- 3 Mayıs 2019
- 104
- 47
- 13
- 29
- Konu Sahibi benminikkus
-
teşekkür ederim yorumunuz için.Bu konuya acayip üzülüyorum gerçekten. Erkek arkadaşınız bir insan, sadece bir insan. Lütfen sadece buna odaklanın. Aileniz de zaten tanımış, sevmişler. Belki beklediğiniz tepkileri vermeyecekler bile. Bu endişelerinizi de sürekli adama yansıtıp onu hayattan iyice soğutmamalısınız bence. Böyle durumları karşı tarafa ayan beyan belli etmeden biraz idare etmek gerekiyor. Ha bence sırf bu yüzden ayrılırsanız sonra karşınıza çıkan herkesle aynı iletişimi, aynı sevgi bağını kurmayı bekler ve kafanızı taşlara çok vurursunuz. Bir an önce makul bir şekilde ailenize söyleyin ve orta yolu bulmaya çalışın bence.
Hayır hayır. Türk kökenli değil. Savaştan sonra gelmiş buraya. Ama Türkçesi bizimki gibi. Sanırım dile yatkınlığı var. Türkçe konuştuğunda anlaşılmıyor Arap olduğu. Ayrıca görünüşü de Araplara hiç benzemiyorAdam Arap kökenli vatandaşlarımızdan sanırım?
Yani şöyle uzun süredir Türkiyede Türkçe biliyor Türk vatandaşı ama kökeni Suriye Arapça da biliyor böyle bir geçmişi mi var?
Tam da bunu yazmaya gelmiştim.Ne güzel Türkçe dersi veriyorsunuz da “çokta” değil “çok da” olacak. Başkalarını eleştirmeden önce herkes bir kendine baksa keşke.
suriyede baska bir hanimi falan yoktur insallahHayır hayır. Türk kökenli değil. Savaştan sonra gelmiş buraya. Ama Türkçesi bizimki gibi. Sanırım dile yatkınlığı var. Türkçe konuştuğunda anlaşılmıyor Arap olduğu. Ayrıca görünüşü de Araplara hiç benzemiyor
26 yaşına gelip evlenmeyen Suriyeli var mıdır ?Merhaba hanımlar,
Sevgilimle ilgili burada konu açmıştım. Kısaca özet geçmem gerekirse sevgilimin Suriyeli olduğunu öğrendim. Benden çekindiği için uzun süre saklamış. Annem sevgilimi tanıyor ve seviyordu ama ona henüz Suriyeli olduğunu söylemedim. Bunu aileme dediğim anda tepkilerinin ne olacağını az çok kestirebiliyorum ve korkuyorum
Konuma gelecek olursak bunu bana kendisi söyledikten sonra onunla uzunca konuştum. Bana Suriye'deki hayatından bahsetti oradaki hayatında fotoğraflarını gösterdi vs. Ben yalanına çok kızmama rağmen içimden aslında ona da hak veriyorum.
Kendisi suriyeli diyince aklınızda beliren tiplerden değil. Üniversite mezunu. Giyimi kuşamı hareketleri konuşması tam bir Türk gibi. Kibar beyefendi iyi kalpli biri gerçekten.
Yanında gerçekten mutlu hissettiğim birini buldum diyordum, ilişkimiz çok güzel gidiyordu fakat bunu( suriyeli olduğunu) bana söyledikten sonra bazı huzursuzluklar yaşamaya başladık. Ben sürekli aileme nasıl söyleyeceğimi düşünüyorum ve ona bundan bahsediyorum. Sanırım o da alınıyor.Önceden buluştuğumuzda, telefonla konuştuğumuzda çok güzel vakit geçirirdik. Şimdiyse ben dönüp dolaştırıp konuyu oraya getiriyorum (ailem sizden nefret ediyor nasıl diyeceğim vs).. Sürekli bu konuları düşünüyorum... Sadece ailem değil herkes için düşünüyorum acaba suriyeli birini sevdiğimi (ilerde evlenirsek) suriyeli biriyle evlendiğimi duyan insanlar benim hakkımda ne düşünecek sosyal medyada yorumları okudukça kendimi çok kötü hissediyorum insanlar ben hainmişim gibi mi hissedecek
Geçen sevgilimle yaşadığım olayı anlatayım: Yolda birlikte yürüyoruz. Beş on tane çocuk (Hiçbiri suriyeli değil hepsi Türk) birbiriyle kavga etmeye başladı birbirlerine küfür ediyorlar . Çocuklar on on beş yaşlarında. Oradaki bir kadın işte Suriyeliler burda yaşarsa olacağı bu diyerek onlara belalar okuyor. Biz de oradan geçiyoruz. Sevgilimim bunları duyduktan sonraki yüz ifadesini görmeniz lazım morali çok bozuldu. Ben de demek ki herkes böyle düşünüyor diye çok üzülüyorum.
Onunla olduğum sürece bunları yaşayacağım. Ondan ayrılsam da sevdiğim adamı terketmenin pişmanlığını yaşayacağım.. Ben ne yapacağım
Ailesiyle vakit geçirmedim hiç başka şehirdeler. Sevgilim benim gibi hatta bizim gibi düşünen yaşayan biri. Kendisi de bunu diyor zaten.Ama ailesini bilmiyorum..Bence olmaz. Benim için nasıl bir insan olduğu kadar memleketi de önemli. Kültürler farklı sonuçta. Zaten yalan söyledikten sonra devam etmezdim adam kendinden utanmış ki yalan söylemiş. Ben ailemin karşı çıktığı ilişkiyi yaşamam
teşekkür ederim yorumunuz için.
Kendi ulkelerini savas sirasinda terkeden kimleri terketmez ki kendi vatanlarina saygilari yok bunlarin nasil guvenilir birileri olabilirler ki.. bizim ulkemizde resmen fink atiyolar senin benim odedigimiz vergilerle.. kendi islerini kuruyolar birde turk vatandas kabul etmiyolar yabanci calistirmiyoruz biz diye.. iyileri de varmidir bilmem ama bunlarin iyisi bile savasta kendi onuruyla savasip sehit olmayi tercih etmemis kacmayi tercih etmis.. ne kadar guvenilir olabilirler ki.. baksana konu sahibine bile kendine guvenememis ki suriyeli oldugunu soyleyememis..Suriyeliler hakkındaki olumsuz hislerimizin sebebi bizzat kendileri zaten. Kendilerinden soğumamız için gösterdikleri üstün çaba yadsınamaz. İsteyen ırkçı desin ön yargılı desin umurumda değil.
Sırf para toplayabilmek için çocuğunu soğukta dilendiren insan müsveddelerine acımam ben. Üstelik bu örnek yaptıkları en masum şey kalır diğerlerinin yanında. Ülkeyi çöplüğe döndürdüler. Sevgiliniz kötüdür demiyorum ama bu tarz cümleleri sıklıkla duyacağınız kesin. Göze alırım, ilişkimizi yıpratmam diyorsanız yolunuz açık olsun.
Kurtulamadık bi şunlardan bide türk kızları kendine aşık edip üreme derdindeler kimse kusura bakmasını ama oturduğum mahallede her binada en az 3 4 Suriyeli aile oturuyor hiç saygıları yok hergün kavga küfür kıyamet gavur malı gibi görüyorlar herşeyi ve aşırı pisler....bu bi genelleme değil otobüs de dolmuşta karşılaşıyoruz aman Allahım içler acısı daha yazamadığım neler var neler....bi gözlemleyin birçok şeyide göreceksiniz...Merhaba hanımlar,
Sevgilimle ilgili burada konu açmıştım. Kısaca özet geçmem gerekirse sevgilimin Suriyeli olduğunu öğrendim. Benden çekindiği için uzun süre saklamış. Annem sevgilimi tanıyor ve seviyordu ama ona henüz Suriyeli olduğunu söylemedim. Bunu aileme dediğim anda tepkilerinin ne olacağını az çok kestirebiliyorum ve korkuyorum
Konuma gelecek olursak bunu bana kendisi söyledikten sonra onunla uzunca konuştum. Bana Suriye'deki hayatından bahsetti oradaki hayatında fotoğraflarını gösterdi vs. Ben yalanına çok kızmama rağmen içimden aslında ona da hak veriyorum.
Kendisi suriyeli diyince aklınızda beliren tiplerden değil. Üniversite mezunu. Giyimi kuşamı hareketleri konuşması tam bir Türk gibi. Kibar beyefendi iyi kalpli biri gerçekten.
Yanında gerçekten mutlu hissettiğim birini buldum diyordum, ilişkimiz çok güzel gidiyordu fakat bunu( suriyeli olduğunu) bana söyledikten sonra bazı huzursuzluklar yaşamaya başladık. Ben sürekli aileme nasıl söyleyeceğimi düşünüyorum ve ona bundan bahsediyorum. Sanırım o da alınıyor.Önceden buluştuğumuzda, telefonla konuştuğumuzda çok güzel vakit geçirirdik. Şimdiyse ben dönüp dolaştırıp konuyu oraya getiriyorum (ailem sizden nefret ediyor nasıl diyeceğim vs).. Sürekli bu konuları düşünüyorum... Sadece ailem değil herkes için düşünüyorum acaba suriyeli birini sevdiğimi (ilerde evlenirsek) suriyeli biriyle evlendiğimi duyan insanlar benim hakkımda ne düşünecek sosyal medyada yorumları okudukça kendimi çok kötü hissediyorum insanlar ben hainmişim gibi mi hissedecek
Geçen sevgilimle yaşadığım olayı anlatayım: Yolda birlikte yürüyoruz. Beş on tane çocuk (Hiçbiri suriyeli değil hepsi Türk) birbiriyle kavga etmeye başladı birbirlerine küfür ediyorlar . Çocuklar on on beş yaşlarında. Oradaki bir kadın işte Suriyeliler burda yaşarsa olacağı bu diyerek onlara belalar okuyor. Biz de oradan geçiyoruz. Sevgilimim bunları duyduktan sonraki yüz ifadesini görmeniz lazım morali çok bozuldu. Ben de demek ki herkes böyle düşünüyor diye çok üzülüyorum.
Onunla olduğum sürece bunları yaşayacağım. Ondan ayrılsam da sevdiğim adamı terketmenin pişmanlığını yaşayacağım.. Ben ne yapacağım
COK ZOR. Tercihini malesef kendin belirleme sansin yok. Ortam belirleyecek. Eger ikiniz beraber 3. bir ulkeye gidip yasayabilirseniz, iliskiniz yurur. Ikinizde yakin sartlarda olacaksiniz. Turkiyede ise cok zor. Bunu kabullenmen gerekli.Merhaba hanımlar,
Ailesi başka bir şehirde. İki tane abisi daha bekar. Ailesinin hepsi orada üniversite okumuş insanlar, doktor,öğretmen, asker. Ama buraya gelince işsiz kalmışlar. Kafam o kadar karışık ki sürekli ölçüp tartıyorum ama sonuca varamıyorum26 yaşına gelip evlenmeyen Suriyeli var mıdır ?
Zor ihtimal.
Memlekette bir eşi daha bekliyor olabilir.
Aİlesini tanımıyorsunuz , bir kaç yıl sonra ülkesine dönmek isteyebilir vs.
Herşeyi iyi ölçüp tartın ,
Aileye söylemekten daha önemli mevzular var.
Öpüyorum seni tatlı kadınKendi ulkelerini savas sirasinda terkeden kimleri terketmez ki kendi vatanlarina saygilari yok bunlarin nasil guvenilir birileri olabilirler ki.. bizim ulkemizde resmen fink atiyolar senin benim odedigimiz vergilerle.. kendi islerini kuruyolar birde turk vatandas kabul etmiyolar yabanci calistirmiyoruz biz diye.. iyileri de varmidir bilmem ama bunlarin iyisi bile savasta kendi onuruyla savasip sehit olmayi tercih etmemis kacmayi tercih etmis.. ne kadar guvenilir olabilirler ki.. baksana konu sahibine bile kendine guvenememis ki suriyeli oldugunu soyleyememis..
Nereden biliyosunuz?
Ailesi başka bir şehirde. İki tane abisi daha bekar. Ailesinin hepsi orada üniversite okumuş insanlar, doktor,öğretmen, asker. Ama buraya gelince işsiz kalmışlar. Kafam o kadar karışık ki sürekli ölçüp tartıyorum ama sonuca varamıyorum
Ailenizle tanıştırın o zaman ,
Ailesi başka bir şehirde. İki tane abisi daha bekar. Ailesinin hepsi orada üniversite okumuş insanlar, doktor,öğretmen, asker. Ama buraya gelince işsiz kalmışlar. Kafam o kadar karışık ki sürekli ölçüp tartıyorum ama sonuca varamıyorum
Kendi ülkesini korumaktan aciz olduğu gibi, bırakıp kaçan insanlardan, bir de aslını saklayan (ki benim için bu inkardır) insanlardan(!) ne köy olur ne kasaba!! bugün benim ülkemde savaş çıksa bir kadın olarak gider askerliğe başvururum.Alnım açık başım dik şanımla şerefimle ölürüm. Karakter yoksunu insanlar.Merhaba hanımlar,
COK ZOR. Tercihini malesef kendin belirleme sansin yok. Ortam belirleyecek. Eger ikiniz beraber 3. bir ulkeye gidip yasayabilirseniz, iliskiniz yurur. Ikinizde yakin sartlarda olacaksiniz. Turkiyede ise cok zor. Bunu kabullenmen gerekli.
Seviyorum ama bakın buradaki diğer yorumlara bile bakın nasıl bir baskı içindeyimSuriyeli biriyle evlendiğinizi duyan insanlar hakkınızda ne düşünürse düşünsün. Daha önceki konunuzda da yazmıştım siz bu adamı sevmiyorsunuz diye eğer sevseydiniz kime ne ben sevdikten sonra ırkı umrumda değil der insanların ağzını siz kapatırdınız. Yol yakınken ayrılın bence de sevgilinizi daha fazla üzmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?