Meraklı Kv Sorunu... Hatta meraklı sülale sorunu!

abartıyorsun demişler. bence abartmıyorsun.

benim de kayınvalidem yatak odama bakar. annem de bakar. amaa, ikisi de önce 'kızım müsait mi, bakabilir miyim' derler. öyle boş boş da bakmazlar. ya akıl verecekleri bir şey vardır. halıydı bilmem neydi.

ama kilere bakmak, buzdolabını aldırtmayıp sıfırı alınınca da kendi istemek nedir? çanta karıştırmak nedir?

haftada bir zaten normal olanı. siz onu 2 haftada bir yapın. eşiniz istiyorsa kendi gitsin haftada bir. yanınızda da çanta götürmeyin. telefonunuzu elinizde götürün. onların evinde herhangi bir şey hazırlamayın. bunun başka çözümü yok maalesef.

iyi de her insan sizin gibi çok ince düşünmek zorunda değil ki
madem çok rahatsızsınız sert bir dille uyarın
onlar gelmeden odaların tüm kapılarını kilitleyin
kaynım bayramlaşmadı babası küfürbaz diyorsunuz
sizde aşırı fevriyseniz uzaklaşmışlardır sizden

altın salkım olaylarına hiç girmiyorum verir vermezsiniz bu sizin bileceğiniz iş bende olsam vermem herhalde
yani demem o ki ince düşünemiyordur sinir hastası olana kadar kv nize gerekeni söyleyin net...

yatak odana girmesi konusunda haklısın, sende onlar gelirken kapıyı kilitleyiver madem.
o kadar abartıyosun ki kültür farkından falan bahsediyosun ama insanlara ayı gibi diyosun..
eşin çok sabırlı biri adama acıdım vallahi

Ne kadar agrasifsiniz.Yani kayinbabanizin koltukta oturusuna bile kriz geciriyorsunuz.Bence siz sorunlusunuz.Yasli basli insan merak etmis iste bakmak istemis evinize cahildir olabilir.Sizde onlarla cahillesmissiniz kusura bakmayin.Yani aman deyip isinize bakmamissiniz esinizide yipratmissiniz Allah yardimciniz olsun.Bence sizin psikaytra gitmenize ihtiyac var.Etten puften seyler icin hastanelik mi olunur.

nasıl bir aile o ya
valla o kadarda laf sokmuşsun ama anlamayan anlamıyor
aynı tipten bende de var
eşim diyor ya kadının yüzüne karıma karışma laf sokma he diyor
birkaç aya kalmadan patlatıyor bombayı benimkide

Yatak odanizin kapisindan bakmasinda birsey yok
Baksin ne var
Birakin su orasi benim ozelim tirivirilarini
Benim yatak odamda misafirim bebek uyutur yatirir
Esimin arkadasi namaz kilar
Camdan o tarafa bakmaz gerekirse herkes girip bakabilir
Kizim kendi odasini birakip bizim odamizda oynar arkadaslariyla
Birakin bu sınırlari kotalari artik
Altinlari istemisler evet belki ayip etmisler ama vermemissiniz
Zorla da almamislar elinizden
Spot esyaya verdigin tepki cok cok gereksiz
Yeni gelin olunca spot esya alinmadigini da sizden duydum
Spot ikinci el demek degildir
Kaldi ki durumu olmayan bunu tercih edebilir
Tek hakli oldugunuz konu cantanizin karistirilmasi
Manasizca dolap ici,kutularin karistirilmasi
İlk etapta cantanizi karistirmasina kisa net ama fazlada kirici olmadan tepki verip onunu alin
Zamanla alisacaktir
Yalniz asil sorun sizin sekeriniz
Sekerin sizi bu kadar asabi yaptigini dusunuyorum
Sakin olun canınıza yazık
Esinize , huzurunuza yazık
Basit seyler bunlar zamanla huyunuza suyunuza alisirsiniz karsilikli

Valla ben neler yaşadım artık anlatsam roman olur o derece diyeyim . Ama eşim benim tarafımda idi. Onu da anlamaya çalıştım artık gormemeyi duymamayi öğrendim . Eşimin hatrina. O ister mi böyle olsun. Şimdi ne yapsın adam . Anlamak lazım biraz . Hayatta nr dertler var.
Hoşgörü lazım. . Ben ki çok hırçın bi insanım. . Şimdi bayramda gideceğiz mesela . Ama ne yapayım atsam atamam satsam satamam. Mecbur bu insanlarla ömür boyu yüz yüze bakacağım. Daha fazla yüz göz olmaya gerek yok. Az görme az duyma. He de geç. Ben öyle yapıyorum artık. .. sen bi kulun ayıbı ni ortersen Allah da senin ayıbini örter yarın öbür gün. .
Ben artık umursamiyorum kirmiyorum ..

Allah esinize sabir versin oncelikle, siz de lutfen kucucuk seyleri kafaniza takmayin. İnanin kvalide yatak odasina bakinca esyalar eskimez, sizin icin yaptigi dantelleri o gelirken mutlu olsun diye serseniz alicaginiz sevabi dusunseniz boyle yaparak mutlu edeceginiz esinizi dusunseniz...

Allah dagina gore kar veriyor sukur ki esiniz cok ilimli bir adam.

Kendinizi sagliginizi dusunup vazgecin herseyi kafaya takmaktan...

Bu konuyu açarken elbet olumsuz sözler de duyacağımı bilerek açtım. Ama hepsi için teşekkür ederim. Çünkü birileride bana desin istedim hatalısın bu senin yaptığın ayıptır.. Hiçkimse mükemmel değil, hangi birimiz dört dörtlüğüz ? ben değilim şahsen. Kişiliğim kusursuz değil. Sorunlu biri bile olabilirim. henüz gitmedim ama olabilir yani belki psikolojik olarak anormalimdir. neden olmasın, bu benim ayıbım değil. doktor der ki hooop dur bakalım şöyle yap böyle yap.. çeki düzen verir belki yuvama, karakterime, huyuma suyuma. Mektebini okumadım ben kadınlığın hanımlığın, gelinliğin yengeliğin.
ama artık dıştan birilerinin bişeyler demesine ihtiyaç duyarak yazdım bir kısmını buraya.. Kendimi haklı gördüğüm noktalar elbet var, kendileride hep der, kadın bizde değersizdir. o sadece susmalı derler. kız evlatları var 3 senede bir zor görürler, eşi göndermez kadını ve kaynanamlarda olsun erkektir damattır der.

ama sizlerde haksızlıklarımı söyleyince bazı farketmediğim şeyleri farkettim. Mesela eşimin beni çok sevdiğini farkettim. Eşime saygısızlık ettiğimi farkettim. hakkatende siz söyleyince farkettim abarttığımı. Kabusa döndü yuvam 9 aydır zaten, o yüzden yuvamı kocamı seviyorum ve ayakta tutacağım elbet. önerilerinizi gördüm okudum saolun.
Hiçbirimiz dört dörtlük eş/hanım olarak doğmadık kabul edin. Öğreniyoruz, yaşaya yaşaya anlıyoruz. birimiz ağır tecrübe eder öğrenir, birimiz normal öğrenir. karakter olarak asi hırçın saldırganım bunu kabul ediyorum. bunu düzeltmek elimde biliyorum. sizlerin hem yapıcı hem eleştirel yorumlarını gerçekten dikkate alacağım. Hepinize minnettarım, çok ihtiyacım vardı şu yazdıklarınıza.

Hepinizin eşiyle farklılıkları var di mi, o ekşi sever siz tatlı siz tuzlu seversiniz o tuzsuz. ben kırmızıdan nefret ederdim mesela :) en sevdiğim renk mor, nickim bile mor farkındaysanız :) Ama eşim kırmızıya bayılır. Sırf o seviyor diye tüm kıyafetlerim kırmızı olmaya başlamıştı, sonra bi baktım kırmızı seviyorum. Bu çok basit bi renk örneği hayatımdaki ama hayat böyleydi, o seviyor diye sevdim. Ve annesi ailesi babası diye, eşim seviyor diye sevmeye çalışmak diklenmeden orta yolu bulmak sükunetle yaklaşmak lazımmış. ben cazgır kadınlar gibi oldum evet kabul. Kimse kusursuz değil ve eşimde değil. Emin olun onunda kırıcı yanları oldu, oluyor. Olacakda. oda gelip şuraya yazsa neler neler yazar kimbilir. birileride çıkar ona der elbet Y hatalısın sen. Kusursuz değiliz yani karşılıklı.
Dirayetle ve sabırla sükunetle yürüteceğime inanıyorum artık hem eşime hem yuvama herşeyden öte kendime söz vermek istiyorum, asiliklerim körelsin istiyorum. ve eşimin dediği lafı hayat felsefesi haline getirmek istiyorum. Bu yol S ise ona göre yol al, Z ise ona göre... S gibi yoldan, S şeklinde yürü..

Tüm yorumlara cevaben alıntı yapmak istedim ama bu topluca cevap olmuş olsun, karışıklık olcak gibi geldi çünkü, eleştirenlerede hak verenlerede teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
en başta yazarken hep üstün körü yazdım gittim ama burda yorumlar geldikce bişeyler aklıma geliyor. Ben aylar önce yatak odamdan yumak halinde düğümlenmiş ipler bulmuştum çeşitli ücra yerlerden. ben koymadım, annemde koymadı. evime girenlerden biri koydu muhakkak, asla inanmam hacı hoca işlerine ama buldum yani. nerden geldi o ip evime. koyan gerizekalımıydı temirlerken bulamıcam mı sandı bilmiyorum. ilk bulunca araştırmaya başlayıncada gadrop arkasına tıkıştırılmış, bazamın üstündeki sert zeminle arasındaki boşluğa sıkıştırılmış falan filan. kim ne amaçla yaptı zerre umrumda değil ama, bu da oldu yani. diyosunuz ya baksa eskimez, işkilleniyorum paranoyak gibi.

tatlım madem şekerin var hiç stres yapma. eşinle açık açık konuş ya ailesini adam etsin ya da bir seçim yapsın. asla geri adım atma asla. yapılan tüm kötülükleri eşine anlat. bu ana kuzularından nefret ediyorum. ben altınlarımı falan kendi aileme verecektim kaynanaya bişey emanet etmem. ama çok şükür altınları vermeye gerek kalmadan kaynanayı hayatımdan postaladım şimdi rahat nefes alıyorum

Eşinizin sizde hiç hatırı yok mu? Annesi hakkında bu şekilde konuşuyorsunuz!
Çemkirmekle laf sokmakla araya mesafe koyulmaz aksine laçkalaşır..
Gelsin sersin evinize kadın heveslenmiş oğlunun evi.. o gittikten sonra güzelce toplar kaldırırdınız eşinize de boş yere bağırmamış olurdunuz.
Başka bir gün de güzel bir dille sevmediğinizi söylerdiniz.
Odanıza girdiğinde de eşinize niye sert bakıyorsunuz?
Annesinin boynuna ip bağlayıp koltuğa sabitleyemez adam!

Onun ne suçu var annesi sonuçta nasıl uyarsın.. ki erkeğin bu tarz muhabbetlere karışması hiç hoş değil..
Laf sokmak yerine o an.. bir gün başka bir ortamda sanki başkasının başına gelmiş gibi bu durumdan ben olsam rahatsız olurdum vb anlatıp mesajı iletebilirdiniz kalbini kırmadan.

tebrik ederim sizi, cevabınız için kendi adıma teşekkür ederim
bence ortada çözemeyeceğiniz bir problem yok
meselenin özünü kavrayabilecek potansiyele sahip olduğunuzu bu yazdıklarınızla göstermişsiniz.
siz belki de çok irrite oldunuz çok hassaslaştınız.
eşinize ve ikili hayatınıza yönelmek, yoğunlaşmak size iyi gelecek
hakkınıza hayırlısı olsun...

Tovbe estafurullah, oyle manyakca biseyi kim neden yapar ki ben inaniyorum buyuye olur mu olur, esin biliyo mu gordu mu soyledigin seyleri. Eger oyle bisey varsa evinize almasaniz haklisiniz yani. ben iyi niyetli dusundum fani dunya sonucta ama siz boyle soyleyince isin rengi degisiyorbtabi

Çok hırçın geldiniz bana,sakinleşmeye ihtiyacınız olduğunu düşübüyorum.Doktor filan.Onun dışında evet düşüncesizler bu doğru ama bana kötü niyetlide gelmediler.Bilemedimki

Ya zaten iki kişi bir evde zor oluyorken, birde 3. Şahıslar burunlarını sokmazlar mı..

Bir evlendirmeye birde boşandırmaya ne meraklı bu kaynanalar.

ne maksatla bakıyor oralara .Tamirci filan mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…