- 23 Ağustos 2012
- 49.499
- 229.442
Ben ozguveni tam biriyim ve cevrem cok genis. Evlilikte hic dusunmuyordum birden oldu bizimki hicbirsey anlamadim nerdeyse. Okadar cok isteyenim vardi ki. Yine ayrilirsam kimseyi bulamam kimse beni sevmez diye dusunmuyorum. Ben evliligimi rafa kaldirdim vazgectim zaten. Onceligim sadece esimin iyi olmasi.
En güzeli tabii hiçbir çocuk görmemeli, yaşamamalı böyle şeyleri. Hikaye tanıdık olunca farklı etkileniyor insan.Inanın sizin adınıza sizin kadar mutlu oldum umarım her akşam bu akşam ki gibi çabalar eşiniz. Malesef herkes hazır pembe bulutlarda yaşayamıyor, önemli olan birlikte yaraları sarıp o pembe bulutları çekmek. Sabrınıza tekrar şapka çıkardım doğrusu.
Peki sevgili konu sahibesi siz hayatınızla ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Cidden hayattan mutlu musunuz?
Doktor, hastane, arka toplama kırık dökük temizleme daha ne kadar devam edebileceksiniz sizce?? Yani siz de insansınız siz yorilmicak mısınız?
Bana öyle geldi ki sizin eşinizin asıl derdi alkolizm değil. Sanki başka bir psikolojik rahatsızlığı var, onunla başa çıkmak için içiyormuş gibi. Genel anlamda ben eşinizin zayıf mı diyeyim hassas mı, hastalıklı mı o tür bir psikolojiye sahip olduğunu düşünüyorum. Bu adam alkolü bıraksa bile tam iyileşmeyebilir. Sizin hayat planınız ne? Gittiği yere kadar gitmek mi, ömürboyu gitmek mi? Yani ona da yazık tabi ama evlenip sizin de başınızı yakmış.
Evet piskiyatristtim ama artık hoca oldum :) Biraz düşünmeliyim acaba ne tür bir yol izlemeniz için bununla ilgili yarın birşeyler yazmayı düşünüyorum umarım yardımcı olur 3 saat fark var bulunduğum yerle türkiye arasında :)
Tabi esimde anksiyete ve takinti var. Planim ilaclarini tam kullanmasi terapiyle birlikte iyilesmesi. Mazojist degilim tabiki omur boyu bu sekilde cekemem. Ben iyilesecegini dusunuyorum
Zom olmasın o?Eve bir gittim bizimki zoom
tabi ki sizin hayatınız kararı siz vereceksiniz umarım istediğiniz gibi olurDoktoruna sordum. Bende sizofreni diye cok korktum. Fakat lustral ustune asiri alkol ve anksiyete krizi boyle durumlar olusturuyormus. Haklisiniz fakat suan bosanma davasi acsam yili doldurmadik anlasmali olmaz. Diger turlu esim birakmaz. Ben evliligimi rafa kaldirdim. Once tedavisi tamamlanacak.
Bana gelen cevaplari okudukca acaba yanlis konuya mi yorum yazdim diyorum. Gercekten sasirtiyorsunuz insani. Kadin cocuktan bahsetmis mi? Yapmasin efendim adam iyilesene kadar cocuk. Konu sahibi iyi bir insan, düşmüş birine yardim etmek istiyor. Kocam olmasa da yardim ederdim diyor. Ayni seyi ben de yapardim. Bu adam problemli, normal birisi degil. Bosanmak, terk etmek kendini dusunup bencillik yapmaktan baska hicbir sey degil. Tamam bazen kendimizi daha fazla dusunmek gerekiyor. Ama allah rizasi icin de bir insana yardim etmek, kendini hice sayarak ona destek olmak, duzelecegini umut etmek o kadar da kotu olmamali.Sizce neden olabilir, kendini düşünmüyorsa bile insan evladını düşünüyor. İçen sağa sola saldıran, vuran kıran kapıları parçalayan bir babanın çocuğa yaşatacağı dehşeti düşünebiliyor musunuz? Adamın sinir anında çocuğu alıp duvara çarpmayacağı ne malum? Dengesiz tiplerden, alkolikten, kıran dökenden baba olmaz hanımefendi. Bana sorarsanız koca da olmaz ama kadınlar zorla oldurmaya meraklı işte.
Zom olmasın o?
Alkolizm için bir bağımlılık ilacı var, devlet sigara bıraktırma için veriyor. Alkolizmden kurtulabilir ama bu melankoliden kurtulabileceğini düşünmüyorum açıkçası bana öyle gelmedi.
Valla konu sahibesi bana öyle geliyor ki siz ömürboyu devam ediceksiniz en azından adam iyileşir umarım!
Allah yardımcın olsun.O halde bile arabayı kullanabilmek,sabır göstermek ,mücadele etmek,büyük başarı sanırım ben yapamazdım.Allah kimseye taşıyamayacağı yükü yükemez.Umarım eşin düzelir ve mutlu olursun hep.Sen mutluluğu hakeden bir insansın ben onu anladım.
Bana gelen cevaplari okudukca acaba yanlis konuya mi yorum yazdim diyorum. Gercekten sasirtiyorsunuz insani. Kadin cocuktan bahsetmis mi? Yapmasin efendim adam iyilesene kadar cocuk. Konu sahibi iyi bir insan, düşmüş birine yardim etmek istiyor. Kocam olmasa da yardim ederdim diyor. Ayni seyi ben de yapardim. Bu adam problemli, normal birisi degil. Bosanmak, terk etmek kendini dusunup bencillik yapmaktan baska hicbir sey degil. Tamam bazen kendimizi daha fazla dusunmek gerekiyor. Ama allah rizasi icin de bir insana yardim etmek, kendini hice sayarak ona destek olmak, duzelecegini umut etmek o kadar da kotu olmamali.
tebrik ediyorum sizi bukadar güçlü olmanız eşinizi kurtaracak inanıyorum ben.
asla vazgeçmeyin yanlız bırakmayın ruh saglıgı iyi degil sizde terk ederseniz eşiniz yaşayamax ama yanında olursanız herşeyi birlikte çözersiniz
Allah ım yardımcınız olsun
Bana link veya numara verebilir misiniz? Ben ariyorum telefonla internette buldugum numaralari dr u karar verecek diyor doktoru da vermiyor. Ben yaninda girememistim hic psikiyatrisine bir kere devletten 1 ay sonraya verdi randevu aldik bende girecektim o gun beni is yerim ani sekilde izmire yolladi tedarikci denetlemeye. Tek gitti ben biliyorum benimkini rahatlamak icin 1 2 kadeh iciyorum demistir eli yuzu duzgun agzi laf yapiyor dr ne bilsin. 6 7 senelik psikiyatri ilk defa ben girdim iceri. Dusunuyorum da kandiriyordu belki beni her defasinda once o giriyordu diyordum ki bende konusmak istiyorum dedim de sonra bi dahakine dedi diyordu giremiyordum bu sefer direkt iceri girdim bayan cok ilimli karsiladi beni. Ve doktoru cok sasirdi anlattiklarima.
Buradan bazı şeyleri bilmeden yorum yapmamın doğru olmadığını belirteyim.Bazı kriterleri bilmek gerek.Mesela aile içi şiddet görmüş birisimi? keyif verici maddeleri(uyuşturucu) bilginiz olmadan kullanıyor mu? Belki siz farkında değilsiniz kullandığının.Madde kullanımında etkisi geçince krizler geçiren insanlar vardır. Babası nasıl birisi alkolik mi mesela? eğitim durumu nedir? Askerlik görevini yaparken psikolojik travma durumu yaşadımı( terör operasyonu çatışma ) gibi. Bunları bilmek gerek. Bu soruların yanıtına istinaden tedaviye başlanmalıdır. Psikoterapist meslektaşlarımızın yakında görmesi gereken bir vakadan bahsediyoruz.