- 27 Mayıs 2023
- 866
- 2.428
Kırılırsa kırılsın bu kadar ince dusunmeyeceksiniz sizde çalışıyorsunuz. Onun ailesine ne kadar veriliyorsa sizin aileye de gönderilsin, bakalım eşiniz de sizin kadar anlayışlı olabilecek mi?Konuşuyorum, vermek istemediğimi normal askerlik yapması gerektiğini de söyledim. Fakat direkt hiç vermem dersem eşim kırılır diye biraz suyuna gitmeye çabalıyorum.
estağfurullah.tamam özür dileriz seni ve eşini genç sandım elindekinden olma ileride diye şeyaptıydık haddimiz olmadanAltının zirve noktasında direkt almayız biraz bekleriz dedim diye iyice salak bellediniz beni. Gerçekten yoruldum iyi akşamlar herkese.
Benim ailemin durumu iyi borç alacak değil verecek konumdalar. Ama isteseler direkt veirrim çünkü en ufak bi zarara uğratmadan öderler. Kaynımın ödeyecek durumu yok o tarz birine borç vermek sıkıyor canımıKırılırsa kırılsın bu kadar ince dusunmeyeceksiniz sizde çalışıyorsunuz. Onun ailesine ne kadar veriliyorsa sizin aileye de gönderilsin, bakalım eşiniz de sizin kadar anlayışlı olabilecek mi?
Ben ev dışına para çıkmasına karşıyım (borç ayrı) çocuklarımın rızkını kimseye veremem kusura bakan da baksın.
esine guvenmiyorsun, satma evi kesinlikle. ev almak giderek zorlasiyor.O evde yaşamadığımız için pek bir anlamı yok. Onun yerine altında duracak para. Sonrasında hepsini satıp ev alacağız inşallah. Miras da var benim ailemin ekonomik durumu iyi. Ev alırken borç da verirler.
Banka kasasında tutacağızKaynının isteme ve eşinin verme ihtimali varsa satmayın evi, çarçur olur para. Ayrıca altını fiziki almamanızı, alırsanız da bankada kasa da tutmanızı tavsiye ederim.
Eşime güveniyorum. 3+1 evler evet zor ama 1+1 ev gözüme gelmiyor artık. Kendi oturduğumuz ev değil kiesine guvenmiyorsun, satma evi kesinlikle. ev almak giderek zorlasiyor.
Hoş geldin kardeş, gel otur şöyle…Altın nasıl daha çok kar ettirebilir ki. Su enflasyonda mal daha çok kazandırıyor. Altın ve dolar bozup araba aldım. Su an hesap yapıyorum aynı arabayi aynı dolar ve altın miktarı ile alamıyorum.
Valla ettirdi işte. Evi 460a aldık şimdi ederi taş çatlasa 900k. O parayı evi aldığımız dönem altına yatırsaydık 1m200k civarı para ediyor. Bakın daha fazla kâr etti. İmkansız değil bu neden bu kadar şaşırılıyor anlamıyorumAltın nasıl daha çok kar ettirebilir ki. Su enflasyonda mal daha çok kazandırıyor. Altın ve dolar bozup araba aldım. Su an hesap yapıyorum aynı arabayi aynı dolar ve altın miktarı ile alamıyorum.
Kredi işine ben de çok girmek istemiyorum ama bence evi satacaksaniz da 2+1 ev alıp kiradan kurtulun. Kiralar ev kredisi faizinden daha yüksek artıyor. Ev sahibiniz iyiyse bilemem. Yüksek zam yapmiyorsa kirada kalmak da mantıklı olabilir. Ama evi satmayın büyük zarar edersiniz.
Vaktiyle babam arabasını satıp dolar almıştı. Birden dolar arttı. Hem aynı arabayı aldı hem artanla yatırım yaptı. Cevredekiler de baktı dolar çok kazandırıyor. Dolar aldılar. Tabi ki zarar ettiler. Su an zaten artmış bir şey sürekli artacak diye bir şey yok. Ev de belki artmaz ama iki şeyin değeri aynı olur. Yani evler düşerse sizin alacağınız ev de düşer. Ama altın her anlamda risk. Banka kasasından çalınan altınlar bile var bu ülkede. Saklaması ayrı dert. Saklamak için masraf da olacak. Evin kira geliri yine devam edecek.
Benim de evim var ve kirada oturuyorum. Su an oturacak evimi alamıyorum. Apartmanın masrafı oluyor bazı aylar kira gelirim azalıyor. Yine de satmayı düşünmüyorum. Oturacağım evi almadan satmam. Ne ev ne arsa için. Çünkü bana oturacağım ev lazım olacak. Aynı ayarda bir mali satmak istemiyorum bu yüzden.
Banliydim okurken aynı hissettim..bir gireyim belki açılmıştır dedim. Baktım açılmış yazdım. :)Hoş geldin kardeş, gel otur şöyle…
walla siz akliniza koymussunuz. o evi satip altin alirsaniz, o altinlar bir bir satilir.Eşime güveniyorum. 3+1 evler evet zor ama 1+1 ev gözüme gelmiyor artık. Kendi oturduğumuz ev değil ki
İzin vermem ki. Bir süredir de biriktiriyoruz 300k var şu anda. Ve hiç dokunmadık aylardır.walla siz akliniza koymussunuz. o evi satip altin alirsaniz, o altinlar bir bir satilir.
Bunlar hangi tarihten bahsediyor? Mülkü alım ve satım zamanı önemli. Bugün alayım 10 ay sonra satayım yatırımı gayrimenkulle olmaz.Evden zarar eden bir sizi gördüm diyenler için bu örnekleri atıyorum. Olabiliyor böyle şeyler. Biz de altının daha çok değerleneceğini bilemezdik ne yapalım öyle oldu işte.