- 1 Haziran 2012
- 6.753
- 22.445
- 598
- Konu Sahibi benminikkus
-
Her toplumda duzen bozan tipler var. Ama bunu kalkip butun bir topluluga mal etmek dogru degil. Istisnalar.kaideyi bozmaz tabi ama ben onlarin oyle tepkiler vermesini en cok dislanmalarina bagliyorum. Insanlarin buyuk bir kismi onlara nefretle bakiyor ayrimcilik yapiyor hakaretler savuruyor. Suriyelilere aylik baglanmismis suriyelilerin turkiyede ne isi varmismis defolup gitsinlermis bu ulkeden. Benim cevremde gayet duzgun suriyelilerde var bozuk olanlarda. Hatta ailecek gorustuklerimizde var. Ama kalkip genelleme yapmiyorum. Turk uyruklu olanlarin hepsi dort dortlukmu?
Üzgünüm ama bunu tam da mal ettiğim topluluk Suriyeliler. Ben de pozitif olmak isterdim ama olamıyorum:) mal ettiğim topluluktan burada herkes illallah etmiş durumda. Kurdu, karadenizlisi türkü hep birlikte normal yaşarken şu an her gün bir kavga bir sorun var. Üzgünüm ama dislanmakla alakası yok. Kendi kültürlerini olduğu gibi alıp buraya entegre etme cabasindalar. Gram değişim, uyum yok. Bu surilere özel bir bakış açısı değil. Yurt dışına gidip oranın düzenine uymayan türk haberi gördüğümde de aynı tepkiyi veriyorum. Üzgünüm Burası Türkiye, kendi öz ülkeleri değil. Benim ve cevremdekilerin rızası alınmadan ülkeye plansız şekilde dolduruldular. Evet her insan topluluğunda çürük vardır ama Türkiye ye gelen Suriyelilerin coooooook büyük çoğunluğu sorun yaratacak olan cinsten. Ve emin olabilirsin suriler senin onları sevdiğin kadar seni sevmiyor:) istisnalar kaideyi bozmaz tabi:)Her toplumda duzen bozan tipler var. Ama bunu kalkip butun bir topluluga mal etmek dogru degil. Istisnalar.kaideyi bozmaz tabi ama ben onlarin oyle tepkiler vermesini en cok dislanmalarina bagliyorum. Insanlarin buyuk bir kismi onlara nefretle bakiyor ayrimcilik yapiyor hakaretler savuruyor. Suriyelilere aylik baglanmismis suriyelilerin turkiyede ne isi varmismis defolup gitsinlermis bu ulkeden. Benim cevremde gayet duzgun suriyelilerde var bozuk olanlarda. Hatta ailecek gorustuklerimizde var. Ama kalkip genelleme yapmiyorum. Turk uyruklu olanlarin hepsi dort dortlukmu?
Bir sey soracagim. Allah korusun bizim ulkemizde bir savas ciksa ve baska bir ulkede multeci olsak, yarininizin ne olacagini bilmeden, yiyecek ekmek bile bulmakta zorlanirken her yil bir cocuk dunyaya getirir miydiniz?Her toplumda duzen bozan tipler var. Ama bunu kalkip butun bir topluluga mal etmek dogru degil. Istisnalar.kaideyi bozmaz tabi ama ben onlarin oyle tepkiler vermesini en cok dislanmalarina bagliyorum. Insanlarin buyuk bir kismi onlara nefretle bakiyor ayrimcilik yapiyor hakaretler savuruyor. Suriyelilere aylik baglanmismis suriyelilerin turkiyede ne isi varmismis defolup gitsinlermis bu ulkeden. Benim cevremde gayet duzgun suriyelilerde var bozuk olanlarda. Hatta ailecek gorustuklerimizde var. Ama kalkip genelleme yapmiyorum. Turk uyruklu olanlarin hepsi dort dortlukmu?
Bu Suriyeliler yüce Türk ırkının yapmadığı neyi yapıyor da bu kadar göze batıyor?
Dayakçı koca, taciz, plansız üreme, ağzı bozuk çocuklar, her park köşesinde dilenmesi için okula gönderilmeyen çocuklar.
Bunlar bize hiç de uzak kavramlar değil yapmayınTr nin 15-20 yıl önceki hali en kötü. Avrupa’da yaşayan Türklere niçin kötü davranıldığını anlıyorum.
Konu sahibinin sevgilisi her yıl çocuk mu yapmış?Bir sey soracagim. Allah korusun bizim ulkemizde bir savas ciksa ve baska bir ulkede multeci olsak, yarininizin ne olacagini bilmeden, yiyecek ekmek bile bulmakta zorlanirken her yil bir cocuk dunyaya getirir miydiniz?
Benim konum konu sahibinin sevgilisi degil su an? Turkiyedeki Suriyeli ailelerden bahsediyorum. Konu sahibinin sevgilisinin evli olup olmadigini bilmiyorum ama kendisi kesin iki kardes falan degildir. Umarim yaniliyorumdur.Konu sahibinin sevgilisi her yıl çocuk mu yapmış?
ya pardon da suriyeli olmayıp da türk olan ne ş...ler varMerhaba hanımlar,
Sevgilimle ilgili burada konu açmıştım. Kısaca özet geçmem gerekirse sevgilimin Suriyeli olduğunu öğrendim. Benden çekindiği için uzun süre saklamış. Annem sevgilimi tanıyor ve seviyordu ama ona henüz Suriyeli olduğunu söylemedim. Bunu aileme dediğim anda tepkilerinin ne olacağını az çok kestirebiliyorum ve korkuyorum
Konuma gelecek olursak bunu bana kendisi söyledikten sonra onunla uzunca konuştum. Bana Suriye'deki hayatından bahsetti oradaki hayatında fotoğraflarını gösterdi vs. Ben yalanına çok kızmama rağmen içimden aslında ona da hak veriyorum.
Kendisi suriyeli diyince aklınızda beliren tiplerden değil. Üniversite mezunu. Giyimi kuşamı hareketleri konuşması tam bir Türk gibi. Kibar beyefendi iyi kalpli biri gerçekten.
Yanında gerçekten mutlu hissettiğim birini buldum diyordum, ilişkimiz çok güzel gidiyordu fakat bunu( suriyeli olduğunu) bana söyledikten sonra bazı huzursuzluklar yaşamaya başladık. Ben sürekli aileme nasıl söyleyeceğimi düşünüyorum ve ona bundan bahsediyorum. Sanırım o da alınıyor.Önceden buluştuğumuzda, telefonla konuştuğumuzda çok güzel vakit geçirirdik. Şimdiyse ben dönüp dolaştırıp konuyu oraya getiriyorum (ailem sizden nefret ediyor nasıl diyeceğim vs).. Sürekli bu konuları düşünüyorum... Sadece ailem değil herkes için düşünüyorum acaba suriyeli birini sevdiğimi (ilerde evlenirsek) suriyeli biriyle evlendiğimi duyan insanlar benim hakkımda ne düşünecek sosyal medyada yorumları okudukça kendimi çok kötü hissediyorum insanlar ben hainmişim gibi mi hissedecek
Geçen sevgilimle yaşadığım olayı anlatayım: Yolda birlikte yürüyoruz. Beş on tane çocuk (Hiçbiri suriyeli değil hepsi Türk) birbiriyle kavga etmeye başladı birbirlerine küfür ediyorlar . Çocuklar on on beş yaşlarında. Oradaki bir kadın işte Suriyeliler burda yaşarsa olacağı bu diyerek onlara belalar okuyor. Biz de oradan geçiyoruz. Sevgilimim bunları duyduktan sonraki yüz ifadesini görmeniz lazım morali çok bozuldu. Ben de demek ki herkes böyle düşünüyor diye çok üzülüyorum.
Onunla olduğum sürece bunları yaşayacağım. Ondan ayrılsam da sevdiğim adamı terketmenin pişmanlığını yaşayacağım.. Ben ne yapacağım
Ben de anlayamıyorum. O yorumları yapanlar sanırım rezidanslarda yaşayan Suriyelileri görmeyen kesim. Geçen akşam balkon yıkarken gözümün önünde iki Suriyeli, bir tane çocuğu bıçakladı. İkinci kattayim gözlerime gördüm ya. Şok geçirdim. Burada daha önce görülmemiş bir olay. Hergun neler neler oluyor. Parklara gidemiyoruz Suriyeliler yüzünden. Resmen çadır kuruyorlar, her yer duman. Sanki onların mahallesindeymisiz de rahatsız ediyormuş gibi ters ters bakışlara maruz kalmak. Yav neler neler.. insan olana kapımız açık. Ama üzgünüm. Ne kadar barzo ve medeniyetsiz var Türkiye'ye dolmuşBu kadar yasanan olumsuz ornege ragmen onlar da senin benim gibi insan yorumunu aklim almiyor gercekten. Yasadigim yerde coook onceden Suriyeden gocmus Arap kokenli Turk vatandaslari da cok var. Onlar bile nefret ediyorlar. Benim esim jandarma, o kadar yogun calisiyor ki. Butun gun baktigi olaylarin cogunlugu Suriyelilerden kaynaklaniyor. Simdi bu kadar yasanan sey varken elestirdigimiz icin, birlikte yasamak istemedigimiz icin( cunku zarar goruyoruz) irkci oluyoruz. Pes vallahi.
Genel olarak doğru dediğiniz ama bunu kişiye indirgemek yanlışBenim konum konu sahibinin sevgilisi degil su an? Turkiyedeki Suriyeli ailelerden bahsediyorum. Konu sahibinin sevgilisinin evli olup olmadigini bilmiyorum ama kendisi kesin iki kardes falan degildir. Umarim yaniliyorumdur.
Iste bu ayrimi bir turlu anlamiyorlar. Bu ulkede nerelerden gocup gelmis, yillardir ayni topraklari paylasan, bir suru farkli milletten insan var. Yuzyillardir baris icinde yasayip bir millet olmayi basarmisiz. Irkci olsak onlara da soyleriz bu laflariBen de anlayamıyorum. O yorumları yapanlar sanırım rezidanslarda yaşayan Suriyelileri görmeyen kesim. Geçen akşam balkon yıkarken gözümün önünde iki Suriyeli, bir tane çocuğu bıçakladı. İkinci kattayim gözlerime gördüm ya. Şok geçirdim. Burada daha önce görülmemiş bir olay. Hergun neler neler oluyor. Parklara gidemiyoruz Suriyeliler yüzünden. Resmen çadır kuruyorlar, her yer duman. Sanki onların mahallesindeymisiz de rahatsız ediyormuş gibi ters ters bakışlara maruz kalmak. Yav neler neler.. insan olana kapımız açık. Ama üzgünüm. Ne kadar barzo ve medeniyetsiz var Türkiye'ye dolmuş
Olay kötülük değil,kültüre saygısızlık.Avrupadaki Türkler kısmına katılıyorum,gittikleri yerin dilini öğrenmeyip bununla gurur duyanlara acımıyorum.Ama onların cezasını 15256362 eşli,16262552 çocuklu aileler (üstelik onlara verilen paraları da biz ödüyoruz) görerek ben ödemek zorunda değilim.Bu "ne var ki yaa" diyenlerin birçoğunu bugün Gaziantepe koyun yarın koşarak kaçarlar.Türkçe konuşan neredeyse yarı yarıya şu an.Humanistlikle çözersiniz bu kültür çatışmasını eminim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?