İLİŞKİM KONUSUNDA KAFAM KARIŞIK / RİCA ETSEM OKUR MUSUNUZ FİKRİNİZE İHTİYACIM VAR.

Merhabalar,
Kimseye hiçbir şey anlatamıyorum. İçimi buraya dökmek istiyorum.
1 senelik karşı tarafın sevdiğinden emin olduğum bir ilişkim var. Süreç kısa gelmesin çünkü bir çok şey yaşandı.
Ama aramızda son 3 aydır problemler var. Küçük büyük tartışmalar oldu.

Ben bu zamana kadar evlilik hayali kurmadım. Her zaman kariyer kadın modundaydım ve bu şekilde ilerliyordum. Fakat sevgilimle tanıştığımda uzun süreden sonra birini sevebildiğimi hissetmek (duygularım öldü sanıyordum eski ilişkimde aldatıldım ve travmatikti), onun bana karşı olan yaklaşımı, alıp beni göklere çıkarması ve bunu ilişkinin uzun bir sürecinde devam ettirmesi, diğer erkekler gibi olmaması, güvenilir ve net olması gibi gibi bir çok şeyden kaynaklı ben evlilik düşünmeye başladım. Fakat evlilik konuşan çoğunlukla oydu. İşte kendi aramızda 2025 eylüle falan düğün düşünüyorduk. Ta ki sevgilimin abisinin ocak 2025 den itibaren o tarihlerde yurtdışında olmasına kadar. Duruma inanılmaz canım sıkıldı çünkü başkaları yüzünden (aslında burada da olabilecek bir durumdu) 1 seneye ertelemiştik tüm hayallerimizi. Birde aramızda 120 km var. Yani öyle yakın oturmuyoruz, bazen yurt dışına iş için gidiyor ve 2 hafta olmuyor. Bu 1 sene, bu hayatı başkaları için yaşamak demekti. Basta çok üzüldüm, ağladım. Heveslendim çünkü. Beni en çok etkileyen olaylardan biri ise aile yemeğinde sevgilim evlilik durumunu açtığında, abisi kendi eşinde mevcut olmayan tüm durumları kardeşine yöneltmiş. Örneğin ben bu sene mezun oldum ve direkt çalışmaya başladım. Kendi eşi evlendikten 1 sene sonra mezun oldu ve çalışmıyor. Beni ilgilendirmez tercihi fakat sevgilime dönüp benim için işte mezun oldu mu ki, evlendikten sonra çalışacak mı sende bu soruların cevabı var mı falan gibi sorular yöneltiyor. Üstüne tabi ben olsam acele etmem, ne acelen var gibi söylemlerde bulunuyor. Sevgilim 28 yasında :) Annesi de abisine katılıyor falan. Yani aslında beni tüm noktalarımla kıran durum bu oldu. Hem hevesim kırıldı hem de benim ailemin daha hevesli olup onun ailesinin böyle yapmasına kırıldım. Olayın can alıcı kısmı zaten burada başladı.

İkinci ve en önemli konumuz ise kültür farkımız. Kimseyi bu noktadan sonra kırmak istemem arkadaşlar. Irkçı vs değilim fakat farklarımız olduğundan bahsediyorum. Sevgilim Kürt ben Türküm. Bu ilişkinin başından beridir bildiğim bir şey ve sorun etmiyorum. Fakat ilişkinin başında söylediğim bir durum var: ..... şu parti bana çok ters. Öyle bir durumda yokum vs. Neyse 10 ay geçti ilişkimizin üzerinden, bir gün oyun oynarken bana bir bir şey söyledi. Dedi ki benim siyasi görüşüm aslında şu... Anlayın. Bende dedim ki nasıl yani o da bana gizlediğini ve onu tanıdıktan sonra bunu gözardı edebileceğimi söylediği için böyle bir şey yaptığını, başından söylemiş olsa bu ilişki diye bir şey olmayacağını bildiğini vs vs söyledi. Neyse ben o kadar hayal kırıklığına uğradım ki, asla yakıştıramadım. Asla konuşamadım. Neyse yüz yüzeydik ve tatildeydik. Normale döndük. Stresten o kadar midem bulandı ki. Affınıza sığınarak kustum. Günüm çok kötüydü. (Bu konudaki düşüncelerimi anlatayım. Aileler tam tersi olan bakış açısındalar. Benim için bu sorun değildi çünkü bizimkiler baya uzaktalar. Ailesinin bu görüşte olduğunu da biliyordum fakat umursamıyordum çünkü onun düşüncesi bu değildi diye bakıyordum. Fakat o bu şekilde söylediğinde beynimden aşağı kaynar sular döküldü, kendimi salak gibi hissettim. Dediğim gibi bana da çok ters olan şeyler alenen artık belli olan bir partiyi desteklememek ama söylediğim gibi herhangi bir ırkla, etnik grupla bir derdim yok)

Sonra normale döndük, iş seyahatine çıktı. Bir gün sabah galerimde gezinirken birkaç şey buldum Twitter'ında olan ve biz tekrar tartışmaya başladık. Aynı konudan. Bana siyasi görüşüne devam edeceğini herkesin kendi görüşü olduğunu ve beni değiştirmeye çalışmadığını söyledi. Bildiğim her şeyi unuttum o cümleden sonra. Çünkü ben kendi düşüncelerimi yemişim siyasisini kendilerinden baska kimseye hayır yok diyerek bir kenara atmıştım. Ve o noktadan sonra sanki tercih yapılmış, 2. plana atılmış gibi hissettim. Ben birde sinirli biriyim bazen ağzımı tutamıyorum. Karşımdaki kişi benim canımı yaktığı zaman karşımdakinin bende sözlerimle canını yakmak istiyorum. (biliyorum bu kötü bir durum düzeltmeye çabalıyorum hatta çok çok azalttım diyebilirim bu konuda öneriniz varsa açığım) Ve bu cümleyi duyduktan sonra onu kırmak için konuştum. Çünkü gözümde bitirmiştim. Çok ağır konuştum sonrasında ayrıldık. O da beni o cümlelerimden sonra tamamen bitirmeye yönelik şeyler yaptı. Arkadaşlarına, ailesine anlattı. Ayrıldıktan sonra 2 kere konuştuk, bir gece artık vazgeçmenin eşiğindeydim, yoluma bakacaktım. Kendimi de tanıyorum. O evreyi geçtiğimde artık hiçbir şey beni ilişkiye döndüremiyor. Sabaha kadar konuştuk, yapıcı olan taraf ikna etmeye çalışan taraf bendim. Barıştık fakat hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Karşımda hiçbir şey için çabalamayan, tahammülsüz, her şeye kolayca sinirlenen, düşünmeden konuşan, üzmekten korkmayan, kaybetmekten korkmayan, hevessiz, kırıldığımı söylediğimde bile umursamayan biri oldu.

Bugün ise böyle bir şey oldu. Yurtdışında eskiden her boş vaktinde arardı. Konuşurduk. Şimdi bunu asla yapmıyor, bazen konusalım diye geceleri uyanıyorum. Uykumdan veriyorum. Bugün sabahta beni iş için uyandırdı cumartesi olduğunu unutup. Kalktım uyanayım da konuşalım dedim bana beni sevdiğini ve uyuyacağını söyledi. Türkiyede saat 6.30 orada 22.30 düşünün. Tabi ben dayanamadım daha ne kadar iletişimsiz kalabiliriz dedim, o da bana birbirinden farklı yorumlayınca öyle oluyor. 6.30 da izin gününde uyu diye söylüyorum falan dedi. Sonrasında bana aramızdaki bu genel analaşamamazlık ve sürekli gerginlik durumundan yorulduğunu söyledi. Bende sevgi, saygı ve sabrın eksildiğinden kaynaklı olduğunu söyledim. Bana çok güzel bu ilişkiyi tükettiğimizi, hatamızın her şey yolunda giderken girmememiz gereken konulara girip üstüne bunu aylarca devam ettirdiğimizi, genel olarak kaldıramadığını, aramızda çıkan en ufak tartışmanın gözünde büyüdüğünü eskiden dağları devirebileceğini düşünürken artık kendinde o gücü bulamadığını, iyiyken bir sorun olmadığını ama ufak bir problemde bütün yelkenleri suya indirdiğini, sanki her an bir sorun cıkacak ve biz başa saracağız gibi vs söyledi. Bende bu durumun ilişkiye karşı inancının azaldığından kaynaklandığını söyledim. Artık açık açık konuştum dedim eskiden sen hayatıma girdiğinde sabrımın sonucu allah gönlümdekini verdi diye düşünürdüm şimdi o kadar sorun yaşıyoruz ki insana şüphe doğuyor dedim. Belki de düşündüğümüz, düşlediğimiz insanlar değiliz dedim. Ve bana sende durum daha vahimmiş dedi. Bende benim içimde umut olduğu için burda olduğumu ve çaba gösterdiğimi ama onda bir değişiklik göremediğimi böyle devam etmesi durumunda benden de bir şeylerin artık gitmeye başladığını vs söyledim.

Son zamanlarda kendimi derin bir boşluğun içinde kaybolmuş gibi hissediyorum. Sanki her şey üzerime geliyor ve hiçbir şeyin önemi kalmamış gibi. Sabahları uyanmak, günlük rutinleri yerine getirmek bile zor geliyor. Sürekli melankolik müzikler dinliyorum; sanki duygularımı yalnızca onlar anlıyormuş gibi. Eskiden heyecanla, istekle yaptığım şeyler artık bir yük gibi geliyor. İşten çıkar çıkmaz eve gidiyorum, yemek yiyip duşa giriyorum ve ardından kendimi uykuya bırakıyorum. Ama bu uyku bir dinlenme değil, bir kaçış gibi. İlaçlarımı bile içmeyi ihmal ediyorum, çünkü artık bir fayda sağlayacaklarına dair inancımı kaybettim. İnsanlarla konuşmak istemiyorum; onların sorularına, meraklarına cevap verecek enerjim yok. Sanki dünyayla bağımı koparmışım gibi hissediyorum. Bazen bu durumun geçici olduğunu umuyorum, ama içimdeki bu durgunluk sanki benimle kalıcıymış gibi bir his bırakıyor.Kendimi insanlardan uzaklaştırıyorum, çünkü kimse beni gerçekten anlayamazmış gibi hissediyorum. İçimde bir boşluk var, sanki ne yaparsam yapayım dolmayacak bir boşluk.

Fikrilerinize ihtiyacım var size bu ilişki kurtarılabilir mi? Bir tarafım iki taraflı da kırgınlıkların olduğunu bu yüzden böyle hissettiğimi ama zamana bırakarak çözebileceğimizi. Bir tarafımında da bu ilişkinin artık kurtulamayacağını, yoluma bakmam ve zaman kaybetmemem gerektiğini söylüyor. Aklım ve kalbim arasında eziliyorum. Tüm fikirlerinize açığım.
Yani buradan bakınca baya evlilik delisi görünüyirsunuz..adamla yalan söylemiş siyasi fikri beni ilgilendirmez kimsenin ama yalan söylemis sonra kavga olmuş sonra siz yapıcı konuşup barışmışsınız. Pardon da yalan söyleyen o. Siz evliliği çok istediğiniz için avucunda görmüş sizi çok da sevmiyor belli sallamamış. Abim yok deyip evlilik ertelemek ne yaa. Şunu anlayın artık kızlar yazmak isteyen erkek her şartta yazar aramak isteyen her şartta arar evlenmek isteyen de her şartta evlenir. Bir defa yüzük takalım diye tutturması.lazım o da yok. Adam istemiyor yani belli. Kasmayın bu kadar. Zorla evlilik olmaz. Ek olarak siyasi görüş çok zıtsa bizim ülkede olmaz o iş. Bu nedenle ayrılan çocuklu çift biliyorum.

Bu iş olmaz. Abiniz ve babanız polis üstelik. Ortada bi siyaset konusunun açılması bile alev topuna döndürür herkesi. Kaldı ki sizin babanız, aileniz bu işe tamam der mi? Yani o partinin savunduğu şey ve kişiler belli sizinkiler belli. Hiç gerek yok uzatmaya. Daha genceciksin. Eminim ileride tam kafana uyan birini bulur, mutlu olursan. Ayrıca anneyle yaşamak falan nedir yahu? Yapmayın gözünüzü seveyim. Aileyle yenilen yemekte bile konuşmalar hoşuma gitmedi. Aynı evin içinde hiç düşünemiyorum. Sevgiliniz aileci de bi tip belli ki. Abisi yurt dışına gidiyorsa kardeşinin düğününe de biletini alıp gelsin bi zahmet. Neden siz abisinin durumuna göre plan değiştiriyorsunuz ki. Baştan sona yanlış kişiymiş. Kaçın kurtulun arkanıza bile bakmadan.
O zaten kesin. O yüzden konuyu açmamak en iyisi, ben ailemin kesinlikle bu konuya ters bakacağını düşünüyorum. Bazen siyaseti umursamıyorlar ama bu durum farklı geliyor. Çünkü kabul ettirmede bile zorluk yaşadım başında. Amin İnşallah bulabilirim en çok bu durum korkutuyor beni. Anneyle yaşamak şuan rafa kalktı. Tabi ileride durum ne olur ne biter bilemiyorum. Yüzde yüz aileci bir tip.

Çok uzun yazmışsınız keşke biraz özet geçseydiniz hepsini okuyamadım.
O partiden birisiyle değil evlenmek arkadaşım bile olamaz. O görüşten kimseye saygı duymuyorum.
Bunu öğrendiğiniz an bitmeliydi. Çünkü çocuğunuz olursa o zihniyetteki insanların torunu yeğeni olacak.
Özet geçsem belki yanlış yorumlama olur diye anlatmak istedim. Aynı düşüncedeyim ama bunu sonradan öğrenmek. İnsana öyle bir ağır yük veriyor ki.

Bak şimdi canimm benim bu ilişki kurtarilamaz. Sonuçta ülkenin meclisinin bağrında terör propagandası yapan onlarla aynı karelerde poz veren bir partinin siyasi görüşünü benimsemiş bir herif ile asla olmaz. Senin bu herifle değil evlilik aynı karede olman bile yanlış. Yarın öbür gün evlendiğinde TSK için kalkıp katliamcı derse kanında akan damar durmaz. Kanından şüphelenen tamam mı canım. Bu ülkenin kurucusu da belli. Milleti de belli. Kansız köpekler yüzünden nice gençler şehit oldu.
Sizin ilişki olmaz. Olmamalı. Siyasi durum yüzünden hele ki seni kırıp döküyorsa hiç bulaşma. Kendi gibi terör zihniyetli ile birlikte olsun. Ben olsam basarım tekmeyi yollarim aşiretine. Aklına başına al. Aklını başına al. Başka bir şey demiyorum
Ben de aslında farkındayım kurtaramayacağımın, içimde savaşıyorum. Acı çekiyorum resmen şuan. Terör propagandası yapan bir parti ile yapamam zaten o da bana dönüp diğerlerinin de aynısını yaptığını iktidarın baska bir örgüte yardım ettiğini falan söylüyor. Ama bir ara arkadaşlarıyla olan mesajlarını gizlice okumuştum bizim kavgamızdan sonra düşüncelerini öğreneyim diye şey falan demiş dağdakilerin a.. hani bu parti bize haklarımızı verdiği için işte ülkedeki varlığımızı belli etmek için veriyoruz keyiften değil tarzında falan.
Bende zaten en çok buna kırılıyorum siyasi bir şey için beni kırmasından. Eskiden böyle değildi. Eskiden savunmaz eskiden bana konuşamazdı. Kaybetmekten korkardı. Simdi sevdiğimden emin olduğu için böyle bir şey yapıyor ama ona hayatının şokunu yaşatacağım.

Parti meselesini ilk söylediğinde bırakmalıydınız. Hayatta bir duruşunuz olsun bazı kavramlar aşktan ilişkiden önemlidir, yürütmek için bunları ezerek çabalamak doğru değil, acilen bitirmelisiniz bunun tartışılacak, düşünülecek yolu yok

İlk söylediğinde şok oldum tartıştık vs tam olarak onu söylemek istemediğini hani bazı konularda hak verdiğini vs söyledi. Sonrasında ben vazgeçmesini istediğimde kavgada artık canavara dönüşmüştü. Sanki her şey ya bana inat ya da ırkçılık gördüğü için insanlara öfkeyle yapıyor gibiydi.

Ben değerlerime bağlı biriydim. Ben böyle biri değildim, ben biri ile olduğumda çantamı alıp gidebilen biriydim şimdi ise gidemiyorum. Çok zoruma gidiyor böyle olmam. En çok buna üzülüyorum.

Ben de aslında farkındayım kurtaramayacağımın, içimde savaşıyorum. Acı çekiyorum resmen şuan. Terör propagandası yapan bir parti ile yapamam zaten o da bana dönüp diğerlerinin de aynısını yaptığını iktidarın baska bir örgüte yardım ettiğini falan söylüyor. Ama bir ara arkadaşlarıyla olan mesajlarını gizlice okumuştum bizim kavgamızdan sonra düşüncelerini öğreneyim diye şey falan demiş dağdakilerin a.. hani bu parti bize haklarımızı verdiği için işte ülkedeki varlığımızı belli etmek için veriyoruz keyiften değil tarzında falan.
Bende zaten en çok buna kırılıyorum siyasi bir şey için beni kırmasından. Eskiden böyle değildi. Eskiden savunmaz eskiden bana konuşamazdı. Kaybetmekten korkardı. Simdi sevdiğimden emin olduğu için böyle bir şey yapıyor ama ona hayatının şokunu yaşatacağım.
O sana şok yaşatmasın da... Allah sana akıl versin. Hâlâ lak Luk yapıyorsun. Açık seçik belli ayrıl gitsin. Hâlâ kırılıyorum vs.
Off ya sizin gibilere gerçeği göstermek için gözünüzün içine sokmak lazım o da yetmiyor.

Sinirli birisin Türksün o d*m partili? Kürt aile 28 yaşındaki adama evlenmek icin erken diyor.🤭 Bu aile bu adam bu sen daha ne olsun istiyorsunuz? Olacak iş var olmayacak iş var evlilik sevgililik gibi değil her anlamla uyum şart. Ayrılmışsiniz ne güzel uzatma düşünme yoluna bak. Ona zaten akraba kızı düşünülmüştür:)
Zaten ben evdeki kaosu önceden gördüm. Bir ara yengesi türk böyle bir muhabbete dahil olmadığını vs söyledi bende aynı kişi değiliz bende şöyle bir cevap verirdim dedim vs vs.
28 yaş erkenmiş... Söylemek istedikleri aslında bizim için erkendi ama bunu söyleyemediler tabi. Yaşının erkenliğini söylediler.
Evlilik çok zor zaten böyle bir muhabbetten sonra. Şuan aslında beraberiz ama yazmıyorum. Akraba evliliğine sıcak bakmaz ama arkadaşlarının vardır kankaları, kuzenleri.

İnsan insan olsun ben gerisini bilemem benim bahsettiğim farklılık başka bir şeydi insanın zevkleri ideolojisi bambaşka olunca aynı köylü olsan farketmez ben özellikle bana yazdığınız yorumdan sonra niye bu ilişkiyi hala zorluyorsunuz anlamış değilim zaten ikinizide yazık olacak fikrim bu.Ben sürdürebileceginizi düşünmüyorum evliliği tabi siz beyim köylü olursanız sürebilir Şöyle bir değişim geçirin savundugunuz herşeyin tam tersini savunun falan hani hanimida kendine benzetmiş helal enişteye tarafındaki benzetilen siz olursaniz olur .

Ben de sevgiliniz gibi Kürt'üm ancak bahsettiğiniz parti ile örgütün elebaşısını meclise çıkarmak isteyen partiye sempati duyan biri ile bırakın evlenmeyi arkadaş olmam. Tüm hayatlarını buna göre kurup, duygularını yüksek yaşıyorlar. Doğru ya da yanlış onlar için fark etmiyor. Çıldırmamak elde değil.
Eh ilişkinizin epey yıprandığını göze alırsak devam ederseniz siz çok üzüleceksiniz.
Bir de acaba siz Türksünüz diye ailesi istemiyor olabilir mi saçma sapan bahaneler üreterek vazgeçirmeye çalışıyor olabilirler mi
Evet kesinlikle buna göre yaşıyorlar. Haksızlık karşısında böyle olmaları gerekiyormuşmuş. Asimile edilmeye çalışıyorlarmış. O zaman asimile edilmeye çalışıyorsun ne diye türk biri seninle evleniyor ya saçmalık tamamen. Ayrı bir kafa.
Devam edemeyeceğim zaten buradan herkesin fikrini alıyorum.
Yok ben türküm diye sanmıyorum çünkü yengesi de türk herhangi bir sorunları yok. Pek öyle karışan tam doğudaki ailelerden değil.

Parti olayı başlı başına bir numaralı sıkıntı zaten üstüne kültür farkı mutlaka vardır, o kişiyle de ailesiyle de anlaşamazsınız. Tutunacak hiç bir tarafı yok, bir daha sizi niye kimse sevemesin, tek sevebilen erkek o muymuş, bizler kimlerle evlendik, ayrıca sevgi dediğiniz şey beslendikçe büyür ve devam eder, sizin sevginizi besleyecek hiçbirşey yok.

Kültür farkı var şuan bile bunun var olduğunu biliyorum. Beni sevebilen sever de işte. Sevgiyi büyütemiyorum zaten o olaydan sonra tutamıyorum ona karşı içimde büyük bir öfke ve soğuma var.

Istediği kadar eşiyle barışsın yarın bir gün küstüğünde ya da en ufak dargınlıkta gene sevgilin yani o zaman eşin olacak kapısını açacak o zaman gitte dı yemeyeceksin. Bir de böyle konuşmaları da onların da seni istemiyor olmalarına bağlıyorum. Belki de onlar kusura bakma da kendi ırklarından kendi ideolojilerine yakın birisiyle sevgilinin evlenmesini bekliyorlardır sana zaman içinde zarar verir bu durum. Bence evlenmeden patla yani ayrıl

Evet benim kafamı da bu çoğunlukla düşündürüyor. Her hafta yeni bir konu yeni bir hamle. Adamın devam etmeyeceği ne malum, öğrenilirse yine aynı şeyler olacak. Başıma kalır diye çekiniyorum.
Beni istememek konusunda şüpheliyim henüz benimle tanışmadılar, herhangi bir şey bilmiyorlar. Sadece Bu son siyasi kavga muhabbetini biliyorlar. Bir açıdan da evlenemden önce görüşümü bilmelerinde bir sakınca bulmadım tabi ama hakaretlerimi falan da söylemiş.
Bence onlar daha çok kendilerine ses çıkartmayan sessiz sakin düşüncesi olmayan birini bekliyorlar.
Zaten evlenemem ki.

Size anlatılmaz anlayacağınız yok toz pembe gözlükler takmışsınız. Bambaşka bir ataerkil kültürden bahsediyoruz. Terör sempatizanı bir aileden ve eşten bahsediyoruz. Allah korusun savaş çıksa sizin abiniz babanız herkes gibi savaşa gidecekken belki de körükleyecek bir adamla evlenmeyi düşünüyorsunuz. Ne sevgisi ne aşkı ?? Bu nasıl bir yokluk.

Toz pembe gözlükler taksam buraya mı yazarım gerçekten? Yani rica ediyorum biraz mantıklı konuşun ya.
Umarım aynı şeyleri yaşayacağınız bir durumda kalmazsınız.

Ben bu durumdan sonra şu an eşim olan insanla tanıştım hiç kimseye güvenemem derken o beni inandırdı pes etmeden ugrasti. ve iyi ki bana bunları yapmış da ayrilmisim onunla evlenmemişim diyorum. İnşallah Rabbim sizin de gönlünüze göre birini nasip etsin. Böyle mutsuz olacağımızın aşikar olduğu ilişkileri yaşamaktansa yalnız olmak daha iyi emin olun. Ben o yalnızlığı da göze aldım zamanında ama kendimi kapatmadim size de tavsiyem bu olur
Ne güzel, allah insallah bana da nasip eder. Bende bir öncekinden sonra kendime bu kişinin benim için doğru insan olduğunu sanmıştım. Yanılmışım. Karmam diyorum artık.
Amin insallah teşekkür ederim güzel duanız için
Bende artık aynı fikirdeyim hep üzüleceğime 1 hafta fazladan üzüleyim artık.
Kapatmama konusunu bilemiyorum.

X