Sevgilimin suriyeli olması ve yaşadığımız sorunlar..🙁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunun sizce viraz sayıyla alakası yok mu? Ben etafımda saat satan zenciye rastlıyorum bazen. Ama suriyelilerin sayısı 5 milyon. Acaba 5 milyon afrikalı gelse ne olacaktı? Mesela onlarda da uyuşturucu kullanımı çok yüksek.

Aynen aynen.. Avrupa'da dışlanan ezilen türk vatandaşları zaten hurafe. Ne kadar ırkçılık pislik varsa bizim ülkemizde. Avrupa falan hep Suriyelilere kucak açtı da bir biz istemiyoruz bu zavallı insanları yoksa Avrupa'da ohooo. Suriyelilere mültecilere hizmet en üst seviyede

Ben yurtdışına iş yapan mültecilere lgili kurumda çalıştım asla orda elini kolunu sallayıp hastaneye vs gidemiyor
Kamplarına sağlık kuruluşu yapıldı
Burda ablam hastanede çalışıyor türkten çok Suriyeli vs var ve çok kabalar saldırmaya çalışan bağıran sıkıntılı lar hep Suriyeli hem geliyor misafir hem bağırıyor

Konu buram buram ırkçılık ve faşizm kokuyor, insanlığımdan soğudum okurken. Tamam aileler arası kültür farkı hayat tarzı vs önemlidir evet ama sırf Suriyeli diye insanları bu kadar aşağılamaya kimsenin hakkı yok. İnsanlar orada doktor mühendis mimarken buraya gelince bizim ülkemizde asgari ücretin bile altında çalışıyorlar , ne kadar onur kırıcı bir durum onlar için. Ben kendi adıma böyle konulardan çok utanıyorum, insanlık onurunu kırıcı şeyler bunlar. Her milliyetten vatandaşı sadece "insan" olduğu için sevmeyi deneyin.
Tamam Suriyeliler ülkemizde olumsuz şeyler yapıyor bazen yapmıyor değil, ama bizim insanımız da aşağı kalmıyor yani. Hamile Suriyeli kadını tecavüz edip öldüren, diğer çocuğunu boğan da bizim insanlarımız.

İstanbul'da elini nereye atsan siyahi. :) Saat satıyorlar, boncuk satiyorlar. Ben daha taşkınlık yapanın, karıya kıza musallat olanını görmedim:) çünkü çoğu kendi ülkesinde eğitim görmüş insanlar. Suriyeliler Avrupa tarafından bize kakalanan, istenmeyen insanlar. Üzgünüm. Kesinlikle kıyas kabul etmeyecek iki millet....

Bu ne kadar çirkin bir yaklaşım. Kadınlar kulübünde yüzlerce kadın magduriyeti var hangisini magdur eden Suriyeli? Bir insanın ırkı dini dili değil karakteri onu cirkinlestirir ya da güzelleştirir. Tamam sokakta kavga çıkaran kaba pis tembel dilencilikve hırsızlık yapanları falan ben de sevmiyorum ama onlar türk kürt ya da amerikalı olsa da sevmiyorum. Çünkü bunların ırkı yoktur. Tıpkı iyi insan olmanın ırkla ilgisi olmadığı gibi. Zihninizi temizleyin lütfen ya da böyle düşünmeye devam edecekseniz lütfen zavallı çocuktan uzak durun

Avrupalilar suriyelilere kucak acti diyen yok zaten. Ama zamaninda bir cok ulkenin multecilerine kucak actiklari dogru. Buna turkiyeden gelen multecilerde dahil. Turklerin avrupada ezildigi filan yok. Oyle olmus olsaydi 4 nesil boyu orda yasamaya devap edip kendilerine kalici bir hayat kurmazlardi. Ustelik savas magduru olmadiklari halde! Madem eziliyorlar dislaniyorlar ne diye donmuyorlar ulkelerine. Hadi suriyelilerin bir bahanesi var onlarin bahanesi ne?

Ben de size bir olay anlatayim mi? Esim yine 24 saatlik nobetinden eve geldiginde eli sargiliydi. Defalarca sordum, anlatmak istemedi. Zaten hamilelikten dolayi ota b.ka takilip agliyorum. En sonunda dokuldu. Suriyeli orta yaslarda serefsizin birinin Urfali dokuz yasindaki bir kiz cocugunu istismar ettigini, onu karakola getirirken sinirden duvara yumruk attigini ve elinin kirildigini soyledi. Iki aydir onun agrisini cekiyor ve ben hala her gece o kizi dusunuyorum. Simdi sizin anlattiginiz olay benim pek de icimi acitmadi. Bizim insanimiz da surekli doktordan azar isitiyor. Cok yogunlar, soyleler, boyleler diye elstiriyoruz. Sonucta tedavisini olmustur illa ki. Simdi diyeceksiniz ki turkler de yapiyor bunu. Evet yapiyorlar ve fazlasiyla biktik zaten. Daha fazlasini bu ulkeye doldurmanin ne anlami var? Iyisi de kotusu de kendi ulkesine donsun artik.

Fotograftan baska birsey gormediniz mi yani? Abileriyle annesiyle goruntulu de konusmadiniz? Erkek arkadasiniz tercume ederdi konustuklarini. Ama yine de gercekleri mi soyluyor bilemezsiniz. Ben bir fikir veremiyorum. Ama en bastan dogruyu soylemesi gerekirdi. Bu onemli. Isiniz zor gozukuyor. Bana kalirsa iliskiniz yurumeyecek gibi. Simdiden cokta arkasinda durmuyorsunuz iliskinizin. Ilerde evlenip hergun kavga etmektense bence yol yakinken ayrilin..

dogru soyledigini nereden biliyorsunuz bunlar da yalansa? diplomalarini mi gordunuz veya calisirken ki meslek uniformali foto falan.
Evet hepsini gördümö Zaten bu konuda doğru söylediğine inanıyorum
İki abisi bekar demiştim Sadece iki abisi var olarak algılanmış, hayır ailesi kalabalık ama bekar abileri de var. Ailenin bazı üyeleri farklı ülkelerde mesleklerine devam ediyorlar. ailesinden,hayatından bahsederken aile albümünü de getirmişti. Bebekliğini aile üyelerini ,mesleklerini evlerini herşeylerini gördüm. Evleri büyük ve baya iyi koşullar altında yaşıyorlarmış. Aynı evin şimdiki fotoprafını gösterdi bombalanmış yerle bir olmuş yaşanılmaz halde

Avrupa suriyeliyi almıyor türkiyeye para verelim orda kalsınlar diyor
Gidenlerde kamplarda kalıyor o kampı Türk firma ysptı içerde okul sirk yemekhane sağlık kuruluşu var bileklikleri var onla yemek alıyorlar

Suriyeli olmasından ziyade başta size ırkı konusunda yalan söylemesini sorun etmeliydiniz.
O da belki yaşadığı ülkedeki tepkilerden çekindi ama yine de size doğruyu söylemeliydi. Bu basit bir yalan değil öncelikle.

Bana kalırsa bu iş olmamalı. Suriyeli olduğundan değil. Onun hayatına dair bilgi eksikliğinizden. Ailesi yok, çocukluğu yok, belki Suriye'de evliydi, bilginiz yok.
Size anlattıklarına inanmaktan başka seçeneğiniz yok. İşte bu ürkütücü.
Ben evlenmek istediğim insanın kökü ile ilgilenirdim.Belki orada çocukları bile vardır, neden olmasın, bilemezsinizki söylemediği sürece. Kötü bir tablo çizdim ama güven önemli

Evet kendinizde soyluyorsunuz turklerde ayni seyi yapiyorlar.

Anne babası hiç Türkçe bilmiyor maalesef görüntülü de konuşmadım. Ablaları ve bir abisiyle görüştüm görüntülü. Onlar türkçe konuşabiliyorlar dertlerini anlatabilecek kadar. Bana çok sıcak davrandılar

Çünkü Türkler işçi göçü ile gittiler:) amaç daha iyi bir yaşam standardı ve para:) kazanıyorlar. Neden dönsünler? Amaç belli. Kıyas kabul etmeyecek iki olay bu da:) biri mülteci göçü diğeri çoğunlukla işçi göçü. Hiç bir Almancı ile sohbet ettiniz mi? Yaşı ileri olan biri olsun ama:) anlatsın size neler yaşadığını.. bizim çocukken Almancı komşumuz vardı. Yazın gelirlerdi. Oğlu Alman bir kızla evlenmişti. Kız ağlaya ağlaya anlatmıştı hiç unutmam, sırf turkle evlendim diye bana en ağır işleri yaptıriyorlar artık demişti.:) Hacı zorlama ben Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyim ve ülkemde başka bir etnik kokenle yaşamak istemiyorum. Ben kurdumle lazimla , cerkezimle mutluyum. Bu toprağın insanları ile yaşamak istiyorum. Bu benim en doğal vatandaşlik hakkim

Önceleri çok üzülürdüm suriyelilere... Toprağını bırakıp gelmek kolay değil derdim. Savaştı nedeni çünkü.....

Ama bu düşüncelerim tam tersine döndü. Hele ki erkekleri. Popoları yeseydi kaçmaz devleti için, milleti için orda kalırlardı.
Suriye de kaybettiğimiz her şehidimiz için onlara küfrediyorum.

Çevremde de suriyeliler var. Kusura bakmayın ama pisler. Hem de her bakımdan.

Devlet tarafından yapılan erzak yardımlarını bile türk bakkallarına satıp para kazandıklarını unutmadık.

Kızlarımıza laf atıp mahalle kavgası yapmalarını unutmadık. Ev sahibini öldüreni de unutmadık. Hepsi haberlerde çıktı.

Kendi memleketimde benden daha çok hak sahibi olmalarına tahammül edemiyorum.

Irkçı bir insan değilim ama onları ülkemde görmek istemiyorum daha.

Şimdi topa tutulacağım ama fark etmez, düşüncelerim asla değişmez.

80 lerdeki Basri abi gibi konuşayım : Gün gelecek kendi çocuklarımız karşımıza Suriyeli eş adaylarını çıkaracaklar, Türk nüfusunu geçecekler.... Irkçı değilim Hümanist bir insanım ama istemiyorum sanırım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…