- 3 Mayıs 2019
- 104
- 47
- 13
- 29
- Konu Sahibi benminikkus
-
Bunun sizce viraz sayıyla alakası yok mu? Ben etafımda saat satan zenciye rastlıyorum bazen. Ama suriyelilerin sayısı 5 milyon. Acaba 5 milyon afrikalı gelse ne olacaktı? Mesela onlarda da uyuşturucu kullanımı çok yüksek.turkiyede kac milletten siginmaci multeci var. hic biri icin suriyeliler gibi tabirler veyahut da dislanmalar olmus mudur? bunu bi dusunun irkcilik yapiyorsunuz diyenler! hic afrikadan gelip kosesinde saat satan adama "bunun da ne isi var burada evine gitsin gelmesin" diyen gordunuz mu? turk toplumu suriyeliler icin daha ne yapsin? fazla bile misafirperver. ben konu sahibinin sevgilisinin de hic bi konuda dogrulari tam anlattigini dusunmuyorum.
Aynen aynen.. Avrupa'da dışlanan ezilen türk vatandaşları zaten hurafe. Ne kadar ırkçılık pislik varsa bizim ülkemizde. Avrupa falan hep Suriyelilere kucak açtı da bir biz istemiyoruz bu zavallı insanlarıKendim hastanede sahit oldugum bir olayi anlatacagim. Bebegimi sunnet ettirmek icin devlet hastanesine goturduk. Giris yapmak icin sira bekliyorduk. Biz islemimizi hallederken arkamizda bekleyen bir ciffte yan taraftaki personele bir kagit uzatti. Kadin personek birden bagirip cagirmaya basladi. Ben size demedimmi su evragi getirin diye gidip fotokopi cekip getirmissiniz. Nerden geldiniz bu ulkeye falan filan. Bir dondum baktim suriyeli genc bir cift kucaklarinda hasta bir cocuk. Oyle saskin saskin bakiyorlar. Kucaklarindaki bebe korku icinde. Bu insanlik disi muameleyi ben uzun sure atamadim uzerimden. Esimde sonrasinda doktorun yanindayken sahit olmus bas hemsire doktora hocam bakmayin sunlara bunlari muayene etmeyin dolup tastilar buraya filan diye icindeki zehiri dokmus. Doktor allahtan insan evladiymista tepki gostermis. Bu soyledigimde cocuk polikliniginde gerceklesen bir olay. Simdi soruyorum daha el kadar yavrulara bile bu kadar kin kusan heleki saglik durumu soz konusu olmasina ragmen boyle insanlik disi muameleye maruz kalan bu insanlar nasil sevsinler bizi? Avrupada hastanede devlet kurumunda calisan insanlar ulkelerine ait olmayan en cahil en koylu insana bile hurmet ederken bizim insanimizin kucuk cocuklara bile sirf suriyeli olduklari icin zerre kadar merhameti yok. Hasta bir cocugu muaeyene etmek bile zorlarina gidiyor!
İstanbul'da elini nereye atsan siyahi. :) Saat satıyorlar, boncuk satiyorlar. Ben daha taşkınlık yapanın, karıya kıza musallat olanını görmedim:) çünkü çoğu kendi ülkesinde eğitim görmüş insanlar. Suriyeliler Avrupa tarafından bize kakalanan, istenmeyen insanlar. Üzgünüm. Kesinlikle kıyas kabul etmeyecek iki millet....Bunun sizce viraz sayıyla alakası yok mu? Ben etafımda saat satan zenciye rastlıyorum bazen. Ama suriyelilerin sayısı 5 milyon. Acaba 5 milyon afrikalı gelse ne olacaktı? Mesela onlarda da uyuşturucu kullanımı çok yüksek.
Bu ne kadar çirkin bir yaklaşım. Kadınlar kulübünde yüzlerce kadın magduriyeti var hangisini magdur eden Suriyeli? Bir insanın ırkı dini dili değil karakteri onu cirkinlestirir ya da güzelleştirir. Tamam sokakta kavga çıkaran kaba pis tembel dilencilikve hırsızlık yapanları falan ben de sevmiyorum ama onlar türk kürt ya da amerikalı olsa da sevmiyorum. Çünkü bunların ırkı yoktur. Tıpkı iyi insan olmanın ırkla ilgisi olmadığı gibi. Zihninizi temizleyin lütfen ya da böyle düşünmeye devam edecekseniz lütfen zavallı çocuktan uzak durunMerhaba hanımlar,
Sevgilimle ilgili burada konu açmıştım. Kısaca özet geçmem gerekirse sevgilimin Suriyeli olduğunu öğrendim. Benden çekindiği için uzun süre saklamış. Annem sevgilimi tanıyor ve seviyordu ama ona henüz Suriyeli olduğunu söylemedim. Bunu aileme dediğim anda tepkilerinin ne olacağını az çok kestirebiliyorum ve korkuyorum
Konuma gelecek olursak bunu bana kendisi söyledikten sonra onunla uzunca konuştum. Bana Suriye'deki hayatından bahsetti oradaki hayatında fotoğraflarını gösterdi vs. Ben yalanına çok kızmama rağmen içimden aslında ona da hak veriyorum.
Kendisi suriyeli diyince aklınızda beliren tiplerden değil. Üniversite mezunu. Giyimi kuşamı hareketleri konuşması tam bir Türk gibi. Kibar beyefendi iyi kalpli biri gerçekten.
Yanında gerçekten mutlu hissettiğim birini buldum diyordum, ilişkimiz çok güzel gidiyordu fakat bunu( suriyeli olduğunu) bana söyledikten sonra bazı huzursuzluklar yaşamaya başladık. Ben sürekli aileme nasıl söyleyeceğimi düşünüyorum ve ona bundan bahsediyorum. Sanırım o da alınıyor.Önceden buluştuğumuzda, telefonla konuştuğumuzda çok güzel vakit geçirirdik. Şimdiyse ben dönüp dolaştırıp konuyu oraya getiriyorum (ailem sizden nefret ediyor nasıl diyeceğim vs).. Sürekli bu konuları düşünüyorum... Sadece ailem değil herkes için düşünüyorum acaba suriyeli birini sevdiğimi (ilerde evlenirsek) suriyeli biriyle evlendiğimi duyan insanlar benim hakkımda ne düşünecek sosyal medyada yorumları okudukça kendimi çok kötü hissediyorum insanlar ben hainmişim gibi mi hissedecek
Geçen sevgilimle yaşadığım olayı anlatayım: Yolda birlikte yürüyoruz. Beş on tane çocuk (Hiçbiri suriyeli değil hepsi Türk) birbiriyle kavga etmeye başladı birbirlerine küfür ediyorlar . Çocuklar on on beş yaşlarında. Oradaki bir kadın işte Suriyeliler burda yaşarsa olacağı bu diyerek onlara belalar okuyor. Biz de oradan geçiyoruz. Sevgilimim bunları duyduktan sonraki yüz ifadesini görmeniz lazım morali çok bozuldu. Ben de demek ki herkes böyle düşünüyor diye çok üzülüyorum.
Onunla olduğum sürece bunları yaşayacağım. Ondan ayrılsam da sevdiğim adamı terketmenin pişmanlığını yaşayacağım.. Ben ne yapacağım
Avrupalilar suriyelilere kucak acti diyen yok zaten. Ama zamaninda bir cok ulkenin multecilerine kucak actiklari dogru. Buna turkiyeden gelen multecilerde dahil. Turklerin avrupada ezildigi filan yok. Oyle olmus olsaydi 4 nesil boyu orda yasamaya devap edip kendilerine kalici bir hayat kurmazlardi. Ustelik savas magduru olmadiklari halde! Madem eziliyorlar dislaniyorlar ne diye donmuyorlar ulkelerine. Hadi suriyelilerin bir bahanesi var onlarin bahanesi ne?Aynen aynen.. Avrupa'da dışlanan ezilen türk vatandaşları zaten hurafe. Ne kadar ırkçılık pislik varsa bizim ülkemizde. Avrupa falan hep Suriyelilere kucak açtı da bir biz istemiyoruz bu zavallı insanları ☹☹☹ yoksa Avrupa'da ohooo. Suriyelilere mültecilere hizmet en üst seviyede
Ben de size bir olay anlatayim mi? Esim yine 24 saatlik nobetinden eve geldiginde eli sargiliydi. Defalarca sordum, anlatmak istemedi. Zaten hamilelikten dolayi ota b.ka takilip agliyorum. En sonunda dokuldu. Suriyeli orta yaslarda serefsizin birinin Urfali dokuz yasindaki bir kiz cocugunu istismar ettigini, onu karakola getirirken sinirden duvara yumruk attigini ve elinin kirildigini soyledi. Iki aydir onun agrisini cekiyor ve ben hala her gece o kizi dusunuyorum. Simdi sizin anlattiginiz olay benim pek de icimi acitmadi. Bizim insanimiz da surekli doktordan azar isitiyor. Cok yogunlar, soyleler, boyleler diye elstiriyoruz. Sonucta tedavisini olmustur illa ki. Simdi diyeceksiniz ki turkler de yapiyor bunu. Evet yapiyorlar ve fazlasiyla biktik zaten. Daha fazlasini bu ulkeye doldurmanin ne anlami var? Iyisi de kotusu de kendi ulkesine donsun artik.Kendim hastanede sahit oldugum bir olayi anlatacagim. Bebegimi sunnet ettirmek icin devlet hastanesine goturduk. Giris yapmak icin sira bekliyorduk. Biz islemimizi hallederken arkamizda bekleyen bir ciffte yan taraftaki personele bir kagit uzatti. Kadin personek birden bagirip cagirmaya basladi. Ben size demedimmi su evragi getirin diye gidip fotokopi cekip getirmissiniz. Nerden geldiniz bu ulkeye falan filan. Bir dondum baktim suriyeli genc bir cift kucaklarinda hasta bir cocuk. Oyle saskin saskin bakiyorlar. Kucaklarindaki bebe korku icinde. Bu insanlik disi muameleyi ben uzun sure atamadim uzerimden. Esimde sonrasinda doktorun yanindayken sahit olmus bas hemsire doktora hocam bakmayin sunlara bunlari muayene etmeyin dolup tastilar buraya filan diye icindeki zehiri dokmus. Doktor allahtan insan evladiymista tepki gostermis. Bu soyledigimde cocuk polikliniginde gerceklesen bir olay. Simdi soruyorum daha el kadar yavrulara bile bu kadar kin kusan heleki saglik durumu soz konusu olmasina ragmen boyle insanlik disi muameleye maruz kalan bu insanlar nasil sevsinler bizi? Avrupada hastanede devlet kurumunda calisan insanlar ulkelerine ait olmayan en cahil en koylu insana bile hurmet ederken bizim insanimizin kucuk cocuklara bile sirf suriyeli olduklari icin zerre kadar merhameti yok. Hasta bir cocugu muaeyene etmek bile zorlarina gidiyor!
Evet hepsini gördümö Zaten bu konuda doğru söylediğine inanıyorumdogru soyledigini nereden biliyorsunuz bunlar da yalansa? diplomalarini mi gordunuz veya calisirken ki meslek uniformali foto falan.
Evet kendinizde soyluyorsunuz turklerde ayni seyi yapiyorlar.Ben de size bir olay anlatayim mi? Esim yine 24 saatlik nobetinden eve geldiginde eli sargiliydi. Defalarca sordum, anlatmak istemedi. Zaten hamilelikten dolayi ota b.ka takilip agliyorum. En sonunda dokuldu. Suriyeli orta yaslarda serefsizin birinin Urfali dokuz yasindaki bir kiz cocugunu istismar ettigini, onu karakola getirirken sinirden duvara yumruk attigini ve elinin kirildigini soyledi. Iki aydir onun agrisini cekiyor ve ben hala her gece o kizi dusunuyorum. Simdi sizin anlattiginiz olay benim pek de icimi acitmadi. Bizim insanimiz da surekli doktordan azar isitiyor. Cok yogunlar, soyleler, boyleler diye elstiriyoruz. Sonucta tedavisini olmustur illa ki. Simdi diyeceksiniz ki turkler de yapiyor bunu. Evet yapiyorlar ve fazlasiyla biktik zaten. Daha fazlasini bu ulkeye doldurmanin ne anlami var? Iyisi de kotusu de kendi ulkesine donsun artik.
Anne babası hiç Türkçe bilmiyor maalesef görüntülü de konuşmadım. Ablaları ve bir abisiyle görüştüm görüntülü. Onlar türkçe konuşabiliyorlar dertlerini anlatabilecek kadar. Bana çok sıcak davrandılarFotograftan baska birsey gormediniz mi yani? Abileriyle annesiyle goruntulu de konusmadiniz? Erkek arkadasiniz tercume ederdi konustuklarini. Ama yine de gercekleri mi soyluyor bilemezsiniz. Ben bir fikir veremiyorum. Ama en bastan dogruyu soylemesi gerekirdi. Bu onemli. Isiniz zor gozukuyor. Bana kalirsa iliskiniz yurumeyecek gibi. Simdiden cokta arkasinda durmuyorsunuz iliskinizin. Ilerde evlenip hergun kavga etmektense bence yol yakinken ayrilin..
Çünkü Türkler işçi göçü ile gittiler:) amaç daha iyi bir yaşam standardı ve para:) kazanıyorlar. Neden dönsünler? Amaç belli. Kıyas kabul etmeyecek iki olay bu da:) biri mülteci göçü diğeri çoğunlukla işçi göçü. Hiç bir Almancı ile sohbet ettiniz mi? Yaşı ileri olan biri olsun ama:) anlatsın size neler yaşadığını.. bizim çocukken Almancı komşumuz vardı. Yazın gelirlerdi. Oğlu Alman bir kızla evlenmişti. Kız ağlaya ağlaya anlatmıştı hiç unutmam, sırf turkle evlendim diye bana en ağır işleri yaptıriyorlar artık demişti.:) Hacı zorlama ben Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyim ve ülkemde başka bir etnik kokenle yaşamak istemiyorum. Ben kurdumle lazimla , cerkezimle mutluyum. Bu toprağın insanları ile yaşamak istiyorum. Bu benim en doğal vatandaşlik hakkimAvrupalilar suriyelilere kucak acti diyen yok zaten. Ama zamaninda bir cok ulkenin multecilerine kucak actiklari dogru. Buna turkiyeden gelen multecilerde dahil. Turklerin avrupada ezildigi filan yok. Oyle olmus olsaydi 4 nesil boyu orda yasamaya devap edip kendilerine kalici bir hayat kurmazlardi. Ustelik savas magduru olmadiklari halde! Madem eziliyorlar dislaniyorlar ne diye donmuyorlar ulkelerine. Hadi suriyelilerin bir bahanesi var onlarin bahanesi ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?