Sevgilimin suriyeli olması ve yaşadığımız sorunlar..🙁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

benminikkus

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2019
104
47
13
29
Merhaba hanımlar,
Sevgilimle ilgili burada konu açmıştım. Kısaca özet geçmem gerekirse sevgilimin Suriyeli olduğunu öğrendim. Benden çekindiği için uzun süre saklamış. Annem sevgilimi tanıyor ve seviyordu ama ona henüz Suriyeli olduğunu söylemedim. Bunu aileme dediğim anda tepkilerinin ne olacağını az çok kestirebiliyorum ve korkuyorum
Konuma gelecek olursak bunu bana kendisi söyledikten sonra onunla uzunca konuştum. Bana Suriye'deki hayatından bahsetti oradaki hayatında fotoğraflarını gösterdi vs. Ben yalanına çok kızmama rağmen içimden aslında ona da hak veriyorum.
Kendisi suriyeli diyince aklınızda beliren tiplerden değil. Üniversite mezunu. Giyimi kuşamı hareketleri konuşması tam bir Türk gibi. Kibar beyefendi iyi kalpli biri gerçekten.

Yanında gerçekten mutlu hissettiğim birini buldum diyordum, ilişkimiz çok güzel gidiyordu fakat bunu( suriyeli olduğunu) bana söyledikten sonra bazı huzursuzluklar yaşamaya başladık. Ben sürekli aileme nasıl söyleyeceğimi düşünüyorum ve ona bundan bahsediyorum. Sanırım o da alınıyor.Önceden buluştuğumuzda, telefonla konuştuğumuzda çok güzel vakit geçirirdik. Şimdiyse ben dönüp dolaştırıp konuyu oraya getiriyorum (ailem sizden nefret ediyor nasıl diyeceğim vs).. Sürekli bu konuları düşünüyorum... Sadece ailem değil herkes için düşünüyorum acaba suriyeli birini sevdiğimi (ilerde evlenirsek) suriyeli biriyle evlendiğimi duyan insanlar benim hakkımda ne düşünecek sosyal medyada yorumları okudukça kendimi çok kötü hissediyorum insanlar ben hainmişim gibi mi hissedecek

Geçen sevgilimle yaşadığım olayı anlatayım: Yolda birlikte yürüyoruz. Beş on tane çocuk (Hiçbiri suriyeli değil hepsi Türk) birbiriyle kavga etmeye başladı birbirlerine küfür ediyorlar . Çocuklar on on beş yaşlarında. Oradaki bir kadın işte Suriyeliler burda yaşarsa olacağı bu diyerek onlara belalar okuyor. Biz de oradan geçiyoruz. Sevgilimim bunları duyduktan sonraki yüz ifadesini görmeniz lazım morali çok bozuldu. Ben de demek ki herkes böyle düşünüyor diye çok üzülüyorum.
Onunla olduğum sürece bunları yaşayacağım. Ondan ayrılsam da sevdiğim adamı terketmenin pişmanlığını yaşayacağım.. Ben ne yapacağım

Neden bu kadar asagiliyorsunuz yahu, Suriyeliler de normal insan evlatlari. Sokaktakiler irkci yazmissiniz ama siz kendiniz onlardan kat kat irkcisiniz konu sahibesi. Evlenirsek Suriyeliyle evlendi diyecekler ne yaparim yazmissiniz acik acik. Millete irkci, fasist demeden once bir donun de kendinize bakin.

Kaç yaşındasınız? Türkçesi çok mu iyi ?nasıl anlamadınız türk olmadığını? bir yerde çalışıyor mu?

Bian önce ailenle konuş ve kararını ver

bu konuyu aşamadığınız süre ilişkinizden ne köy olur ne kasaba
daha önceki konumuzda sormustum ama cevap verip vermediginizi hatirlamiyorum suriyeden türkiye ye ne zaman göçmüşler?
iyileride vardir mutlaka bilemiyorum ancak şuan mersindeyim bir sebepten dolayı hastanede hasta bekliyoruz hastalarin %70 i suriyeli size anlatamam bile hastane bahçesinde 2. 3. karisini dövmeye calisan istedigi olmayinca nerde oldugunu umursamadan çat diye karisinin kafasina carpan suriyelilerin icerisindeyim yaklasik 1 haftadir
eğer böyle bir insan olma potansiyeli varsa uzak durun ve evleneceğiniz insanin ailesinide gozden gecirin bu sadece suriyeli icin gecerli degil her kesin icin gecerli cunku evlendiginde aman ben evlenir kapimi kapatir kocamla keyfime bakarim evim ayrı aşım ayrı olmuyor

Moral yerine morel yazmayi birakabilirsiniz misal.
Bence cokta kasmayin. bir Turk olarak daha Türkçe yazmayi beceremiyorsunuz. Suriyeli cokta siritmaz hayatinizda.
Konumuz bu mu ? Yanlış yazmış olabilirim gözümden kaçmış olabilir tahminle yazıypr olabilirim vs vs . Buna mı takıldınız. İnsanları incitecek yorum yazaaksanız yazmayın daha iyi

Önceki konunuza yorum yapmıştım yalan söylemesinin benim için geri dönüşü olmazdı diye. Siz kabul etmişsiniz demekki.

Bence siz onun adına alınıyorsunuz ve kendinize yakıştıramıyorsunuz. Fransız olsaydı aynı şeyi düşünecek miydiniz?
İnsanımız fransızlar da şöyle böyle diye de konuşuyor.

Kendi içinizde bir şeyleri oturtamıyorsunuz çok açık bu. Bu da hep sorun olacak. He bir de ırkçı biriydiniz zaten siz nasıl olacaksa bu iş.

Suriyeli oldugunu bile anlamadiniz, peki ailesi ile ilgili ne biliyorsunuz? Isi var mi calisiyor mu?
o 26 ben 24 İşi var ama kendi okduğu bölümle alakalı bir iş bulamadı düşük ücretle çalışıyor. Ailesi burada değil onlar hakkında anlatıkları ve fotoğrafları dışında birşey bilmiyorum.Türkçesi bizimki gibi

Bu konuya acayip üzülüyorum gerçekten. Erkek arkadaşınız bir insan, sadece bir insan. Lütfen sadece buna odaklanın. Aileniz de zaten tanımış, sevmişler. Belki beklediğiniz tepkileri vermeyecekler bile. Bu endişelerinizi de sürekli adama yansıtıp onu hayattan iyice soğutmamalısınız bence. Böyle durumları karşı tarafa ayan beyan belli etmeden biraz idare etmek gerekiyor. Ha bence sırf bu yüzden ayrılırsanız sonra karşınıza çıkan herkesle aynı iletişimi, aynı sevgi bağını kurmayı bekler ve kafanızı taşlara çok vurursunuz. Bir an önce makul bir şekilde ailenize söyleyin ve orta yolu bulmaya çalışın bence.

Moral yerine morel yazmayi birakabilirsiniz misal.
Bence cokta kasmayin. bir Turk olarak daha Türkçe yazmayi beceremiyorsunuz. Suriyeli cokta siritmaz hayatinizda.
Ne güzel Türkçe dersi veriyorsunuz da “çokta” değil “çok da” olacak. Başkalarını eleştirmeden önce herkes bir kendine baksa keşke.

O eski konumda var zaten.Oraya takılmayın lütfen ,sadece ben değil herkes onu öyle sanıyor. Türkçeyi bizim gibi konuşuyor. Geleli çok olmuş.
Adam Arap kökenli vatandaşlarımızdan sanırım?
Yani şöyle uzun süredir Türkiyede Türkçe biliyor Türk vatandaşı ama kökeni Suriye Arapça da biliyor böyle bir geçmişi mi var?

Ben olsam sadece suriyeli oldugu icin degil, dipsiz bir bilinmeyen kuyu oldugu icin devam etmezdim acikcasi. Hakkinda hicbirsey bilmedigim bir insana guvenmem cok zor. Turkcesi'nin duzgun olmasi onemli degil. Turkmenler de yasiyor suriyede.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…