugün iyi olur 1 sene sonra kendine yeni bir eş bulduğunda size kuruş göndermez, çok kıymetli çocuklarını da arayıp sormaz bile. Hesap soracak bir hakkınız da olmaz. Öncelikli bununla ilgilenin.

Reşit olmayan kızla ilişkiye girdiği için ceza almaktan korkuyor, o yüzden mahkeme dava olmasın diyor. Böyle pisliklerin pedofili eğilimlilerin hapiste çürümesi lazım ama ortada 3 küçük çocuk var. Yaptığı yanına kar kalacak ve başka reşit olmayan kızın peşine düşecek. Ben siz olsam gider barodan avukat ister ve danışırdım. 6 bin TL yle hangi çocuğun hangi ihtiyacını alacaksınız?

Sadece abilerin ablaların mı durumları çok iyi, herkes zengin ama sizinki mi fakir? Onların da torunu yeğeni değil mi bu çocuklar? Korunmayan, sizin korunmanıza engel olan, arka arkaya çocuk peydahlayan biri için fazla hadsiz değil mi? Siz niye dava açmaktan korkuyorsunuz? Ya ceza alır hakkında soruşturma başlatılır ya da 3 çocuğunu ve annesini bir eve oturtur masrafı karşılar. Kusura bakmayın ama 20 yaşındaki gencecik kız bırakın da kendi geleceğini kursun. Annesi kızkardeşi +2 bebek ve 1 küçük çocuk. Siz çalışsanız bile anneniz bakamaz bu kadar çocuğa. Bu adamı korkutmak çocuklarına maddi destek vermesini sağlamak gerek.
Yapmaz açık açık da söylüyor ya tamamen ver alıyorsan da bakmasını bil diyor maddi manevi destek olmaz o da mahkeme 6 bin TL verir diye o kadar vereceğini söylüyor hepsi bu

Özellikle 1 yaşında çocuğun 1/2 ay gibi uzun süre anneden ayrı kalması çok bence. Daha neredeyse süt kuzusu. Normal şartlarda baba hafta sonu alır ama sizde resmiyette yok. Bir mahkemeye başvurun bence yine de
Doğulu oldukları için erkek çocuğunu istiyorlar benden kızlar sende kalsın diyorlar

Back
X