- 27 Ocak 2015
- 1.143
- 822
- 37
-
- Konu Sahibi Morusevenanne
Hem hastalığında kolay değil ; sinirden stresten uzak durmalısın. Beklentin olmasın o aileden, daha az üzülürsün.haklısınız. olan bize oluyor gerçekten. onlar huzurluca uyurken biz eşimle sahurlara kadar oturduk konuşup anlaşmaya dertleşmeye çalıştık. fevri olmazsam ne eşim ne ben üzülmücez anladığım kadarıyla. ben mesela hemen saldırırım kaç kez dicek bana daha diyeyanlışlarım çok işte bi eş olarak biliyorum. ama düzelticem, inanıyorum kendime ve kocama.
tabiiki hastalığıma yüklemiyorum sorunu. Tam tersi, sorunlar hastalığıma yükleniyor. Sorunlu olduğumu kabul edebilirim, ama tek başıma sorunlu değilim emin olun :)
Konu sahibinin biraz sinirli olmasının dışında eleştirilecek bir yanını görmüyorum. Zira kv tahammül sınırlarınız zorluyor...
Yaşam alanına müdahale ediyor, sıkıyori, bunaltıyor, yoruyor ve en önemlisi eşi ile arasını bozuyor.
Ben olsam eşimle değil kv ile hallederim sorunumu arkadaşım...
Neden rahatsız olduğumu anlatırım, yapmaması gerektiğini tekrar hatırlatırım ve en sonunda böyle davranmaya devam ederseniz sanırım sadece sizin evde görüşmek zorunda kalacağız derim. Tabi benim evliliğim bu şartlarda böyle bir konuşmayı kaldırır...
bence anlamak istediğiniz yerden anlamışsınız ve boşuna sinirlenmişsiniz. Ben ailesinden kopmasını istemiyorum. elbette kopmaz, ailesinden kopamaz yazsam daha hoş olurmuş ama kopmaz yazınca yanlış anlaşılmış. ben nasıl kopmazsam elbet oda kopmaz. kopmasında zaten koparmaya çalışmadım hiçbSonuna kadar okumadım,okudugumda şok oldum.Yazdıklarınız için de eşim ailesinden kopmaz yazmışsınız ve bu yuzden sinir hastası olmussunuz tabirinizle,bir insanın ailesinden kopmasının ne demek oldugunu oturun sakin kafayla tekrar bir düşünün bence.Anneniz-babanızdan ne derece kolay kopulabilir yada kardeşlerinizden..
Yatak odan mahremin evet,baktıgını gördün içinden ne gibi birşey söyliyimde ders olsun su kadına diye düşünmek yerine bişey mi arıyordun,annecim? desen o olay ordaa biterdi.Kadın heves etmiş dantel örmüş ne var yani begenmemişsen o örmüş,sende gittikten sonra kaldır eline mi yapışır,bunda ne gibi art niyet varda eşinden cıkartıyorsun tüm hıncını ??
Evli değilim,şunu çok merak ediyorum siz bir annenin evladıyla evlisiniz ve sırf o sevdiğiniz adam için o anneye 2 saat -3 saat katlanmak bu kadar mı zor?
9 aylık daha cok yeni bir evlilik,tadını cıkarmak varken eşinize bagırıp çagırmanız,gözlerini doldurmanız,ilişkinizin ileri ki dönem, için ne kadar kötü birşey oldugunu anladıgınız da umarım iş işten geçmez.
Kimse kimseyi çekmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda.Siz onun aiilesine,o sizin ailenize.
Hepimiz erkekler aman benim anneme iyi davransın aman beni el üstünde tutsun diye beklerken,karsı tarafın annesini veya duygularını neden düşünemiyoruz ?
Şu an o kadar sinirliyim ki yazınızı gercekten sonuna kadar okumadım,okusamda ilk yazdıklarınızdan sonra,sonunda ne yazdıgınızın gercekten bir önemi yok beynimde.
''Eşim ailesinde vazgeçmez'' diye üzülmek yerine,o adamın ailesine bağlı olması mutlu etsin sizi,çünkü onun ailesi artık sizsiniz,bugun annesinden akrabalarından vazgecen adam zaten sizin elinizi yarın yarı yolda bırakır.
Gercekten der misiniz? Eşinizin annesini kovmak ? ...
bence anlamak istediğiniz yerden anlamışsınız ve boşuna sinirlenmişsiniz. Ben ailesinden kopmasını istemiyorum. elbette kopmaz, ailesinden kopamaz yazsam daha hoş olurmuş ama kopmaz yazınca yanlış anlaşılmış. ben nasıl kopmazsam elbet oda kopmaz. kopmasında zaten koparmaya çalışmadım hiçb
cidden boşuna sinirlenmişsiniz bana, okumam desenizde baştan sona bi okuyun bakalım, arkadaşlara yazdığım her mesajıda okuyun öyle yargılayın. yarıda kesip okumayarak yargıda bulunmayın. ve diyorum elbet hatalıyım diye burdaki her mesajda. sanki herşey çok yolundaydı, bende salağım birden kaynana gidince alevlendim o kadar pisliğim ki aldım poşete soktum geri eşime kızdım. bu kadar basitti. evveliyat diyorum evveliyattt. ha siz hak vermezsiniz bana onada saygı duyarımda, yinede açıklama ihtiyacı hissettim.
Kovmuyorum .. herseyimë, hayatıma müdahale ederek evliligimizi yıpratan birisine sınırlarını çiziyorum. Benim evimde benim hayatımı yaşanılası olmaktan çıkaran biri ile evimde degil başka bir yerde buluşmayı teklif ediyorum. En doğal hakkimdir. ..
hem şekerim, hem tansiyonum var.baksan o kayınvalidenin o yaşta ne hastalıkları vardır.vakti zamanında bir teyze anlatmıştı.kadının oğlu tek çocukmuş ve çok özenmiş oğluna kız çeyizi yapar gibi çeyiz yapmış.yatak örtüleri,masa örtüleri her tür dantel.ev yerleştirmeye gelen kız tarafı da o dantelleri çok beğenip hep kaynananın yaptıklarını sermişler.gören de sürekli övgüler düzmüş.düğünden sonra gelin hepsini çöp poşetine tıkıp kapı arkasına koymuş.bunu gören kadın sessizce oradan alıp evine götürmüş.sonra da herkese oğullarına çeyiz yapmamalarını öğütlemiş.bunu duyduktan sonra ben de hiç bir şey yapmamaya karar verdim.bazıları soruyor oğullarına ne çeyiz vereceksin diye.yapmadığımı söylüyorum garipsiyorlar.hatta bir arkadaşın ablasına da söyledim.onunda kızı yoktu çok özeniyordu.bak dedim yapıyorsun ama çok üzüleceksin dedim.aradan zaman geçti bana haber göndermiş.egem haklıymış,diye.
dediğin gibi gelinlere ağzınla kuş tutsan yaranamazsın,hele baştan önyargılıysa.
aaa bir de benimde şekerim var.ben de ağzıma geleni söyleyeceğim.ne şişireyim değil mi kendimi
ne maksatla bakıyor oralara .Tamirci filan mı ?
Sonuna kadar okumadım,okudugumda şok oldum.Yazdıklarınız için de eşim ailesinden kopmaz yazmışsınız ve bu yuzden sinir hastası olmussunuz tabirinizle,bir insanın ailesinden kopmasının ne demek oldugunu oturun sakin kafayla tekrar bir düşünün bence.Anneniz-babanızdan ne derece kolay kopulabilir yada kardeşlerinizden..
Yatak odan mahremin evet,baktıgını gördün içinden ne gibi birşey söyliyimde ders olsun su kadına diye düşünmek yerine bişey mi arıyordun,annecim? desen o olay ordaa biterdi.Kadın heves etmiş dantel örmüş ne var yani begenmemişsen o örmüş,sende gittikten sonra kaldır eline mi yapışır,bunda ne gibi art niyet varda eşinden cıkartıyorsun tüm hıncını ??
Evli değilim,şunu çok merak ediyorum siz bir annenin evladıyla evlisiniz ve sırf o sevdiğiniz adam için o anneye 2 saat -3 saat katlanmak bu kadar mı zor?
9 aylık daha cok yeni bir evlilik,tadını cıkarmak varken eşinize bagırıp çagırmanız,gözlerini doldurmanız,ilişkinizin ileri ki dönem, için ne kadar kötü birşey oldugunu anladıgınız da umarım iş işten geçmez.
Kimse kimseyi çekmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda.Siz onun aiilesine,o sizin ailenize.
Hepimiz erkekler aman benim anneme iyi davransın aman beni el üstünde tutsun diye beklerken,karsı tarafın annesini veya duygularını neden düşünemiyoruz ?
Şu an o kadar sinirliyim ki yazınızı gercekten sonuna kadar okumadım,okusamda ilk yazdıklarınızdan sonra,sonunda ne yazdıgınızın gercekten bir önemi yok beynimde.
''Eşim ailesinde vazgeçmez'' diye üzülmek yerine,o adamın ailesine bağlı olması mutlu etsin sizi,çünkü onun ailesi artık sizsiniz,bugun annesinden akrabalarından vazgecen adam zaten sizin elinizi yarın yarı yolda bırakır.
Hey gidi heyyyy....hem şekerim, hem tansiyonum var.baksan o kayınvalidenin o yaşta ne hastalıkları vardır.
biliyorsun belki,2 ay sonra oğlum evlenecek benim.tek çocuk olduğu için ben de az da olsa birşeyler yapmak istedim ve sonradan vazgeçtim.çünkü beğenilmiyor. 2 nevresim takımı,yorgan yastık(hazır olanlardan)battaniye,12 adet el havlusu,banyo havlusu,ütü masası yokmuş ben aldım,kirli çamaşır sepeti yokmuş ben aldım.bunların dışında bir şey yapmadım çeyiz olarak.
ama beyaz eşyaları,mobilyası,tv si,halısı,tülü perdesi,avizesi derken (onları borçusuz evlendirelim diye biz alıyoruz hepsini)büyük bir çeyiz vermiş oldum.kıymet bilinirse...
ha bu arada,oğlumun kişisel eşyalarını(iç çamaşırıydı,çoraplarıdı,traş takımıydı vb)düzinelerce yeni aldım.hurçlara koydum.sadece elbiselerini alıp gidecek.benim rahmetli kayınvalidem,eşimin çamaşırlarını bir çöp poşetine doldurmuş göndermişti.(hepsi eski)çok bozulmuş ve 1-2 gün surat asmıştım.şimdi rahmetli oldu.keşke o suratı da yapmasaymışım diyorum.mal mülk,eşya o kadar boş şeylermiş ki...