- 23 Ocak 2019
- 684
- 1.033
- 63
- Konu Sahibi benminikkus
Bence ayrılın. Toplumda Suriyelilere karşı aşırı bir tepki var. Çoğu önyargı gibi olabilir ama hepsi haklı önyargılar. Vatanlarını bırakıp geldielr ülkemize çöreklendiler bedavaya yaşıyorlar rahatsızlık veriyorlar ülkelerine bayramlaşmaya gidebilecek kadar rahatlar ama ülkemize tekrar dönecek kadar da yüzsüzler. Sevgilinin ailesi suriyede olabilir. Sadece sevgilinle evlenmiyceksin bunu biliyosun dimi? Yarın öbür gün evlendiğinde hadi bayrama gidicez diycek suriyeye gidiceksin hiç alışık olmadığın bir yerde türlü türlü kabalıkların içinde bulucaksın kendini belki de ben nereye düştüm ya diyceksin. Yarın çocuğun olucak yarı suriyeli yarı türk olucak suriyeyeyle hep bağlantınız olucak belki ilerde oraya gidelim diyecek bunu bilemezsin. Arkadaşlar aranızda suriyeli olsa nolur alman olsa nolur rus olaa nolur demişsiniz ama kendiniz başına gelmedi diye rahatsınız. Alman olsa rus olsa ingiliz olsa hepiniz havada atlarsınız çünkü ülkeleri insanları hem gelişmiş hem medeni hem bir sürü olanakları var. Şimdi türkiye gibi bir yerden almanyaya rusyaya ingiltereye gelin gitmek süper bişeyken suriyeye gelin gitmek biraz aptallık olur kusura bakmayın. Kendi ülkesine sahip çıkmamış ve baştan beri seni kandırmış bir adam var karşında. Bence hayatının hatasını yaparsın sana diyim. Ben de severek evlendim fakat evlenip aynı eve girince çok çok farklı beklentilerin oluyo kültürün her şeyin farklıysa bu çok zor olur. Ailen de çok tepki gösterir sen de kabul edememişsin ki hala her buluşmanızda bu konuya takılıyosun. Bence bir an önce ayrılmalısın.