Sevgilimin suriyeli olması ve yaşadığımız sorunlar..🙁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşimin iş arkadaşının karısı Suriyeli. Kimseyle bir sorun yaşamıyor ki üstelik Türkçeyi de yeni öğreniyor yani belli de oluyor Turk olmadığı. Ona rağmen sıkıntı yok. En azından bize yansıdığı kadarıyla. Bence sen de çok sorun etme. Barzo, ayı biri olsa hadi neyse de. Normal insan evladı işte

Ne güzel Türkçe dersi veriyorsunuz da “çokta” değil “çok da” olacak. Başkalarını eleştirmeden önce herkes bir kendine baksa keşke.
Kız deme öyle ,sevgilisi Suriyeliymis normal kayması:)
Benim eski patron Bitlisliydi,
8 ayda ı Lar i oldu0.0
I yok i var.
Aydın demiyor Aydin diyrlar
Benimde dil kaymaya basyayınca isi bıraktm,aylar sonra zor topladım ı ları

Allahım o zaman sevgilinize söyleyin dışardaki insanlara da öyle olsun.....biraz şu kalbinizi kapatıp mantığınızla hareket etseniz arkadaşım adam senin sevgilin tabi sana kibar saygılı beyefendi tavrında olacak tam tersi olsa zaten sevgili olmazdın aptalmı bu adam bunun farkında zaten sorun şu bunlar kendi içinde birbirleriyle iyiler biz türklere karşı kaba ve saygısızlar sizde sevgilisi olduğunuz için normal böyle ikiyüzlü olması

Bahsettiğiniz tipleri ben de sevmiyorum. Zaten onlardan olsa buraya konu açmaya kalmadan ayrılırdım

Ne kasıyorsunuz o zaman ? Aay şöyle derler,ayy böyle derler,ee ? İstiyorsanız kesin sesinizi der yaşarsınız hayatınızı,yani düşünüyorum sevgilim bana "sen türksün diye ailem hiç istemiyor,nefret ediyorlar türklerden" dese şüpheye düştüğü için o insandan da ailesinden de nefret ederim.Alıntılayacaklar olacak belki ama Avrupa'nın gözünde Suriye gibiyiz,çok farklı değil yani.

Irkçılık evet kötü, ama Türkiye'de Suriyelilere bu şekilde bakılmasını bir sebebi var. Bilmiyorum sizin oralarda Suriyeli var mı ama burada fazlasıyla var ve gerçekten düzen bozucu bir hal almaya başladı. Yani yorum yaparken bence geneli düşünerek yorum yapın. Anne babasının on yargılı olması gayet normal

Bahsettiğiniz tipleri ben de sevmiyorum. Zaten onlardan olsa buraya konu açmaya kalmadan ayrılırdım
gecici koruma kimligi mi var normal pembe renkli ikamet karti mi var.pasaportunda turkiyeye giris damgasi var mi.yasal mi girmis kacak mi.bu detaylari mutlaka ogrenin.her konuyu halletseniz bile bu konularda sıkıntı varsa hayatiniz mahvolur.

Sadece bana karşı değil herkese karşı böyle.Çevresinde çalıştığı yerde üniversitede arkadaşlarına karşı vs Size onun kibar biri olduğunu ispat etme zorunluluğum yok. İnanmıyorsanız inanmayın

En azından çekirdek ailesini tanımadığım biriyle evlilik planı yapmazdım. Kültür farkı olan biriyle evlenmek istemezdim. Aynı eve girince hayat toz pembe olmayabilir.
Kendine itiraf edemesen de bu durum senin için önemli, çevreden çok sen yadırgıyorsun. Çocuğunuz olduğunda ondan da etnik kökeniyle bahsettiklerinde bu seni rahatsız eder mi mesela? Cevabın evet ise ayrılmalısın.

gecici koruma kimligi mi var normal pembe renkli ikamet karti mi var.pasaportunda turkiyeye giris damgasi var mi.yasal mi girmis kacak mi.bu detaylari mutlaka ogrenin.her konuyu halletseniz bile bu konularda sıkıntı varsa hayatiniz mahvolur.
Resmi olarak girmiş. Üniversiteyi burada okudu. Bölümünün en başarılı öğrencilerinde ilk 3e girdi.

Ay sen bu kadar memnun mesut ve mutluysan adam dört dörtlükse neden Suriyeli sevgilim ve yaşadığımız sorunlar diye konu açtın......kapat gözünü kulağını mutlu olmama bakk

Bencede. Daha kendisi bile Suriyeli olduğunu kabul etmemiş. Hic onlar gibi değil... . Söyle böyle Türk gibi yinede Suriyelileri aşağılıyor iki de bir. O erkekte neden bu kızı bırakmıyor anlamış değilim. Madem onun için bu kadar büyük bir sorun ayrılsın gitsin.

Ailenizin nefret ettiğini biliyor. Oldu ki evlendiniz. Adam rahatladı, ailenize tavrı ne olacak? Netede yaşayacaksınız? Suriye de durumlar tamamen düzelince ülkesine dönmeyi düşünmüyor mu? Sizde gidecekseniz sanırım öyle bir durumda, gidebilir misiniz?

Bu kadar yasanan olumsuz ornege ragmen onlar da senin benim gibi insan yorumunu aklim almiyor gercekten. Yasadigim yerde coook onceden Suriyeden gocmus Arap kokenli Turk vatandaslari da cok var. Onlar bile nefret ediyorlar. Benim esim jandarma, o kadar yogun calisiyor ki. Butun gun baktigi olaylarin cogunlugu Suriyelilerden kaynaklaniyor. Simdi bu kadar yasanan sey varken elestirdigimiz icin, birlikte yasamak istemedigimiz icin( cunku zarar goruyoruz) irkci oluyoruz. Pes vallahi.

Her toplumda duzen bozan tipler var. Ama bunu kalkip butun bir topluluga mal etmek dogru degil. Istisnalar.kaideyi bozmaz tabi ama ben onlarin oyle tepkiler vermesini en cok dislanmalarina bagliyorum. Insanlarin buyuk bir kismi onlara nefretle bakiyor ayrimcilik yapiyor hakaretler savuruyor. Suriyelilere aylik baglanmismis suriyelilerin turkiyede ne isi varmismis defolup gitsinlermis bu ulkeden. Benim cevremde gayet duzgun suriyelilerde var bozuk olanlarda. Hatta ailecek gorustuklerimizde var. Ama kalkip genelleme yapmiyorum. Turk uyruklu olanlarin hepsi dort dortlukmu?

dogru soyledigini nereden biliyorsunuz bunlar da yalansa? diplomalarini mi gordunuz veya calisirken ki meslek uniformali foto falan.

Evet kesinlikle bak kültür farkı. Az önce eşimin iş arkadaşının Suriyeli karısı dedim. Sorun yok dedim ama yoğun bir kültür farkı yaşıyorlar. Arada birbirlerini asagiladiklarini gördüm hatta. Kesinlikle bu yoruma katılıyorum

Ben yapamazdım.
Ailem istese de ben istemezdm.
Evlilik ailelerle de yapılıyor. Akraba olduğum insanların suriyeli olmasını istemezdim.
Artı gelenek görenek kendi içimizde bile sorun. Mesela doğulu yada karadenizliyşe egeli evliliğinde dahi sorunlar olurken bambaşka ve bana uygun olmayan bir kültürden biriyle evlenemezdim.
Ayrıca boşanma halinde çocuğu kaçırabilme ihtimalini de düşünürdüm ben. İki türk evlendiğinde çocuk aynı medeni kanun tarafından korunuyor baba izinsiz yurtdışına götüremiyor. Ama babası suriyeli, bir şekilde oraya kaçırsa çocuğu nasıl geri alacağım? Bunlar öyle çok yaşanıyor ki binde bir ihtimal olaa alamazdım.
Toz pembe, minnoş bir hümanist gibi bakamam yani.
İyi düşün.

hayatı ne kadar dramatikleştiriyorsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…