Eşim ailesine para harcıyor ne yapmam lazım.

Yapamaz edemez deme işte yapıyor kocan
Bak bacım bu herifin kalitesi bu 5bin için karısının arkasından bacısı ve babası ile tiyatro çevirebilecek kalitede bir herif. Ya bu deveye güdeceksin ya bu diyardan gideceksin. Yapılanları hazmedemiyorsun anlıyorum ben de olsam ben de hazmedemem o zaman çekip gidersin ben çekip gidemem diyorsan da susup oturacaksın.. yoksa sonunda sinir hastası olursun Allah korusun
Eşim 1 yüzükle bitirse davayı anlarım. Yüzğk zaten bardağı taşıran son damla. Önce kaynıma 25 bin verir. Başka gün yine 10 bin vs vs. Kayınbaba ben emekliyim deyip evde otursun kızının sözü var niye ilgilenmiyor. Kocam onun mürüvetini yapıyor hayırdır. Enayi mi var. Benim de düğünüm oldu borcumu masrafımı altınlarımla ödedim. Kimseden destek beklemeden. Ben de çocuk yok tedaviyle mücadele veriyorum. Benim herif te paraları oraya buraya saçsın. Sınırını koy deyince de evi başıma yıksın. Sonra bacısıyla gizli iş yapsın. Pardon da benim borcum varken niye sattın altınları? Niye yardım edenin yoktu? Önce Allah sonra ben vardım yanında. O günleri unutup. Bana hesabım seni ilgilendirmez diyemez. Altınları alırken erkeklik taslayaydı. Niye şimdi mevzu ana baba bacı olunca beni karşısına alıyor

Aslında tam tersi ailen zorlasa belki arkanda durmazlardi. Çaresizlikten, korkudan ne yapacagini bilemezdin. Ama sen ne olursa olsun seçtiğin kocandan vazgeçmek istemiyorsun. Tamam bu senin hayatın. Sayfalarca insanlar söylemiş ama senin hayatın. Kararın bu olabilir. Madem kararin bu madem evli kalmayı seçtiğin adamin sinirlenince gözü dönüyor, o siddet tekrar sana yansımasın diye o zaman alttan alacaksin. Bir gun kapı cam indirirken arada pisi pisine sen de kaynama, gencecik hayatina yazik olmasin diye sinirlendirecek seyler yapmayacaksin.
Hani yapamaz ailemden korktu diyorsun ya korkmaz. Elbet birgun yine tekrarlar. Çünkü şiddetin engeli korku değil. Sevgi,saygı,düzgün bir karakter. Kocanda o yok. Ha korkacaksa da senden ve seni kaybetmekten korkmali ama korkmaz Çünkü gitmeyeceğini o da biliyordur.
Bana git der malesef 😔

Yapamaz edemez deme işte yapıyor kocan
Bak bacım bu herifin kalitesi bu 5bin için karısının arkasından bacısı ve babası ile tiyatro çevirebilecek kalitede bir herif. Ya bu deveye güdeceksin ya bu diyardan gideceksin. Yapılanları hazmedemiyorsun anlıyorum ben de olsam ben de hazmedemem o zaman çekip gidersin ben çekip gidemem diyorsan da susup oturacaksın.. yoksa sonunda sinir hastası olursun Allah korusun
Çok haklısın. Hepinizin tavsiyesi bana yoluma tuttuğunuz ışık gibi sağolun var olun.

Şiddete eğilimli biri gözü karardı mı her şeyi yapar. Vuramaz, edemez diye düşünmeyin. Ben olsam ayrılırdım ama siz ne karar verirseniz, ilk önce kendinizi, sağlığınızı düşünün.
En iyi çözüm boşanmak gibi duruyor. Bi memlkete gitcem. Şu sözden sonra. Ailemle iyice konuyu konuşup kararlaştırmalıyım. Babamın olaydan haberi bile yok. Yeminle bilse ağzını burnunu kırar

Hadi boşanamıyor maddi gücü yok güvenemiyor kendine diyelim ama şiddet gördüğü bir adamı zorla baba yapmaya çalışmak boşanmamak için kılıf bulmak oluyor. Çocuğu babaya çok düşkün olur kötü bir eş ama çok iyi bir baba olur kesin
Ne deseniz haklısınız. Ben onu baba adayı olarak göremiyorum zaten

Merhaba soru sahibi yazdıklarını okuyunca cinnet geçirdim.
Ya konu kardeşine verdiği yüzük parası mı?

Adam sizi zamanında darp etmiş şimdi evi kırıp döküyor bariz sizi sevmiyor sizi saymıyor. Öfke problemi var. Hadi diyelim bu konuyu kapattınız başka bir problemde size şiddet göstermeyeceğini ne malum?
Boşanırsam elalem ne der diye takıyorsun ama ben canım yanıyorsa umrumda olmaz yedi alem arkamdan konuşsun hiç umursamam. Adam seni darp etmiş evi yıkmış bir de o cam kırıklarını sen temizlemişsin yok paraymış sence sana böyle yapan adam sana yalan söylemez mi bal gibi söyler. Kör olmayın lütfen.

Bir detaya takılıp bütünü göremiyorsan yazık.

4 senede görmüşsündür elbet nasil biri oldugunu da "4 senem bosa gitmesin" diyip evlenmissin. simdi daha da cok gördün, tokadini da yedin. biliyorsun her sey cok kötü bile isteye cocuk yapiyorsun.
bence sen kendi hayatini sabote ediyorsun
😔 insan seçtiği hayatı güzelleştirmek isterken neden bu hal alır anlamıyorum

Merhaba soru sahibi yazdıklarını okuyunca cinnet geçirdim.
Ya konu kardeşine verdiği yüzük parası mı?

Adam sizi zamanında darp etmiş şimdi evi kırıp döküyor bariz sizi sevmiyor sizi saymıyor. Öfke problemi var. Hadi diyelim bu konuyu kapattınız başka bir problemde size şiddet göstermeyeceğini ne malum?
Boşanırsam elalem ne der diye takıyorsun ama ben canım yanıyorsa umrumda olmaz yedi alem arkamdan konuşsun hiç umursamam. Adam seni darp etmiş evi yıkmış bir de o cam kırıklarını sen temizlemişsin yok paraymış sence sana böyle yapan adam sana yalan söylemez mi bal gibi söyler. Kör olmayın lütfen.

Bir detaya takılıp bütünü göremiyorsan yazık.
Evet. Şimdi bir anda herşey film şeridi gibi geçti gözümün önünden. Ne çok haksızlık yapmışım kendime😔

En iyi çözüm boşanmak gibi duruyor. Bi memlkete gitcem. Şu sözden sonra. Ailemle iyice konuyu konuşup kararlaştırmalıyım. Babamın olaydan haberi bile yok. Yeminle bilse ağzını burnunu kırar
Bak bunda netsen insallah öylesindir. Senin adına çok sevinirim. Ailenle konuş,onlara karşı da dik dur ama. Çalışacağını, hayatini duzene koyacağını, dimdik durmak istediğini söyle. Gercekten çalış. Maddi özgürlük bir kadın için çok çok büyük bir nimet. Ha o takıldığın elalem varya onlarda hiç susmadan konuşsunlar istersen,tüm dünya konuşsun arkandan. Bu senin hayatın onlar degil sen cekiyorsun. Kendinin,hayatının kıymetini gercekten bil.

Bak bunda netsen insallah öylesindir. Senin adına çok sevinirim. Ailenle konuş,onlara karşı da dik dur ama. Çalışacağını, hayatini duzene koyacağını, dimdik durmak istediğini söyle. Gercekten çalış. Maddi özgürlük bir kadın için çok çok büyük bir nimet. Ha o takıldığın elalem varya onlarda hiç susmadan konuşsunlar istersen,tüm dünya konuşsun arkandan. Bu senin hayatın onlar degil sen cekiyorsun. Kendinin,hayatının kıymetini gercekten bil.
Ben evlendiğimde kuzenim beni kıskanıp hırsımla evlendi. Halam bile ondan önce evlendiğim için zoruna gitti. Anında nişanladı. Ne laflar yedim neden halasından önce evleniyor falan. Bugün bu zorla kurduğum yuvaya kıyamadım. Ne bileyim. Belki herşey düzelir sandım. Ama olmuyor malesef. Dediğim gibi boşanmayı memlekete gidip konuşup halletmem lazım. Elimmden başka bişey gelmiyor çünkü

Ne rezil bir aile ya...
Adam eşine bir ton hakaret eder, orayı burayı yumruklar. Yalan söyler ve yalan söylediğini de kız kardeşine söyler ki sülale boyu salak yerine koyabilsinler eşini.
Kız kardeş desen, yüzük alacak parası yok, gider evlenmeye kalkar. Yüzük alacak parası olduğu halde abisinin eşine yalan söylemesine göz yumduysa o da ayrı rezillik zaten.
Ama aman siz boşanmayın, rezil falan olursunuz maazallah. Bu aileyle hiç rezillik yaşamıyorsunuz çünkü.

Boşanınca herkes öğrenecek tabii ama şu an şiddete meyilli ve yalancı bir adamla evli olduğunuzu bir tek siz biliyorsunuz. Bir de ailesi.
Başkası bilmeyince rezillik rezillik olmaktan çıkıyor herhalde.

Sizin kabahatiniz altınları vermek olmuş. Borç yiğidin kamçısı. O borcu ödüyor olsaydı şimdi para saçma derdi olmayacaktı. Siz para verme diye değil altınlarımı geri ver diye darlayın. Kuyumcular kartla da satış yapıyor. İyi bir anında anlaşın her ay size belli gramda altın alsın kuyumcudan. Madem verecek parası var, azıcık da size versin.

Nişan düğün için aileler kardeşlerine yardım eder burda siz haksızsınız. Ama eşinizin de sen karışma sanane gibi bir uslup takınması yanlış. Akabinde sizin madem öyle nişana gelmiyorum demeniz yanlış, eşinizin de buna karşı duvara yumruk atması yanlış. Buraya kadar eşitken, eşinizin sizi salak yerine koyup gizliden para yollaması onu yanlışlar silsilesinde öne geçiriyor. Karşılıklı yanlışlar yapılmış olsa da dediğim gibi eşiniz totalde daha haksız.

Bana vuramaz. Bir defa vurdu sağ yanım kıpkırmızı oldu anında annemi aradım. Annem girdi devreye o gün bugündür elini sürmüyor bana oraya buraya saldırıyor. Kendini sakatlıyor
Bir gün annen de olmayacak başkası mı koruması lazım seni? Bak ben sana benim eski eşi anlatayım sen karar ver, önce eşyaları kırıp dökmekle başladı çok sinirli heralde ben bir kusur işledim diye üstünde durmadım sonra küfür hakaretle devam etti ve bunların hepsi çok önemli sebepler değildi , sonra o şiddet bana ve aileme yöneldi duramadı... canımı zor kurtardım bunların sınırı yok hasta bunlar merhamet vicdan yok, bir çocuğum olmasını çok istemiştim ama adamın bu hareketlerinden sonra iyi ki yapmamışım dedim, benim çevremde böyle babalar kız erkek çocuk demeden hep döverek psikolojilerini bozarak büyüttü ve çocuklar sürünüyorlar ortada , aklını başına al hepimiz zor ayrıldık kolay değildi ama ailemi bile karşıma aldım ya arkamda durursunuz ya da sizi silerim dedim o noktaya getirmişti çünkü beni...

Para lazımsa, geçinemiyorsanız sizin de çalışmanız iyi olmaz mı? (Çalışıp çalışmadığınızı bilmiyorum).
Eşiniz öfkelendiğinde kontrolünü kaybediyor sanırım, evliliğinize devam edecekseniz bu konuyu çözmeniz lazım.

Ek olarak, kızcağız nişanlanacak abisi de el atıvermiş. Ben çok ayıpladım sizi.

Hayır benim medeni kanuna bir düşmanlığım yok. Yorumlarıma bakarsanız kişinin ailesinin yardıma ihtiyacı olduğunda yardım edilmesi gerektiğini yazdım. Siz buna karşı olabilirsiniz bu da sizin görüşünüzdür. Medeni kanuna uyarak kendi ailenizin ihtiyacı olduğunda yardım etmezsiniz. Ben kadınların hanelerinde huzurla yaşamalarını savunuyorum. Hanımefendinin hanesini huzura kavuşturacak medeni kanun maddelerini kendisine iletebilirsiniz.
Söz yüzüğü bir ihtiyaç değil işte siz o kısmı kaçırıyorsunuz. Beslenme, barınma, giyinme, sağlık bunlar ihtiyaçtır. Takı ne zamandan beri ihtiyaç oldu? O zaman ben de cartier bilekliğe ihtiyacım var diyip eşten dosttan isteyeyim.

Söz yüzüğü ihtiyaç değildir. 5 bin liralık söz yüzüğünü alabilecek maddi durumu olmayan çiftlere evlensinler diye yüzük aldınız hadi, bu kişiler ev nasıl dizecek? Onları da ihtiyacımız var diyip gelinin abisinden mi isteyecekler? O zaman beyaz eşyasından gelinlik damatlığa kadar ihtiyaçları var diyip konu sahibinin eşi mi ödeyecek? 5 bin liralık söz yüzüğünü kendileri alamayan kişilerin evlenmesi size mantıklı geliyor mu?

Söz yüzüğü bir ihtiyaç değil işte siz o kısmı kaçırıyorsunuz. Beslenme, barınma, giyinme, sağlık bunlar ihtiyaçtır. Takı ne zamandan beri ihtiyaç oldu? O zaman ben de cartier bilekliğe ihtiyacım var diyip eşten dosttan isteyeyim.

Söz yüzüğü ihtiyaç değildir. 5 bin liralık söz yüzüğünü alabilecek maddi durumu olmayan çiftlere evlensinler diye yüzük aldınız hadi, bu kişiler ev nasıl dizecek? Onları da ihtiyacımız var diyip gelinin abisinden mi isteyecekler? O zaman beyaz eşyasından gelinlik damatlığa kadar ihtiyaçları var diyip konu sahibinin eşi mi ödeyecek? 5 bin liralık söz yüzüğünü kendileri alamayan kişilerin evlenmesi size mantıklı geliyor mu?
Kardeşim benden yardım etmemi isterse ederim( Zevk için alacağı bilezik için değil ama söz, nişan gibi durumlarda eksiği varsa ya da başka zorda kaldığında ). Evet evlenecek kişiler kendilerine güvenip hayatlarını kurmalılar buna katılıyorum ama eksik kalan kısımlarda ailelerinden destek isteyebilirler. Bu benim görüşümdür, kendi düşüncelerim ve hayat görüşüm üzerine yorum yapıyorum. Ancak konu sahibi bu para isteme durumlarının sürekliliğini çok sonradan yazdı. Yani sadece yüzük için değil öncesinde de defalarca başka sebeplerle para istenmiş. İlk yazdığında sadece yüzük için para istendiği vardı. Eğer sürekliliği ve şiddet gördüğünü ilk başta yazsaydı cevabım farklı olurdu ki sonra o durumlarda kendimin ne yapacağını da yazdım. Konu sahibinin endişeleneceği en son şey yüzük için verilen para. Eşinden şiddet gören ve hamile kalmaya çalışan bir kadın. Umuyorum ki kendisi için en doğru kararı verecektir.

2 yıllık evliyim 26 yaşındayım. Görüncemin sözü olacak. Görümcem söz için kalkıp yüzüklerin parasını eşimden istiyor. Ben de eşime ailene tamam yardımcı ol ama sınırın olsun. Burda 10 bin kira verirken 5000 de az para değil verme kabul etmiyorum dedim. Sanane seni ilgilendirmez benim kardeşim dedi konuşmaları sildi ben görmeyeyim diye. Onlara sınır koyması gerekirken bana sınır koydu. Ben de madem banane beni ilgilendirmez, madem beni eşin yerine koymuyorsun madem kıymetim yok ben de söze falan gelmiyorum dedim. Sinirlendi kalktı evi başıma yıktı. Duvara yumruk attı elini kırdı. Kapıyı da kırdı. Etrafa saldırdı. Sonrasında neyse parayı vermedim henüz gerek yok bunca tartışmaya falan dedi. Neyse bir şekilde barıştık. Dün gece telefonuna baktım kavga ettiğimiz gün para kız kardeşine gönderilmiş. Ama bana yalan söylüyor. Üstelik yüzük bakmaya beni de götürmüştüler. O gün görümceme sormuştum avans mı aldın diye hayır babam verdi parayı dedi. Eşime dedim neden kardeşin öyle yalan söyledi. Ben söylememsini istedim dedi. Kardeşiyle bana oyun oynanıyor. Eşime olan sevgim bitti varya delicesine aşıktım ona. Aşk bitti, güven bitti, sevgi bitti. Çocuğumu olmuyo tedavi görüyoruz. Ankaraya gidip geliyo eşim. Sırf uçak parası vermesin masraf olmasın diye otobüslerde sürünüyor. Kalkıp bacısına paraya kıyıyor. Psikolojim altüst olmul durumda. Evi öyle dağıttı yerler cam içinde tek tek topladım camları ağlayarak Allahıma havale ettim. İnanın evliliğim bitsin istemiyorum. Elimden geleni yapıyorum. Ama hayatımdaki insanın bana yaptığına bak. Benden parayı kısmaz ama kendinden kısar bacısına verir. Hakkımı helal etmiyorum huzurum bozuldu.
Ay bu kadar kendinizi kahredip olayı kötü duruma dönüştürmeye ne gerek var ya. Adamı acil borca sokun. Hemen çok çok çok acil birşey çıkartın böyle durumlarda. Asla da diğeriyle ilgisini hissettirmeden. Baktınız hafif hafif para verecek gibi ay otobüslerde bi fena oluyorum uçakla gidelim diyeceksiniz. Çok bunaldım diye günlerce ağlayıp vicdan yaptırıp tatile goturteceksiniz. işler büyüyecek gibiyse de arabam çok kötü durumda, evin her yanı dökülüyor vs ile araba değişikliği, ev tadilatı, taşınma vs gibi işler cikartacaksiniz. Kocayı borçsuz birakmayacaksiniz... Siz yiyemiyorsaniz kimse yiyememeli 🤪
Sizin durumda tüm niyetinizi ortaya dökmüşsünuz. Artık ne deseniz oraya bilecek. O yüzden ses etmeyin. E abisin tabi yapacaksın artık anladım ben de deyin ilerdeki yemelerin önüne gecin.

Aslına bakarsanız ben evlatların ailelerine yardımcı olmalarından yanayım. Bizleri okutup iş edindiren ailelere de vicdani bir borcumuz olduğunu dusunuyorum. Ama sömürülme gibi bir durum asla taviz verilmemesi gereken bir durum. Benim eşim annesine altın ağır takı mevzularina düşmek üzereyken arabayı değiştirme işine giriştik takı işini kardeşler buluştu (olmazsa olmaz ya takısı 🤣) benzer birşey daha öncede olmuştu başka masrafa girdik. Seneye de bir iş duyurdu kayınvalidem hemen şimdiden ev tadilatina dolduruyorum ... Biz de iki maaş diye bı rahatlar. Sanki ben kışın buz gibi vaktinde bir yanım donarken gidip calismiyorum, onlar gibi devrilip yatıyorum da eve çift maaş giriyor gibi... Sinir oluyorum biraz böyle işlere 😅

Ayrıca yüzüğü neden kız tarafı alıyor? Bu erkek tarafının işi değil miydi ya ..

Back
X