Merhaba hanımlar,
Bu konuyu ağrıdan çatlayan başıma sardığım çember ile beraber yazıyorum. Evleneli bir sene oldu. Kayınvalidem ilk kez bize geldi. Bir hafta kalıp gidecek az sabretmeye çalışıyorum ama cidden dayanamıyorum. Oğluna aşık bir kadın. Boşanmış, tek yaşayan birisi kırmak incitmek falan istemiyorum ama bu gidişle beni de boşatacak.
Cumartesi günü bize geldi. Giresun’dan İstanbul’a uzun mesafe dinlensin dedim mutfağa pek kendim de sokmadım. Ufak tefek getir götür işleri yaptı. Pazartesi günü işe giderken tavuğu çıkardım. Çorba, tavuk, tatlı yapmış sağ olsun. Eşimin hastanede işi uzun sürecekti biz yiyelim dedim yemek istemedi. Akşam sekize kadar eşimi bekledik.(bunu anlatıyorum alakasız gibi gelebilir ama bugün ben yandım beni yemek için beklemeyi tercih etmedi kendisi)
Akşam yemeğinden sonra birden bire eşimi isteyen eşimin kendisinden 10 yaş büyük komşu kızından bahsetti. Anlatma sebebi de benim oğlum çok iyi herkes onu çok beğeniyor gibisinden. Ben de eşime dönüp seni isteyenler arasında en iyisi benmişim benimki sen misin tartışılır dedim şakayla karışık. Sonra sustu rahatsız olduğumu anlayıp.
Bugün yine işe gittim. Akşam 6 da anca çıkıp eve gelebildim. Geldiğimde içerde oturuyordu. Baktım tavuk küçük bir parça kalmış bir de çorba var. Mutfağa girdim bir şeyler hazırladım. Hiç sesi çıkmıyor. Eşim geldi “sana yardım edeyim” dedi mutfağa girince kayınvalidem “ay bana hiç söylemedi, siz geçin ben yapayım” falan filan şov yaptı. “Yapılacak bir şey kalmadı anne geç sen biz yaparız” dedim. O arada eşim ince giyinmiş kalın giyin dedi çıktı. Makarnayı bir hışım sinirle alıp süzeyim derken karnıma döküldü tüm sıcak su. Banyoya doğru ağlaya ağlaya koştum. Hiç ne olduğu umrunda değil eşim peşimden gelirken gördü hala diyor ki oğlum kalın giyin üşürsün. Bana ne olduğunu sormuyor bile. Eşim söylemese umrunda değil. Yemek için bilerek oyalandım dün oğlunu bekledi bakalım şimdi ne yapacak diye yediler içtiler masayı topladılar. Kapıdan bir “neyin var aa söylesene bana ben yapardım” dedi geçti gitti.
Eşime de aşırı fevri tepkiler veriyorum bu kadın yüzünden bizim aramız geriliyor. Bir yandan bırak annesine ne yapıyorlarsa yapsınlar çünkü bu kadın durulmayacak diyor bir yanımda eşimi seviyorum onun yüzünden neden huzurumu kaçırayım diyor. Bana bir akıl verin lütfen çok canım sıkkın.