• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin suriyeli olması ve yaşadığımız sorunlar..🙁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her toplumda duzen bozan tipler var. Ama bunu kalkip butun bir topluluga mal etmek dogru degil. Istisnalar.kaideyi bozmaz tabi ama ben onlarin oyle tepkiler vermesini en cok dislanmalarina bagliyorum. Insanlarin buyuk bir kismi onlara nefretle bakiyor ayrimcilik yapiyor hakaretler savuruyor. Suriyelilere aylik baglanmismis suriyelilerin turkiyede ne isi varmismis defolup gitsinlermis bu ulkeden. Benim cevremde gayet duzgun suriyelilerde var bozuk olanlarda. Hatta ailecek gorustuklerimizde var. Ama kalkip genelleme yapmiyorum. Turk uyruklu olanlarin hepsi dort dortlukmu?

Olay Suriyeli değil aslında,olay kültür.Onların kültüründe çok eşlilik,çok çocuk normal bize göre yanlış şeyler bunlar,heleki savaştan kaçıp burada 5 çocuk yapmak bize göre ihanet.Üstelik dilimizi öğrenmeyi reddedenler,değerlerimize hakaret edenler var,az da değil sayıları insanlar nasıl sevip saysın ?
Bizim kültürümüze yakın olanlar bize daha sempatik geliyor,olay ırk değil o yüzden kültür.Irkçılık yapmıyor kimse kültür çatışması bunun adı.Bu durumda savaştan geldin iyi güzel,gittiğin ülkeye zarar vermek en hafif tabirle şeref yoksunluğu.Dışlanma falan filan değil,ilk geldiklerinde ülkenin yarısı kardeşlerimiz bizim diye sardı sarmaladı , onlar kültürümüzü hiçe sayarak bize ödediler sağolsunlar.Bu ülkede iyi işler yapıp namusuyla para kazanacaklar kalsın,geri kalanlar yollansın artık yeter.Böyle zor günlerde ekonomik olarak,hiç "ama ama Suriyeliler" duyarı görmek istemiyor kimse.5 senede para değerimiz yüzde kaç değer kaybetti kim bilir,insaf.

Bu Suriyeliler yüce Türk ırkının yapmadığı neyi yapıyor da bu kadar göze batıyor?
Dayakçı koca, taciz, plansız üreme, ağzı bozuk çocuklar, her park köşesinde dilenmesi için okula gönderilmeyen çocuklar.

Bunlar bize hiç de uzak kavramlar değil yapmayın(: Tr nin 15-20 yıl önceki hali en kötü. Avrupa’da yaşayan Türklere niçin kötü davranıldığını anlıyorum.

Yahu Suriyeli insan değil mi?
Türk olupta aşağılık,rezil insan yok mu?
Sonuçta anlaşıyoruz diyorsun
Türk sandım diyorsun
Ama tabiki karar senin ve ailenin
Suda var turkle evlenip mutlu olamadiktan sonra Suriyeli ile evlen mutlu ol (onunda Allah bilir tabiki)

tek şey sorucam siz Türk olmayı kendiniz mi seçtiniz ?
adam napsın doğduğu milleti mi değiştirsin
annemin bi lafı var her milletten it de çıkar yiğit de
önemli olan karakteri ve ailesi

Her toplumda duzen bozan tipler var. Ama bunu kalkip butun bir topluluga mal etmek dogru degil. Istisnalar.kaideyi bozmaz tabi ama ben onlarin oyle tepkiler vermesini en cok dislanmalarina bagliyorum. Insanlarin buyuk bir kismi onlara nefretle bakiyor ayrimcilik yapiyor hakaretler savuruyor. Suriyelilere aylik baglanmismis suriyelilerin turkiyede ne isi varmismis defolup gitsinlermis bu ulkeden. Benim cevremde gayet duzgun suriyelilerde var bozuk olanlarda. Hatta ailecek gorustuklerimizde var. Ama kalkip genelleme yapmiyorum. Turk uyruklu olanlarin hepsi dort dortlukmu?
Üzgünüm ama bunu tam da mal ettiğim topluluk Suriyeliler. Ben de pozitif olmak isterdim ama olamıyorum:) mal ettiğim topluluktan burada herkes illallah etmiş durumda. Kurdu, karadenizlisi türkü hep birlikte normal yaşarken şu an her gün bir kavga bir sorun var. Üzgünüm ama dislanmakla alakası yok. Kendi kültürlerini olduğu gibi alıp buraya entegre etme cabasindalar. Gram değişim, uyum yok. Bu surilere özel bir bakış açısı değil. Yurt dışına gidip oranın düzenine uymayan türk haberi gördüğümde de aynı tepkiyi veriyorum. Üzgünüm Burası Türkiye, kendi öz ülkeleri değil. Benim ve cevremdekilerin rızası alınmadan ülkeye plansız şekilde dolduruldular. Evet her insan topluluğunda çürük vardır ama Türkiye ye gelen Suriyelilerin coooooook büyük çoğunluğu sorun yaratacak olan cinsten. Ve emin olabilirsin suriler senin onları sevdiğin kadar seni sevmiyor:) istisnalar kaideyi bozmaz tabi:)

Bir sey soracagim. Allah korusun bizim ulkemizde bir savas ciksa ve baska bir ulkede multeci olsak, yarininizin ne olacagini bilmeden, yiyecek ekmek bile bulmakta zorlanirken her yil bir cocuk dunyaya getirir miydiniz?

Şaka gibisiniz gerçekten, italyan olsa gurur duyardınız ama. Yarın bir gün başka ülkelerin de hatta bizim bile aynı duruma düşmeyeceğimizin garantisi varmı ya, kaldı ki insanların garipsediği şeyler sadece ırkla da sınırlı değil, sizin de başınıza bi çok şey gelebilir benzer bir duruma düşebilirsiniz. Gerçi insanların düşünceleri sizi bu kadar etkileyebildiyse ona aşk denmez zaten

Bu Suriyeliler yüce Türk ırkının yapmadığı neyi yapıyor da bu kadar göze batıyor?
Dayakçı koca, taciz, plansız üreme, ağzı bozuk çocuklar, her park köşesinde dilenmesi için okula gönderilmeyen çocuklar.

Bunlar bize hiç de uzak kavramlar değil yapmayın:-) Tr nin 15-20 yıl önceki hali en kötü. Avrupa’da yaşayan Türklere niçin kötü davranıldığını anlıyorum.

Olay kötülük değil,kültüre saygısızlık.Avrupadaki Türkler kısmına katılıyorum,gittikleri yerin dilini öğrenmeyip bununla gurur duyanlara acımıyorum.Ama onların cezasını 15256362 eşli,16262552 çocuklu aileler (üstelik onlara verilen paraları da biz ödüyoruz) görerek ben ödemek zorunda değilim.Bu "ne var ki yaa" diyenlerin birçoğunu bugün Gaziantepe koyun yarın koşarak kaçarlar.Türkçe konuşan neredeyse yarı yarıya şu an.Humanistlikle çözersiniz bu kültür çatışmasını eminim.

Şu suriyeli düşmanlığından fenalık geldi. Ne ırkçı bi millet olduk vallahi. Sanki kendi milletimiz dört dörtlük, kusursuz. Gelen geçen suriyelilere nefret kusuyor. Ben aralarında çok iyi insanlar tanıdım üstelik. Pırıl pırıl suriyeli öğrencilerim oldu.

Bir sey soracagim. Allah korusun bizim ulkemizde bir savas ciksa ve baska bir ulkede multeci olsak, yarininizin ne olacagini bilmeden, yiyecek ekmek bile bulmakta zorlanirken her yil bir cocuk dunyaya getirir miydiniz?
Konu sahibinin sevgilisi her yıl çocuk mu yapmış?

Konu sahibinin sevgilisi her yıl çocuk mu yapmış?
Benim konum konu sahibinin sevgilisi degil su an? Turkiyedeki Suriyeli ailelerden bahsediyorum. Konu sahibinin sevgilisinin evli olup olmadigini bilmiyorum ama kendisi kesin iki kardes falan degildir. Umarim yaniliyorumdur.

Suriyeli suriyeli bu ne ya
Ayıp insan sevdiği adam için gerekirse dünyayı karşısına alır benim aşktan anladığım budur

Merhaba hanımlar,
Sevgilimle ilgili burada konu açmıştım. Kısaca özet geçmem gerekirse sevgilimin Suriyeli olduğunu öğrendim. Benden çekindiği için uzun süre saklamış. Annem sevgilimi tanıyor ve seviyordu ama ona henüz Suriyeli olduğunu söylemedim. Bunu aileme dediğim anda tepkilerinin ne olacağını az çok kestirebiliyorum ve korkuyorum
Konuma gelecek olursak bunu bana kendisi söyledikten sonra onunla uzunca konuştum. Bana Suriye'deki hayatından bahsetti oradaki hayatında fotoğraflarını gösterdi vs. Ben yalanına çok kızmama rağmen içimden aslında ona da hak veriyorum.:KK43:
Kendisi suriyeli diyince aklınızda beliren tiplerden değil. Üniversite mezunu. Giyimi kuşamı hareketleri konuşması tam bir Türk gibi. Kibar beyefendi iyi kalpli biri gerçekten.

Yanında gerçekten mutlu hissettiğim birini buldum diyordum, ilişkimiz çok güzel gidiyordu fakat bunu( suriyeli olduğunu) bana söyledikten sonra bazı huzursuzluklar yaşamaya başladık. Ben sürekli aileme nasıl söyleyeceğimi düşünüyorum ve ona bundan bahsediyorum. Sanırım o da alınıyor.:KK43:Önceden buluştuğumuzda, telefonla konuştuğumuzda çok güzel vakit geçirirdik. Şimdiyse ben dönüp dolaştırıp konuyu oraya getiriyorum (ailem sizden nefret ediyor nasıl diyeceğim vs).. Sürekli bu konuları düşünüyorum... Sadece ailem değil herkes için düşünüyorum acaba suriyeli birini sevdiğimi (ilerde evlenirsek) suriyeli biriyle evlendiğimi duyan insanlar benim hakkımda ne düşünecek sosyal medyada yorumları okudukça kendimi çok kötü hissediyorum insanlar ben hainmişim gibi mi hissedecek:KK43:

Geçen sevgilimle yaşadığım olayı anlatayım: Yolda birlikte yürüyoruz. Beş on tane çocuk (Hiçbiri suriyeli değil hepsi Türk) birbiriyle kavga etmeye başladı birbirlerine küfür ediyorlar . Çocuklar on on beş yaşlarında. Oradaki bir kadın işte Suriyeliler burda yaşarsa olacağı bu diyerek onlara belalar okuyor. Biz de oradan geçiyoruz. Sevgilimim bunları duyduktan sonraki yüz ifadesini görmeniz lazım morali çok bozuldu. Ben de demek ki herkes böyle düşünüyor diye çok üzülüyorum.
Onunla olduğum sürece bunları yaşayacağım. Ondan ayrılsam da sevdiğim adamı terketmenin pişmanlığını yaşayacağım.. Ben ne yapacağım :KK43:
ya pardon da suriyeli olmayıp da türk olan ne ş...ler var
eşlerini satan, döven, cinsel tacizler, hırsızlık daha bir dolu yaa..

her yerde var her yerde türk, kürt, laz, çerkez, azeri, alevisi, sünnisi, budisti, yahudisi ya inannın fark etmiyor..

"insan" 'lık başka bir şey iyi kalpli olmak başka bir şey bunun memleketle alakasıııı yok..
yahudi birini tanıdım vallahi adamın evli olmadığını bilerek bir ilişki kurmuş, adamın karısı ortaya çıkınca
"ben de bir kadınım sizi üzmek istemiyorum, bilmiyordum" demiş..
bunu yahudi bir kız genç kız bir de yapıyor..

insanlığa, insani özelliklerinin olup olmadığına bakın hanımefendi...
vicdan, merhamet, sağ duyu, kıskançlık (dozunda, sahiplenme), hoş görü, sevgi dolu olması, saygılı oluşu ve duruşu yani insan olduğuna adamlığına bakın.

çok özür diliyorum herkesten, ama her yer de ipek de var köpek de

Bu kadar yasanan olumsuz ornege ragmen onlar da senin benim gibi insan yorumunu aklim almiyor gercekten. Yasadigim yerde coook onceden Suriyeden gocmus Arap kokenli Turk vatandaslari da cok var. Onlar bile nefret ediyorlar. Benim esim jandarma, o kadar yogun calisiyor ki. Butun gun baktigi olaylarin cogunlugu Suriyelilerden kaynaklaniyor. Simdi bu kadar yasanan sey varken elestirdigimiz icin, birlikte yasamak istemedigimiz icin( cunku zarar goruyoruz) irkci oluyoruz. Pes vallahi.
Ben de anlayamıyorum. O yorumları yapanlar sanırım rezidanslarda yaşayan Suriyelileri görmeyen kesim. Geçen akşam balkon yıkarken gözümün önünde iki Suriyeli, bir tane çocuğu bıçakladı. İkinci kattayim gözlerime gördüm ya. Şok geçirdim. Burada daha önce görülmemiş bir olay. Hergun neler neler oluyor. Parklara gidemiyoruz Suriyeliler yüzünden. Resmen çadır kuruyorlar, her yer duman. Sanki onların mahallesindeymisiz de rahatsız ediyormuş gibi ters ters bakışlara maruz kalmak. Yav neler neler.. insan olana kapımız açık. Ama üzgünüm. Ne kadar barzo ve medeniyetsiz var Türkiye'ye dolmuş

turkiyede kac milletten siginmaci multeci var. hic biri icin suriyeliler gibi tabirler veyahut da dislanmalar olmus mudur? bunu bi dusunun irkcilik yapiyorsunuz diyenler! hic afrikadan gelip kosesinde saat satan adama "bunun da ne isi var burada evine gitsin gelmesin" diyen gordunuz mu? turk toplumu suriyeliler icin daha ne yapsin? fazla bile misafirperver. ben konu sahibinin sevgilisinin de hic bi konuda dogrulari tam anlattigini dusunmuyorum.

Benim konum konu sahibinin sevgilisi degil su an? Turkiyedeki Suriyeli ailelerden bahsediyorum. Konu sahibinin sevgilisinin evli olup olmadigini bilmiyorum ama kendisi kesin iki kardes falan degildir. Umarim yaniliyorumdur.
Genel olarak doğru dediğiniz ama bunu kişiye indirgemek yanlış

Ben de anlayamıyorum. O yorumları yapanlar sanırım rezidanslarda yaşayan Suriyelileri görmeyen kesim. Geçen akşam balkon yıkarken gözümün önünde iki Suriyeli, bir tane çocuğu bıçakladı. İkinci kattayim gözlerime gördüm ya. Şok geçirdim. Burada daha önce görülmemiş bir olay. Hergun neler neler oluyor. Parklara gidemiyoruz Suriyeliler yüzünden. Resmen çadır kuruyorlar, her yer duman. Sanki onların mahallesindeymisiz de rahatsız ediyormuş gibi ters ters bakışlara maruz kalmak. Yav neler neler.. insan olana kapımız açık. Ama üzgünüm. Ne kadar barzo ve medeniyetsiz var Türkiye'ye dolmuş
Iste bu ayrimi bir turlu anlamiyorlar. Bu ulkede nerelerden gocup gelmis, yillardir ayni topraklari paylasan, bir suru farkli milletten insan var. Yuzyillardir baris icinde yasayip bir millet olmayi basarmisiz. Irkci olsak onlara da soyleriz bu laflari

Olay kötülük değil,kültüre saygısızlık.Avrupadaki Türkler kısmına katılıyorum,gittikleri yerin dilini öğrenmeyip bununla gurur duyanlara acımıyorum.Ama onların cezasını 15256362 eşli,16262552 çocuklu aileler (üstelik onlara verilen paraları da biz ödüyoruz) görerek ben ödemek zorunda değilim.Bu "ne var ki yaa" diyenlerin birçoğunu bugün Gaziantepe koyun yarın koşarak kaçarlar.Türkçe konuşan neredeyse yarı yarıya şu an.Humanistlikle çözersiniz bu kültür çatışmasını eminim.

Çok hoşunuz:))) 6 yıl Mardin ve ilçelerinde yaşadım. Çocukluğum da aynı yerde Körfez savaşı ve PKK’nın cirit attığı yıllarda geçti. Ot bok vergisi ödüyoruz, bunu da ödeyiverelim. En azından hayırlı iş yapıyoruz. Lütfen devam edin, insanlığınızı unutun. Bizim kıymetli Türk kanı taşıyan evlatlarımız, katillerimiz, dilencilerimiz, tecavüzcülerimiz bize yeter. Sanki bu kavramlar Suriyelilerle bu ülkeye gelmiş gibi davrananlar var bir de(: Kuran okumanızı öneririm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back