Meraklı Kv Sorunu... Hatta meraklı sülale sorunu!

Hakliyken haksiz duruma dusersin bu asabiyetle eşini üzme aileme tek laf etmeyeceksin de diyebilirdi tam tersini düşün senin ailen patavatsiz bir aile olsaydi esinde sürekli laf söylese gücüne gitmezmi ben aileme kizarim küser im ama baskasina laf soyletmem heleki esime asla mesafeni tavrini koy yoluna yuvana kocana bak sevgiler...

Hey gidi heyyyy....
Ben de evlenirken eşime iç çamaşırı götürmüştüm, bana iç çamaşırı alsana yok benim demişti:KK70: Tabi o zamanlar ben bunu farklı algılamıştım hani beğendiğin tarz bir şey al nasıl olsa sana giyeceğim tarzında ama öyle değilmiş, gerçekten iç çamaşırları eskimiş:KK70:
Ben eve geldiğimde yeni olan tek şey bendim:KK53:
Ama çok merak ediyorum nedense, az çok yazdıklarınızdan tanıyoruz ya hani, sizinki de kıymet bilmezse gerçekten ön yardı diyeceğim

vallahi koalinacığım,burada gençlerin içinde, birkaç kişi var takdir ettiğim.onların içindesiniz.çoğunuz kızım yaşında olduğunuz için,ben sizleri örnek alıp,gelinime ona göre davranıyorum.olaylara tek taraflı bakmamayı,empati yapmayı öğrendim.yani diyorum ki,benim gelinim de böyle mi hissediyordur,böyle mi düşünüyordur?saygılı,sevgili ve seviyeli davranmaya çalışıyorum ve karşımdan da öyle bekliyorum.şimdilik bir sorun yok çok şükür ama bir "kaynanalık"yapsam ,karşı tarafın tepkisi ne olur, bunu kestiremiyorum.

bizim ilişkimiz,nasıl desem biraz mesafeli.herkes kızın yok,kızın yerine koyacaksın diyor ama onun bir annesi var ve asla annesi gibi olamam.bunun bilincideyim.annesi rolunu üstlenmiyorum.haliyle kızım gibi de olmuyor.mesela kızım olsa şunu yapma,ya da şu güzel değil,bunu al gibi fikir verebilirim.ama gelinim olunca, yapamıyorum,yanlış anlar diye.

Hey gidi heyyyy....
Ben de evlenirken eşime iç çamaşırı götürmüştüm, bana iç çamaşırı alsana yok benim demişti:KK70: Tabi o zamanlar ben bunu farklı algılamıştım hani beğendiğin tarz bir şey al nasıl olsa sana giyeceğim tarzında ama öyle değilmiş, gerçekten iç çamaşırları eskimiş:KK70:
Ben eve geldiğimde yeni olan tek şey bendim:KK53:
Ama çok merak ediyorum nedense, az çok yazdıklarınızdan tanıyoruz ya hani, sizinki de kıymet bilmezse gerçekten ön yardı diyeceğim

ayrıca senin konularını ben de takip ediyorum.ve kayınvalidenlerin sana haksızlık yaptığını düşünüyorum.yani burda kk. da sadece kayınvalidelerin tarafını tuttuğum düşünülmesin.gelinlerin haklı olduğu konularda,onlara destek oluyorum.sezarın hakkı sezara...

vallahi koalinacığım,burada gençlerin içinde, birkaç kişi var takdir ettiğim.onların içindesiniz.çoğunuz kızım yaşında olduğunuz için,ben sizleri örnek alıp,gelinime ona göre davranıyorum.olaylara tek taraflı bakmamayı,empati yapmayı öğrendim.yani diyorum ki,benim gelinim de böyle mi hissediyordur,böyle mi düşünüyordur?saygılı,sevgili ve seviyeli davranmaya çalışıyorum ve karşımdan da öyle bekliyorum.şimdilik bir sorun yok çok şükür ama bir "kaynanalık"yapsam ,karşı tarafın tepkisi ne olur, bunu kestiremiyorum.

bizim ilişkimiz,nasıl desem biraz mesafeli.herkes kızın yok,kızın yerine koyacaksın diyor ama onun bir annesi var ve asla annesi gibi olamam.bunun bilincideyim.annesi rolunu üstlenmiyorum.haliyle kızım gibi de olmuyor.mesela kızım olsa şunu yapma,ya da şu güzel değil,bunu al gibi fikir verebilirim.ama gelinim olunca, yapamıyorum,yanlış anlar diye.
teşekkür ediyorum:)
bence o aradaki mesafeler zaman içinde kaybolacaktır ama ilk sene çok fazla fikir verilmemesine kesinlikle katılıyorum. Kötü olduğundan değil insan hassas oluyormuş, buluttan nem kapıyormuş bu bir gerçek:KK48: herkes iyi niyetli olduktan sonra zamanla anne-kız ilişkisi de olabilir neden olmasın:KK36:

Peki bir danışma daha yapacağım.
Dün şimdi ben kaynanamı odama sessiz sessiz pıs pıs girdiğini gördüm ya hani. gidip arkasından yüz yüze gelip noldu ? neye bakmıştın demedim. sinirle mutfağa attım kendimi. eşimden çıktı hıncım.

Neyse, bu akşam kandil. gidip kandılleşelim. Ve şunu demek istiyorum, anne sen dün yatakodama girmiştin ben bişey mi istedin diye sorcaktım ama işim çoktu mutfakta sonra sorarım dedim unuttum neye bakmıştın? ya ben biliyorum dağınığım hele işe gireli hepten ev dağınık, dağınık mı diye mi kontrol ettin, mahcup oldum ben dağınıktı çünkü odam demek istiyorum. Oda elbet bişiler der. Bundan sonra bakmak istediğinde bana söylersen sevinirim, müsait olmayabilir herzaman demek istiyorum. Bunuda dedikten sonra dahada bişi demem etmem büyütmem. ama şunu hele bi deyivereyim :KK23:

Dünya ne tuhaf...
Oğlun oluyor,kazık kadar olana kadar odasını sen toplayıp temizliyorsun,çarşaflarını değiştiriyor,dolabını diziyorsun.
Sonra sırf evlendi diye onun odası sana mahrem oluyor.Değil dokunman,bakman bile yasak oluyor.

Fazla büyütüyorsun Morusevenkız,hatta takıntı haline getiriyorsun.Günü geçmiş hala ne yapsam da hesap sorsam derdindesin.Senin annen evine gelince odana bakmıyor mu ? Nedir bu kadar sorun olan anlamadım.

Peki bir danışma daha yapacağım.
Dün şimdi ben kaynanamı odama sessiz sessiz pıs pıs girdiğini gördüm ya hani. gidip arkasından yüz yüze gelip noldu ? neye bakmıştın demedim. sinirle mutfağa attım kendimi. eşimden çıktı hıncım.

Neyse, bu akşam kandil. gidip kandılleşelim. Ve şunu demek istiyorum, anne sen dün yatakodama girmiştin ben bişey mi istedin diye sorcaktım ama işim çoktu mutfakta sonra sorarım dedim unuttum neye bakmıştın? ya ben biliyorum dağınığım hele işe gireli hepten ev dağınık, dağınık mı diye mi kontrol ettin, mahcup oldum ben dağınıktı çünkü odam demek istiyorum. Oda elbet bişiler der. Bundan sonra bakmak istediğinde bana söylersen sevinirim, müsait olmayabilir herzaman demek istiyorum. Bunuda dedikten sonra dahada bişi demem etmem büyütmem. ama şunu hele bi deyivereyim :KK23:

Hiç bir şey deme canım. Bir daha sana geleceklerinde kocanın donunu kapıya yakın görebileceği yere bırak. Kaynanan odaya girerse peşinden git. O zaman odam müsait olmayablir bakmak istediğinde bana söyle dersin.

Daha evli olmadan,evlilik gibi ateşten çıkmış demir olan ve insan idare etmenin bir sanat olduğu kuruma girmediğiniz halde gösterdiğiniz bu olgunluğu ayakta alkışlarım...Tebrik ederim böyle güzel düşüncelere sahip olduğun için...Hepimiz farklı bir aile,yaşam tarzı ve dünyada yetişmiş bireylerle evlilik yaptıysak,onları dünyaya getirip yetiştiren ailelerini de kabul etmek zorundayız,hoşumuza gitse de gitmese de...Çünkü ailelerine yaptığımız her eleştiri eşlerimizi incitiyor..Neticede AĞAÇ KOVUĞUNDAN ÇIKMADILAR!!! öyle değil mi?
Yeri geldi laf da sokuldu,hakaret sayabileceğimiz kelimeleri de duyduk neden çünkü farklı bir yaşam tarzları var.Kimsenin bizim gibi düşünmesini bekleyemeyiz,50-60-70

Bende aynı bunu söylemek istedim,insanları degıstıremeyız,degıstıremıyorsak alttan almayı deneyıp bırazcık sabır gostermeliyiz.Karsımızdakini kırmak çok kolay,zor olan kırmamayı başarabilmek ama bunu yeri geldiğinde bizde yapamıyoruz maalesef.

Evliligimin ilk zamanlari esimin ailesiyle cok ters dustuk, sevgili kayinvalidemle ilgili acilmis cokca konum vardir.
Esimle sevgimizi cok yipratti o zamanlar, esimde bana baski yapmazdi ama ailesine ayni senin ki gibi haksizsin da demezdi, onlardan habersiz biz birbirimizi yerdik.
Ne zaman artik hersey gun yuzune cikti ben kayinvalideyle karsi karsiya geldim o zaman cozume kavustu cogu sey. Belirli bir sure gorusmedigim zaman da oldu kayinvalidemle. Ozellikle cocuk olduktan sonra ben de daha fazla takmamaya basladim, tabi kayinvalide de kendine ayar cekti. Simdi bilir ki bisey oldugunda ogluyla degil benimle karsi karsiya gelecek, zamaninda cok susmusum, esimle ev de kendi kendimizi yemisiz, simdi birsey olursa kayinvalidemi yiyiyorum :)
Esin seni anliyorsa cok ustune gitme ve ailesini sana karsi kotulemesini bekleme cunku yapmazlar en fazla susarlar. Kendi cevabini kendin ver, zamanla onlarda sana nasil davranmasi gerektigini, nelerden hoslanmadigini ogrenirler.
Bosyere esinle kavga edip huzurunu ve saglini bozma, gereken yerde cevabini ver birak kayinvaliden dusunsun.

canım ya sen çok abartmışsın valla.. tamam takıları beyaz eşyalarını vs istemeleri terbiyesizce olmuş ama vermemişsin zaten. onun dışında maddi olarak yardım etmek zorunda değiller ki etseler hoş olurmuş ama bunun için de eşinin ailesini silmesini bekleme. hatta ne yaparlarsa yapsınlar eşinin ailesini silmesini bekleme. adam senden çekindiği için haklısın diyemiyormuş baksana.
yatak odasına bakmasını ben olsam görmemezliğe verirdim girdiyse. ki bence görmesinde hiçbir sakınca yok derli topluysa eğer dağınık diye görmesini istemiyorsan "anne orası dağınık diye kapısını çekmiştim bak mahçup oldum şimdi söyleseydin bi toparlardım hemen " diyebilirdim.
senin yapacağın en önemli şey onları bu şekilde kabul etmek, idare etmek. kendini ezdirme ama olur olmaz bu kadar da kalplerini kırma. ne olacak yani sana eline sağlık deseler? benm kp en son bize yemeğe geldiklerinde yemek sonrası kızım sen yemek yapmayı biliyor musun diye sordu mesela :) eee napayım ağlayayım mı bunun için. biraz daha olgun davranabilirsin, say ki deliler yani, akıllandıracak mısın bu yaştan sonra? örtüleri de sermiş kadın sağol anne eline sağlık zahmet etmişsin diyip serseydin gönlü olurdu gittiğinde kaldırırdın sorarsa da günlük kullanmak istemedim özel günlerde kullanacağım derdin.
kocan da iyi bir insana benziyor anlattıklarından boş yere onu da kendini de hırpalama bu kadar..
saçma bir hareketleri olursa deli diye düşün yargılama amannnn ne yaparsa yapsın de içinden kendini de bu kadar gaza getirme

Şurda hep okuyodumda okurken bile sinir fışkırıyodu benden hemcinslerime yapılanlar karşısında. En sonunda bende yazdım işte buraya.
Dün iftara eşimin ailesi geldi. (9 aydırda zerre kadar sevemedim, ısınamadım ve nefret ediyorum) Kv gelir gelmez heryere bakıyor, dolabıma saklama kaplarının içine, kiler dolabıma.. açıp açıp bakıyor. bikaç kez bozdum buna rağmen yapıyor! Neyse ben iftar sonrası bi yığın bulaşıkla mutfakta cebelleşirken, kulağımda içerde. Herkes camiye gitmişti, eşim ben ve annesi kaldık evde. bıraktım bulaşığı bi bakayım dedim. Ana! :KK57: Benim kayınvalide açmış yatakodamın kapısını, ışığı. içeriye bakıyor.
Zekama tüküreyim akıl edemedim Anne neye baktın demeyi! Zaman geri dönse o kadına o lafı çarpacam ama dönmüyor ki. Koridorumuz uzun, koridorun başında durdum baktım. Eşimde yanımda. Eşime bir bakış fırlattım. :KK67:o da bi an şokla saçmaladı. 'halıları kaldırmışmı diye bakıyor' dedi. geveledi yani ben annesine söz saldırısı yapmayayım diye Ne alaka? dedim... şokla o saçmaladı biliyorum. Neyse, bi anda pasratım bağlandı kadını bozmadım salak gibi. geçtim mutfağa, sinirliyim ama ! kudurcam resmen fışkırıyo gözlerimden sinir.bi ara yatakodasına gittim kapattım kapıyı oturdum sakinleşmek için. eşim geldi, çemkirdim gönderdim. Yapma lütfen ayıp olcak dedi, dahada sinirlendim.
Sonra kv çağırdı beni, danteller örmüş. Salon takımı, yatak odası takımı onları gösteriyor. Bende dedimki 'yatak odama bu yüzden mi bakmıştın, ben kendi örtülerimi kaldırdım ama ya sermiyorum artık' dedim. ama kadın hiiiiiç oralı bile olmadı. he baktım, yok bakmadım, ölesine baktım demedi bile. 2 kez tekrarladım bu lafımı. ama içim soğumadııı!!! Sonrada bildiğiniz totomu döndüm Tv izledim. hanfendide bi güzel örtülerini salonuma serdi. şöyle güzel oldu, ay güpür gibi örmüşüm, şöyle sereyim şunu falan filannn..
Ben pür dikkat tv'ye bakıyorum. sordu moralin mi bozuk diye, yoooo dedim. duduş kuşları gibi oturduk oturduk öbür oğlanları geldi almaya,, gitti 12'de. :KK67: o gider gitmez aldım topladım dantalleri hepsini ve tıktım poşete eşimin gözü önünde. 'ev benim değil onun sanki, insan sorar kullanır mısın diye'dedim.
Sonra Kv gidince eşimle bi kapıştık biz. Annesine ve ailesine demediğimi bırakmadım. Medeniyetin onda birinden nasibini alsaydı ailen bunların hiçbiri olmucaktı dedim. daha neleeeer neler. Sevmiyorum, istemiyorum, soğudum.pişman değilim uzak durduğuma falan filan.... Eşimse gözleri dolu dolu dinledi. Yapma etme tutma kendine yazık bana yazık çok üzülüyorum dedi. Ben anlattıkca artık haklısın dedi. Ama dedim hep böyle şeyler yapılıyo bana ve sen nadir olarak haklısın diyosun. Ailemden hepten soğuma diye her hatalarını itiraf edemiyorum diyo. ailesi bana yemeği yediler eline sağlık bile demedi. :KK43: Eşime dediler! eşim yaptı sanki yemekleri! eline sağlık Y.. Ama bi dahakine B'ye bırak o daha güzel yapar belki dedi abisi. Bende afiyet olsun ama bunu deyince şunu anladım ki beğenmemişsiniz ki bidahakine daha güzel olsun diyosunuz. Ama olsun doymuşsunuzdur inşallah ya dedim gülerek gülümseyerek hoş dille.
Evime geldiklerinde herbiri çil yavrusu gibi dağılıp nerde ne var bakıyolar ben cinnet geçiricem ya. Napabilirim daha başka? bozuyorum ama anlamıyolar. Eşimle 9 aydır mahvolduk ailesi yüzünden vallahi sinir hastası oldum. Hastanelik oldum kaçkez. Daha geçen gün acillik oldum ya. Nefes alamadım kasıldım kaldım. Artık birisi ufak bişiy yapsın uyuşup kalıyorum. suratım karıncalanıyor, kulaklarım ellerim kolum. Valla hasta oldum bildiğiniz. Eşim tamam ailesinden kopmaz, çoğunluklada benden yana. O da tamam. Eşim diyorki boşver yapsınlar cahilliklerine ver, bu yaştan sonra nasıl değiştircez. Yalvardı bana bildiniz üzülmeyelim artık nolur, kim naparsa yapsın aileler naparsa yapsın huzurlu olalım. sen üzülünce kahroluyorum, bana bağırdığında erkekliğim eziliyor gibi ağırıma gidiyor diyor. Dik duralım dedi.
Aşırı yıprandık ailesi yüzünden, hastada olduk. manevi hastada olduk, fizyolojik hastada olduk. Kalplerimiz sıkışıyor kavga sırasında inanın. O üzülüyor, kalbi başlıyor sıkışmaya oturup susuyoruz sarılıyoruz. ben ağlıyorum, öfkemden kalbim sıkışıyor batıyor göğsüme bi bıçak. fenalaşıp yatıyorum. İkimizde diyoruzki suratlarımıza, 'yaşamak istemiyorum ölmek istiyorum. Bu böyle gitmez, bu işin sonu ayrılığa gidiyor, olmaz böyle' diyoruz. Ama ben onu o beni yiyoruz kedi köpek gibi. Kocamın dizine yatıp ağlıyorum artık haftada kaç kez! Ben nasıl alışcam bu aileye. Nasıl ısınacağım? Napabilirim yuvamı korumak için. Eşim ufak tefek gaflete düşüyor ailesi için beni üzüyor ama her zaman değil. Mesela bana göre, annesini bakarken gördü ya hani o da benle bir. '' Anne napıyosun! orası bizim mahremimiz bi daha izin almadan bakma! neyi kontrol ediyosunki??'' demeliydi. ama demedi adam.
Bunu unutmam, ya sen söylicen ya ben dedim. ve dicemde, geçen gün yaptığın hareket içimden atamadım bi daha benim yatakodamı kontrol etme anne diyesim var.
Bu daha dünki olay. 9 aydır nice saçmalıkları oldu hepsinin.
Tüm düğün takımı emanet edip balayına gittim, döndüğümüzde dedilerki biz hepsini saydık hepsini abinize verip aileyiz üçün beşin lafı olmaz, abinin borcu var dediler. VERMEDİM. Vermedim ama ok gibi saplandı beynime bu aptallıkları. Bana 10 kuruş dahi elime verende olmadı, hep eşim verdi aldı sattı. almasınlar tamam çocuk değilim lanet olsun almasınlar, ama 10 kuruş avcuma vermedikleri gibi, aldığım her evime eşyamda köstek oldular. beyaz eşyalarımı alırken çıkarmadıkları rezalet kalmadı. bana spotcudan alalım dediler ya!! yeni geline, çeyize spot eşya!!
Evlerine borç gelir sgk'dan bize derler ödeyin.Ödemedik.
Beyaz eşyalarım takılmadı 9 ay elektirik arızasından. onca para verdim arızalanırsa garantiye girmiyor diye. beyaz eşyasız 9 ay idare ettim ben! İdare ettim ama, geldiler buzdolabımı istediler. Büyük oğlan çamaşır makinası aldı sizde buzdolabını verin dediler. VERMEDİM. ailem aldı onu bana dedim.
Ben evlerine giderim biride hoşgeldin demez. Bayramda kaynıma bayramın mübarek olsun derim sanada iyi bayramlar demedi bile baktı ayı gibi suratıma. Bana demedi, kalktı gitti dıdının dıdısı akrabasına bayramın mübarek olsun yenge dedi.
Evlerine gittiğimde kayınpeder sürekli küfür eder kızar herşeye. bel altı aşırı kötü küfürler hemde! bacağını ayırır yatar. bi ayağı koltukta öbürü koltuğun tepesinde ayırır yatar.
Eşimle sıkıntılı olduğumu bazen kaynanaya çıtlatırım aman sen sus aman sen kadınsın aman sen çeneni açma der. sen sus kadınsın der. öle deyince kestim anlatmayı zaten zerre anlatmıyorum.
Evlerinde salata yaparım hiçbiri ağzına sokmaz. hal böle olunca yemeği nasıl yapim orda, hayatta yapmam zaten.
Elimde poşet varsa açar bakar kadın içine..
Çantamı bile dururken açar bakar!! bi gün açtı yine dururken, baktı bu ne bu ne bu ne ? Bende dedim; para mı aradın anne? Para orda değil al bak burda dedim çıkardım verdim. Ay ben ne parası bakim kızım patik koycaktım çantanadaaa..... Çantada nolur ki paradan başka? hem sen bana ver patiği ben çantama koymucam onu dedim.
Napim ben ya? aşırı mı tersleyeyim. onlar gibi ayı gibi davranıp kalp mi kırayım. küt diye lafımı indireyim. herşeye rağmen hiçbirine hakaret etmedim, suratım asıktır, moralsiz keyifsiz dururum anlaşılır suratımdan, ama laf olarak bişi hiç demedim. Desem, bozuşsak yani bildiğin mutlu huzurlu olur muyuz kocamla :KK43:
Yani garip şekilde kocamla anlaşmazlığa düşüyorum. ona bazen normal geliyo olanlar, bana hakaret geliyo.
Kültür farkı mı bu bilmiyorum. her annesigile gitmek istediğinde kavga ediyoruz. ben istediğimde gidilcek diye dikleniyo bazen. Hür şekilde saatlerce oturmak istiyorum ailemin yanında diyo. Bende istemiyorum napimmm :KK43: ailesi zor ama elbet eşimde zor. bana ters gelen huyları varrr. Benim ailem uzakta, ben göremiyorum sende görmeyver haftada 3-4 kez diyorum. haftada 1 gidiyoruz ben istemediğim için. Ben seni ailene bayramda seyranda götürüyorum, sende benimkine gitcen diyo. buyur burdan yak :KK20: tabiiki gidicem aileme onlar uzak şehirdeler. onun ailesi burnumun dibinde! Kocamda saçmalıyo bazen, oda çok üzüyo beni. hem ailesi hem kocam artık kaldıramıyorum.

Dün akşam bağrış çağrış ağla zırla, tatlıya bağladık. Birbirimizden huzur dilendik resmen ve komik gelmesin ama kağıda döktük sözlerimizi, isteklerimizi. söz veriyoruz yazdık altına. Bundan sonra tartışma ortamı oluştuğu anda farklı odalara çekilip sakinleşene kadar çıkmama sözü verdik. Sesini yükseltip tartışan bağıran çağıran 250 tl verecek ev kumbaramıza. Yani çocukca belki ama yol bulamıyoruz başka.
Aile danışmanına gidelim bile dedik. ve gidicemde yani. Kocama diceklerki, ya Y beyfendi kişisi, siz aptal mısınız abartıyosunuz. B hanıma yüklenmeyin.. dicekler bunu ona ve ben bunu sırf duymak için yine gidicem...

Konu içersinde dedi dedim demedi demiş diyor dedi didididi oldu farkındayım, affola... :KK43:

Sonradan ilave etmek istedim; çeşitli komplikasyonlara sahip 9 yıldır şeker hastasıyım. Üzüldüğümde ve stresim olduğunda inanılmaz şekerim yükseliyor.. birde diyabetimle mücadele ediyorum şu hayatta yani.

Tekrar bir ilave daha : en başta yazarken hep üstün körü yazdım gittim ama burda yorumlar geldikce bişeyler aklıma geliyor. Ben aylar önce yatak odamdan yumak halinde düğümlenmiş ipler bulmuştum çeşitli ücra yerlerden. ben koymadım, annemde koymadı. evime girenlerden biri koydu muhakkak, asla inanmam hacı hoca işlerine ama buldum yani. nerden geldi o ip evime. koyan gerizekalımıydı temirlerken bulamıcam mı sandı bilmiyorum. ilk bulunca araştırmaya başlayıncada gadrop arkasına tıkıştırılmış, bazamın üstündeki sert zeminle arasındaki boşluğa sıkıştırılmış falan filan. kim ne amaçla yaptı zerre umrumda değil ama, bu da oldu yani. diyosunuz ya baksa yatakodana nolacak ama işkilleniyorum paranoyak gibi elimde değil.
Walla agzim acik okudum yazdiklarinizi.. Bende hic sevmem ozel esyalarimin ve hayatimin karisilmasina nefret ederim. Ama guzel cevaplar vermissiniz altta kalmamissiniz.. Esiniz iyi ki yaninizda size hak veriyor yoksa daha buyuk sorunlar yasardiniz bence.. Ama esinizin ailesi sonucta ona da hak verin gitmek istedigi zaman zor da olsa gidin onun hatri icin katlanin..

Olayları fazla abartıyorsunuz. Evet yapılanlar gerçekten yanlış ama sini krizine girmeye gerek yok BAZILARINDA. Siz zaten yapacağınızı yapmışsınız, onlara uymamışsınız, susup oturmamışsınız. Gereken şeyler söylenmiş ama anlamıyorlarsa başka ne yapılabilir? Bağları kopartamazsınız, siz koparsanız eşiniz tek gitse daha mutlu olacaksanız öyle yapın bence.

Bu arada anlatmadan geçemeyeceğim. Annem 1 yıl sonra ilk defa evime ziyarete gelmişti. Gelmeden önce e dolapları açıp bakacağını bildiğim için eşime dolabını düzeltmesini annemin bakacağını söyledim. Eşim de alışkın değil kayınvalide ölse bakmaz çünkü öyle bir kadın. Benim annemse neyi nereye yerleştirsek daha iyi olur diye fikir vermek için bakar. Bekarken de dolaplarıma bakar, şunu şuraya alsan bunu da buraya koysan daha iyi olur derdi.
Eşim önce bi itiraz etti, neden bakacakmış, söyle bakmasın, olur mu öyle şey diye köpürdü. Ben de biraz tabiri caizse kuyruğunu kıstırdım onun, donuna kadar düzelt demiyoruz kadın oturup senin eşyalarını karıştıracak değil dolaplar nasılmış içleri büyük mü diye bakacak altı üstü dedim. Ayrıca ev yerleştirme olayı olsaydı bakılmayacak mıydı o dolap içlerine, benimki geç kalınmış bir durum sadece dedim. Sonra paşa paşa düzeltti.

Ayrıca benim annem de böyle kullanmayacağım bir sürü ıvır zıvır verdi ve hala veriyor. Geldiğine de yaptığı ahşap boyamalardan getirmişti, şuraya koy buraya koy getirin asalım falan dedi. Eşim "bakalım kullanacak mıyız" gibi bir şey deseydi, yahut böyle aşırı bir tepki verseydi her şeyi önüme alır yerlere atar parçalar "mutlu musun şimdi" derdim ve ömrüm boyunca da kin beslerdim.

O benim ailemin bazı müdahaleci huylarına ses çıkarmadı, ben onun ailesinin eşyalarının bizde olmasına ve yeni geline bırakın spotçular çarşısından eşya alınmasına bir bardak dahi alınmamasına ses çıkarmadım ( ses çıkarmadım dediysem büyük tepki vermedim ama üzüldüğümü, sıkıldığımı söyledim). Evlilikte karşılıklı bazı durumları tolere edebilmek önemliymiş 1 senelik sıkıntılardan sonra bunu öğrendim. Ayrıca aileler hakkında her düşündüğünüzü söylememeniz de önemliymiş. Bazı şeyler içinizde kalmalı çünkü bir gün size "sen zaten ailemi hiç sevmedin, istemedin" olarak dönmesi çok olası.
Aİlesinin durumunun size özel değil de huy olduğunu bilirseniz daha objektif düşünürsünüz bence.
Eşinizle konuşabiliyor ve çözüm arıyorsunuz bakın bu güzel bir durum. Oturup konuşun ailesini de yermeyin, görgüsüz, ayı bile olsalar ailesi onun. Atamaz satamaz.
Gidip gelmeleri azaltın ama gidince de kalkalım gibi baskı yapmayın mesela. Kimse ailesine gidip diken üzerinde olmak istemez.
Tum yazdiklaraniza harfiyen katiliyorum konu sahibi dikkate alir umarim daha yeni evli sayilan bir ciftin bu kadar yuz goz olmasi hos degil ayrica ben sinir krizi gecirecek birsey goremedim biraz abartiyorsunuz sakin olup olaylari uzatmayin kavglar herzman bir sonrakinde dahada büyüyor konusarak esinin ailesine net fikrinizi sakince soylerek halletmeye calisinnn

Cogu insan esinin bi sucu yok demis ama asil suc sadece esinde..Esin aradaki mesafeyi koruyamadigi,kendi tarafina bi dur diyemedigi icin tabiri caizse ne sis yansin ne kebap dedgi icin boyle oluyor..

hem veriyor hem vermiyor arkadaşım. Aileme ufak tefek anlatıyorum ve bana dur sus üzülme diyorlar. boşver Allaha havale et diyorlar. Herkes bir olmaz onlarda öyle demekki diyorlar.
Ama bakın şimdi CuteMom, benim kendi annem benim çantamı karıştırmaz. odamı karıştırmaz. eşyalarıma bakmaz. belli bi yaşa kadar cücüğüme varasıya baktı ama büyüyünce bazı şeylerimiz değişti. evime geldiklerinde eşim işte, ben odada yatarım. gelir tıklatır girmez bile yatakodama. ben işe giderken anne bi el atıver toplayver derim, toplar evi. bi yatakodamı bırakır. girmez. Size ters gelebilir ama kimse benim yatakodamı kontrol edemez. gelsin bana desin, merak ediyorum odanı desin, benim keyfim isterse gösteririm istemezse göstermem. seviştiğim için mahrem değil orası, sevişme eylemi olduğu için ayrıcalıklı değil orası. evimin her yeri benim özelim. kilerimdeki saklama kabının içindeki pirinçten ona ne? koltuklarımın altındaki eşyalardan ona ne? çantamdan ona ne? fermuarını açıp bakmak, içinden bişi çıkarıp bakmaktan bu ne demekten ona ne? benim kalıplarıma göre bu ters. ailemde bu yok ve başkası yaptığı içinde hep ters gelicek. ben abimle eşinin yatakodasına baktığımı düşünemiyorum bile. kaynımla eşinin odasına baktığımı düşünemiyorum! ben kimsenin çöpünü alıp bakmam bile. o yüzden kimsede bana yapamaz. çeyizlerim yerleşirken bile donlarımı tek tek açıp bakan, dürdüğüm iç çamaşırlarımı açıp açıp bakan bi kadının tavrı bana ters geldi, ters gidiyor. değiştiremiyorum ben kendimi, aman bu donum baksın diyemiyorum. Yapı meselesi cutemom.

benimkiler senin kadar uç şeyler yapmadılar ama yatak odasına girme hatta ve hatta biz odada uyurken bile girme olayı yaşandı her yaptığında sinirlenmeden uyaracaksın daha yeni evliymişsiniz ve aynı şehirde görüşmeler de daha sık olduğundan çok fazla şey birikmiş üst üste ama biz de aynı şehirde olsak tahminim sana yaklaşırdı kv davranışları. hiç bunlara kafanı yorma kendini de eşini de üzme sadece sana ters gelen her davranışta lafını söyle tabi hır çıkarmadan.. emin ol aradan zaman geçtikçe sen ona alışacaksın o da sana alışacak.. her şey dört dörtlük olmayacak tabi ama daha rahat atlatacaksın.. ben 4 yıldır evliyim ve ilk zamanlarıma göre şu an çok çok iyi durumdayız.. eşine de her sorunu anlatma yazık onu da üzersin.. ona zaten çoğu davranış normal gelir seni tam olarak anlayamaz çünkü o anneyle büyüdü..

insan nasıl bi psikolojiye girer böyle hak verin bana. tamam ben tolore edeyim, görmezlikten geleyim. 9 ay sonra çözüm bunları buluyorum ama tecrübesiz bu yaşımda babasının evinden çıkmış gelmiş kimsesi olmayan bir şehirde eşim ve ailesinden başka tanıdığım olmadığı şu şehirde hangisine alışaydım? evliliğe mi kocamın huyu suyuna dört duvar içindeki farklılıklara mı ailesine mi görümceye mi ailemin hasretine mi annemin hastalıklarına mı.. hafifletici deil sebeplerim herkes neeler çekiyor ama bunaldım işteee.
haklısın arkadaşım.
özgürlüklerimin kısıtlandığı yerde ben dellenirim.
üstelik bu kişi kaynanam , görümcem vs ise
kimse kimsenin bekçisi değil.
Allah güç kuvvet versin
bi iki dellendin mi onlar da kenara çekilir . emin ol.
sen eşinle iyi ol yeter ki.
eşini hoş tut.
o da seni hoş tutsun tabi.
karşılıklı her şey.

Eşinin yine bi suçu olmadığını düşünüyorum.
Çünkü olay sizlerin arasında geçiyor. eşinin bu olaylarda bi parmağı yok.
kendi başımıza halledeceğiz problemleri
eşine yansıtırsan hem dırdırcı olursun . hem de aranız açılır.

o nedenle iş başa düşüyor.
kesin çözüm kendi işini kendi halletmen arkadaşım.
kimseye güvenmeden. kendine güvenerek.

ne kadar abartmışsınız..
kayınvalideniz yatak odanıza baktı diye eşininize sarılıp ağlamalar, kavgalar.. doğru mu anladım?doğru değil ama olmuşta bakmış ne olacak yani.yaşlılığına verin, idare edin, geçin.
eviniz ayrı,sık görüşme gibi bir derdiniz yok, daha ne problem olabilir ki?
eşiniz adına üzüldüm açıkçası

ilk paragraftan sonrasını okuyamadım. Beynim patladı. Zaten okusam da değişik bir şey olacağını sanmıyorum, kvalide ve türevlerini kapsayan sorunlar. "o an olsaydı o kadına şunu derdim..." bu sahneler için kendi kendini yiyip bitirmeler asla bitmeyecek. Sen sadece kendini parçalıyorsun, hazır cevap olmak başka bir şey sonradan "şunu derdim" demek başka bir şey..
gelin kvalideyi sevmez, kvalide gelini sevmez bu standartlara uyduğunuz için ayrıca tebrik ederim. Yani denecek çok bir şey yok aslında eşinle kurallarınızı belirleyin.

fikir sunan eleştiren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum amacım konuyu açarken zaten göremediğim hatalarımıda görmekti. birsürü insan hem eleştirmesi hem hak vermesi hem fikir vermesi benim için çok iyi oldu. 26 yaşındayım henüz ama gerek yaşadığım sıkıntılardan gerek hayat tecrübesinden gerekde farklı yaşantılardan dolayı hayat dersimi aldığımı düşünüyorum şu 9 ayda. daha neler çıkacak karşımıza allah kerim ama evliliğimi hayatın çemberine dolamayacağım o kesinleşti!
Aklımı başıma aldım yani hatunlar :KK76::KK49: eşimi yıpratmak yok, dırdır vırvır rivriv adamın kafasını yemek yok. abartmak yok. ağlayıp zırlamak yok. herşeyden öte sağlığım gidercesine hastanelik olcak kadar ağlamak yok. sorunum kimleyse onunla halledilecek. annesi ise sorun onunla paylaşılacak konuşulacak. babası ise babası ile. kv ile olan sorunu eşle halletmeye çalışmak yok bundan sonra. ailesini kötülemek kötü sözler sölemek yok. aksine sevdiğimi ve yakın olduğumu gösteren hareketler var.

Yalnız ben böle çözüm buluyorum eleştiriyorum kendimi eleştirilerede açığım diyorumda, eşim benim için ne kadarını yapar bilemiyorum. yani hep dedim, oda masum değil elbet. ama varsın olsun. Değişimi karşıdan beklemek yersiz, ben değişirsem oda otomatikman değişecektir..

Yalnız bazende hakedilmeyen tavır ve önyargılarla mesajlar yazıyorsunuz ilk önce bi höööyt ne diyo bu beeee diyorum :rolleyes: Sonrada ama nerden bilcekler neler çektiğimi ne kadarını anlatabilirim ne kadarını anlayabilirler diyorum susuyorum.
Teşekkür ediyorum tekrar tekrar ve tekrar.. Bana iyi geldiniz KK.. :KK36::KK36::KK36::KK36:

X