Bir anne olarak siz ne yapardınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi tengil
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çoğunluk niye sinirli baktın kaza demiş ama bu insanın elinde mi? Daha dikkatli olsun karşı taraf çocuk tepinirken dikkatli alsın yani. Annenin tavrı da ortada kendileri hatalı söylenmesine gerek yok dikkatli olacak, çocuk o ne olacak ne demek. Çarptığı da çocuk yani.

Gerçekten anliyorum çocuktur bilmeden olmuştur. Ama o annenin mahçup olması gereken yerde sana soylenmis. Çok ayip etmiş. Boş verin bir dahakine dikkat edersiniz birdaha olsa lafinizi esirgemeyin

Bugün başıma bir olay geldi. Çocukları gezdirelim diye Bursa cumalıkızık köyüne gittik. İnanılmaz bir kalabalık var. Elimde 4 yaşında kızım bir tezgahta birşeyler bakıyoruz. Yanımızda bir baba ağlayan kızıyla baş etmeye çalışıyor. Adam kızını kucağına aldı ve çocuk babasının kucağından inmek için çabalarken ayağı benim kızının göğsüne geldi. Ama spor ayakkabısı olduğu için o anki tepinme hızıyla kızımın canını yaktı. Ama babası mahcup bir ifadeyle kusura bakmayın dedi. Kızımla göz göze geldiğimden korktuğunu gördüm. Ama adama da çok bişey diyemedim çünkü öncesinde kızıyla uğraştığını durdurmaya çalıştığını gördüm. Biraz sinirlendim ama bişey demedim. Aldım kızımı yürümeye devam ettim. Görmedim ama karısıydı sanırım. Çocuk o ne olacak kadına bak sinirli sinirli bakıyor diyo ben o kısmını duydum. Sonra arkama dönecektim kadına cevap vermek için kendi eşimi yanımda kavga mı çıkaracaksın dediğini duydum. Ama kadın hem suçlu olarak söyleniyor ama ben biraz uzaklaştığım ve kalabalık olduğu için ne dediğini de anlamadım. Ama sinirim ve üzüntüm birbirine karıştı. Sonra eşim yanıma geldi kadın sana söyleniyor dedi. Dedim ki ben mi suçluyum hem beni konuşturmadım. Hem benim çocuğum zarar gördü. Sen ağzını açıp bişey demedin, kadın bana bişey söylüyorsa ne demek istiyor hem zarar gören biziz hem de laf söyleyen sizsiniz demedin. Geldin benim yanıma da sana laf söyledi kadın diyorsun. Bana demedin mi ki sen kavga mı çıkartacaksın hiç bir şey söylememişken ben.
Kızıma karşı çok üzüldüm. Kendime de üzüldüm bir anne olarak kızımı korumam gerekirken eşim bana kızacak diye korktuğumdan.
Siz olsanız ne yapardınız. Böyle bir kadınla laf yarışı mı yapardınız. Benim gibi gidermiydiniz.
Adam özür dilemiş mahcup olmuş zaten. Ben sakin birisiyim fakat şuan empati kurmaya çalışıyorum. Evli çocuklu olsaydım yanlışlıkla bir çocuk tepinirken kızımın göğsüne ayağını vursa sinirlenirdim ama laf dalaşına girmezdim. Konuşmayarak çok iyi yapmışsınız. Çocukların önünde tartışma büyüyüp ikinizin eşi birbirine girseydi ya da iki anne olarak siz kavga etseydiniz hiç hoş olmazdı. Ama eşinizin "kadın sana söyleniyor" diye size anlatması bana tuhaf geldi.

İstanbul'da yaşıyorum metroya, otobüse vs bindiğimde ya da kalabalık bir meydandan geçerken ayakkabıma basan , yanlışlıkla hızlı giderken omuzdan çarpan oluyor. Özür dilerim pardon diyip geçiyorlar. Ben de yoluma devam ediyorum. Her yanlışlıkla çarpanla tartışıp kavga etsem karakolluk olurdum kesinlikle.

kızıma karşı üzüldüm falan cidden bu hayatı bu şekilde nasıl yaşıyorsunuz siz ve sizin gibiler şaşırıyorum. kazayla olmuş üstelik karşı tarafta çocuk adam özür dilemiş bu kadar sıradan bir mevzuyu bu kadar dramatize etmek nedir yahu..
sinirli sinirli bakarsanız arkanızdan lafı yersiniz öyle..

Çoğunluk niye sinirli baktın kaza demiş ama bu insanın elinde mi? Daha dikkatli olsun karşı taraf çocuk tepinirken dikkatli alsın yani. Annenin tavrı da ortada kendileri hatalı söylenmesine gerek yok dikkatli olacak, çocuk o ne olacak ne demek. Çarptığı da çocuk yani.

Evet elinde. Yetişkin bir insan mimiklerini, bakışlarını gayet kontrol edebilir. Anlık bir refleksle birkaç saniye sinirli bakmaktan söz edilmiyor ki.

Sen ağzını açıp bişey demedin, kadın bana bişey söylüyorsa ne demek istiyor hem zarar gören biziz hem de laf söyleyen sizsiniz demedin. Geldin benim yanıma da sana laf söyledi kadın diyorsun.
Ablacım eşin erkek haliyle kadınla kavga mı etsin ne alaka ? sen verseydin kadına cevabını madem kocanı suçlayacağına.Ayrıca sonra kocalarınız da birbirine girebilirdi.

İsteyerek çarpmamış çocuğun ayağı bir sizin çocuğunuz mu değerli adam zaten çocuğunu zapt etmeye çalışmış, kazayla olabilir yani.Aşşşırı abartmışsınız.

Bende niye aglayan tepinen cocugu babasi kucagina almisken, o cocuk kucakta bile tepinirken cocugunuzu onlara bitisik gezdiriyorsunuz diye sorarim size 😀
Bana sinirli sinirli bakacaksiniz simdi sizde🥳

Benzerini bende yaşadım kızım 1.5 yaşlarındaydı hatta ama karşı taraf özür diledi yanlışlıkla olan bir şey için bir de karşı taraf özür dilediyse neden sinir sinirli bakayım ki..Gülümsedik geçtik..

Ben de olsam orada zaten kizim korkmus yok yere bi olay cikarip kizimi daha da travmatik bir duruma sokmazdim. Hem cocuklarimiza kavga yerine daha sulh yolundan isleri cozmek konusunda ornek olmamiz gerektigini dusunuyorum sonucta kucuk olaylar buyuyup hayati sonuclar dogurabilir. Egoya hizmet etmeyi cocuklarimiza ogretmeye gerek yok. Zaten ozur dilemisler. O kadinin yaptigi acikca terbiyesizlik ve bu onun problemi. Ama esime yalniz kaldigimizda yani cocugumuz yanimizda degilken sonradan diyecek bir cift lafim olurdu. Bu kadar mi korkuyorsun nedir bu panikler derdim en azindan. Ha suda var ki ben sizin yerinizde olsam sinirli bir sekilde bakmazdim cocugum iyiyse tabi. Cocuk onlar kaza oldu ama iyiler sonucta cocuklar der gecerdim ki cocugumda ileride her kucuk olayi buyutup riskli durumlara kendini sokmak gibi bir davranis edinmesin. Sonucta kimin icinden ne gibi bir psikopat cikacak bilemiyoruz kucumsememek lazim. Bir soz var ite dalasmaktansa çaliyi dolas diye. O misal.

Sonuç olarak kızınıza büyük bi zarar gelmiş mi ? Gelmemiş. Kalabalık ortamlarda insanlar arasında saçma sapan gerilimler olur, ciddiye alıp takmaya gerek yok. Gereksiz o insanların seviyesine inmeye de gerek yok. Kızınıza da biraz daha dikkat edersiniz böyle gezmelerde küçükmüş çünkü. Buraya yazacak kadar büyük bi konu görmedim ben

Evet elinde. Yetişkin bir insan mimiklerini, bakışlarını gayet kontrol edebilir. Anlık bir refleksle birkaç saniye sinirli bakmaktan söz edilmiyor ki.
Ben anlık refleks ile sinirli bakmak şeklinde anladım çünkü genel olarak sinirli olmuş olsa adama da ters bir şey derdi konu sahibi ama uzatmamış olayı.

Ayrıca sinirlenmekte de haklı çocuğunun canı acımış tutup kavga etmemiş ama insan sinirlenebilir. Hem suçlu hem güçlü olmaya gerek neden öyle bakıyor diye söylenmek kavgaya davetiye bence.

Ayrıca sinirlenmekte de haklı çocuğunun canı acımış tutup kavga etmemiş ama insan sinirlenebilir. Hem suçlu hem güçlü olmaya gerek neden öyle bakıyor diye söylenmek kavgaya davetiye bence.

Kadının söylenmesi haklı demedim zaten. Mahçup bir şekilde kusura bakmayın denilen bir olayın üzerine sinirli sinirli bakmaya devam etmek kavgaya davetiye değil mi?

Bugün başıma bir olay geldi. Çocukları gezdirelim diye Bursa cumalıkızık köyüne gittik. İnanılmaz bir kalabalık var. Elimde 4 yaşında kızım bir tezgahta birşeyler bakıyoruz. Yanımızda bir baba ağlayan kızıyla baş etmeye çalışıyor. Adam kızını kucağına aldı ve çocuk babasının kucağından inmek için çabalarken ayağı benim kızının göğsüne geldi. Ama spor ayakkabısı olduğu için o anki tepinme hızıyla kızımın canını yaktı. Ama babası mahcup bir ifadeyle kusura bakmayın dedi. Kızımla göz göze geldiğimden korktuğunu gördüm. Ama adama da çok bişey diyemedim çünkü öncesinde kızıyla uğraştığını durdurmaya çalıştığını gördüm. Biraz sinirlendim ama bişey demedim. Aldım kızımı yürümeye devam ettim. Görmedim ama karısıydı sanırım. Çocuk o ne olacak kadına bak sinirli sinirli bakıyor diyo ben o kısmını duydum. Sonra arkama dönecektim kadına cevap vermek için kendi eşimi yanımda kavga mı çıkaracaksın dediğini duydum. Ama kadın hem suçlu olarak söyleniyor ama ben biraz uzaklaştığım ve kalabalık olduğu için ne dediğini de anlamadım. Ama sinirim ve üzüntüm birbirine karıştı. Sonra eşim yanıma geldi kadın sana söyleniyor dedi. Dedim ki ben mi suçluyum hem beni konuşturmadım. Hem benim çocuğum zarar gördü. Sen ağzını açıp bişey demedin, kadın bana bişey söylüyorsa ne demek istiyor hem zarar gören biziz hem de laf söyleyen sizsiniz demedin. Geldin benim yanıma da sana laf söyledi kadın diyorsun. Bana demedin mi ki sen kavga mı çıkartacaksın hiç bir şey söylememişken ben.
Kızıma karşı çok üzüldüm. Kendime de üzüldüm bir anne olarak kızımı korumam gerekirken eşim bana kızacak diye korktuğumdan.
Siz olsanız ne yapardınız. Böyle bir kadınla laf yarışı mı yapardınız. Benim gibi gidermiydiniz.
Cevap verirdim tabi. Sizin ki çocukta bizim ki kutup ayısı mı derdim. Adam kibarmış. Karısı mağara insanı. Çocuk tabi ki bilerek yapmadı ama anne baba olarak özür dilenir çocuk uyarılır.

Gerginliğe gerek yok ama benim eşim bu konularda aşırı sinirleniyor. Ben daha sakin tarafım. Geçen e bebeğe gittik. 3 yaşlarında bi kız var babası da oturuyor. Kızımda bebek arabasında. Biz bişeyler bakarken geldi emziğini aldı kızıma verdi oyuncağını almış babasına götürmüş ben görmedim oraları. Kıza sadece bence elleme benim kızım hiç hoşlanmaz böyle şeylerden ablası bırak dedim ve yaklaştırmadım. Eşimde laf söyleyecektim babasına da sustum dedi. İnsan müdahele eder başkasının oyuncağını alıyor adam ordan bakıyor dedi.
Şimdi şöyle isteyerek olmamış babası dikkat etmiş kadın da yüzünüze söylememiş yakın mesafedeyse ben muhtemelen bana mı diyorsunuz hanımefendi derdim. Evet çocuk ne var tarzı davranırsa da o çocukta siz yetişkinsiniz der yoluma bakardım. Bizim takıldığımız konu çocuklar değil aileleri. Bir anne olarak sinirlenmeniz normal. Kızım yapsaydı çocuğuna bakardım iyi mi bişey oldumu diye kusura bakmayın lütfen derdim. Mizaç meselesi.

Kadına sen o zaman 2 laf söyleseydin içinde kalmaz dı ,erkeklerin kavgası şiddetli oluyor

Kadının söylenmesi haklı demedim zaten. Mahçup bir şekilde kusura bakmayın denilen bir olayın üzerine sinirli sinirli bakmaya devam etmek kavgaya davetiye değil mi?
İşte kadın söylendikten sonra hemde haksızken ben konu sahibine neden sinirli bakmışsın hatalısın demem. Havadan nem kapmak gibi bir şey bakış için kavga etmek. Bunun için kavga etmek isteyenle zaten kavga edilir yapacak bir şey yok. Hem suçlu hem güçlü olmayacak insanlar. Ben hakikaten mahcup olduysam uzatıp söylenmem yani. Kadın gözlerimi dikip dakikalarca onlara sinirli baktım demiyor, sinirlendim ama bir şey demedim gittim diyor. Karşı taraf işi edepsizliğe götürüyor.

Bazen sessizce uzaklaşmak gerekir.
Belli ki adam zaten mahçup olmuş durumdan, çocuğunun yaptığı yanlışın farkında.
Ben çocuğuma usulca derdim, kızım bak o rahat durmuyor, babası da kontrol altında tutmaya çalışıyor.
Kasti yapılan bir şey değil, korkma ben senin yanındayım gerekirse korurum seni, derdim.

Patavatsız kadını da umursamazdım.
Belli ki o günün kalabalığı herkesi germiş, bazen böyle gergin zamanlarda gereksiz kavgalar çıkar.

Ortada kasti bir şey olmuş olsa, baba da durumun farkına vardığı halde umursamasa haklısınız. Kadının da adamın da ağzının payını vermek gerekir.

Eşinizin tavrı yanlış geldi bana.
Tamam o da kalkıp kavga çıkartmasın, ancak kadına diyebilirdi sizin çocuğunuz benim çocuğumu yanlışlıkla da olsa tekmeledi.
Siz bence önce kendi sorununuzu çözün diye ve sizin yanınızda olduğunu belli edebilirdi.
Mevzu uzamadan uzaklaşırdınız oradan.

Back
X