son asama cift terapisindeyiz

Bu ilacı sigara bıraktırma merkezi reçeteliyor ama reçetesiz de alabilirsiniz. Annem sağlıkçı bir sorayım alkol bırakma işi nasıl oluyor.

Adam psikiyatrisi de kandırmış. İntihar eğilimini biliyor mu ? Siz net konuşun alkolizm tedavisi isteyin. Adam evi dağıttıktan sonra hiç foto/video çektiniz mi? Çekin ve mutlaka doktora gösterin.

Cok sevinirim. Evet fotograflarim var. Tesekkurler

Beni anlamissiniz. Yorumunuz icin çok tesekkur ederim. Aynen suan onu birey olarak duzeltmek.istiyorum.evliligimi rafa kaldirdim. Ona da soyledim psikiyatrimizin yanindada tekrarladim. Suan onceligim iyilesmesi iyilestikten sonra konusacagim evliligimize devam mi tamam mi diye dedim. Belki cok yorulmus hissedecegim ve gorevimi tamamladigimdan ayrilacagiz bilmiyorum. Ama hayatimds ben olayim olmayayim cok kotu boyle yasanmaz dedim. Hayirlisi olsun insallah.
Seni gerçekten anladım. Karı koca olduğunuza göre birbirinizi sevmişsiniz. Şu anda bu sevgi var mı yok mu bilemem ama bir zamanlar sevdiğin, değer verdiğin birine yardım eli uzatman en doğrusu. Bir nevi insanlık görevi. Gücünün yettiği kadar çabaladıktan sonra karar verirsin evliliğinin akıbetine. Baktın ki olmuyor, ödün vermekten sen elden gidecek gibi oluyorsun, o zaman bırakırsın peşini. Belki de çabaların sonuç verir ve düzlüğe çıkarsınız (inşallah). Gerçekten zor bir süreç, şimdiden kolay gelsin.

Bu arada yakınımdaki alkol bağımlılarını düşünüyorum da, bence eşinin bağımlılığı psikolojik. Benim gördüğüm bağımlılar sabahtan başlarlar içmeye, içmeden işlev göremez, hiçbir iş yapamazlar. Örneğin bir beyin cerrahı, içmeden ameliyata giremezdi çünkü elleri titrerdi.

Terapiyle sonuç alacağınıza inanmak istiyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun. Sevgiler.

Seni gerçekten anladım. Karı koca olduğunuza göre birbirinizi sevmişsiniz. Şu anda bu sevgi var mı yok mu bilemem ama bir zamanlar sevdiğin, değer verdiğin birine yardım eli uzatman en doğrusu. Bir nevi insanlık görevi. Gücünün yettiği kadar çabaladıktan sonra karar verirsin evliliğinin akıbetine. Baktın ki olmuyor, ödün vermekten sen elden gidecek gibi oluyorsun, o zaman bırakırsın peşini. Belki de çabaların sonuç verir ve düzlüğe çıkarsınız (inşallah). Gerçekten zor bir süreç, şimdiden kolay gelsin.

Bu arada yakınımdaki alkol bağımlılarını düşünüyorum da, bence eşinin bağımlılığı psikolojik. Benim gördüğüm bağımlılar sabahtan başlarlar içmeye, içmeden işlev göremez, hiçbir iş yapamazlar. Örneğin bir beyin cerrahı, içmeden ameliyata giremezdi çünkü elleri titrerdi.

Terapiyle sonuç alacağınıza inanmak istiyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun. Sevgiler.

Tesekkur ederim. Evet psikiyatrimiz fiziksel bagimli degilsin alkole psikolojik bagimlisin dedi. Suan sizin dediginizde icimi rahatlatti.

Sorun ailede başlamış..Şimdi konu anlaşılıyor..Eğer mümkünse ailesi ile görüşmeyiniz.Bu size iyi gelmiyor ve gelmeyeceğide aşikar.İkinci olarak sosyal olmaya çalışın mesela eşiniz bir hobi edinsin bu sayede meşgul olduğu için alkol olayından uzak kalacak ve rahatlayacaktır.

Sorun ailede başlamış..Şimdi konu anlaşılıyor..Eğer mümkünse ailesi ile görüşmeyiniz.Bu size iyi gelmiyor ve gelmeyeceğide aşikar.İkinci olarak sosyal olmaya çalışın mesela eşiniz bir hobi edinsin bu sayede meşgul olduğu için alkol olayından uzak kalacak ve rahatlayacaktır.

Evet. Zorunda olmadikca gorusmuyoruz artik. Spor salonuna yazildik beraber yuzecegiz fitness yapacagiz. Hobi buldum kendime doga sporlari yapacagiz beraber dedi. Dun arkadaslarimla bulusma ayarlamistim cok onceden gittik alkol almadi. Gece oradan corbaciya gectik. Kokarec kelle paca iskembe ucunu de yedi. Ayik kafa corbaciya gitmek guzelmis diyor. Su icmeye basladi cani alkol cektiginde su iciyor. Guzel oldu.

Karakter olarak hic bir zaman zoru gordum mu kacan biri olmadim. Esimin duzelecegine inaniyorum. Zaten evleneli 1 yil olmadi bosanmaya kalksak cekismeli olur ve o zaman daha yipranirim. Suan yuksek lisansim bitti doktora derslerim baslayacak. Is yerinde terfimi verdiler is cok sikintili. Suan icin evliligimi bir kenara koydum ve onu insan olarak gorup iyilesmesi icin caba sarfedecegim. Kimseye anlatmadigim icinde burada sizlerle dertlesmek bana cok cok iyi geliyor.
Ne kadar güzel bir insansınız. Şuan size çok büyük minnet duydum. Yorumlara bakıyorum da gerçekten koyvermek insanlara kolay geliyor. Siz aksini seçmişsiniz. Eşinizin normal zamanlarda iyi birisi olduğundan bahsetmişsiniz. Umarım durumu stabile döner. Umarım her zaman o iyi güzel haliyle devam eder bu durumları aşarsınız. Aslında aksi durumda boşanmakta zaten sizin için kolay olmayacaktır ama Allah o duruma getirmesin

Ne kadar güzel bir insansınız. Şuan size çok büyük minnet duydum. Yorumlara bakıyorum da gerçekten koyvermek insanlara kolay geliyor. Siz aksini seçmişsiniz. Eşinizin normal zamanlarda iyi birisi olduğundan bahsetmişsiniz. Umarım durumu stabile döner. Umarım her zaman o iyi güzel haliyle devam eder bu durumları aşarsınız. Aslında aksi durumda boşanmakta zaten sizin için kolay olmayacaktır ama Allah o duruma getirmesin

Cok tesekkur ederim. Simdi kapilari yaptirmak icin usta getirdi. Icerdeler. Ertesi gunde ayni sekilde hicbirseye dokunmadim.tum evi supurdu sildi. Temizledi. En az 2 bin tl hasar yapti. Kapilarin ucretini odemeyecegim tek cezam bu olacak. Onun disinda olaydan sonra hicbirsey olmamis gibi devam ediyoruz. Ilacini elimle iciriyorum.

2 tane pespese film izledik. Alkol almadan film izlemek cok guzelmis ayrintilari kaciriyormusum dedi. Tesvik ediyorum suan icin harika boyle dusundugune sevindim dedim. Gunde 2 bardak su icmeyen adam sabahtan suana kadar rahat en az 2 lt su icmistir. Aklina alkol geldikce su iciyor.

Kizlar birsey soracagim. Simdi benim esimin parasi yok bitirmis tum maasini. Kapi icin kapora istiyorlar. Sen bana ver ayin basinda odeyecegim diyor. Ben yemin etmistim yaptigin hicbirseye maddi manevi dokunmam diye. Sizce vermeli miyim?

Cok tesekkur ederim. Simdi kapilari yaptirmak icin usta getirdi. Icerdeler. Ertesi gunde ayni sekilde hicbirseye dokunmadim.tum evi supurdu sildi. Temizledi. En az 2 bin tl hasar yapti. Kapilarin ucretini odemeyecegim tek cezam bu olacak. Onun disinda olaydan sonra hicbirsey olmamis gibi devam ediyoruz. Ilacini elimle iciriyorum.
İnşallah bu iyi nşyet,çaba ve kararlılığınızın meyvelerini de toplarsınız.

Kizlar birsey soracagim. Simdi benim esimin parasi yok bitirmis tum maasini. Kapi icin kapora istiyorlar. Sen bana ver ayin basinda odeyecegim diyor. Ben yemin etmistim yaptigin hicbirseye maddi manevi dokunmam diye. Sizce vermeli miyim?

Vermeyin
Yani esiniz sizin ona olan zaafinizi bilip bunu icten ice kullaniyor
Kesin, net tavir koyun ki pabucun pahali odlugunu anlasin. Tek kurus calismaz benden, borc al , sirketinden iste, kredi kartindan nakit cek ama kendi pisligini kendin temizle demelisiniz bence.

Zaten adam sizi manevi olarak somuruyor, kendini acindiriyor. Yapmayin. Kedisi de bir birey, essek kadar adam siz annecigi degilsiniz.

Evet. Zorunda olmadikca gorusmuyoruz artik. Spor salonuna yazildik beraber yuzecegiz fitness yapacagiz. Hobi buldum kendime doga sporlari yapacagiz beraber dedi. Dun arkadaslarimla bulusma ayarlamistim cok onceden gittik alkol almadi. Gece oradan corbaciya gectik. Kokarec kelle paca iskembe ucunu de yedi. Ayik kafa corbaciya gitmek guzelmis diyor. Su icmeye basladi cani alkol cektiginde su iciyor. Guzel oldu.

Aile çok büyük etken. Eşiminde çocukluğu kötü geçmiş. Babası dayakçı birisi. Eşimde öfke kontrolsüzlüğü vardı, bir süredir tedavi görüyor ilaçlarını içiyor. Tv de filan kavgalı şeyler izletmiyorum. Ailesiyle görüşmüyoruz. Sizde eşinizi bolca oyalarsanız tedaviyle birlikte içki içecek vakti bulamaz

Selam kizlar,
Dun yine berbat bir gece gecirdim.
Esim uzun zamandir icmiyordu. En son tartismamizdan beri daha dogrusu.
Ben arkadaslarimla disardayken esim beni aradi kendine dikkat et, is yerinden birini isten cikarmistim aradi babasi tehtit etti telefonumu kapatiyorum eve gelmene gerek yok eglenmene bak dedi. Tabi ben nasil egleneyim. Hemen eve gectim. Eve bir gittim bizimki zoom. 1 sise sarap icmis. 6 7 tane extra bira icmis. Baktim sinirli hicbirsey demedim. Kufur etti tehtit etti iyki evde degildin adama dunyanin kufurunu ettim dedi. Bosver dedim her insanin bedduasi kabul olsaydi gokten kemik yagardi dedim. Takma dedim birden kalkti dogum gununde aldigim daha 1. Taksitini odemedigim bilgisayari kirdi (bu 3. Kirdigi bilgisayar) kapilarima vurdu 3 kapimi kirdi kapilar kullanilamaz halde. Avizemi kirdi. Durduramiyorum durmuyor. Aglamaya basladi ustunu basini yirtti ya sana birsey olursa diyor. Ne yapacagimi sasirdim kontrol edemedim. Eli kaniyor. Agliyor. Apar topar disari cikardim. Kapiyi kitlicem yan komsu cikti esime oglum sesler duydum dedi. Esim disardan gelmistir teyze dedi. Esim asansore binerken bana iyi misin gozde polis cagirim mi dedi. Bende iyiyim dedim. Asagi iniyoruz cope vuruyor. Arabaya bindik arabaya vuruyor Zaptedemiyorum. Amcasina yazdim. Daha once sadece ona bahsetmistim. Delirdi yine durduramiyorum dedim. Gelim mi dedi gelme dedim. Durduramiyorum cunku. Hastaneye gidelim dedim haberlere cikmak istiyorsan gidelim 4 5 kisiyi doverim diyor. Esimin amcasi doktor belki bana birseyler der diye aradim. Bir yandan araba suruyorum bir yandan ona dinletiyorum gordu kimi aradin diyor bagiriyor telefonu kapattim arama listesinden sildim. Suan kim gelirse gelsin elimden kimse alamaz diyor. Kirmizi isikta duruyorum yandaki arabalara laf soyluyor. Adamlara deli bu birsey demeyin diyorum caktirmadan.polisin Yanindan geciyoruz polise laf atiyor polis belki sofor koltugunda olmadigi icin laf soylemedi. Yuruyene laf atiyor. Cok sukur kimse cevap vermedi. Ben tikandim artik gece saat 12 yi gecti yorgunum travma yasiyorum araba surerken aglamaya basladim ve gozumu kirpamiyorum dumduz tikandim bakamiyorum bir yere konusamiyorum araba suruyorum dur dedi duramiyorum stabil nasilsam oyle devam ediyorum yavas bir hizla. El frenini cekti durduk. Bu sefer kendisi geldi ve anlatti. Kontrol edemedim kendimi olecegim sandim dedi.adamin ettigi beddua kafamda canlandi dedi seni hamile dusundum erken dogum basladi ve ameliyata aldilar seni sen öldün boyle dusundum dedi. Benim takintim sensin sensiz yasayamam kimse dil uzatamaz sana dedi. Dedim boyle seveceksen sevme beni. Bana kimse zarar vermiyor sen zarar veriyorsun dedim. Aglaya aglaya eve geldik. Yatak odasina yatti. Bende oturma odasinda aglaya aglaya uyumusum. Sabah uyandim saat 10a psikiyatriden randevu almistim. Kaldiracagim kapilari etrafi gordum aglamaya basladim. Neyse uyandi ozur diliyor hic konusmadim. Hazirlandik dr a gittik. Beraber iceri girdik. Psikiyatrimiz once esimi dinledi sonra beni dinledi ve esime ben gozdenin yerinde olsam seni coktan bosamistim dedi. Kiz travma yasiyor bunlar ondan cikacak zamanla ne hakkin var dedi. Bende dedim ki hocam ben evlilikten gectim suan tek istegim iyilesmesi normalde elimi bir yere vursam kirk kere open insan boyle biri degil dedim. Insan olarak goruyorum hayatinda ben olayim olmayim iyilessin istiyorum dedim. Esim orada anlatti babam beni icer icer doverdi bilmiyorum belki onlar cikiyor benden suan dedi. Psikiyatrimiz ne olursa olsun bunun asla bahane olamayacagini soyledi ve terapi icin dr onerdi. Randevu aldim. Oradan ciktik esimi eve biraktim. Bana eve simdi gelme gez ben heryeri temizleyecegim oyle gel dedi. Kapilar icin yarin adam gelecek her yeri de temizlemis. Simdi eve geldim kizlar. Uzun oldu kusura bakmayin ozetlemeye calistim. Kirici yorum yapacak olanlar lutfen yapmasin. Tesekkurler.

Kimsenin kırıcı yorum yapmaya hakki yok öncelikle belirteyim
Yazdıklarınızı okuyunca babam canlandı zihnimde.
Alkol,pismanliklar vs.
Yasadiklariniz cok ciddi seyler.Tramva gibi.

Esinize karsi hisleriniz ne durumda?

Vermeyin
Yani esiniz sizin ona olan zaafinizi bilip bunu icten ice kullaniyor
Kesin, net tavir koyun ki pabucun pahali odlugunu anlasin. Tek kurus calismaz benden, borc al , sirketinden iste, kredi kartindan nakit cek ama kendi pisligini kendin temizle demelisiniz bence.

Zaten adam sizi manevi olarak somuruyor, kendini acindiriyor. Yapmayin. Kedisi de bir birey, essek kadar adam siz annecigi degilsiniz.

Aynen vermedim. Vermemin kotu olacagini dusundum. Kendin hallet dedim.

Kimsenin kırıcı yorum yapmaya hakki yok öncelikle belirteyim
Yazdıklarınızı okuyunca babam canlandı zihnimde.
Alkol,pismanliklar vs.
Yasadiklariniz cok ciddi seyler.Tramva gibi.

Esinize karsi hisleriniz ne durumda?

Esimi seviyorum ama bu destek sonucunda sevgim kalacak mi emin degilim. Hayirlisi olsun insallah.

Aile çok büyük etken. Eşiminde çocukluğu kötü geçmiş. Babası dayakçı birisi. Eşimde öfke kontrolsüzlüğü vardı, bir süredir tedavi görüyor ilaçlarını içiyor. Tv de filan kavgalı şeyler izletmiyorum. Ailesiyle görüşmüyoruz. Sizde eşinizi bolca oyalarsanız tedaviyle birlikte içki içecek vakti bulamaz

Kesinlikle dediginiz gibi aile cok buyuk etken. Insallah iyi olacak bende inaniyorum.

Verdiniz mi peki?

Yok canim vermedim. Zaten 1300 tl bosu bosuna para odeyecegim. 1. Taksiti gelmemisti daha. Dedim ona hayatta dokunmam kendi yaptigin birsey kendin odeyeceksin dedim. Hatta bilgisayar parasini bile alabilirim senden dedim once seni beni mi var dedi sonra benim hic 2 bin tl en az bosu bosuna kirip dagitma hakkim yok dedim sustu.

Yok canim vermedim. Zaten 1300 tl bosu bosuna para odeyecegim. 1. Taksiti gelmemisti daha. Dedim ona hayatta dokunmam kendi yaptigin birsey kendin odeyeceksin dedim. Hatta bilgisayar parasini bile alabilirim senden dedim once seni beni mi var dedi sonra benim hic 2 bin tl en az bosu bosuna kirip dagitma hakkim yok dedim sustu.

Şu durumda eşinizin maaşını da siz yönetsenize. Ona harçlık verirsiniz. Hem alkol de alamaz.

X