- 1 Haziran 2012
- 6.747
- 22.437
- 598
- Konu Sahibi benminikkus
Her toplumda duzen bozan tipler var. Ama bunu kalkip butun bir topluluga mal etmek dogru degil. Istisnalar.kaideyi bozmaz tabi ama ben onlarin oyle tepkiler vermesini en cok dislanmalarina bagliyorum. Insanlarin buyuk bir kismi onlara nefretle bakiyor ayrimcilik yapiyor hakaretler savuruyor. Suriyelilere aylik baglanmismis suriyelilerin turkiyede ne isi varmismis defolup gitsinlermis bu ulkeden. Benim cevremde gayet duzgun suriyelilerde var bozuk olanlarda. Hatta ailecek gorustuklerimizde var. Ama kalkip genelleme yapmiyorum. Turk uyruklu olanlarin hepsi dort dortlukmu?
Olay Suriyeli değil aslında,olay kültür.Onların kültüründe çok eşlilik,çok çocuk normal bize göre yanlış şeyler bunlar,heleki savaştan kaçıp burada 5 çocuk yapmak bize göre ihanet.Üstelik dilimizi öğrenmeyi reddedenler,değerlerimize hakaret edenler var,az da değil sayıları insanlar nasıl sevip saysın ?
Bizim kültürümüze yakın olanlar bize daha sempatik geliyor,olay ırk değil o yüzden kültür.Irkçılık yapmıyor kimse kültür çatışması bunun adı.Bu durumda savaştan geldin iyi güzel,gittiğin ülkeye zarar vermek en hafif tabirle şeref yoksunluğu.Dışlanma falan filan değil,ilk geldiklerinde ülkenin yarısı kardeşlerimiz bizim diye sardı sarmaladı , onlar kültürümüzü hiçe sayarak bize ödediler sağolsunlar.Bu ülkede iyi işler yapıp namusuyla para kazanacaklar kalsın,geri kalanlar yollansın artık yeter.Böyle zor günlerde ekonomik olarak,hiç "ama ama Suriyeliler" duyarı görmek istemiyor kimse.5 senede para değerimiz yüzde kaç değer kaybetti kim bilir,insaf.