- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.083
- 548
- Konu Sahibi benminikkus
-
Kesinlikle .. Türkiye de zaten farklı farklı ırklara mensup insanlar yüz yıllardır yaşayıp gidiyoruz. Çünkü biz birbirimize uyum sağlamışız. Birbirimizi biliyoruz, tanıyoruz. Farklı kültürleri bir toprakta yaşıyoruz.. ama bu Suriyeli olayı çok başka bir boyut. Savaştan kaçıp gelmişler, ama üzgünüm hiç mülteci gibi bir tipleri, mahsun halleri yok. Aksine biz sanki onların yerine konmuşuz gibi bir tavır içinde çoğu. Ve sürekli çocuk yapma olayları var ki ona yorum yapmak bile istemiyorumIste bu ayrimi bir turlu anlamiyorlar. Bu ulkede nerelerden gocup gelmis, yillardir ayni topraklari paylasan, bir suru farkli milletten insan var. Yuzyillardir baris icinde yasayip bir millet olmayi basarmisiz. Irkci olsak onlara da soyleriz bu laflari
Çok hoşunuz:))) 6 yıl Mardin ve ilçelerinde yaşadım. Çocukluğum da aynı yerde Körfez savaşı ve PKK’nın cirit attığı yıllarda geçti. Ot bok vergisi ödüyoruz, bunu da ödeyiverelim. En azından hayırlı iş yapıyoruz. Lütfen devam edin, insanlığınızı unutun. Bizim kıymetli Türk kanı taşıyan evlatlarımız, katillerimiz, dilencilerimiz, tecavüzcülerimiz bize yeter. Sanki bu kavramlar Suriyelilerle bu ülkeye gelmiş gibi davrananlar var bir deKuran okumanızı öneririm.
Bu Suriyeliler yüce Türk ırkının yapmadığı neyi yapıyor da bu kadar göze batıyor?
Dayakçı koca, taciz, plansız üreme, ağzı bozuk çocuklar, her park köşesinde dilenmesi için okula gönderilmeyen çocuklar.
Bunlar bize hiç de uzak kavramlar değil yapmayınTr nin 15-20 yıl önceki hali en kötü. Avrupa’da yaşayan Türklere niçin kötü davranıldığını anlıyorum.
Aynen dediğiniz gibi. Bizim "katillerimiz, dilencilerimiz, tecavuzculerimiz bize yeter" ekstraya gerek yok. Bayram gezmesine gittikleri ülkelerine yerleşip geri dönmeyiversinler bir zahmetÇok hoşunuz:))) 6 yıl Mardin ve ilçelerinde yaşadım. Çocukluğum da aynı yerde Körfez savaşı ve PKK’nın cirit attığı yıllarda geçti. Ot bok vergisi ödüyoruz, bunu da ödeyiverelim. En azından hayırlı iş yapıyoruz. Lütfen devam edin, insanlığınızı unutun. Bizim kıymetli Türk kanı taşıyan evlatlarımız, katillerimiz, dilencilerimiz, tecavüzcülerimiz bize yeter. Sanki bu kavramlar Suriyelilerle bu ülkeye gelmiş gibi davrananlar var bir deKuran okumanızı öneririm.
Ben ilk yorumumda bir kisiyle evleniyorsan ailesiyle de evleniyorsun demistim. Kisi cok duzgun olabilir ama o kulturde yasamak zorunda kalacak. Uyum saglamak cok zor olur.Genel olarak doğru dediğiniz ama bunu kişiye indirgemek yanlış
Müslüman falan değilim,yüce Türk ırkı deyip diğer ırkları aşağılayan biri de olmadım hiç.Benim için önemli olan şey kültür,bugün Avrupa'nın batısı nasıl mahvoluyorsa Türkiye de aynı şeyi yaşıyor.Kültüre saygısız insanlar şutlanmalı,dünyanın neresinde olursa olsun.Kendi ayağınla gittiğin,sana kol kanat geren yere saygısızlık edemezsin,insanlık değil bu.
Şimdi şunu söylücem suriyelilere karsı bende ön yargılıyım neden burada yasamalarını ıstemıyorum ama ıclerınde ıyı ınsan var mıdır elbette vardır. Örnek verecek olursam teyzemın ogluda surıyelı bırıyle evlendı kız bızım eve yakın markette calısıyordu aracı aslında annem olmus oldu ama nerelı oldugunu bılmıyordu sonradan surıyelı oldugunu ogrendık ancak net turkce konusuyor efendı hanım bırıydı bende gorusuyordum ve sevmıstım kızı sonra kuzenım gorup begenınce sevgılı olunca hatta ısler cıddıye bınınce bız korktuk cunku altın esya herseyı talep ettıler kendılerı hıcbırsey yapmadı herseyı erkek tarafına yukledıler bızlerde evlendık ama kız tarafı sunu yapar erkek tarafı sunu yapar derler bızde neyse bız korktuk baslık parası bıle aldılar dedık bunlar kesın dolandırıcı vazgecılecektı neredeyse teyzemler zar zor ıkna oldu falan sımdı evlendıler bebeklerı de oldu ve kız aılesı temız ınsanlar cıktı he dıl olarak aılesı kendı dılını konusuyor turkce bılmıyorlar cok fazla anlamıyoruz bırbırımızı ama sunu dıyım benım esımın aılesı mı o kızın aılesı mı dersen o kızın aılesı daha duyarlı daha ınsancıl esımın aılesı tokatlı ne ölüme gelır ne dırıme cok soguklar sankı onlar surıyelı gıbı gelıyor bana :) Bence aılesınıde bır tanı aıle de onemlı hele onlar daha farklı bızden bız daha kendı ınsanımızla anlasamıyoruz gelenek goreneklerımız kafa yapımız uymuyor onlarla bu ıkı katına da cıkabılır ve aılenın sozunu de dıkkate al tanısıp gorusmenın bı sakıncası olmaz aılelerde gorussun konussun komsu gbı tanıstırın ılla cıddıyet sunmaya gerek yok maksat annenızın babanızın tanıyınca ne dusuneceklerı anlasıp anlasmayacakları.Merhaba hanımlar,
Sevgilimle ilgili burada konu açmıştım. Kısaca özet geçmem gerekirse sevgilimin Suriyeli olduğunu öğrendim. Benden çekindiği için uzun süre saklamış. Annem sevgilimi tanıyor ve seviyordu ama ona henüz Suriyeli olduğunu söylemedim. Bunu aileme dediğim anda tepkilerinin ne olacağını az çok kestirebiliyorum ve korkuyorum
Konuma gelecek olursak bunu bana kendisi söyledikten sonra onunla uzunca konuştum. Bana Suriye'deki hayatından bahsetti oradaki hayatında fotoğraflarını gösterdi vs. Ben yalanına çok kızmama rağmen içimden aslında ona da hak veriyorum.
Kendisi suriyeli diyince aklınızda beliren tiplerden değil. Üniversite mezunu. Giyimi kuşamı hareketleri konuşması tam bir Türk gibi. Kibar beyefendi iyi kalpli biri gerçekten.
Yanında gerçekten mutlu hissettiğim birini buldum diyordum, ilişkimiz çok güzel gidiyordu fakat bunu( suriyeli olduğunu) bana söyledikten sonra bazı huzursuzluklar yaşamaya başladık. Ben sürekli aileme nasıl söyleyeceğimi düşünüyorum ve ona bundan bahsediyorum. Sanırım o da alınıyor.Önceden buluştuğumuzda, telefonla konuştuğumuzda çok güzel vakit geçirirdik. Şimdiyse ben dönüp dolaştırıp konuyu oraya getiriyorum (ailem sizden nefret ediyor nasıl diyeceğim vs).. Sürekli bu konuları düşünüyorum... Sadece ailem değil herkes için düşünüyorum acaba suriyeli birini sevdiğimi (ilerde evlenirsek) suriyeli biriyle evlendiğimi duyan insanlar benim hakkımda ne düşünecek sosyal medyada yorumları okudukça kendimi çok kötü hissediyorum insanlar ben hainmişim gibi mi hissedecek
Geçen sevgilimle yaşadığım olayı anlatayım: Yolda birlikte yürüyoruz. Beş on tane çocuk (Hiçbiri suriyeli değil hepsi Türk) birbiriyle kavga etmeye başladı birbirlerine küfür ediyorlar . Çocuklar on on beş yaşlarında. Oradaki bir kadın işte Suriyeliler burda yaşarsa olacağı bu diyerek onlara belalar okuyor. Biz de oradan geçiyoruz. Sevgilimim bunları duyduktan sonraki yüz ifadesini görmeniz lazım morali çok bozuldu. Ben de demek ki herkes böyle düşünüyor diye çok üzülüyorum.
Onunla olduğum sürece bunları yaşayacağım. Ondan ayrılsam da sevdiğim adamı terketmenin pişmanlığını yaşayacağım.. Ben ne yapacağım
Ailesinin bazı üyeleri zaten farklı ülkelere gitmiş onun anne babası avrupa ülkelerine gitmek istememişler. Hayır gerçekten eğitimli insanlar.Şimdi ara sayfaları okudum, abisi komutan, diğer aile üyeleri doktor fln demişsin ama büyük ihtimal yalan.
Bu tip düzgün mesleği yada parası olan suriyeliler ya ab ülkelerine ya abd ye gitti. Bize kalanlar it kopuk serseri takımı.
Çok ihtimal vermiyorum yani.
Ayrıca burada da herkes o da insan diyor da biz evimiz arabamız iki maaşımız var kırk kere düşünüp çocuk yapıyoruz kendi vatanımızda yeter miyiz diye. Burada kaç tane suriyeli görsem en az beş çocuk. Çocukların yaşı yakın ayakta çorap yok don atlet geziyorlar bakıyorum anaları yine hamile. Ben mülteci gitsem bir ülkeye aklıma bu kadar peşpeşe yavrulamak gelmez yani. Kimse durduk yere nefret etmedi sağolsunlar nefret ettirdiker kendilerinden
gecici koruma ise gelecegi belirsiz turkiye disina cikamayan vatandas olamayan vs bi suru olumsuzlugu var.ama pembe karti varsa daha az sorunla mucadele edersiniz resmi olarak.bu konulari onemsemeyen kac kisinin esinden ayri dustugune coluk cocuk perisan olduguna sahit oldugum icin isim geregi soyluyorum.universite derecesine bakmaz devlet.pasaportun gecerlik suresi var mi pembe ikamet karti var mi bunlar onemli.Resmi olarak girmiş. Üniversiteyi burada okudu. Bölümünün en başarılı öğrencilerinde ilk 3e girdi.
Seviyorum ama bakın buradaki diğer yorumlara bile bakın nasıl bir baskı içindeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?