Meraklı Kv Sorunu... Hatta meraklı sülale sorunu!

haklısınız. olan bize oluyor gerçekten. onlar huzurluca uyurken biz eşimle sahurlara kadar oturduk konuşup anlaşmaya dertleşmeye çalıştık. fevri olmazsam ne eşim ne ben üzülmücez anladığım kadarıyla. ben mesela hemen saldırırım kaç kez dicek bana daha diye :KK22: yanlışlarım çok işte bi eş olarak biliyorum. ama düzelticem, inanıyorum kendime ve kocama.
Hem hastalığında kolay değil ; sinirden stresten uzak durmalısın. Beklentin olmasın o aileden, daha az üzülürsün.
Birde eşimin ailesinin bana ters gelen davranışları olduğunda çemkirmeden Eşime anlatırım , üzüldüğümü belirtirim. Eşimi bu sebepten asla kırmam çünkü o yapmadı ki herkes kendi davranışından mesul. Neyse ben yüzgöz olmayayım diye, eşimde o anda annesinin gururu incinmesin diye ( kimse başkasının yanında azarlanmaktan hoşlanmaz) annesiyle başbaşa konuşur, rahatsız olduğumuz konuları. Yani düşün kayınvaliden boş odaya giriyo diye tepki verdin bu kadar , benim Kv odada biz varken ( biz yatakta uyumaya hazırlanıyoruz) ee napıyosunuz canlarım diyip, sohbet etmeye çalışıyo. Düşün Eşime annen ne kadar saygısız, görgüsüz demedim yani. Sadece aşkım ya daha yakın olsaydık , mesela şöyle vs vs vs.. Uygulamalı gösterip, annenle konuş sevgilim biz evli bir çiftiz tamam mı dedim. Ve gidip kendi konuştu. Sende tatlı çözümler üret:KK45:

tabiiki hastalığıma yüklemiyorum sorunu. Tam tersi, sorunlar hastalığıma yükleniyor. Sorunlu olduğumu kabul edebilirim, ama tek başıma sorunlu değilim emin olun :)

Biraz daha sakin olmayı deneyin
Eşim gözleri dolu dolu dinledi demişsiniz
Yazık değil mi o adama? Bakın ailesini savunsa sizi ezdirse neyse...
Biraz daha politik yaklaşın
Kayınvalide ters bir şey yaparsa gidin önce odaya oturun sakinleşin öyle eşinizle kpnuşu
Hatta eşinizle bile konuşmayın
Ona hiç yansıtmayın
Siz halledin
Politikolun

az önce bir arkadaş mesaj attı
Mevlana'danmış sözler, yazıyorum:

Akıp giden zaman içinde bir kafesteyim,
Her türlü amelde çok ahesteyim,
Kabrim beni bekliyorken dünyalık hevesteyim,
Uyandır artık Ya Rab, belki son nefesteyim!
(Mevlâna Celâleddin-i Rûmî)

ben de beni sakinleştirecek, öfkemi azaltacak insanları çok seviyorrum

Sonuna kadar okumadım,okudugumda şok oldum.Yazdıklarınız için de eşim ailesinden kopmaz yazmışsınız ve bu yuzden sinir hastası olmussunuz tabirinizle,bir insanın ailesinden kopmasının ne demek oldugunu oturun sakin kafayla tekrar bir düşünün bence.Anneniz-babanızdan ne derece kolay kopulabilir yada kardeşlerinizden..

Yatak odan mahremin evet,baktıgını gördün içinden ne gibi birşey söyliyimde ders olsun su kadına diye düşünmek yerine bişey mi arıyordun,annecim? desen o olay ordaa biterdi.Kadın heves etmiş dantel örmüş ne var yani begenmemişsen o örmüş,sende gittikten sonra kaldır eline mi yapışır,bunda ne gibi art niyet varda eşinden cıkartıyorsun tüm hıncını ??

Evli değilim,şunu çok merak ediyorum siz bir annenin evladıyla evlisiniz ve sırf o sevdiğiniz adam için o anneye 2 saat -3 saat katlanmak bu kadar mı zor?
9 aylık daha cok yeni bir evlilik,tadını cıkarmak varken eşinize bagırıp çagırmanız,gözlerini doldurmanız,ilişkinizin ileri ki dönem, için ne kadar kötü birşey oldugunu anladıgınız da umarım iş işten geçmez.
Kimse kimseyi çekmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda.Siz onun aiilesine,o sizin ailenize.
Hepimiz erkekler aman benim anneme iyi davransın aman beni el üstünde tutsun diye beklerken,karsı tarafın annesini veya duygularını neden düşünemiyoruz ?
Şu an o kadar sinirliyim ki yazınızı gercekten sonuna kadar okumadım,okusamda ilk yazdıklarınızdan sonra,sonunda ne yazdıgınızın gercekten bir önemi yok beynimde.
''Eşim ailesinde vazgeçmez'' diye üzülmek yerine,o adamın ailesine bağlı olması mutlu etsin sizi,çünkü onun ailesi artık sizsiniz,bugun annesinden akrabalarından vazgecen adam zaten sizin elinizi yarın yarı yolda bırakır.

Konu sahibinin biraz sinirli olmasının dışında eleştirilecek bir yanını görmüyorum. Zira kv tahammül sınırlarınız zorluyor...

Yaşam alanına müdahale ediyor, sıkıyori, bunaltıyor, yoruyor ve en önemlisi eşi ile arasını bozuyor.

Ben olsam eşimle değil kv ile hallederim sorunumu arkadaşım...

Neden rahatsız olduğumu anlatırım, yapmaması gerektiğini tekrar hatırlatırım ve en sonunda böyle davranmaya devam ederseniz sanırım sadece sizin evde görüşmek zorunda kalacağız derim. Tabi benim evliliğim bu şartlarda böyle bir konuşmayı kaldırır...

Konu sahibinin biraz sinirli olmasının dışında eleştirilecek bir yanını görmüyorum. Zira kv tahammül sınırlarınız zorluyor...

Yaşam alanına müdahale ediyor, sıkıyori, bunaltıyor, yoruyor ve en önemlisi eşi ile arasını bozuyor.

Ben olsam eşimle değil kv ile hallederim sorunumu arkadaşım...

Neden rahatsız olduğumu anlatırım, yapmaması gerektiğini tekrar hatırlatırım ve en sonunda böyle davranmaya devam ederseniz sanırım sadece sizin evde görüşmek zorunda kalacağız derim. Tabi benim evliliğim bu şartlarda böyle bir konuşmayı kaldırır...

Gercekten der misiniz? Eşinizin annesini kovmak ? ...

Sonuna kadar okumadım,okudugumda şok oldum.Yazdıklarınız için de eşim ailesinden kopmaz yazmışsınız ve bu yuzden sinir hastası olmussunuz tabirinizle,bir insanın ailesinden kopmasının ne demek oldugunu oturun sakin kafayla tekrar bir düşünün bence.Anneniz-babanızdan ne derece kolay kopulabilir yada kardeşlerinizden..

Yatak odan mahremin evet,baktıgını gördün içinden ne gibi birşey söyliyimde ders olsun su kadına diye düşünmek yerine bişey mi arıyordun,annecim? desen o olay ordaa biterdi.Kadın heves etmiş dantel örmüş ne var yani begenmemişsen o örmüş,sende gittikten sonra kaldır eline mi yapışır,bunda ne gibi art niyet varda eşinden cıkartıyorsun tüm hıncını ??

Evli değilim,şunu çok merak ediyorum siz bir annenin evladıyla evlisiniz ve sırf o sevdiğiniz adam için o anneye 2 saat -3 saat katlanmak bu kadar mı zor?
9 aylık daha cok yeni bir evlilik,tadını cıkarmak varken eşinize bagırıp çagırmanız,gözlerini doldurmanız,ilişkinizin ileri ki dönem, için ne kadar kötü birşey oldugunu anladıgınız da umarım iş işten geçmez.
Kimse kimseyi çekmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda.Siz onun aiilesine,o sizin ailenize.
Hepimiz erkekler aman benim anneme iyi davransın aman beni el üstünde tutsun diye beklerken,karsı tarafın annesini veya duygularını neden düşünemiyoruz ?
Şu an o kadar sinirliyim ki yazınızı gercekten sonuna kadar okumadım,okusamda ilk yazdıklarınızdan sonra,sonunda ne yazdıgınızın gercekten bir önemi yok beynimde.
''Eşim ailesinde vazgeçmez'' diye üzülmek yerine,o adamın ailesine bağlı olması mutlu etsin sizi,çünkü onun ailesi artık sizsiniz,bugun annesinden akrabalarından vazgecen adam zaten sizin elinizi yarın yarı yolda bırakır.
bence anlamak istediğiniz yerden anlamışsınız ve boşuna sinirlenmişsiniz. Ben ailesinden kopmasını istemiyorum. elbette kopmaz, ailesinden kopamaz yazsam daha hoş olurmuş ama kopmaz yazınca yanlış anlaşılmış. ben nasıl kopmazsam elbet oda kopmaz. kopmasında zaten koparmaya çalışmadım hiçb
cidden boşuna sinirlenmişsiniz bana, okumam desenizde baştan sona bi okuyun bakalım, arkadaşlara yazdığım her mesajıda okuyun öyle yargılayın. yarıda kesip okumayarak yargıda bulunmayın. ve diyorum elbet hatalıyım diye burdaki her mesajda. sanki herşey çok yolundaydı, bende salağım birden kaynana gidince alevlendim o kadar pisliğim ki aldım poşete soktum geri eşime kızdım. bu kadar basitti. evveliyat diyorum evveliyattt. ha siz hak vermezsiniz bana onada saygı duyarımda, yinede açıklama ihtiyacı hissettim.

Düğünüm olduktan sonra tüm takılarımı eşimin ailesi aldı -düğün salonundan sonra görmedim bile- sen vermemişsin üstelik yani tercih hakkı senin olmuş.

Yeni evliyken yedi sülalesi haftada bir kaç defa olmak üzere bana yemeğe gelirlerdi ki ben çalışıyorum. Geldiklerinde tarihi ve turistik mekan gezer gibi evin her bucağını gezer istedikleri yerde otururlardı.

Tüm eşyalarımızı kendimiz aldık. Düğünümüzü kendimiz yaptık. Yani 5 kuruş görmedik.

Daha 2 - 3 aylık evliyken bile haftalarca yatılı misafir ağırlardım.

Ailesiyle bu kadar içli dışlı olduğumuz halde bile tüm bayramları onun yedi sülalesiyle geçirirdik. Benim ailemle 3 saat geçirirsek bi yemek yersek sevinçten havalara uçardım.

Bunlara rağmen bile sizin kadar atarlanmadım eşime. Sabırla sevgiyle rahatsız olduğum şeyleri eşime anlattım. Bir kere bile eşimin ailesine hiç birşey demedim. Ben eşimle bir evlilik yürütüyorum. Ailesiyle değil. Olabildiğince ikimizin arasına ailesiyle ilgili sorunları sokmadım. Kayınvalidem kışkırtmaya çalıştı eşimi doldurdu emrivaki yaptı en zor günlerimde beni yalnız bıraktı. Bir kere bile cevap vermedim sadece eşime net oldum. Ne istediğimi yumuşak başlılıkla ve bağlılıkla söyledim.

Şimdi benden iyisi yok eşimin ailesi için. Yere göğe koymazlar beni . Ben gitmek istersem giderim istemezsem yok.

Lütfen Sabırlı ve sakin olun. Emin olun zaman lehinize işleyecek

bence anlamak istediğiniz yerden anlamışsınız ve boşuna sinirlenmişsiniz. Ben ailesinden kopmasını istemiyorum. elbette kopmaz, ailesinden kopamaz yazsam daha hoş olurmuş ama kopmaz yazınca yanlış anlaşılmış. ben nasıl kopmazsam elbet oda kopmaz. kopmasında zaten koparmaya çalışmadım hiçb
cidden boşuna sinirlenmişsiniz bana, okumam desenizde baştan sona bi okuyun bakalım, arkadaşlara yazdığım her mesajıda okuyun öyle yargılayın. yarıda kesip okumayarak yargıda bulunmayın. ve diyorum elbet hatalıyım diye burdaki her mesajda. sanki herşey çok yolundaydı, bende salağım birden kaynana gidince alevlendim o kadar pisliğim ki aldım poşete soktum geri eşime kızdım. bu kadar basitti. evveliyat diyorum evveliyattt. ha siz hak vermezsiniz bana onada saygı duyarımda, yinede açıklama ihtiyacı hissettim.

Yazdıgım mesajda genel anlamda sitem var sadece size karsı değil.Sinirlendim evet çünkü belkide dediğiniz gibi kopamaz yerine kopmaz yazmanıza.aile kavramı hepimiz için var önemsiyoruz.Sadece demek istiyorum,anneleri yüzünden erkeklere o kadar kötü davranıp o kadar sorun cıkartıyoruz ki gercekten haketmediklerini düşünüyorum.Evet şimdi okudum,demişsiniz ki kavga diyoruz ölmek istiyoruz,kalplerimiz sıkısıyor..sizi bu hale getiren nedenleri neden yok sayamıyorsunuz? yazık değil mi ikinizede ?Arkadasım,inan aynı şeylerin benzerini yaşadım,çok kırdım ,çok yıprattım ve sonunda noldu biliyo musun..O ölürüm,dayanamam diyen adamın dayanma gücü kalmadı ve gitti.
Bazı insanlar için,o zor bulunan sevgiyi,saygıyı tüketmeyin..sonra hiçbişey unutulmuyor,yaşanmamış sanılmıyor.

Kendi ailenizi 3 saat görmeye havalara uçmuşsunuz. Tüm takılar derken ailenizin taktıkları da mı gitti. Bence kendinizi ve ailenizi fazlasıyla ezdirmişsiniz. Bir de bununla gurur duyuyorsunuz.ilginçmiş doğrusu E="yazilimci, post: 41772305, member: 484966"]Düğünüm olduktan sonra tüm takılarımı eşimin ailesi aldı -düğün salonundan sonra görmedim bile- sen vermemişsin üstelik yani tercih hakkı senin olmuş.

Yeni evliyken yedi sülalesi haftada bir kaç defa olmak üzere bana yemeğe gelirlerdi ki ben çalışıyorum. Geldiklerinde tarihi ve turistik mekan gezer gibi evin her bucağını gezer istedikleri yerde otururlardı.

Tüm eşyalarımızı kendimiz aldık. Düğünümüzü kendimiz yaptık. Yani 5 kuruş görmedik.

Daha 2 - 3 aylık evliyken bile haftalarca yatılı misafir ağırlardım.

Ailesiyle bu kadar içli dışlı olduğumuz halde bile tüm bayramları onun yedi sülalesiyle geçirirdik. Benim ailemle 3 saat geçirirsek bi yemek yersek sevinçten havalara uçardım.

Bunlara rağmen bile sizin kadar atarlanmadım eşime. Sabırla sevgiyle rahatsız olduğum şeyleri eşime anlattım. Bir kere bile eşimin ailesine hiç birşey demedim. Ben eşimle bir evlilik yürütüyorum. Ailesiyle değil. Olabildiğince ikimizin arasına ailesiyle ilgili sorunları sokmadım. Kayınvalidem kışkırtmaya çalıştı eşimi doldurdu emrivaki yaptı en zor günlerimde beni yalnız bıraktı. Bir kere bile cevap vermedim sadece eşime net oldum. Ne istediğimi yumuşak başlılıkla ve bağlılıkla söyledim.

Şimdi benden iyisi yok eşimin ailesi için. Yere göğe koymazlar beni . Ben gitmek istersem giderim istemezsem yok.

Lütfen Sabırlı ve sakin olun. Emin olun zaman lehinize işleyecek[/QUOTE]
Lendi

çok haklsında,farkındamısın onlar mutlu,sen sınır hastası ve bırıcık eşi ile arası bozuk,ya sen neden bu kadar taktın anlamadımki,verirsin cevabını,oturursun,sen kendı kendını bozup eşine sarmışın,hayır neden atarlanıyon,

vakti zamanında bir teyze anlatmıştı.kadının oğlu tek çocukmuş ve çok özenmiş oğluna kız çeyizi yapar gibi çeyiz yapmış.yatak örtüleri,masa örtüleri her tür dantel.ev yerleştirmeye gelen kız tarafı da o dantelleri çok beğenip hep kaynananın yaptıklarını sermişler.gören de sürekli övgüler düzmüş.düğünden sonra gelin hepsini çöp poşetine tıkıp kapı arkasına koymuş.bunu gören kadın sessizce oradan alıp evine götürmüş.sonra da herkese oğullarına çeyiz yapmamalarını öğütlemiş.bunu duyduktan sonra ben de hiç bir şey yapmamaya karar verdim.bazıları soruyor oğullarına ne çeyiz vereceksin diye.yapmadığımı söylüyorum garipsiyorlar.hatta bir arkadaşın ablasına da söyledim.onunda kızı yoktu çok özeniyordu.bak dedim yapıyorsun ama çok üzüleceksin dedim.aradan zaman geçti bana haber göndermiş.egem haklıymış,diye.
dediğin gibi gelinlere ağzınla kuş tutsan yaranamazsın,hele baştan önyargılıysa.:KK43:

aaa bir de benimde şekerim var.ben de ağzıma geleni söyleyeceğim.ne şişireyim değil mi kendimi:KK53:
:KK53:
hem şekerim, hem tansiyonum var.baksan o kayınvalidenin o yaşta ne hastalıkları vardır.

biliyorsun belki,2 ay sonra oğlum evlenecek benim.tek çocuk olduğu için ben de az da olsa birşeyler yapmak istedim ve sonradan vazgeçtim.çünkü beğenilmiyor. 2 nevresim takımı,yorgan yastık(hazır olanlardan)battaniye,12 adet el havlusu,banyo havlusu,ütü masası yokmuş ben aldım,kirli çamaşır sepeti yokmuş ben aldım.bunların dışında bir şey yapmadım çeyiz olarak.
ama beyaz eşyaları,mobilyası,tv si,halısı,tülü perdesi,avizesi derken (onları borçusuz evlendirelim diye biz alıyoruz hepsini)büyük bir çeyiz vermiş oldum.kıymet bilinirse...

ha bu arada,oğlumun kişisel eşyalarını(iç çamaşırıydı,çoraplarıdı,traş takımıydı vb)düzinelerce yeni aldım.hurçlara koydum:KK69:.sadece elbiselerini alıp gidecek.benim rahmetli kayınvalidem,eşimin çamaşırlarını bir çöp poşetine doldurmuş göndermişti.(hepsi eski)çok bozulmuş ve 1-2 gün surat asmıştım.şimdi rahmetli oldu.keşke o suratı da yapmasaymışım diyorum.mal mülk,eşya o kadar boş şeylermiş ki...

Düğün takılarında gerçekten bana ayıp ettiklerini düşünüyorum. Ama 3-5 altın için gidipte kimseyle kavga etmezdim. Eşimin ve benim maaşlarımız zaten iyi o düğün takılarını kazanmak en fazla 4-5 ayımızı alırdı. O Altınlar beni zengin etmezdi olmayışı fakir de etmedi neticede. Eşimin bana hak vermesi ailesini ayıbını görmesi yeterli.

Emrivaki yapan misafir getiren benim ailemde olabilirdi. Eeee bu durumda eşimin ailemle tartışması tavır mı koyması gerekir. Onlar bizim ailelerimiz. Sırf benim ailem daha anlayışlı ya da daha Görgülü diye eşimin ailesini ezmem kavga etmem laf altında kalmamam mi gerekiyor. Benim ailemin olumlu ve pozitif olması benimle nasıl ilgili değilse eşimin ailesininde aksi gibi olması onunla ilgili değil. Bu durumda ailemi ezdiğimi de hiç düşünmüyorum.

ne maksatla bakıyor oralara .Tamirci filan mı ?

keşke tamirci olsa, çamaşır makinesi tek musluk mu? çift musluklumu?, davlumbaz çalışıyor mu?, emiş gücü nasıl? kalitelimi? kalitesiz mi? nedenler bunlarmış :) yatak odası mevzusuna hiç girmiyorum bile :) hayatım da görmediğim şeyleri, sayesinde görüyorum. Allah ıslah etsin diyorum.

Daha evli olmadan,evlilik gibi ateşten çıkmış demir olan ve insan idare etmenin bir sanat olduğu kuruma girmediğiniz halde gösterdiğiniz bu olgunluğu ayakta alkışlarım...Tebrik ederim böyle güzel düşüncelere sahip olduğun için...Hepimiz farklı bir aile,yaşam tarzı ve dünyada yetişmiş bireylerle evlilik yaptıysak,onları dünyaya getirip yetiştiren ailelerini de kabul etmek zorundayız,hoşumuza gitse de gitmese de...Çünkü ailelerine yaptığımız her eleştiri eşlerimizi incitiyor..Neticede AĞAÇ KOVUĞUNDAN ÇIKMADILAR!!! öyle değil mi?
Yeri geldi laf da sokuldu,hakaret sayabileceğimiz kelimeleri de duyduk neden çünkü farklı bir yaşam tarzları var.Kimsenin bizim gibi düşünmesini bekleyemeyiz,50-60-70

yaşındaki insanların bizim gibi düşünmesini bekleyemeyiz.Evinize gelmiş ve yatak odasının açmış baklmışsa sırtına alıp götürmemiş öyle değil mi? Nazik bir dillee nev aradığını sorabilirsiniz.Bakın siz daha sinir krizine girecek şey yaşamamışsınız.Bariz bir hakaret,aşağılama,şiddet,iftira ,onurunuzu zedeleyici bir davranış söz duymamışsınız.Sinir krizi geçirmek için çok sudan sebepler bunlar...Bence bir an önce HOŞGÖRMEYİ öĞRENİN ,AKSİ HALDE EŞİNİZ SİZİ BİR YERE KADAR SIRTINDA TAŞIR,BİR YERDEN SONRA AİLESİDİR,ONURU KIRILIR VE SİZİ SIRTINDAN BIRAKIVERİR! Sinir krizi geçirmeden önce bu sitede ve hayatta eşinin ailesinden şiddet gören,iftiraya uğrayan ,yuvaları yıkılmaya çalışılan insanları okuyun ve çok basit bahanelerin arkasına sığındığınızın farkına varın...evliliğinize sahip çıkın,belki en iyisi sizinkidir!!!MÜBAREK KADİR GECENİZİ KUTLUYORUM.

hem şekerim, hem tansiyonum var.baksan o kayınvalidenin o yaşta ne hastalıkları vardır.

biliyorsun belki,2 ay sonra oğlum evlenecek benim.tek çocuk olduğu için ben de az da olsa birşeyler yapmak istedim ve sonradan vazgeçtim.çünkü beğenilmiyor. 2 nevresim takımı,yorgan yastık(hazır olanlardan)battaniye,12 adet el havlusu,banyo havlusu,ütü masası yokmuş ben aldım,kirli çamaşır sepeti yokmuş ben aldım.bunların dışında bir şey yapmadım çeyiz olarak.
ama beyaz eşyaları,mobilyası,tv si,halısı,tülü perdesi,avizesi derken (onları borçusuz evlendirelim diye biz alıyoruz hepsini)büyük bir çeyiz vermiş oldum.kıymet bilinirse...

ha bu arada,oğlumun kişisel eşyalarını(iç çamaşırıydı,çoraplarıdı,traş takımıydı vb)düzinelerce yeni aldım.hurçlara koydum:KK69:.sadece elbiselerini alıp gidecek.benim rahmetli kayınvalidem,eşimin çamaşırlarını bir çöp poşetine doldurmuş göndermişti.(hepsi eski)çok bozulmuş ve 1-2 gün surat asmıştım.şimdi rahmetli oldu.keşke o suratı da yapmasaymışım diyorum.mal mülk,eşya o kadar boş şeylermiş ki...
Hey gidi heyyyy....
Ben de evlenirken eşime iç çamaşırı götürmüştüm, bana iç çamaşırı alsana yok benim demişti:KK70: Tabi o zamanlar ben bunu farklı algılamıştım hani beğendiğin tarz bir şey al nasıl olsa sana giyeceğim tarzında ama öyle değilmiş, gerçekten iç çamaşırları eskimiş:KK70:
Ben eve geldiğimde yeni olan tek şey bendim:KK53:
Ama çok merak ediyorum nedense, az çok yazdıklarınızdan tanıyoruz ya hani, sizinki de kıymet bilmezse gerçekten ön yardı diyeceğim

X