Şüphe

Çilekli kek kardeşim, çocuğun var mı bilmiyorum ama eğer yoksa bence bu evliliğe devam etmemelisin çünkü elindeki kanıtlar aslında somut olarak değil de soyut olarak aldattığını gösteriyor. Evli bir adamın bir kadından hoşlansa dahi bunu devam ettirmemesi gerekiyor. Bu evli adamın "kendine hakim olamama" ve "nefsine yenik düşme" özelliğinin olduğunun kanıtıdır. Yahu sen evlisin! Siz dün konuştuktan sonra davranışları değişse dahi içindeki duygular değişecek mi?
2 çocuğum var. Kafasından geçenleri okuyabilmeyi o kadar isterdimki. 100% emin olsam herhangi bir aksiyon almasa bile boşanirim. Sadakat sadece eyleme dökmekle zedelenen birşey değil neticede. İnsan zihni, aklı ve kalbiylede sadık kalabilmeli. Ama emin olamiyorum işte hiç bir zamanda olamayacağım.

Dün akşam söyledim kendisine. Artık bundan ne kadar ders çıkarır bilemem.

dün uyarmışsınız dün gidip arabayı yine burnun dibine bırakmış
yani ne olması lazım illa ki daha
Dünden beri kendimi öyle berbat hissediyorumki. Yüreğim sıkışıyor hiç bir yere sığamiyorum. Bir yanım öylesine eminki bir ilgi/hoşlantı var bariz diyor ama bir yanımda suçluluk hissediyor ya haksızlık yapıyorsam diyor. Herşey anlamını yitirdi sanki ne uyku uyuyabiliyorum ne bir yere sığabiliyorum.
değer mi

dün uyarmışsınız dün gidip arabayı yine burnun dibine bırakmış
Bu son park olayindan sonra herşey taştı işte resti çektim onun öncesinde sakince konuşmuştum düşüncelerimi söylemiştim sadece. Ama haklısınız öyle olsa bile bunu dikkate alıp yapmaması lazımdı. Dün akşam çektiğim restten sonra takipte kalacağım bir yamugunu görür veya hissedersem silerim onu.

Bu son park olayindan sonra herşey taştı işte resti çektim onun öncesinde sakince konuşmuştum düşüncelerimi söylemiştim sadece. Ama haklısınız öyle olsa bile bunu dikkate alıp yapmaması lazımdı. Dün akşam çektiğim restten sonra takipte kalacağım bir yamugunu görür veya hissedersem silerim onu.
Neden bir adam eşinin mutsuz olduğunu bile bile aynı şeyleri yapar??? Ya sevmiyordur ya da sevmiyordur bunun başka açıklaması yok . O istediği icin tüm sosyal ilişkilerinizi kısıtlıyor erkeklerle göz teması bile kuramiyorsunuz.Ama o fingirdesmekten geri durmuyor . Lütfen kusura bakmayın ama bu evlilik değil gönüllü kölelik.Sartlarin eşit olmadığı,bir tarafin sürekli kendinden fedakarlık ettiği şey evlilik değildir.Erkegi mutlu etmek için bir kadinin kendini feda etme şeklidir...

Neden bir adam eşinin mutsuz olduğunu bile bile aynı şeyleri yapar??? Ya sevmiyordur ya da sevmiyordur bunun başka açıklaması yok . O istediği icin tüm sosyal ilişkilerinizi kısıtlıyor erkeklerle göz teması bile kuramiyorsunuz.Ama o fingirdesmekten geri durmuyor . Lütfen kusura bakmayın ama bu evlilik değil gönüllü kölelik.Sartlarin eşit olmadığı,bir tarafin sürekli kendinden fedakarlık ettiği şey evlilik değildir.Erkegi mutlu etmek için bir kadinin kendini feda etme şeklidir...
Haklısınız ne diyeyim. Benim yerimde başkası olsa egitimiyle, kültürüyle, görgüsüyle ya ezerdi kocasını yada yetersizlik hissi yaşatırdı kendini ulaşılmaz bir pozisyona sokardi. Bende aptal gibi kendini yetersiz hissetmesin diye hep mutevazıliğa kaçtım. Sonuç kocaman bir değersizlik hissi.

Haklısınız ne diyeyim. Benim yerimde başkası olsa egitimiyle, kültürüyle, görgüsüyle ya ezerdi kocasını yada yetersizlik hissi yaşatırdı kendini ulaşılmaz bir pozisyona sokardi. Bende aptal gibi kendini yetersiz hissetmesin diye hep mutevazıliğa kaçtım. Sonuç kocaman bir değersizlik hissi.
Bu saatten sonra ezim ezim ezin geçin. Demek ki öyle yaranılıyo buna yapacak bişey yok.

Ezmesende mütevazi olmana gerek yokmuş hiç. Senin eşin bundan anlayacak biri değil zaten ki anlasa bile kendini geri planda tutmaya, var olanları yok gibi göstermeye çalışmaya ne gerek vardı? Bundan sonrası için öyle olma en azından.
Üzülüp perişan olmayı bırakıp, sevdiğin şeyleri yapmaya çalış. Akşam çocukları eşine bırakıp çık gez, dolaş biraz. Çocuklar durmaz, eşim yapamaz deme. Eşine karşı da perişan gözükmen onun kendini iyice bir şey sanmasına sebep olacak. Bir boşanma yaşasanız da kaybedeceğin çok bir şey olmayacak bir adam zaten kendisi. Bu açıdan düşünüp biraz kendine gelmelisin.

Siz kocanızın rahatsız olduğu ve bu rahatsızlığını da ısrarla dile getirdiği birisinin arabasının dibine arabanızı park etseydiniz, bu akşam kocanız size nasıl tepki verirdi?
Sizin gibi bir yamuğunu görmek için takipte kalmaya devam mı ederdi sadece? Sanmıyorum…

Siz kocanızın rahatsız olduğu ve bu rahatsızlığını da ısrarla dile getirdiği birisinin arabasının dibine arabanızı park etseydiniz, bu akşam kocanız size nasıl tepki verirdi?
Sizin gibi bir yamuğunu görmek için takipte kalmaya devam mı ederdi sadece? Sanmıyorum…
Inanın arabayı yine öyle park ettiğini görünce bende kendimi tutamadım. Kolundan sıkarak tuttum camın önüne sürükledim bu ne diye sordum başka park edecek yer bulamadinmi diye çıkıştım koluna vurdum kendimi tanıyamadım 😔 Ama ben sizin ne demek istediğinizi anladım..

Inanın arabayı yine öyle park ettiğini görünce bende kendimi tutamadım. Kolundan sıkarak tuttum camın önüne sürükledim bu ne diye sordum başka park edecek yer bulamadinmi diye çıkıştım koluna vurdum kendimi tanıyamadım 😔 Ama ben sizin ne demek istediğinizi anladım..
İn çek o arabayı ordan diye kapıya koysaydınız keşke. Pek sözünüz geçmiyor bari biraz dişinizi göstermiş olurdunuz.

İn çek o arabayı ordan diye kapıya koysaydınız keşke. Pek sözünüz geçmiyor bari biraz dişinizi göstermiş olurdunuz.
Bugün arabayı sokağın ucuna park etmiş. Bir daha o arabayı o vaziyette göreyim senin canına okurum demiştim dün. Geldiğimiz şu duruma inanamiyorum. Umarım daha fazla çirkefleştirmez beni.

Bugün arabayı sokağın ucuna park etmiş. Bir daha o arabayı o vaziyette göreyim senin canına okurum demiştim dün. Geldiğimiz şu duruma inanamiyorum. Umarım daha fazla çirkefleştirmez beni.

Eşin neden böyle pislik yapıyor sana karşı? Sana hem birey olarak hem eşi olarak saygı duymuyor. Seni baskılaması, izole etme çabası, sonra bu şekilde arabayı burun buruna park etme hırsı. Nedeni ne?

Bu arada çirkefleş. Ve dikkat et etrafına, bu adam bunu senin gözünün önünde bu kadar yapabiliyorsa, iş yeri gibi senin olmadığın yerde neler yapıyordur.

Eşin neden böyle pislik yapıyor sana karşı? Sana hem birey olarak hem eşi olarak saygı duymuyor. Seni baskılaması, izole etme çabası, sonra bu şekilde arabayı burun buruna park etme hırsı. Nedeni ne?

Bu arada çirkefleş. Ve dikkat et etrafına, bu adam bunu senin gözünün önünde bu kadar yapabiliyorsa, iş yeri gibi senin olmadığın yerde neler yapıyordur.
Eşim emniyet personeli çok hakim değilim tabi ama vıcık vıcık bir ortam olacağını sanmıyorum. Niye böyle yaptığını bilmiyorum, beni baskilamaya çalışması tamamen kendi kompleksiyle alakali birşey bence. Bana denk olmadığının farkında olduğu için bu şekilde davranarak erkeklik egosunu tatmin ediyor aklı sıra.

Kocanıza Bi ayar verin bu komşu ilişkisinde bir an önce.. Mesafeyi bilmesi gerekiyor gibi..

Eşim emniyet personeli çok hakim değilim tabi ama vıcık vıcık bir ortam olacağını sanmıyorum. Niye böyle yaptığını bilmiyorum, beni baskilamaya çalışması tamamen kendi kompleksiyle alakali birşey bence. Bana denk olmadığının farkında olduğu için bu şekilde davranarak erkeklik egosunu tatmin ediyor aklı sıra.

Eşin seni insanlardan izole edip, kendisini dışarıya "yardımsever, sempatik, konuşkan" gösteriyor. Halbuki kendi içinde gerçek yüzü kaba, saygısız, takıntılı birisi. Bu yüzden komşular seni soğuk, kaba görüyorlardır. Yani eşin varken erkek komşuya selam veremiyor olmanı insanlar "soğuk, kaba" olarak algılarlar. Sana farklı eşine farklı davranılmasının nedeni budur büyük ihtimal.

Karısının yanındayken erkek bir komşuya selam vermesine engel olabilen bir adam, iki tane kadın evde yalnızken perde bahanesiyle o eve girmemeli. Bu ikiyüzlülük. İnsanlar kocanın ne mal olduğunu bilmedikleri için onu iyi adam sanıyorlardır.

Sana denk olması konusu doğru değil. Kocan takıntılı biri sen de bu takıntılı davranışlara uyum sağlayan bir kadınsın. Hangi kadın kocasının bu saygısızlıklarını bunca yıl normal karşılar. Demek sana bu kadar zorbalık yapılması senin için normal. Sen bunlara karşı koyan değiştirmeyen biriysen sen de eşin gibi birisindir. Yeni evli değilsiniz, çocuklarınız var. Senin o canını okurum lafını sana en başında zorbalık yaparken demen gerekirdi. Bu kadar insan kocana boşanmalık adam yazmış sen hala erkeklik egosu diyorsun yapılan zorbalığa. Karı koca bir garipsiniz.

Eşiniz siz ona laf söylediğinizde hep inkar mı ediyor? Yoksa biraz şüpheli mı davranıyor? Bazen erkeklerin bazı kadınlara zaafı olabiliyor ama bu karşı taraf samimiyet gösterdiği zamanlarda yüz bulur gibi olduğunda oluyor. Tabi kadın ne kadar samimiyet gösterirse göstersin iş eşinizde bitiyor. Eşlerimiz karşı cinsle muhatap olmamalı ya. Mesela perdeyi takabilir misin demişler ya siz de diyecektiniz ki bende geleyim madem. Kocanızı böyle ortamlarda yalnız bırakmayın hiç hoş değil. Kadın da ne kadar iyi olursa elalemin kocasına halini hatrını sorması yanlış sanane milletin kocasının hayatı nasıl gidiyor falan. İyi günler desin geçsin gereksiz bir samimiyet. Gelip kimse de burada kadını da savunmasın. En çok eş hatalı ama kadında sınırını bilmeli

Eşinize kadının kocasının numarasını sil demişsiniz, kadının numarası yok mu, kayıtlı değil mi eşinizde? Ve emin miyiz bundan? Kadının numarası vardır sizde, yoksa da bulun komşulardan vs, eşinizin telefonundan numarayı çevirin. Bakın bakalım başka isimle kayıtlı mı, numarayı çevirdikçe kayıtlı isimler çıkıyor ya, görürsünüz böylece ( Her telefon aynı mı bilemiyorum. ). Emin olsam vs diyorsunuz ya, çok sey anlatır eğer Ayşe'nin ismini Mahmut abi diye kaydetmişse...

Eşin seni insanlardan izole edip, kendisini dışarıya "yardımsever, sempatik, konuşkan" gösteriyor. Halbuki kendi içinde gerçek yüzü kaba, saygısız, takıntılı birisi. Bu yüzden komşular seni soğuk, kaba görüyorlardır. Yani eşin varken erkek komşuya selam veremiyor olmanı insanlar "soğuk, kaba" olarak algılarlar. Sana farklı eşine farklı davranılmasının nedeni budur büyük ihtimal.

Karısının yanındayken erkek bir komşuya selam vermesine engel olabilen bir adam, iki tane kadın evde yalnızken perde bahanesiyle o eve girmemeli. Bu ikiyüzlülük. İnsanlar kocanın ne mal olduğunu bilmedikleri için onu iyi adam sanıyorlardır.

Sana denk olması konusu doğru değil. Kocan takıntılı biri sen de bu takıntılı davranışlara uyum sağlayan bir kadınsın. Hangi kadın kocasının bu saygısızlıklarını bunca yıl normal karşılar. Demek sana bu kadar zorbalık yapılması senin için normal. Sen bunlara karşı koyan değiştirmeyen biriysen sen de eşin gibi birisindir. Yeni evli değilsiniz, çocuklarınız var. Senin o canını okurum lafını sana en başında zorbalık yaparken demen gerekirdi. Bu kadar insan kocana boşanmalık adam yazmış sen hala erkeklik egosu diyorsun yapılan zorbalığa. Karı koca bir garipsiniz.
Sesimi çıkarmadan uyum sağladığımı nerden biliyorsunuz? Burda eşimin davranislarindan bahsetmem onun davranışlarına çanak tutup kuzu kuzu uyum sagladigim anlamına gelmiyor. Eşim orda komşuya selam vermemi sorun etmeseydi bile selam vermezdim çünkü gerek gormuyorum hic bir hukukum yok kendisiyle. Tanıdığım, gorustugum ve sevdiğim insanlara karşı gayet saygılı ve sıcak kanliyim. Hoşuma gitmeyen insanlara karşı soğuk ve kaba gorunuyor olabilirim boyle düşünmeleri beni asla rahatsız etmez.

X