- 11 Temmuz 2016
- 2.052
- 3.511
- 133
- 32
- Konu Sahibi benminikkus
-
Kız deme öyle ,sevgilisi Suriyeliymis normal kayması:)Ne güzel Türkçe dersi veriyorsunuz da “çokta” değil “çok da” olacak. Başkalarını eleştirmeden önce herkes bir kendine baksa keşke.
Allahım o zaman sevgilinize söyleyin dışardaki insanlara da öyle olsun.....biraz şu kalbinizi kapatıp mantığınızla hareket etseniz arkadaşım adam senin sevgilin tabi sana kibar saygılı beyefendi tavrında olacak tam tersi olsa zaten sevgili olmazdın aptalmı bu adam bunun farkında zaten sorun şu bunlar kendi içinde birbirleriyle iyiler biz türklere karşı kaba ve saygısızlar sizde sevgilisi olduğunuz için normal böyle ikiyüzlü olmasıSiz otobüsü dolmuşı söylediniz ben de onun bahsettiğiniz yerlerde nasıl davrandığını söyledim.Ben kaba saygısız tipleri sevmiyorum .Tam bahsettiğiniz gibi olan Türk sevgilimden ayrıldım zaten. Bu da öyle olsaydı buraya gelip konu açmazdım direkt ayrılırdım. Öyle birisi değil diyorum. Kaba ve saygısız biri değil. Tam tersi çok kibar ve beyefendi
Bahsettiğiniz tipleri ben de sevmiyorum. Zaten onlardan olsa buraya konu açmaya kalmadan ayrılırdım
Irkçılık evet kötü, ama Türkiye'de Suriyelilere bu şekilde bakılmasını bir sebebi var. Bilmiyorum sizin oralarda Suriyeli var mı ama burada fazlasıyla var ve gerçekten düzen bozucu bir hal almaya başladı. Yani yorum yaparken bence geneli düşünerek yorum yapın. Anne babasının on yargılı olması gayet normalSevgilinizin sizden bir an once ayrilmasini temenni ediyorum. Sizin gibi irkcilar arasinda omrunun sonuna kadar ezilecek yoksa adam. Yazik gunah ya. Suriyelilerde insan tipki dunyada yasayan butun insanlar gibi. Turklerin herhangi bir ustunlugu yok. Bunu oncelikle kendi zihninize sonrada cevrenizde sizin gibi irkciliga meyilli kisilerin zihnine yerlestirmeye calissaniz iyi olur.
gecici koruma kimligi mi var normal pembe renkli ikamet karti mi var.pasaportunda turkiyeye giris damgasi var mi.yasal mi girmis kacak mi.bu detaylari mutlaka ogrenin.her konuyu halletseniz bile bu konularda sıkıntı varsa hayatiniz mahvolur.Bahsettiğiniz tipleri ben de sevmiyorum. Zaten onlardan olsa buraya konu açmaya kalmadan ayrılırdım
Sadece bana karşı değil herkese karşı böyle.Çevresinde çalıştığı yerde üniversitede arkadaşlarına karşı vs Size onun kibar biri olduğunu ispat etme zorunluluğum yok. İnanmıyorsanız inanmayınAllahım o zaman sevgilinize söyleyin dışardaki insanlara da öyle olsun.....biraz şu kalbinizi kapatıp mantığınızla hareket etseniz arkadaşım adam senin sevgilin tabi sana kibar saygılı beyefendi tavrında olacak tam tersi olsa zaten sevgili olmazdın aptalmı bu adam bunun farkında zaten sorun şu bunlar kendi içinde birbirleriyle iyiler biz türklere karşı kaba ve saygısızlar sizde sevgilisi olduğunuz için normal böyle ikiyüzlü olması
Resmi olarak girmiş. Üniversiteyi burada okudu. Bölümünün en başarılı öğrencilerinde ilk 3e girdi.gecici koruma kimligi mi var normal pembe renkli ikamet karti mi var.pasaportunda turkiyeye giris damgasi var mi.yasal mi girmis kacak mi.bu detaylari mutlaka ogrenin.her konuyu halletseniz bile bu konularda sıkıntı varsa hayatiniz mahvolur.
Ay sen bu kadar memnun mesut ve mutluysan adam dört dörtlükse neden Suriyeli sevgilim ve yaşadığımız sorunlar diye konu açtın......kapat gözünü kulağını mutlu olmama bakkSadece bana karşı değil herkese karşı böyle.Çevresinde çalıştığı yerde üniversitede arkadaşlarına karşı vs Size onun kibar biri olduğunu ispat etme zorunluluğum yok. İnanmıyorsanız inanmayın
Neden bu kadar asagiliyorsunuz yahu, Suriyeliler de normal insan evlatlari. Sokaktakiler irkci yazmissiniz ama siz kendiniz onlardan kat kat irkcisiniz konu sahibesi. Evlenirsek Suriyeliyle evlendi diyecekler ne yaparim yazmissiniz acik acik. Millete irkci, fasist demeden once bir donun de kendinize bakin.
Bu kadar yasanan olumsuz ornege ragmen onlar da senin benim gibi insan yorumunu aklim almiyor gercekten. Yasadigim yerde coook onceden Suriyeden gocmus Arap kokenli Turk vatandaslari da cok var. Onlar bile nefret ediyorlar. Benim esim jandarma, o kadar yogun calisiyor ki. Butun gun baktigi olaylarin cogunlugu Suriyelilerden kaynaklaniyor. Simdi bu kadar yasanan sey varken elestirdigimiz icin, birlikte yasamak istemedigimiz icin( cunku zarar goruyoruz) irkci oluyoruz. Pes vallahi.Irkçılık evet kötü, ama Türkiye'de Suriyelilere bu şekilde bakılmasını bir sebebi var. Bilmiyorum sizin oralarda Suriyeli var mı ama burada fazlasıyla var ve gerçekten düzen bozucu bir hal almaya başladı. Yani yorum yaparken bence geneli düşünerek yorum yapın. Anne babasının on yargılı olması gayet normal
Her toplumda duzen bozan tipler var. Ama bunu kalkip butun bir topluluga mal etmek dogru degil. Istisnalar.kaideyi bozmaz tabi ama ben onlarin oyle tepkiler vermesini en cok dislanmalarina bagliyorum. Insanlarin buyuk bir kismi onlara nefretle bakiyor ayrimcilik yapiyor hakaretler savuruyor. Suriyelilere aylik baglanmismis suriyelilerin turkiyede ne isi varmismis defolup gitsinlermis bu ulkeden. Benim cevremde gayet duzgun suriyelilerde var bozuk olanlarda. Hatta ailecek gorustuklerimizde var. Ama kalkip genelleme yapmiyorum. Turk uyruklu olanlarin hepsi dort dortlukmu?Irkçılık evet kötü, ama Türkiye'de Suriyelilere bu şekilde bakılmasını bir sebebi var. Bilmiyorum sizin oralarda Suriyeli var mı ama burada fazlasıyla var ve gerçekten düzen bozucu bir hal almaya başladı. Yani yorum yaparken bence geneli düşünerek yorum yapın. Anne babasının on yargılı olması gayet normal
dogru soyledigini nereden biliyorsunuz bunlar da yalansa? diplomalarini mi gordunuz veya calisirken ki meslek uniformali foto falan.
Ailesi başka bir şehirde. İki tane abisi daha bekar. Ailesinin hepsi orada üniversite okumuş insanlar, doktor,öğretmen, asker. Ama buraya gelince işsiz kalmışlar. Kafam o kadar karışık ki sürekli ölçüp tartıyorum ama sonuca varamıyorum
Evet kesinlikle bak kültür farkı. Az önce eşimin iş arkadaşının Suriyeli karısı dedim. Sorun yok dedim ama yoğun bir kültür farkı yaşıyorlar. Arada birbirlerini asagiladiklarini gördüm hatta. Kesinlikle bu yoruma katılıyorumEn azından çekirdek ailesini tanımadığım biriyle evlilik planı yapmazdım. Kültür farkı olan biriyle evlenmek istemezdim. Aynı eve girince hayat toz pembe olmayabilir.
Kendine itiraf edemesen de bu durum senin için önemli, çevreden çok sen yadırgıyorsun. Çocuğunuz olduğunda ondan da etnik kökeniyle bahsettiklerinde bu seni rahatsız eder mi mesela? Cevabın evet ise ayrılmalısın.
Çok haklısınızKonumuz bu mu ? Yanlış yazmış olabilirim gözümden kaçmış olabilir tahminle yazıypr olabilirim vs vs . Buna mı takıldınız. İnsanları incitecek yorum yazaaksanız yazmayın daha iyi
hayatı ne kadar dramatikleştiriyorsunMerhaba hanımlar,
Sevgilimle ilgili burada konu açmıştım. Kısaca özet geçmem gerekirse sevgilimin Suriyeli olduğunu öğrendim. Benden çekindiği için uzun süre saklamış. Annem sevgilimi tanıyor ve seviyordu ama ona henüz Suriyeli olduğunu söylemedim. Bunu aileme dediğim anda tepkilerinin ne olacağını az çok kestirebiliyorum ve korkuyorum
Konuma gelecek olursak bunu bana kendisi söyledikten sonra onunla uzunca konuştum. Bana Suriye'deki hayatından bahsetti oradaki hayatında fotoğraflarını gösterdi vs. Ben yalanına çok kızmama rağmen içimden aslında ona da hak veriyorum.
Kendisi suriyeli diyince aklınızda beliren tiplerden değil. Üniversite mezunu. Giyimi kuşamı hareketleri konuşması tam bir Türk gibi. Kibar beyefendi iyi kalpli biri gerçekten.
Yanında gerçekten mutlu hissettiğim birini buldum diyordum, ilişkimiz çok güzel gidiyordu fakat bunu( suriyeli olduğunu) bana söyledikten sonra bazı huzursuzluklar yaşamaya başladık. Ben sürekli aileme nasıl söyleyeceğimi düşünüyorum ve ona bundan bahsediyorum. Sanırım o da alınıyor.Önceden buluştuğumuzda, telefonla konuştuğumuzda çok güzel vakit geçirirdik. Şimdiyse ben dönüp dolaştırıp konuyu oraya getiriyorum (ailem sizden nefret ediyor nasıl diyeceğim vs).. Sürekli bu konuları düşünüyorum... Sadece ailem değil herkes için düşünüyorum acaba suriyeli birini sevdiğimi (ilerde evlenirsek) suriyeli biriyle evlendiğimi duyan insanlar benim hakkımda ne düşünecek sosyal medyada yorumları okudukça kendimi çok kötü hissediyorum insanlar ben hainmişim gibi mi hissedecek
Geçen sevgilimle yaşadığım olayı anlatayım: Yolda birlikte yürüyoruz. Beş on tane çocuk (Hiçbiri suriyeli değil hepsi Türk) birbiriyle kavga etmeye başladı birbirlerine küfür ediyorlar . Çocuklar on on beş yaşlarında. Oradaki bir kadın işte Suriyeliler burda yaşarsa olacağı bu diyerek onlara belalar okuyor. Biz de oradan geçiyoruz. Sevgilimim bunları duyduktan sonraki yüz ifadesini görmeniz lazım morali çok bozuldu. Ben de demek ki herkes böyle düşünüyor diye çok üzülüyorum.
Onunla olduğum sürece bunları yaşayacağım. Ondan ayrılsam da sevdiğim adamı terketmenin pişmanlığını yaşayacağım.. Ben ne yapacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?