• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin suriyeli olması ve yaşadığımız sorunlar..🙁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
valla benim icin turkum deyip ha suriyeli cikmis ha ingiliz cikmis hic fark etmez. sebep ne olursa olsun yalani kabul etmem. hele onyargili oldugum bir konuda hiiicc uzatmam. tek mi bu adam anasi babasi yok mu? kulturunu bilmem bir seyini bilmem bir de yalanci hic isim olmaz.

ayrilacaksaniz basta ayrilmaliydiniz. yoksa surekli adamin basina kakmanin anlami yok.

ben de hiç iyi şeyler düşünmedim açıkçası, ailesini gizlemiş, uyruğu daha yeni belli olmuş
sırf memleket meselesi değil yani

Iste bu ayrimi bir turlu anlamiyorlar. Bu ulkede nerelerden gocup gelmis, yillardir ayni topraklari paylasan, bir suru farkli milletten insan var. Yuzyillardir baris icinde yasayip bir millet olmayi basarmisiz. Irkci olsak onlara da soyleriz bu laflari
Kesinlikle .. Türkiye de zaten farklı farklı ırklara mensup insanlar yüz yıllardır yaşayıp gidiyoruz. Çünkü biz birbirimize uyum sağlamışız. Birbirimizi biliyoruz, tanıyoruz. Farklı kültürleri bir toprakta yaşıyoruz.. ama bu Suriyeli olayı çok başka bir boyut. Savaştan kaçıp gelmişler, ama üzgünüm hiç mülteci gibi bir tipleri, mahsun halleri yok. Aksine biz sanki onların yerine konmuşuz gibi bir tavır içinde çoğu. Ve sürekli çocuk yapma olayları var ki ona yorum yapmak bile istemiyorum

Çok hoşunuz:))) 6 yıl Mardin ve ilçelerinde yaşadım. Çocukluğum da aynı yerde Körfez savaşı ve PKK’nın cirit attığı yıllarda geçti. Ot bok vergisi ödüyoruz, bunu da ödeyiverelim. En azından hayırlı iş yapıyoruz. Lütfen devam edin, insanlığınızı unutun. Bizim kıymetli Türk kanı taşıyan evlatlarımız, katillerimiz, dilencilerimiz, tecavüzcülerimiz bize yeter. Sanki bu kavramlar Suriyelilerle bu ülkeye gelmiş gibi davrananlar var bir de:-) Kuran okumanızı öneririm.

Müslüman falan değilim,yüce Türk ırkı deyip diğer ırkları aşağılayan biri de olmadım hiç.Benim için önemli olan şey kültür,bugün Avrupa'nın batısı nasıl mahvoluyorsa Türkiye de aynı şeyi yaşıyor.Kültüre saygısız insanlar şutlanmalı,dünyanın neresinde olursa olsun.Kendi ayağınla gittiğin,sana kol kanat geren yere saygısızlık edemezsin,insanlık değil bu.

Şimdi ara sayfaları okudum, abisi komutan, diğer aile üyeleri doktor fln demişsin ama büyük ihtimal yalan.
Bu tip düzgün mesleği yada parası olan suriyeliler ya ab ülkelerine ya abd ye gitti. Bize kalanlar it kopuk serseri takımı.
Çok ihtimal vermiyorum yani.
Ayrıca burada da herkes o da insan diyor da biz evimiz arabamız iki maaşımız var kırk kere düşünüp çocuk yapıyoruz kendi vatanımızda yeter miyiz diye. Burada kaç tane suriyeli görsem en az beş çocuk. Çocukların yaşı yakın ayakta çorap yok don atlet geziyorlar bakıyorum anaları yine hamile. Ben mülteci gitsem bir ülkeye aklıma bu kadar peşpeşe yavrulamak gelmez yani. Kimse durduk yere nefret etmedi sağolsunlar nefret ettirdiker kendilerinden

İnsanları kategorilere ayırmadan Suriye,kürt,türk,arap,çerkez vs. diye telaffuz etmeden adamı tam anlamıyla tanımaya vaktinizi ayırsanız zaten geride kalan zihniyetin ne düşündüğünü önemsemezsiniz. Unutmayın her insan bir değil Türklerdede iyi insan olduğu kadar kötü niyetli insanlarda var bunu iyi biliyoruz hepimiz fakat sizin önce kendi düşüncenizi değiştirmeniz lazım ondan sonra ailenize açıklarsınız zaten ..

Bu Suriyeliler yüce Türk ırkının yapmadığı neyi yapıyor da bu kadar göze batıyor?
Dayakçı koca, taciz, plansız üreme, ağzı bozuk çocuklar, her park köşesinde dilenmesi için okula gönderilmeyen çocuklar.

Bunlar bize hiç de uzak kavramlar değil yapmayın:-) Tr nin 15-20 yıl önceki hali en kötü. Avrupa’da yaşayan Türklere niçin kötü davranıldığını anlıyorum.

turk yapsa en azindan kimligi var seyi var cezasini alir. suriyeliyi nereye sikayet edicem?? anasinin kimligi var cocugunun yok, babasinin var anasinin yok. bu kadar plansiz sekilde bunlari ulkeye dolusturuyorsan onlemini de alacaksin bir zahmet.

hic duymadim daha suc isleyip de milletin icini sogutacak bir ceza alan suriyeli. hem her halti yesinler hem ayrimcilik gorsunler insanlarin tepkisi buna. neyi sorguladiginizi anlamadim sizin.

Çok hoşunuz:))) 6 yıl Mardin ve ilçelerinde yaşadım. Çocukluğum da aynı yerde Körfez savaşı ve PKK’nın cirit attığı yıllarda geçti. Ot bok vergisi ödüyoruz, bunu da ödeyiverelim. En azından hayırlı iş yapıyoruz. Lütfen devam edin, insanlığınızı unutun. Bizim kıymetli Türk kanı taşıyan evlatlarımız, katillerimiz, dilencilerimiz, tecavüzcülerimiz bize yeter. Sanki bu kavramlar Suriyelilerle bu ülkeye gelmiş gibi davrananlar var bir de:-) Kuran okumanızı öneririm.
Aynen dediğiniz gibi. Bizim "katillerimiz, dilencilerimiz, tecavuzculerimiz bize yeter" ekstraya gerek yok. Bayram gezmesine gittikleri ülkelerine yerleşip geri dönmeyiversinler bir zahmet

B benminikkus sevgilinize üzüldüm.
Korkularınızı anlıyorum ama Türkiye de şiddete meyilli ve bencil erkekler var. Irkçılık yapmayın.
Önceki konunuzda da yazmıştım. Benim eşim İranlı olduğu için ailem istemedi ama ben karşılarında durup şiddetle karşı çıktım. Karakter vs gibi sebeplerle istemeselerdi dinleyebilirdim ama ırkçılık kesinlikle affedilemez. Sizde sınırın diğer tarafında doğabilirdiniz.
Sevgilinizin yerinde olsam ayrılırdım. Kimsenin bunu hissettirmeye hakkı yok.
Eşim İranlı olduğu için yargılansa ve üzülse, bunu hissetsem üzülürdüm. Kimseye bu cesareti asla vermem kaldı ki ben yapacağım.
Çevreden çok, en büyük yargılamayı siz yapıyorsunuz.

Müslüman falan değilim,yüce Türk ırkı deyip diğer ırkları aşağılayan biri de olmadım hiç.Benim için önemli olan şey kültür,bugün Avrupa'nın batısı nasıl mahvoluyorsa Türkiye de aynı şeyi yaşıyor.Kültüre saygısız insanlar şutlanmalı,dünyanın neresinde olursa olsun.Kendi ayağınla gittiğin,sana kol kanat geren yere saygısızlık edemezsin,insanlık değil bu.
:KK9::KK9:

Bu iş yaş kimse sevmiyor suriyeliyi
İşte böyle aramıza karışacaklar
Kimse ırkçıyım demez sahiden eve al bak desen videosunda vardı kimse istemez
Gitsin orda savaşsın çok iyiyse neden kaçmış
Farklı aile farklı kültür doğuluysan biraz daha benziyorlar yaparsın
Almanya da kimse elini sallayarak gezmez
Geldiler başımıza saçma sapan işler

Ne kadar onyargili insan var, sasiriyorum. Evet cok kotu ornekleri ben de goruyorum. Evimin dibindeki parka onlar yuzunden gidemiyorum. Ama ogretmenim ve benim Suriyeli ogrencilerim var. Universite duzeyindeler, cogu cok kucuk yasta gelmis zaten. Savasta ulkesini terketmis kacmis diye asagilamak icin fazlaca kucuk yaslarda! Dahasi yasadiklari icsavas, bilip bilmeden buradan sallamasi kolay. Allah hicbir topluma yasatmasin. Gecenlerde Suriyeli bir ogrencimin oradaki hayatini anlattigi kompozisyonu okusaniz hepiniz aglarsiniz eminim. Boyle bir hayattan gelip burada kendilerine dogru durust bir yasam kurmaya calisan insalarla biraz empati kurmamiz lazim.
Soru sahibi, onyargilarini bir kenara birak. Ama isin aslini iyice arastirmadan da guvenme. Erkek arkadasin dedigi gibi biri de olabilir yalan soyluyor da olabilir. Dogru soylediginden emin olduktan sonra Suriyeli olmasina takilma.

Merhaba hanımlar,
Sevgilimle ilgili burada konu açmıştım. Kısaca özet geçmem gerekirse sevgilimin Suriyeli olduğunu öğrendim. Benden çekindiği için uzun süre saklamış. Annem sevgilimi tanıyor ve seviyordu ama ona henüz Suriyeli olduğunu söylemedim. Bunu aileme dediğim anda tepkilerinin ne olacağını az çok kestirebiliyorum ve korkuyorum
Konuma gelecek olursak bunu bana kendisi söyledikten sonra onunla uzunca konuştum. Bana Suriye'deki hayatından bahsetti oradaki hayatında fotoğraflarını gösterdi vs. Ben yalanına çok kızmama rağmen içimden aslında ona da hak veriyorum.:KK43:
Kendisi suriyeli diyince aklınızda beliren tiplerden değil. Üniversite mezunu. Giyimi kuşamı hareketleri konuşması tam bir Türk gibi. Kibar beyefendi iyi kalpli biri gerçekten.

Yanında gerçekten mutlu hissettiğim birini buldum diyordum, ilişkimiz çok güzel gidiyordu fakat bunu( suriyeli olduğunu) bana söyledikten sonra bazı huzursuzluklar yaşamaya başladık. Ben sürekli aileme nasıl söyleyeceğimi düşünüyorum ve ona bundan bahsediyorum. Sanırım o da alınıyor.:KK43:Önceden buluştuğumuzda, telefonla konuştuğumuzda çok güzel vakit geçirirdik. Şimdiyse ben dönüp dolaştırıp konuyu oraya getiriyorum (ailem sizden nefret ediyor nasıl diyeceğim vs).. Sürekli bu konuları düşünüyorum... Sadece ailem değil herkes için düşünüyorum acaba suriyeli birini sevdiğimi (ilerde evlenirsek) suriyeli biriyle evlendiğimi duyan insanlar benim hakkımda ne düşünecek sosyal medyada yorumları okudukça kendimi çok kötü hissediyorum insanlar ben hainmişim gibi mi hissedecek:KK43:

Geçen sevgilimle yaşadığım olayı anlatayım: Yolda birlikte yürüyoruz. Beş on tane çocuk (Hiçbiri suriyeli değil hepsi Türk) birbiriyle kavga etmeye başladı birbirlerine küfür ediyorlar . Çocuklar on on beş yaşlarında. Oradaki bir kadın işte Suriyeliler burda yaşarsa olacağı bu diyerek onlara belalar okuyor. Biz de oradan geçiyoruz. Sevgilimim bunları duyduktan sonraki yüz ifadesini görmeniz lazım morali çok bozuldu. Ben de demek ki herkes böyle düşünüyor diye çok üzülüyorum.
Onunla olduğum sürece bunları yaşayacağım. Ondan ayrılsam da sevdiğim adamı terketmenin pişmanlığını yaşayacağım.. Ben ne yapacağım :KK43:
Şimdi şunu söylücem suriyelilere karsı bende ön yargılıyım neden burada yasamalarını ıstemıyorum ama ıclerınde ıyı ınsan var mıdır elbette vardır. Örnek verecek olursam teyzemın ogluda surıyelı bırıyle evlendı kız bızım eve yakın markette calısıyordu aracı aslında annem olmus oldu ama nerelı oldugunu bılmıyordu sonradan surıyelı oldugunu ogrendık ancak net turkce konusuyor efendı hanım bırıydı bende gorusuyordum ve sevmıstım kızı sonra kuzenım gorup begenınce sevgılı olunca hatta ısler cıddıye bınınce bız korktuk cunku altın esya herseyı talep ettıler kendılerı hıcbırsey yapmadı herseyı erkek tarafına yukledıler bızlerde evlendık ama kız tarafı sunu yapar erkek tarafı sunu yapar derler bızde neyse bız korktuk baslık parası bıle aldılar dedık bunlar kesın dolandırıcı vazgecılecektı neredeyse teyzemler zar zor ıkna oldu falan sımdı evlendıler bebeklerı de oldu ve kız aılesı temız ınsanlar cıktı he dıl olarak aılesı kendı dılını konusuyor turkce bılmıyorlar cok fazla anlamıyoruz bırbırımızı ama sunu dıyım benım esımın aılesı mı o kızın aılesı mı dersen o kızın aılesı daha duyarlı daha ınsancıl esımın aılesı tokatlı ne ölüme gelır ne dırıme cok soguklar sankı onlar surıyelı gıbı gelıyor bana :) Bence aılesınıde bır tanı aıle de onemlı hele onlar daha farklı bızden bız daha kendı ınsanımızla anlasamıyoruz gelenek goreneklerımız kafa yapımız uymuyor onlarla bu ıkı katına da cıkabılır ve aılenın sozunu de dıkkate al tanısıp gorusmenın bı sakıncası olmaz aılelerde gorussun konussun komsu gbı tanıstırın ılla cıddıyet sunmaya gerek yok maksat annenızın babanızın tanıyınca ne dusuneceklerı anlasıp anlasmayacakları.

Kendim hastanede sahit oldugum bir olayi anlatacagim. Bebegimi sunnet ettirmek icin devlet hastanesine goturduk. Giris yapmak icin sira bekliyorduk. Biz islemimizi hallederken arkamizda bekleyen bir ciffte yan taraftaki personele bir kagit uzatti. Kadin personek birden bagirip cagirmaya basladi. Ben size demedimmi su evragi getirin diye gidip fotokopi cekip getirmissiniz. Nerden geldiniz bu ulkeye falan filan. Bir dondum baktim suriyeli genc bir cift kucaklarinda hasta bir cocuk. Oyle saskin saskin bakiyorlar. Kucaklarindaki bebe korku icinde. Bu insanlik disi muameleyi ben uzun sure atamadim uzerimden. Esimde sonrasinda doktorun yanindayken sahit olmus bas hemsire doktora hocam bakmayin sunlara bunlari muayene etmeyin dolup tastilar buraya filan diye icindeki zehiri dokmus. Doktor allahtan insan evladiymista tepki gostermis. Bu soyledigimde cocuk polikliniginde gerceklesen bir olay. Simdi soruyorum daha el kadar yavrulara bile bu kadar kin kusan heleki saglik durumu soz konusu olmasina ragmen boyle insanlik disi muameleye maruz kalan bu insanlar nasil sevsinler bizi? Avrupada hastanede devlet kurumunda calisan insanlar ulkelerine ait olmayan en cahil en koylu insana bile hurmet ederken bizim insanimizin kucuk cocuklara bile sirf suriyeli olduklari icin zerre kadar merhameti yok. Hasta bir cocugu muaeyene etmek bile zorlarina gidiyor!

Şimdi ara sayfaları okudum, abisi komutan, diğer aile üyeleri doktor fln demişsin ama büyük ihtimal yalan.
Bu tip düzgün mesleği yada parası olan suriyeliler ya ab ülkelerine ya abd ye gitti. Bize kalanlar it kopuk serseri takımı.
Çok ihtimal vermiyorum yani.
Ayrıca burada da herkes o da insan diyor da biz evimiz arabamız iki maaşımız var kırk kere düşünüp çocuk yapıyoruz kendi vatanımızda yeter miyiz diye. Burada kaç tane suriyeli görsem en az beş çocuk. Çocukların yaşı yakın ayakta çorap yok don atlet geziyorlar bakıyorum anaları yine hamile. Ben mülteci gitsem bir ülkeye aklıma bu kadar peşpeşe yavrulamak gelmez yani. Kimse durduk yere nefret etmedi sağolsunlar nefret ettirdiker kendilerinden
Ailesinin bazı üyeleri zaten farklı ülkelere gitmiş onun anne babası avrupa ülkelerine gitmek istememişler. Hayır gerçekten eğitimli insanlar.

Onun anane ve kültüründe yaşamaya her yönüyle evet diyorsan sorun yok, sonra pişman olmamak kaydıyla

Resmi olarak girmiş. Üniversiteyi burada okudu. Bölümünün en başarılı öğrencilerinde ilk 3e girdi.
gecici koruma ise gelecegi belirsiz turkiye disina cikamayan vatandas olamayan vs bi suru olumsuzlugu var.ama pembe karti varsa daha az sorunla mucadele edersiniz resmi olarak.bu konulari onemsemeyen kac kisinin esinden ayri dustugune coluk cocuk perisan olduguna sahit oldugum icin isim geregi soyluyorum.universite derecesine bakmaz devlet.pasaportun gecerlik suresi var mi pembe ikamet karti var mi bunlar onemli.

Calistigim yere suriyeli bir genc is icin ugradi.
Laf lafi acti brz sohbet ettik. 15 yildir Türkiye ile calisiyormus savas cikana kdr cok gidip gelmis. Savas cikinca firma cagirmis yardim etmis ise almis annesini 3 yildir gormemis gecen yil telefonda konustum diyor. Boyle olacagini tahmin etmismiydiniz dedim hayir dedi gozleri doldu. Biz ulkemizde cok zengindik dedi tarla toprak kaldi para kazandikca alirdik diyor. Bizim sorun yasadigimiz burada sizin istemedikleriniz dedi. Bu konuda cok karisigim bir kiziyorum bir icim aciyor. Ama mevzu millet mevsuzu degil insanlik mevzusu memleketlerindede sorun yasayanlar burda sorun yasiyor

Seviyorum ama bakın buradaki diğer yorumlara bile bakın nasıl bir baskı içindeyim :KK43:

Kusura bakmayın da benim sevgilim/eşim Suriyeli olsa kimseye şu hadsiz yorumları yapacak cesareti vermezdim. Böyle sürekli "Sevgilim Suriyeli :( " diye konu açıp ağlarsanız tüm ırkçıları başlığınız altında toplarsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back