Meraklı Kv Sorunu... Hatta meraklı sülale sorunu!

Hakliyken haksiz duruma dusersin bu asabiyetle eşini üzme aileme tek laf etmeyeceksin de diyebilirdi tam tersini düşün senin ailen patavatsiz bir aile olsaydi esinde sürekli laf söylese gücüne gitmezmi ben aileme kizarim küser im ama baskasina laf soyletmem heleki esime asla mesafeni tavrini koy yoluna yuvana kocana bak sevgiler...

vallahi koalinacığım,burada gençlerin içinde, birkaç kişi var takdir ettiğim.onların içindesiniz.çoğunuz kızım yaşında olduğunuz için,ben sizleri örnek alıp,gelinime ona göre davranıyorum.olaylara tek taraflı bakmamayı,empati yapmayı öğrendim.yani diyorum ki,benim gelinim de böyle mi hissediyordur,böyle mi düşünüyordur?saygılı,sevgili ve seviyeli davranmaya çalışıyorum ve karşımdan da öyle bekliyorum.şimdilik bir sorun yok çok şükür ama bir "kaynanalık"yapsam ,karşı tarafın tepkisi ne olur, bunu kestiremiyorum.

bizim ilişkimiz,nasıl desem biraz mesafeli.herkes kızın yok,kızın yerine koyacaksın diyor ama onun bir annesi var ve asla annesi gibi olamam.bunun bilincideyim.annesi rolunu üstlenmiyorum.haliyle kızım gibi de olmuyor.mesela kızım olsa şunu yapma,ya da şu güzel değil,bunu al gibi fikir verebilirim.ama gelinim olunca, yapamıyorum,yanlış anlar diye.

ayrıca senin konularını ben de takip ediyorum.ve kayınvalidenlerin sana haksızlık yaptığını düşünüyorum.yani burda kk. da sadece kayınvalidelerin tarafını tuttuğum düşünülmesin.gelinlerin haklı olduğu konularda,onlara destek oluyorum.sezarın hakkı sezara...

teşekkür ediyorum:)
bence o aradaki mesafeler zaman içinde kaybolacaktır ama ilk sene çok fazla fikir verilmemesine kesinlikle katılıyorum. Kötü olduğundan değil insan hassas oluyormuş, buluttan nem kapıyormuş bu bir gerçek herkes iyi niyetli olduktan sonra zamanla anne-kız ilişkisi de olabilir neden olmasın

Dünya ne tuhaf...
Oğlun oluyor,kazık kadar olana kadar odasını sen toplayıp temizliyorsun,çarşaflarını değiştiriyor,dolabını diziyorsun.
Sonra sırf evlendi diye onun odası sana mahrem oluyor.Değil dokunman,bakman bile yasak oluyor.

Fazla büyütüyorsun Morusevenkız,hatta takıntı haline getiriyorsun.Günü geçmiş hala ne yapsam da hesap sorsam derdindesin.Senin annen evine gelince odana bakmıyor mu ? Nedir bu kadar sorun olan anlamadım.

Hiç bir şey deme canım. Bir daha sana geleceklerinde kocanın donunu kapıya yakın görebileceği yere bırak. Kaynanan odaya girerse peşinden git. O zaman odam müsait olmayablir bakmak istediğinde bana söyle dersin.

Bende aynı bunu söylemek istedim,insanları degıstıremeyız,degıstıremıyorsak alttan almayı deneyıp bırazcık sabır gostermeliyiz.Karsımızdakini kırmak çok kolay,zor olan kırmamayı başarabilmek ama bunu yeri geldiğinde bizde yapamıyoruz maalesef.

Evliligimin ilk zamanlari esimin ailesiyle cok ters dustuk, sevgili kayinvalidemle ilgili acilmis cokca konum vardir.
Esimle sevgimizi cok yipratti o zamanlar, esimde bana baski yapmazdi ama ailesine ayni senin ki gibi haksizsin da demezdi, onlardan habersiz biz birbirimizi yerdik.
Ne zaman artik hersey gun yuzune cikti ben kayinvalideyle karsi karsiya geldim o zaman cozume kavustu cogu sey. Belirli bir sure gorusmedigim zaman da oldu kayinvalidemle. Ozellikle cocuk olduktan sonra ben de daha fazla takmamaya basladim, tabi kayinvalide de kendine ayar cekti. Simdi bilir ki bisey oldugunda ogluyla degil benimle karsi karsiya gelecek, zamaninda cok susmusum, esimle ev de kendi kendimizi yemisiz, simdi birsey olursa kayinvalidemi yiyiyorum :)
Esin seni anliyorsa cok ustune gitme ve ailesini sana karsi kotulemesini bekleme cunku yapmazlar en fazla susarlar. Kendi cevabini kendin ver, zamanla onlarda sana nasil davranmasi gerektigini, nelerden hoslanmadigini ogrenirler.
Bosyere esinle kavga edip huzurunu ve saglini bozma, gereken yerde cevabini ver birak kayinvaliden dusunsun.

canım ya sen çok abartmışsın valla.. tamam takıları beyaz eşyalarını vs istemeleri terbiyesizce olmuş ama vermemişsin zaten. onun dışında maddi olarak yardım etmek zorunda değiller ki etseler hoş olurmuş ama bunun için de eşinin ailesini silmesini bekleme. hatta ne yaparlarsa yapsınlar eşinin ailesini silmesini bekleme. adam senden çekindiği için haklısın diyemiyormuş baksana.
yatak odasına bakmasını ben olsam görmemezliğe verirdim girdiyse. ki bence görmesinde hiçbir sakınca yok derli topluysa eğer dağınık diye görmesini istemiyorsan "anne orası dağınık diye kapısını çekmiştim bak mahçup oldum şimdi söyleseydin bi toparlardım hemen " diyebilirdim.
senin yapacağın en önemli şey onları bu şekilde kabul etmek, idare etmek. kendini ezdirme ama olur olmaz bu kadar da kalplerini kırma. ne olacak yani sana eline sağlık deseler? benm kp en son bize yemeğe geldiklerinde yemek sonrası kızım sen yemek yapmayı biliyor musun diye sordu mesela :) eee napayım ağlayayım mı bunun için. biraz daha olgun davranabilirsin, say ki deliler yani, akıllandıracak mısın bu yaştan sonra? örtüleri de sermiş kadın sağol anne eline sağlık zahmet etmişsin diyip serseydin gönlü olurdu gittiğinde kaldırırdın sorarsa da günlük kullanmak istemedim özel günlerde kullanacağım derdin.
kocan da iyi bir insana benziyor anlattıklarından boş yere onu da kendini de hırpalama bu kadar..
saçma bir hareketleri olursa deli diye düşün yargılama amannnn ne yaparsa yapsın de içinden kendini de bu kadar gaza getirme

Walla agzim acik okudum yazdiklarinizi.. Bende hic sevmem ozel esyalarimin ve hayatimin karisilmasina nefret ederim. Ama guzel cevaplar vermissiniz altta kalmamissiniz.. Esiniz iyi ki yaninizda size hak veriyor yoksa daha buyuk sorunlar yasardiniz bence.. Ama esinizin ailesi sonucta ona da hak verin gitmek istedigi zaman zor da olsa gidin onun hatri icin katlanin..

Tum yazdiklaraniza harfiyen katiliyorum konu sahibi dikkate alir umarim daha yeni evli sayilan bir ciftin bu kadar yuz goz olmasi hos degil ayrica ben sinir krizi gecirecek birsey goremedim biraz abartiyorsunuz sakin olup olaylari uzatmayin kavglar herzman bir sonrakinde dahada büyüyor konusarak esinin ailesine net fikrinizi sakince soylerek halletmeye calisinnn

Cogu insan esinin bi sucu yok demis ama asil suc sadece esinde..Esin aradaki mesafeyi koruyamadigi,kendi tarafina bi dur diyemedigi icin tabiri caizse ne sis yansin ne kebap dedgi icin boyle oluyor..

benimkiler senin kadar uç şeyler yapmadılar ama yatak odasına girme hatta ve hatta biz odada uyurken bile girme olayı yaşandı her yaptığında sinirlenmeden uyaracaksın daha yeni evliymişsiniz ve aynı şehirde görüşmeler de daha sık olduğundan çok fazla şey birikmiş üst üste ama biz de aynı şehirde olsak tahminim sana yaklaşırdı kv davranışları. hiç bunlara kafanı yorma kendini de eşini de üzme sadece sana ters gelen her davranışta lafını söyle tabi hır çıkarmadan.. emin ol aradan zaman geçtikçe sen ona alışacaksın o da sana alışacak.. her şey dört dörtlük olmayacak tabi ama daha rahat atlatacaksın.. ben 4 yıldır evliyim ve ilk zamanlarıma göre şu an çok çok iyi durumdayız.. eşine de her sorunu anlatma yazık onu da üzersin.. ona zaten çoğu davranış normal gelir seni tam olarak anlayamaz çünkü o anneyle büyüdü..

haklısın arkadaşım.
özgürlüklerimin kısıtlandığı yerde ben dellenirim.
üstelik bu kişi kaynanam , görümcem vs ise
kimse kimsenin bekçisi değil.
Allah güç kuvvet versin
bi iki dellendin mi onlar da kenara çekilir . emin ol.
sen eşinle iyi ol yeter ki.
eşini hoş tut.
o da seni hoş tutsun tabi.
karşılıklı her şey.

Eşinin yine bi suçu olmadığını düşünüyorum.
Çünkü olay sizlerin arasında geçiyor. eşinin bu olaylarda bi parmağı yok.
kendi başımıza halledeceğiz problemleri
eşine yansıtırsan hem dırdırcı olursun . hem de aranız açılır.

o nedenle iş başa düşüyor.
kesin çözüm kendi işini kendi halletmen arkadaşım.
kimseye güvenmeden. kendine güvenerek.

ne kadar abartmışsınız..
kayınvalideniz yatak odanıza baktı diye eşininize sarılıp ağlamalar, kavgalar.. doğru mu anladım?doğru değil ama olmuşta bakmış ne olacak yani.yaşlılığına verin, idare edin, geçin.
eviniz ayrı,sık görüşme gibi bir derdiniz yok, daha ne problem olabilir ki?
eşiniz adına üzüldüm açıkçası

ilk paragraftan sonrasını okuyamadım. Beynim patladı. Zaten okusam da değişik bir şey olacağını sanmıyorum, kvalide ve türevlerini kapsayan sorunlar. "o an olsaydı o kadına şunu derdim..." bu sahneler için kendi kendini yiyip bitirmeler asla bitmeyecek. Sen sadece kendini parçalıyorsun, hazır cevap olmak başka bir şey sonradan "şunu derdim" demek başka bir şey..
gelin kvalideyi sevmez, kvalide gelini sevmez bu standartlara uyduğunuz için ayrıca tebrik ederim. Yani denecek çok bir şey yok aslında eşinle kurallarınızı belirleyin.

fikir sunan eleştiren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum amacım konuyu açarken zaten göremediğim hatalarımıda görmekti. birsürü insan hem eleştirmesi hem hak vermesi hem fikir vermesi benim için çok iyi oldu. 26 yaşındayım henüz ama gerek yaşadığım sıkıntılardan gerek hayat tecrübesinden gerekde farklı yaşantılardan dolayı hayat dersimi aldığımı düşünüyorum şu 9 ayda. daha neler çıkacak karşımıza allah kerim ama evliliğimi hayatın çemberine dolamayacağım o kesinleşti!
Aklımı başıma aldım yani hatunlar eşimi yıpratmak yok, dırdır vırvır rivriv adamın kafasını yemek yok. abartmak yok. ağlayıp zırlamak yok. herşeyden öte sağlığım gidercesine hastanelik olcak kadar ağlamak yok. sorunum kimleyse onunla halledilecek. annesi ise sorun onunla paylaşılacak konuşulacak. babası ise babası ile. kv ile olan sorunu eşle halletmeye çalışmak yok bundan sonra. ailesini kötülemek kötü sözler sölemek yok. aksine sevdiğimi ve yakın olduğumu gösteren hareketler var.

Yalnız ben böle çözüm buluyorum eleştiriyorum kendimi eleştirilerede açığım diyorumda, eşim benim için ne kadarını yapar bilemiyorum. yani hep dedim, oda masum değil elbet. ama varsın olsun. Değişimi karşıdan beklemek yersiz, ben değişirsem oda otomatikman değişecektir..

Yalnız bazende hakedilmeyen tavır ve önyargılarla mesajlar yazıyorsunuz ilk önce bi höööyt ne diyo bu beeee diyorum Sonrada ama nerden bilcekler neler çektiğimi ne kadarını anlatabilirim ne kadarını anlayabilirler diyorum susuyorum.
Teşekkür ediyorum tekrar tekrar ve tekrar.. Bana iyi geldiniz KK..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…