son asama cift terapisindeyiz

Cok sevinirim. Evet fotograflarim var. Tesekkurler

Seni gerçekten anladım. Karı koca olduğunuza göre birbirinizi sevmişsiniz. Şu anda bu sevgi var mı yok mu bilemem ama bir zamanlar sevdiğin, değer verdiğin birine yardım eli uzatman en doğrusu. Bir nevi insanlık görevi. Gücünün yettiği kadar çabaladıktan sonra karar verirsin evliliğinin akıbetine. Baktın ki olmuyor, ödün vermekten sen elden gidecek gibi oluyorsun, o zaman bırakırsın peşini. Belki de çabaların sonuç verir ve düzlüğe çıkarsınız (inşallah). Gerçekten zor bir süreç, şimdiden kolay gelsin.

Bu arada yakınımdaki alkol bağımlılarını düşünüyorum da, bence eşinin bağımlılığı psikolojik. Benim gördüğüm bağımlılar sabahtan başlarlar içmeye, içmeden işlev göremez, hiçbir iş yapamazlar. Örneğin bir beyin cerrahı, içmeden ameliyata giremezdi çünkü elleri titrerdi.

Terapiyle sonuç alacağınıza inanmak istiyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun. Sevgiler.

Tesekkur ederim. Evet psikiyatrimiz fiziksel bagimli degilsin alkole psikolojik bagimlisin dedi. Suan sizin dediginizde icimi rahatlatti.

Sorun ailede başlamış..Şimdi konu anlaşılıyor..Eğer mümkünse ailesi ile görüşmeyiniz.Bu size iyi gelmiyor ve gelmeyeceğide aşikar.İkinci olarak sosyal olmaya çalışın mesela eşiniz bir hobi edinsin bu sayede meşgul olduğu için alkol olayından uzak kalacak ve rahatlayacaktır.

Evet. Zorunda olmadikca gorusmuyoruz artik. Spor salonuna yazildik beraber yuzecegiz fitness yapacagiz. Hobi buldum kendime doga sporlari yapacagiz beraber dedi. Dun arkadaslarimla bulusma ayarlamistim cok onceden gittik alkol almadi. Gece oradan corbaciya gectik. Kokarec kelle paca iskembe ucunu de yedi. Ayik kafa corbaciya gitmek guzelmis diyor. Su icmeye basladi cani alkol cektiginde su iciyor. Guzel oldu.

Ne kadar güzel bir insansınız. Şuan size çok büyük minnet duydum. Yorumlara bakıyorum da gerçekten koyvermek insanlara kolay geliyor. Siz aksini seçmişsiniz. Eşinizin normal zamanlarda iyi birisi olduğundan bahsetmişsiniz. Umarım durumu stabile döner. Umarım her zaman o iyi güzel haliyle devam eder bu durumları aşarsınız. Aslında aksi durumda boşanmakta zaten sizin için kolay olmayacaktır ama Allah o duruma getirmesin

Cok tesekkur ederim. Simdi kapilari yaptirmak icin usta getirdi. Icerdeler. Ertesi gunde ayni sekilde hicbirseye dokunmadim.tum evi supurdu sildi. Temizledi. En az 2 bin tl hasar yapti. Kapilarin ucretini odemeyecegim tek cezam bu olacak. Onun disinda olaydan sonra hicbirsey olmamis gibi devam ediyoruz. Ilacini elimle iciriyorum.

2 tane pespese film izledik. Alkol almadan film izlemek cok guzelmis ayrintilari kaciriyormusum dedi. Tesvik ediyorum suan icin harika boyle dusundugune sevindim dedim. Gunde 2 bardak su icmeyen adam sabahtan suana kadar rahat en az 2 lt su icmistir. Aklina alkol geldikce su iciyor.

Kizlar birsey soracagim. Simdi benim esimin parasi yok bitirmis tum maasini. Kapi icin kapora istiyorlar. Sen bana ver ayin basinda odeyecegim diyor. Ben yemin etmistim yaptigin hicbirseye maddi manevi dokunmam diye. Sizce vermeli miyim?

İnşallah bu iyi nşyet,çaba ve kararlılığınızın meyvelerini de toplarsınız.

Kizlar birsey soracagim. Simdi benim esimin parasi yok bitirmis tum maasini. Kapi icin kapora istiyorlar. Sen bana ver ayin basinda odeyecegim diyor. Ben yemin etmistim yaptigin hicbirseye maddi manevi dokunmam diye. Sizce vermeli miyim?

Vermeyin
Yani esiniz sizin ona olan zaafinizi bilip bunu icten ice kullaniyor
Kesin, net tavir koyun ki pabucun pahali odlugunu anlasin. Tek kurus calismaz benden, borc al , sirketinden iste, kredi kartindan nakit cek ama kendi pisligini kendin temizle demelisiniz bence.

Zaten adam sizi manevi olarak somuruyor, kendini acindiriyor. Yapmayin. Kedisi de bir birey, essek kadar adam siz annecigi degilsiniz.

Aile çok büyük etken. Eşiminde çocukluğu kötü geçmiş. Babası dayakçı birisi. Eşimde öfke kontrolsüzlüğü vardı, bir süredir tedavi görüyor ilaçlarını içiyor. Tv de filan kavgalı şeyler izletmiyorum. Ailesiyle görüşmüyoruz. Sizde eşinizi bolca oyalarsanız tedaviyle birlikte içki içecek vakti bulamaz

Kimsenin kırıcı yorum yapmaya hakki yok öncelikle belirteyim
Yazdıklarınızı okuyunca babam canlandı zihnimde.
Alkol,pismanliklar vs.
Yasadiklariniz cok ciddi seyler.Tramva gibi.

Esinize karsi hisleriniz ne durumda?

Aynen vermedim. Vermemin kotu olacagini dusundum. Kendin hallet dedim.

Kimsenin kırıcı yorum yapmaya hakki yok öncelikle belirteyim
Yazdıklarınızı okuyunca babam canlandı zihnimde.
Alkol,pismanliklar vs.
Yasadiklariniz cok ciddi seyler.Tramva gibi.

Esinize karsi hisleriniz ne durumda?

Esimi seviyorum ama bu destek sonucunda sevgim kalacak mi emin degilim. Hayirlisi olsun insallah.

Kesinlikle dediginiz gibi aile cok buyuk etken. Insallah iyi olacak bende inaniyorum.

Verdiniz mi peki?

Yok canim vermedim. Zaten 1300 tl bosu bosuna para odeyecegim. 1. Taksiti gelmemisti daha. Dedim ona hayatta dokunmam kendi yaptigin birsey kendin odeyeceksin dedim. Hatta bilgisayar parasini bile alabilirim senden dedim once seni beni mi var dedi sonra benim hic 2 bin tl en az bosu bosuna kirip dagitma hakkim yok dedim sustu.

Şu durumda eşinizin maaşını da siz yönetsenize. Ona harçlık verirsiniz. Hem alkol de alamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…