Şurda hep okuyodumda okurken bile sinir fışkırıyodu benden hemcinslerime yapılanlar karşısında. En sonunda bende yazdım işte buraya.
Dün iftara eşimin ailesi geldi. (9 aydırda zerre kadar sevemedim, ısınamadım ve nefret ediyorum) Kv gelir gelmez heryere bakıyor, dolabıma saklama kaplarının içine, kiler dolabıma.. açıp açıp bakıyor. bikaç kez bozdum buna rağmen yapıyor! Neyse ben iftar sonrası bi yığın bulaşıkla mutfakta cebelleşirken, kulağımda içerde. Herkes camiye gitmişti, eşim ben ve annesi kaldık evde. bıraktım bulaşığı bi bakayım dedim. Ana!
Benim kayınvalide açmış yatakodamın kapısını, ışığı. içeriye bakıyor.
Zekama tüküreyim akıl edemedim Anne neye baktın demeyi! Zaman geri dönse o kadına o lafı çarpacam ama dönmüyor ki. Koridorumuz uzun, koridorun başında durdum baktım. Eşimde yanımda. Eşime bir bakış fırlattım.
o da bi an şokla saçmaladı. 'halıları kaldırmışmı diye bakıyor' dedi. geveledi yani ben annesine söz saldırısı yapmayayım diye Ne alaka? dedim... şokla o saçmaladı biliyorum. Neyse, bi anda pasratım bağlandı kadını bozmadım salak gibi. geçtim mutfağa, sinirliyim ama ! kudurcam resmen fışkırıyo gözlerimden sinir.bi ara yatakodasına gittim kapattım kapıyı oturdum sakinleşmek için. eşim geldi, çemkirdim gönderdim. Yapma lütfen ayıp olcak dedi, dahada sinirlendim.
Sonra kv çağırdı beni, danteller örmüş. Salon takımı, yatak odası takımı onları gösteriyor. Bende dedimki 'yatak odama bu yüzden mi bakmıştın, ben kendi örtülerimi kaldırdım ama ya sermiyorum artık' dedim. ama kadın hiiiiiç oralı bile olmadı. he baktım, yok bakmadım, ölesine baktım demedi bile. 2 kez tekrarladım bu lafımı. ama içim soğumadııı!!! Sonrada bildiğiniz totomu döndüm Tv izledim. hanfendide bi güzel örtülerini salonuma serdi. şöyle güzel oldu, ay güpür gibi örmüşüm, şöyle sereyim şunu falan filannn..
Ben pür dikkat tv'ye bakıyorum. sordu moralin mi bozuk diye, yoooo dedim. duduş kuşları gibi oturduk oturduk öbür oğlanları geldi almaya,, gitti 12'de.
o gider gitmez aldım topladım dantalleri hepsini ve tıktım poşete eşimin gözü önünde. 'ev benim değil onun sanki, insan sorar kullanır mısın diye'dedim.
Sonra Kv gidince eşimle bi kapıştık biz. Annesine ve ailesine demediğimi bırakmadım. Medeniyetin onda birinden nasibini alsaydı ailen bunların hiçbiri olmucaktı dedim. daha neleeeer neler. Sevmiyorum, istemiyorum, soğudum.pişman değilim uzak durduğuma falan filan.... Eşimse gözleri dolu dolu dinledi. Yapma etme tutma kendine yazık bana yazık çok üzülüyorum dedi. Ben anlattıkca artık haklısın dedi. Ama dedim hep böyle şeyler yapılıyo bana ve sen nadir olarak haklısın diyosun. Ailemden hepten soğuma diye her hatalarını itiraf edemiyorum diyo. ailesi bana yemeği yediler eline sağlık bile demedi.
Eşime dediler! eşim yaptı sanki yemekleri! eline sağlık Y.. Ama bi dahakine B'ye bırak o daha güzel yapar belki dedi abisi. Bende afiyet olsun ama bunu deyince şunu anladım ki beğenmemişsiniz ki bidahakine daha güzel olsun diyosunuz. Ama olsun doymuşsunuzdur inşallah ya dedim gülerek gülümseyerek hoş dille.
Evime geldiklerinde herbiri çil yavrusu gibi dağılıp nerde ne var bakıyolar ben cinnet geçiricem ya. Napabilirim daha başka? bozuyorum ama anlamıyolar. Eşimle 9 aydır mahvolduk ailesi yüzünden vallahi sinir hastası oldum. Hastanelik oldum kaçkez. Daha geçen gün acillik oldum ya. Nefes alamadım kasıldım kaldım. Artık birisi ufak bişiy yapsın uyuşup kalıyorum. suratım karıncalanıyor, kulaklarım ellerim kolum. Valla hasta oldum bildiğiniz. Eşim tamam ailesinden kopmaz, çoğunluklada benden yana. O da tamam. Eşim diyorki boşver yapsınlar cahilliklerine ver, bu yaştan sonra nasıl değiştircez. Yalvardı bana bildiniz üzülmeyelim artık nolur, kim naparsa yapsın aileler naparsa yapsın huzurlu olalım. sen üzülünce kahroluyorum, bana bağırdığında erkekliğim eziliyor gibi ağırıma gidiyor diyor. Dik duralım dedi.
Aşırı yıprandık ailesi yüzünden, hastada olduk. manevi hastada olduk, fizyolojik hastada olduk. Kalplerimiz sıkışıyor kavga sırasında inanın. O üzülüyor, kalbi başlıyor sıkışmaya oturup susuyoruz sarılıyoruz. ben ağlıyorum, öfkemden kalbim sıkışıyor batıyor göğsüme bi bıçak. fenalaşıp yatıyorum. İkimizde diyoruzki suratlarımıza, 'yaşamak istemiyorum ölmek istiyorum. Bu böyle gitmez, bu işin sonu ayrılığa gidiyor, olmaz böyle' diyoruz. Ama ben onu o beni yiyoruz kedi köpek gibi. Kocamın dizine yatıp ağlıyorum artık haftada kaç kez! Ben nasıl alışcam bu aileye. Nasıl ısınacağım? Napabilirim yuvamı korumak için. Eşim ufak tefek gaflete düşüyor ailesi için beni üzüyor ama her zaman değil. Mesela bana göre, annesini bakarken gördü ya hani o da benle bir. '' Anne napıyosun! orası bizim mahremimiz bi daha izin almadan bakma! neyi kontrol ediyosunki??'' demeliydi. ama demedi adam.
Bunu unutmam, ya sen söylicen ya ben dedim. ve dicemde, geçen gün yaptığın hareket içimden atamadım bi daha benim yatakodamı kontrol etme anne diyesim var.
Bu daha dünki olay. 9 aydır nice saçmalıkları oldu hepsinin.
Tüm düğün takımı emanet edip balayına gittim, döndüğümüzde dedilerki biz hepsini saydık hepsini abinize verip aileyiz üçün beşin lafı olmaz, abinin borcu var dediler. VERMEDİM. Vermedim ama ok gibi saplandı beynime bu aptallıkları. Bana 10 kuruş dahi elime verende olmadı, hep eşim verdi aldı sattı. almasınlar tamam çocuk değilim lanet olsun almasınlar, ama 10 kuruş avcuma vermedikleri gibi, aldığım her evime eşyamda köstek oldular. beyaz eşyalarımı alırken çıkarmadıkları rezalet kalmadı. bana spotcudan alalım dediler ya!! yeni geline, çeyize spot eşya!!
Evlerine borç gelir sgk'dan bize derler ödeyin.Ödemedik.
Beyaz eşyalarım takılmadı 9 ay elektirik arızasından. onca para verdim arızalanırsa garantiye girmiyor diye. beyaz eşyasız 9 ay idare ettim ben! İdare ettim ama, geldiler buzdolabımı istediler. Büyük oğlan çamaşır makinası aldı sizde buzdolabını verin dediler. VERMEDİM. ailem aldı onu bana dedim.
Ben evlerine giderim biride hoşgeldin demez. Bayramda kaynıma bayramın mübarek olsun derim sanada iyi bayramlar demedi bile baktı ayı gibi suratıma. Bana demedi, kalktı gitti dıdının dıdısı akrabasına bayramın mübarek olsun yenge dedi.
Evlerine gittiğimde kayınpeder sürekli küfür eder kızar herşeye. bel altı aşırı kötü küfürler hemde! bacağını ayırır yatar. bi ayağı koltukta öbürü koltuğun tepesinde ayırır yatar.
Eşimle sıkıntılı olduğumu bazen kaynanaya çıtlatırım aman sen sus aman sen kadınsın aman sen çeneni açma der. sen sus kadınsın der. öle deyince kestim anlatmayı zaten zerre anlatmıyorum.
Evlerinde salata yaparım hiçbiri ağzına sokmaz. hal böle olunca yemeği nasıl yapim orda, hayatta yapmam zaten.
Elimde poşet varsa açar bakar kadın içine..
Çantamı bile dururken açar bakar!! bi gün açtı yine dururken, baktı bu ne bu ne bu ne ? Bende dedim; para mı aradın anne? Para orda değil al bak burda dedim çıkardım verdim. Ay ben ne parası bakim kızım patik koycaktım çantanadaaa..... Çantada nolur ki paradan başka? hem sen bana ver patiği ben çantama koymucam onu dedim.
Napim ben ya? aşırı mı tersleyeyim. onlar gibi ayı gibi davranıp kalp mi kırayım. küt diye lafımı indireyim. herşeye rağmen hiçbirine hakaret etmedim, suratım asıktır, moralsiz keyifsiz dururum anlaşılır suratımdan, ama laf olarak bişi hiç demedim. Desem, bozuşsak yani bildiğin mutlu huzurlu olur muyuz kocamla
Yani garip şekilde kocamla anlaşmazlığa düşüyorum. ona bazen normal geliyo olanlar, bana hakaret geliyo.
Kültür farkı mı bu bilmiyorum. her annesigile gitmek istediğinde kavga ediyoruz. ben istediğimde gidilcek diye dikleniyo bazen. Hür şekilde saatlerce oturmak istiyorum ailemin yanında diyo. Bende istemiyorum napimmm
ailesi zor ama elbet eşimde zor. bana ters gelen huyları varrr. Benim ailem uzakta, ben göremiyorum sende görmeyver haftada 3-4 kez diyorum. haftada 1 gidiyoruz ben istemediğim için. Ben seni ailene bayramda seyranda götürüyorum, sende benimkine gitcen diyo. buyur burdan yak
tabiiki gidicem aileme onlar uzak şehirdeler. onun ailesi burnumun dibinde! Kocamda saçmalıyo bazen, oda çok üzüyo beni. hem ailesi hem kocam artık kaldıramıyorum.
Dün akşam bağrış çağrış ağla zırla, tatlıya bağladık. Birbirimizden huzur dilendik resmen ve komik gelmesin ama kağıda döktük sözlerimizi, isteklerimizi. söz veriyoruz yazdık altına. Bundan sonra tartışma ortamı oluştuğu anda farklı odalara çekilip sakinleşene kadar çıkmama sözü verdik. Sesini yükseltip tartışan bağıran çağıran 250 tl verecek ev kumbaramıza. Yani çocukca belki ama yol bulamıyoruz başka.
Aile danışmanına gidelim bile dedik. ve gidicemde yani. Kocama diceklerki, ya Y beyfendi kişisi, siz aptal mısınız abartıyosunuz. B hanıma yüklenmeyin.. dicekler bunu ona ve ben bunu sırf duymak için yine gidicem...
Konu içersinde dedi dedim demedi demiş diyor dedi didididi oldu farkındayım, affola...
Sonradan ilave etmek istedim; çeşitli komplikasyonlara sahip 9 yıldır şeker hastasıyım. Üzüldüğümde ve stresim olduğunda inanılmaz şekerim yükseliyor.. birde diyabetimle mücadele ediyorum şu hayatta yani. Tekrar bir ilave daha : en başta yazarken hep üstün körü yazdım gittim ama burda yorumlar geldikce bişeyler aklıma geliyor. Ben aylar önce yatak odamdan yumak halinde düğümlenmiş ipler bulmuştum çeşitli ücra yerlerden. ben koymadım, annemde koymadı. evime girenlerden biri koydu muhakkak, asla inanmam hacı hoca işlerine ama buldum yani. nerden geldi o ip evime. koyan gerizekalımıydı temirlerken bulamıcam mı sandı bilmiyorum. ilk bulunca araştırmaya başlayıncada gadrop arkasına tıkıştırılmış, bazamın üstündeki sert zeminle arasındaki boşluğa sıkıştırılmış falan filan. kim ne amaçla yaptı zerre umrumda değil ama, bu da oldu yani. diyosunuz ya baksa yatakodana nolacak ama işkilleniyorum paranoyak gibi elimde değil.