• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin suriyeli olması ve yaşadığımız sorunlar..🙁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz evlenip 5seneyi devirseniz bile, en ufak bir tartışmada bu sorununuz yeniden hortlar gibi geliyor. Adam sana başta suriyeliyim deseydi muhtemelen kabul etmeyecektin ve oda bunu bildiği için yalan söylemiş. Sırf kendisini bir kıza kakalamak için, ırkını,memleketini saklamış, iyi olsa saklamazdı diye düşünüyorum. Ben ırk vs takmam ama, ister türkiyede olsun, ister suriyede olsun durumları karışık ve dipsiz kuyu misali. Sonları ne olacak belirsiz. Ben şahsen böyle belirsizlik ve önemli bir konuda söylenen yalan üzerine devam etmezdim. Yalanı duyduğunda direk bitirmen gerekirdi.

Seviyorum ama bakın buradaki diğer yorumlara bile bakın nasıl bir baskı içindeyim :KK43:

İnsanların üzerinizde baskı kurmasına siz izin verirseniz tabi ki kurarlar. Sadece bu konu için demiyorum hayatınız boyunca geçerli. Siz bir Türk ile de evlenseniz İngiliz ile de evlenseniz insanlar konuşacaklar. Sizin konuşanlar karşısında ne kadar dik durabileceğiniz önemli. Ben sizde bu ışığı göremedim.

Ben de senin icin disardan biriyim yani elalemim ben yadirgamadim benim icin iyi insan kotu insan vardir. Ama sizde yadirganacaksa bi an once ailenle konusup durumu netlestir erkek arkadasina da yazik

Kurtulamadık bi şunlardan bide türk kızları kendine aşık edip üreme derdindeler kimse kusura bakmasını ama oturduğum mahallede her binada en az 3 4 Suriyeli aile oturuyor hiç saygıları yok hergün kavga küfür kıyamet gavur malı gibi görüyorlar herşeyi ve aşırı pisler....bu bi genelleme değil otobüs de dolmuşta karşılaşıyoruz aman Allahım içler acısı daha yazamadığım neler var neler....bi gözlemleyin birçok şeyide göreceksiniz...
Hanımefendi benim sevgilimi tanıdınız mı ki biliyor musunuz? Bundan önceki sevgilim benim gibi bir Türk'tü. Şimdi ise onun suratına bile tükürmem . O derece nefret ediyorum. Kaba saygısız biriydi. Şimdi sevdiğim adam otobüste yaşlı/kadın/çocuklu gördüğü anda ilk o kalkıp yer veriyor. Kibar ve beyefendi biri

Kendi ulkelerini savas sirasinda terkeden kimleri terketmez ki kendi vatanlarina saygilari yok bunlarin nasil guvenilir birileri olabilirler ki.. bizim ulkemizde resmen fink atiyolar senin benim odedigimiz vergilerle.. kendi islerini kuruyolar birde turk vatandas kabul etmiyolar yabanci calistirmiyoruz biz diye.. iyileri de varmidir bilmem ama bunlarin iyisi bile savasta kendi onuruyla savasip sehit olmayi tercih etmemis kacmayi tercih etmis.. ne kadar guvenilir olabilirler ki.. baksana konu sahibine bile kendine guvenememis ki suriyeli oldugunu soyleyememis..
Hanımefendi savaştan değil İÇsavaştan kaçtıklarını söyledi.Ülkede birçok grup oluşmuş herkes birbirini öldüremeye başlamış. Ayrıca abisi Esedin ordusunda komutanmış. Silah bırakmış. Anlattığı çok şey var da buraya yazamam. Ama bizim düşündüğümüz gibi bir savaş değilmiş orda yaşananlar.

Hanımefendi benim sevgilimi tanıdınız mı ki biliyor musunuz? Bundan önceki sevgilim benim gibi bir Türk'tü. Şimdi ise onun suratına bile tükürmem . O derece nefret ediyorum. Kaba saygısız biriydi. Şimdi sevdiğim adam otobüste yaşlı/kadın/çocuklu gördüğü anda ilk o kalkıp yer veriyor. Kibar ve beyefendi biri
Napıcak otobüs de dolmuşta sen varken yanında milleti kaldırıp senide kucağınamı oturtucaktı hem niye takıldın otobüs dolmuşa bankalara pttye markete hastaneye git bi bak neler yapıyorlar oturduğum mahallede her binada 3 4 Suriyeli var her gün sorun var saygısız pisler..... Sen bu tipleri seviyorsan saygısız kavga gürüldü küfür mutluluklar dilerim hanımmmm hanımmmm

Onlarda göç zamanı mı gelmıs buraya? Daha mı evvel gelmısler, ailesinin durumu nasıl?

“Suriyeli” tanımı artık oradan gelmiş kişiler için kullanılan bir tanım olmaktan çıktı. Daha çok çok çocuklu, çocuklarını ortaya salan, başı boş, insanları rahatsız ve tedirgin eden kişiler olarak anılmaya başlandı. O yüzden sokakta gördüğünüz kavga eden küfürleşen çocuklar için Suriyeli demişler zaten. Halbuki o çocuklar dediğiniz gibi Suriyeli değil. Yoksa Suriyeliler kötü diye birşey yok. Her millette olduğu gibi iyisi kötüsü var. Siz güveniyorsanız sorun olmaz. Ama işi gücü ailesi konusundan emin olun. Suriye’ye dönme isteği olup olmadığını, olası bir Suriye’ye geri dönüş durumunda napacağını, Türkiye’de oturum izni olup olmadığını düzgünce öğrenin.
Not: Türkçe si çok iyi diyince daha önceden ülkemize yerleşti diye düşündüm. Sanırım aslında sığınmacı olarak gelmiş. Titiz davranmanız lazım evet.

Son düzenleme:
Giyimi kuşamı hareketleri konuşması tam bir Türk gibi. Kibar beyefendi iyi kalpli biri gerçekten.
Buraya konu açanların çoğunun kocası Türk. Evet bir zamanlar Türk erkekleri hakikaten kibar ve iyi kalpliydi. Şimdi duyduklarıma inanamıyorum. Bir de sen bu konuyu sindiremedin içine. Sevmiyorsun demeyeceğim ama o kadar çok sevmiyorsun. Yoksa etraf umrunda olmazdı. ( anne baba hariç) . Bence ayrıl, ben yapamayacağını düşünüyorum

Hanımefendi savaştan değil İÇsavaştan kaçtıklarını söyledi.Ülkede birçok grup oluşmuş herkes birbirini öldüremeye başlamış. Ayrıca abisi Esedin ordusunda komutanmış. Silah bırakmış. Anlattığı çok şey var da buraya yazamam. Ama bizim düşündüğümüz gibi bir savaş değilmiş orda yaşananlar.
İnandin mi sende.. bu kadar eminsin madem evlen o zaman cik ailenin karsisina soyle catir catir sevgilim suriyeliymis benden saklamis yeni ogrendim ama seviyorum evlenmek istiyorum de..

Elbette her milletin iyisi de kotusu de vardir. Avrupalilar da Turkler icin hic iyi seyler dusunmuyorlar ama bu yargilari biz yaratiyoruz. Yasadigim yerde inanilmaz cok Suriyeli var ve henuz olumlu bir ornege rastlamadim. Cok farkli bir yasam tarzlari, konusma ve anlasma sekilleri var. Bizden cok farklilar. Irkcilik yapmak icin soylemiyorum ama bana hic hos gorunmuyor acikcasi. En sasirdigim olayi anlatayim. Oglumu parka goturmustum. Tabi park her zamanki gibi Suriyeli cocuklarla doluydu. Anneleri de bankta oturmus cekirdek yiyorlardi. Cocuklardan birine salincak carpti. Cocuk dedigim iki yasinda yoktur. Annesi buna sinirlenip cocuga vurdu. Ben soka girdim orada. Ters ters baktim, devam etmedi sonra. Tabi bunu bir Turk de yapabilir ama Suriyeli insanlarin yasam sekilleri bu. Elbette sevgiliniz kibar bir insan olabilir. Ancak bir insan evlenince esinin ailesiyle de evleniyor, bunu unutmayin. Asla sadece ikiniz diye bir hayat mumkun degil. Illa ki yetistigi kulturu ozleyecek, onlarin soylediklerinden etkilenecek, ilerde orada yasamak icin sizi de goturecektir. Mutlaka bir araya geleceksiniz ve bu kulture ayak uydurmak zorunda kalacaksiniz. Simdi toz pembe gorunen her sey ilerde bir kabusa donebilir. Bu konuda ailenizi dinlemenizi tavsiye ederim.

Ülkemizin kültürünü hiçe sayan Suriyelileri sevmiyorum ama sevgiliniz öyle biri değilse herkes zamanla bunun farkına varır ve saygı duyar.Çok abartıyorsunuz.

Cocugun yüzüne karsi ailem sizden nefret ediyor mu dedin?
Hakkaten nasıl anlamadın ya Suriyeli olduğunu?
Karsıdan ben Suriyeliym diye bağırıyor çoğu.

s
Napıcak otobüs de dolmuşta sen varken yanında milleti kaldırıp senide kucağınamı oturtucaktı hem niye takıldın otobüs dolmuşa bankalara pttye markete hastaneye git bi bak neler yapıyorlar oturduğum mahallede her binada 3 4 Suriyeli var her gün sorun var saygısız pisler..... Sen bu tipleri seviyorsan saygısız kavga gürüldü küfür mutluluklar dilerim hanımmmm hanımmmm
Siz otobüsü dolmuşı söylediniz ben de onun bahsettiğiniz yerlerde nasıl davrandığını söyledim.Ben kaba saygısız tipleri sevmiyorum .Tam bahsettiğiniz gibi olan Türk sevgilimden ayrıldım zaten. Bu da öyle olsaydı buraya gelip konu açmazdım direkt ayrılırdım. Öyle birisi değil diyorum. Kaba ve saygısız biri değil. Tam tersi çok kibar ve beyefendi

Sevgilinizin sizden bir an once ayrilmasini temenni ediyorum. Sizin gibi irkcilar arasinda omrunun sonuna kadar ezilecek yoksa adam. Yazik gunah ya. Suriyelilerde insan tipki dunyada yasayan butun insanlar gibi. Turklerin herhangi bir ustunlugu yok. Bunu oncelikle kendi zihninize sonrada cevrenizde sizin gibi irkciliga meyilli kisilerin zihnine yerlestirmeye calissaniz iyi olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back