Kaynanam yüzünden mutsuzum

Ben okumadım zaten. Cevap yazmaya çalışan insanlar için söylüyorum. Size yardımcı olmaya çalışan insanlara saygınız varsa atar yapmak yerine konuyu düzenleyebilirsiniz. Yoksa ben zaten bu kadar uzun ve dil bilgisi kuralları olmayan konuları okumuyorum
Yok atar yapmıyorum siz emir verir gibi yazmışsınız ben de kimse okumak anlamak değil zorunda yazdım

Kaynanan 180 kilogram mı gerçekten?
Evet o bantlarda niyetim kimsenin dış görünüşünü küçümsemek değil asla Allah herkese akıl fikir vermiş Bu arada boşanmış gelmiş 40'lı yaşlarda bir görümcem var o da psikolojik hasta ilaç kullanıyor ve donuk donuk bakıyor bir tane de 25 yaşlarında engelli kardeşi var ama top gibi eli ayağı tutuyor yani down sendromlu değil eşim babası olmadığı için hep eşim işlerini görüyordu hep eşim koşturuyordu o sebepten onları bırakmak istemiyor

Evet o bantlarda niyetim kimsenin dış görünüşünü küçümsemek değil asla Allah herkese akıl fikir vermiş Bu arada boşanmış gelmiş 40'lı yaşlarda bir görümcem var o da psikolojik hasta ilaç kullanıyor ve donuk donuk bakıyor bir tane de 25 yaşlarında engelli kardeşi var ama top gibi eli ayağı tutuyor yani down sendromlu değil eşim babası olmadığı için hep eşim işlerini görüyordu hep eşim koşturuyordu o sebepten onları bırakmak istemiyor
“Top gibi eli ayağı tutuyor “ ne demek?

Çok iyi. Eşinizin ailesiyle belli bir mesafeniz olsun. Sık görüşmeyin. Tabi eşiniz istiyorsa kendi görüşebilir ona da engel olmayın ki kötü siz olmayın. Bir de durumlar böyleyken asla çocuk sahibi olmayın lütfen. Öncelikle herşey otursun rayına. Anlaşmazlıklar olunca olan çocuğa ve kadına oluyor.
Ben de sizin gibi düşünüyorum yetişkin insanlar ne yaşıyorsa yaşıyor olan çocukları oluyor onların travmalarla büyümesine sebep oluyor çocuğuma tramvaya yasatmak istemiyorum asla çok yakın sevdiğim birine ben bu duruma danıştım kendisi bir abla bana sabret imtihandır deyip deyip durdum sabret sonu güzel olacak bak ben de aynı sıkıntıları çektim şu an hepsi öldü gitti ferahlık olacaktır vesaire dedi o an içini rahatladı ama ben kendimi düşünmek zorundayım ben bunlara neden izin veriyorum diye kendimi suçluyorum beni ya bunları müsaade edersen daha çok kendime olan saygımı kaybedeceğim çocuğumu böyle kaoslarda büyütemem bu ortamda büyüyen çocuktan bir hayır gelmez zaten psikolojik hasta olur özgüvensiz kendini savunamayan hayır diyemeyen bir insan olur çıkar

Özür dilerim yanlış yazdım çocuk gibi biraz saflık var ama eli ayağı tutuyor yani bir fiziksel bir engeli yok mikrofonda yazdığım için öyle yanlış çıkmış %80 engeli
Bir insan yüzde 80 engelli olup; nasıl turp gibi, eli ayağı tutuyor oluyor ?

Ben de sizin gibi düşünüyorum yetişkin insanlar ne yaşıyorsa yaşıyor olan çocukları oluyor onların travmalarla büyümesine sebep oluyor çocuğuma tramvaya yasatmak istemiyorum asla çok yakın sevdiğim birine ben bu duruma danıştım kendisi bir abla bana sabret imtihandır deyip deyip durdum sabret sonu güzel olacak bak ben de aynı sıkıntıları çektim şu an hepsi öldü gitti ferahlık olacaktır vesaire dedi o an içini rahatladı ama ben kendimi düşünmek zorundayım ben bunlara neden izin veriyorum diye kendimi suçluyorum beni ya bunları müsaade edersen daha çok kendime olan saygımı kaybedeceğim çocuğumu böyle kaoslarda büyütemem bu ortamda büyüyen çocuktan bir hayır gelmez zaten psikolojik hasta olur özgüvensiz kendini savunamayan hayır diyemeyen bir insan olur çıkar
İşin en çıkılmaz noktası da kayınvalidemin kocası yok kendisi 60'lı yaşlarda 45'lik 40'lı yaşlarda görümcem var o da psikolojik hasta ilaç kullanıyor şizofreni tanısı kondu 25 yaşında yüzde seksen zihinsel engelli bir kaynım var bunlar beraber yaşıyorlar alt katımızda bu zamana kadar eşim her işlerini gördü götürüp getirdi gittik istedikleri yerlere sırf sabrettim ailesidir diye kendini bu durumda olduğu için eşimi bırakmak gitmek istemiyor ama ben de ruh sağlığından olmak üzereyim annesini bu halde kardeşini bu halde bırakıp gitti oğlunu benden kopardı demesinden de çekiniyorum gitti oğlunu benden kopardı demesinden de çekiniyorum

Bir insan yüzde 80 engelli olup; nasıl turp gibi, eli ayağı tutuyor oluyor ?
Zeka seviyesi kartı var bebekken havale geçirmiş kayınvalidem Antepli sen kullanmış bilinçsizce bilmeden bebek de o yüzden böyle olmuş çok üzülüyordum acıyordum ama baktım ben acınca hale düşüyorum artık hiç de öyle insanmış gibi de davranmıyorlar sıkışınca bunu kullanıyorlar ben kendimi suçlu hissediyordum bir şey deyince kötü davranınca ama baktım onlar benden daha kötü eli ayağı tutuyor hatta bu kavgaları olurken annesini gaza getiriyordu ama sorsan o hasta herkes bir şeylerinin arkasına sığınıyor

X