Sevgilimin suriyeli olması ve yaşadığımız sorunlar..🙁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence ayrılın. Toplumda Suriyelilere karşı aşırı bir tepki var. Çoğu önyargı gibi olabilir ama hepsi haklı önyargılar. Vatanlarını bırakıp geldielr ülkemize çöreklendiler bedavaya yaşıyorlar rahatsızlık veriyorlar ülkelerine bayramlaşmaya gidebilecek kadar rahatlar ama ülkemize tekrar dönecek kadar da yüzsüzler. Sevgilinin ailesi suriyede olabilir. Sadece sevgilinle evlenmiyceksin bunu biliyosun dimi? Yarın öbür gün evlendiğinde hadi bayrama gidicez diycek suriyeye gidiceksin hiç alışık olmadığın bir yerde türlü türlü kabalıkların içinde bulucaksın kendini belki de ben nereye düştüm ya diyceksin. Yarın çocuğun olucak yarı suriyeli yarı türk olucak suriyeyeyle hep bağlantınız olucak belki ilerde oraya gidelim diyecek bunu bilemezsin. Arkadaşlar aranızda suriyeli olsa nolur alman olsa nolur rus olaa nolur demişsiniz ama kendiniz başına gelmedi diye rahatsınız. Alman olsa rus olsa ingiliz olsa hepiniz havada atlarsınız çünkü ülkeleri insanları hem gelişmiş hem medeni hem bir sürü olanakları var. Şimdi türkiye gibi bir yerden almanyaya rusyaya ingiltereye gelin gitmek süper bişeyken suriyeye gelin gitmek biraz aptallık olur kusura bakmayın. Kendi ülkesine sahip çıkmamış ve baştan beri seni kandırmış bir adam var karşında. Bence hayatının hatasını yaparsın sana diyim. Ben de severek evlendim fakat evlenip aynı eve girince çok çok farklı beklentilerin oluyo kültürün her şeyin farklıysa bu çok zor olur. Ailen de çok tepki gösterir sen de kabul edememişsin ki hala her buluşmanızda bu konuya takılıyosun. Bence bir an önce ayrılmalısın.

Neden savaşmamışlar ben bunu soruyorum . Örneğin kurtuluş savaşında bizim dedelerimiz neden kaçmamış onu soruyorum

Ya işte bana bu argümanlarla gelseler sabaha kadar bu konuda konuşabilirim. Bizim de projede tek amacımız doğum kontrol yöntemlerini öğretmek, çocuk gelin, çocuk işçi gibi problemlerle baş etmek, topluma olabildiğinde entegrasyonlarını sağlamaktı. O esnada o kadar çok Suriyeliyle tanıştım ki; çok akıllı, çok iyi huylu, uyum sağlamak için her şeyi yapan, evindeki tek şey olan bir bardak portakal suyunu paylaşan... Bazen de karısını döven, sokakta olay çıkaran... "Hepsi mükemmel insanlar" da diyemem, "Hepsi rezil, pislik, cahil" de diyemem. Buna cüret edemem, etmemeliyim. Medya konusunda da size sonuna kadar katılıyorum.

Onceki konuna da yazmistim sanirim. Benim de suriyeli sevgilim vardi. Dunya tatlisi, 5 dil konusabilen, turkceyi benden birkac ayda ogrenip siirler serenatlar yapabilecek hale gelen, cok da kaliteli bir cocuktu.
Biz de duyardik böyle salak tepkiler ama guler gecerdik. Ne ben bir eziklik yasadim onun kokenini soylerken ne o kendi yasadigi hayattan utandi. Hic de cevremizde "pis suriyeliler" diye bagiran insanlar gorunce yuzumuzu birbirimizden kacirmadik. Tam tersi manyak gectikten sonra kikir kikir dalgasini gectik. Onun ülkesinin ve turkiyedeki Suriyeli algisini mizah malzemesi yaptik. Mesela az kalsin denizde boguluyordum. Beni zor kurtardi bir gun. 'Sen boğulsan pis suriyeli turk kizini bogdu diye habere çıkardım. Beni tutuklarlardi. Babami da tuttuklarlardi. Abilerimi falan...' diye dalga gecerdi. Ama kendi bogulsa ana haberde 'pis suriyeli boguldu denizimizi kirletti. Seref yoksunu! Madem yuzme bilmiyorsun niye suyumuzu kirletiyorsun?' Denecegini falan soylerdi. Cok eglenceli zamanlardi.
Ama sizde durum farkli
Ne siz onu kabullenmissiniz ne o kendi memleketiyle barismis.
benim oglan kendi ve yasadiklariyla cook barisik bir insandi. Ben de onunla ve gecmiste yasadiklariyla gurur duyan biriydim...
ama su konuya bakinca derin iki asagilik kompleksi goruyirum. Bu sorun cozulmeden hicbir sorun çözulemez ,yeni sorunlar gelir. Cok net

Allah yardımcın olsun... tek diyeceğim bu
ama tabi yaşlar da önemli, çocuk yaştaysanız bence erken ama olgunsanız bi daha düşünün..

Kurtuluş savaşında Türkler Türklerle mi savaştı? Orada suriyeliler yine suriyelilerle savaşıyor. Bizdeki gibi birlik yok yani onlarda. Bizimki savaştı onlarınki içsavaş
Valla savaşan savaşıyor kimse kusura bakmasın. Kore Kore ile mücadele etmedi mi bir amac uğruna? Güney Kore Kuzey Kore aynı millet değil mi? Korkak olmayan, vatan toprak bilinci olan savaşıyor üzgünüm

Valla savaşan savaşıyor kimse kusura bakmasın. Kore Kore ile mücadele etmedi mi bir amac uğruna? Güney Kore Kuzey Kore aynı millet değil mi? Korkak olmayan, vatan toprak bilinci olan savaşıyor üzgünüm
Haklısınız belki ama o zaman kurtuluş savaşını örnek vermeyin çünkü arada çok fark var. Kendisinin geçen hafta bu konuda bana söylediklerini söyleyeceğim: Biz birlik olamadık birbirimize düştük birçok gruba ayrıldık kardeş kardeşi öldürdü. Büyük devletler silah sattı kazandı biz öldük kaybetttik. Ülkemin bölünmesini istemiyorum silahın bırakılmasını savaşım bitmesini istiyorum. Ülkemi bölünmeye götüremekten başka bir şeye yaramayan bu savaşın da tarafı olmak istemiyorum.

Adam ilişkinin en başında vatanını saklamış. Sonra o şekilde devam etmiş. Sana doğruyu söylememiş. O şekilde yalanla utanmamış gitmiş ailenle tanışmış vs. Nereye kadar devam edeceksin böyle. Ayrıca ona ve suriyeli sevgilisi olan diğer arkadaşlar bir sorsanıza yanınızdakilere neden ülkelerini savunmamışlarda gelmişler bizim ülkemizde kızlarımızla geziyorlar. Ve neden benim ülkemin çocukları gitmiş onların topraklarını korumaya çalışıyor ?

Güzel bahane sunmuş. Yersen vicdanını rahatlatmak için yeterli doneler mevcut.

Daha önce benzer içerikle açılan konunuzun akıbeti ırkçı söylemler sebebiyle kapatılmak olmuştu, yine böyle bir konu açınca sitede bir tartışma yaratacağınızı bilmiyor muydunuz?
Bu topiğe yorum yazan ve yorumları kurallara uygun olmayan üyeler banlanacak ama fitili ateşleyen de banlanır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…