Kaynımın bedelli parası

2 sene önce de annemler aldı, altına kıyasla çok daha yüksek şu an değeri. Gerçekten hiç anlamadım, ilk alırken yanlış bir ev alınmış sanırım. En azından şu an altını alırken biraz takipte kalıp zarar etmeyecek şekilde alın. Yine uzmanlara danisabilirsiniz, kademeli alis vs vs bir tavsiyede bulunurlar belki. En yüksekten alırsanız bi de onu amorti etmek gerekir aksi takdirde.
Şu an altın zaten çok yüksek şimdi almayız elimize para geçse de. Düşerse alırız sonrasında da iki sene falan dokunulmayacak o süreçte de mutlaka artar biz de birikime devam ederiz vs. Nasip kısmet

Ay bana da fenalık geliyor hala inatla araba yükseltmek için ev satıyorlar denince. Kaç kere anlatayım içim şişti ya
Canım koca senin kayın senin ev senin altın senin😆istediğin gibi yatırımını yap güle güle kullan. Akıl dışı ve çok riskli bir planın var onu diyorum. Başında kayınailesi gibi akbabalar varken hali hazırda hem aracınız hem eviniz varken,onları parça pinçik etme.hiç arabasız da değilmişsiniz bir kazaya bakar paranız çöp.sizde para olduğunu bilince düğünü balayını kız isteme her şey size kalacak bak görürsün.
babadan zenginsin çok takmıyorsun geleceği bu güzel bir şeydir ama yazıktır kendin de çalışıyormuşsun

Eğer eşine bu konuda guvenmiyorsan kaynin işlerini halledene kadar evi satma,beklet boşver askerlik parasını ayarlar bedelliye giderse sonrasında satarsın, ne alaka ya milletin bedelli parasını vereceksin

Benim eşimde araba aşkı var recaizade mahmut ekrem onu düşünerek araba sevdası kitabını yazmış
Allah aşkına hangi erkekte araba aşkı yok ki, benim eşim de arabalarla yatar kalkar. O kadar ki 4 yaşında oğlum tüm marka ve modelleri biliyor, çocuğun beynine kazıdı skkdkdkd. Ama köy yollarında Golf’u kullanmamak için gitti kendine eski püskü bir Logan almıştı. Sonra bir arazi almıştık, Logan’ı sattık. Golf’u kullanmak içine sinmedi, model düşürdü. Çünkü her gün o kadar km yol yapmak, bir de üstüne köy yollarını bilirsiniz, arabanın değerini fazla düşüreceği için mantıklı gelmedi. Yine de eşiniz daha iyi bilir tabii. 🫠

Ben de o yüzden mesela 20k eksiği kalsa üstünü tamamlarız şeklinde düşünüyorum. Başta versek sürekli istenebilir.
Sakın 20 k falan verme, devamı gelir onun, evi de eşine satmaktan vazgeçtim falan de beklet...eğer satarsan hemen ortak altın hesabına falan yatır eşin sen olmadan cekemesin...kavgaysa kavga sakın verme

Şu an altın zaten çok yüksek şimdi almayız elimize para geçse de. Düşerse alırız sonrasında da iki sene falan dokunulmayacak o süreçte de mutlaka artar biz de birikime devam ederiz vs. Nasip kısmet
Telede mi bekleyeceksiniz 🤣

Ya bu eş tam olarak Almanya'daki ithal damat modeli ben biliyorum 😂 köye giderken ucuz arabayla gitmeye asla ikna edemezsiniz.
Bu hevesini gençliğinde baba evinde görmemiş olmasına bağlıyorum. Öyleleri biraz işgüzar oluyor. Başka mantıklı bir açıklama bulamadım. 🤣

Neden bu konuda çaba harcıyorsunuz ki pes ediyorsunuz sonra da. Yani ben burda yatırım tavsiyesi sormak için konu açmadım ki.
o zaman konu “ben ve eşim memuruz çocuğumuz olacak,kiradayız,kaynıma askerlik için yardım etmelimiyiz”diye konu açsaydın canım şecereni anlattın ne bilelim biz🤨

Canım koca senin kayın senin ev senin altın senin😆istediğin gibi yatırımını yap güle güle kullan. Akıl dışı ve çok riskli bir planın var onu diyorum. Başında kayınailesi gibi akbabalar varken hali hazırda hem aracınız hem eviniz varken,onları parça pinçik etme.hiç arabasız da değilmişsiniz bir kazaya bakar paranız çöp.sizde para olduğunu bilince düğünü balayını kız isteme her şey size kalacak bak görürsün.
babadan zenginsin çok takmıyorsun geleceği bu güzel bir şeydir ama yazıktır kendin de çalışıyormuşsun
Biz şöyle düşündük birkaç yıla 3+1 alma planımız var ve mal satma işleri çok uzun sürüyor şimdiden koyalım satışa ne zaman satılırsa da altın ederiz çünkü altın burdaki evlerden daha çok değerlendi. Zamanında biz bu evi almak için de kılı kırk yardık ille de evimiz olsun dedik çabaladık sonra bir baktık o parayı altın yapsak daha çok kâr getirecekmiş bize. Altını direkt bozdurmak da çok kolay. Ev alma planında sıcak para ele geliyor anında. Ama bir evi satıp öbürünü almak çok uğraştırıyor zaman istiyor. Bu devirde bir araba bile satılamıyor piyasa ölmüş bitmiş. Bir de apartmana suriyeli kiracıları doldurdular bizim kiracı şikayet ediyor, asansörü sürekli bozuyorlar, bi buzdolabı aldık sürekli bozuluyor sürekli tamir ettiriyoruz derken evden soğuduk yordu bizi. Bir de o parayı altına koysak daha çok kazanacakmışız onu görünce de iyice gönlümüz geçti evden. Elbette hatalı bir görüş olabilir finans uzmanı değilim ben. Kendi çapımızda bi şeyler yapmaya çabalıyoruz işte. İşler tersine de dönebilir ev çok artar kapış kapış gider altın değerlenmez falan. Hepsi risk farkındayım. Köy okuluna güzel bi araçla gitmek de saçma bunun da çok farkındayım ama eşim çoooook istiyor adamı vazgeçiremiyorum bir türlü. Sanki çocuk oyuncak istiyor öyle bir heves öyle bir istek. Defalarca kez söyledim bi kaza olur gider araba diye ama dinletemedim çok ertelettim bu fikri ama sonunda pes ettim. Bunda pes ettim diye kayın konusunda pes edeceğimi düşünmeyin ama. Benim eşim de zaten vermek istemiyor hatta o yüzden ev satılınca direkt 100 gr külçe falan alalım da bozdurulamayacak bir yatırım olsun isteme durumu olmasın falan dedi. Sadece ayıp olur falan diye de düşüncesi var onda da parayı bulur da üstüne 20k falan kalırsa anca o kadar veririz dedim başka çıkmam kesinlikle. Eşim de beni ezip böyle bir şey yapmaz kendisine bu konuda güvenim tam. Zaten o birikimde ondan çok benim payım var kendisi de biliyor. Bana sormadan hiçbir şey almaz etmez göndermez öyle birisi. Neyse konu böyle başınızı şişirdim kusura bakmayın

o zaman konu “ben ve eşim memuruz çocuğumuz olacak,kiradayız,kaynıma askerlik için yardım etmelimiyiz”diye konu açsaydın canım şecereni anlattın ne bilelim biz🤨
Net anlaşılsın diye açıkladım yatırım tavsiyesi istemedim ki ben kimseden. Konum gayet net

Kayının 180 bin askerliğini komple karşılamak daha az zarara uğratacak gibi duruyor kerkenes 😁tabi para da ev de konu sahibinin
Altının zirve noktasında direkt almayız biraz bekleriz dedim diye iyice salak bellediniz beni. Gerçekten yoruldum iyi akşamlar herkese.

Herkese hayırlı ramazanlar.
Eşimle 1+1 bi evimiz var, kiracı işleri şu bu soğuduk ve satıp araba modeli yükselteceğiz geri kalanını da altına yatıracağız.
Ben hamileyim, öğretmenim, ücretsiz izin almak istediğim için birikim lazım olacak. Kendi oturduğumuz evde kiracıyız o yüzden tek maaş bebekle birlikte biraz zorlar.
Kaynım da bedelli yapmak istiyor. Kendisi bi iş yerinde asgari ile çalışıyor ona da birkaç aydır başladı. 30-50k falan bi birikmişi var, fakat bedelli parası 180 oldu sanırım. Eşimin ailesinin durumu pek iyi değil onlar da kiradalar. Kayınpederim falan para veremez yani. Kaynım da illa bedelli yapacağım diyor. Evi satma işini öğrense para isteyeceğine eminim. Zaten isterken hiç utanmayan birisi. Yani 25 yaşında falan, daha yeni çalışıyor çok nazlı bi insan. Bir de üstüne kız arkadaşı var ve önce askerlik yapıp sonra evlenmek istiyor.
Ben bu zamana kadar eşimin kız kardeşine ya da babasına borçlar gönderilmesine ses etmedim, çünkü ödeyen insanlar. Ama kaynıma hiç güvenmiyorum bu konuda. Çünkü sorumsuz birisi. Sürekli ailesi üzerinden geçinen bundan hiç de gocunmayan birisi. Bir de evlilik işin içinde olunca ne ara bize parayı ödeyebilecek ki? Eşime konuyu güzellikle söyledim, evi sattığımızı söylemeyelim falan dedim. O da mecburen söyleyeceğimizi çünkü sigorta işlerini onların yaptığı söyledi. Ben de o zaman bedelli konusunda eğer para bulabilirse üstünü anca tamamlarız 20k falan verebiliriz daha fazlası konusunda güvenmiyorum dedim. Ayrıca bu bedelli yani. Normal askerlik yapsın parası yoksa. Eşime de söyledim bunu. Biraz diken üstündeyim işte. Tutup da abi üstünü tamamla ben sana öderim falan demesinden korkuyorum çünkü normal askerliği asla istemiyor. Kız arkadaşı da normal yap demiş diye kıza epey laf etmiş öyle diyeyim. E ama para yoksa mecbur gideceksin değil mi?
Kısacası ev satılınca haberleri olacak ve isteyecek buna eminim. 20kdan fazlasını vermeyi düşünmüyorum güvenmediğim için. Siz olsanız nasıl bir tavır takınırdınız?

NOT: evde ilgili durumlara takıldı bazıları. Evimiz varken satmak şu bu. Küçücük bir 1+1 evden bahsediyoruz yatırım için aldık ve altın kadar getirisi olmadı. Binaya da diğer ev sahipleri suriyeli kiracıları doluşturdukça evin albenisi gitti. Sürekli sıkıntı çıkarmaya başladı. O yüzden satıp altına yatıracağız parayı. Yani ev diye içinde yaşanılacak ev değil ki bu kadar laf ediyorsunuz anlamıyorum ayrıca sorum bu değil kendi paramızla ne yapacağımız da bizi ilgilendirir. İstersek evi satıp çarçur ederiz kendi kararımız.
dünyanın en saçma şeyi bence. kafanıza takmanıza bile gerek yok. evlendikten sonra artık öncelik kurduğunuz ailedir ki bir de hamilesiniz Allah korusun dünyanın bin türlü hali var bu para size lazım olabilir. kaldı ki para sizin paranız ister gezeer tozarsınız ister birikim yaparsınız. benim kaynım düğünümden 2 ay sonra altınlarımızı istedi araba almak için.. benim henüz arabam yok, evim yok ama onların arabası ve evi var.. eşimle ortak oldukları bir iş için suv bir araba almak istedi ama araç şirket adına değil şahıs adına satın alındı ve borcu da tl olarak ödeyebileceğini söyledi. ben vermedim valla. ölüm kalım meselesi olsa verelim tabii ki ama bu bedelli askerlik yani maddi durumu olanlar yapabilir, maddi durumunuz yoksa bi zahmet gidip 6 ay yapıverin. 25 yaşında kocaman adam yani.. yarın bir gün her maddi sorunda size dayanacaktır alıştırmayın. ben olsam açık açık söylerdim benim çocuğum var gecindirmem gereken bir ailem var diye. önünü alamazsınız sonra. dediğim gibi 6 ay bir sey değil yapıversin askerliğini. bu kadar zoruna giden nedir yani. madem bu kadar laf ettirmiyor fikrini söyleyenlere o zaman gitsin kredi çeksin naparsa yapsın. ben hep aile arasında borç ilişkikerinin kötü olduğuna inanırım. aileye borç verilmez. zor bir durumdaysa tabii ki yardım edilir ama bu zor bir durum değil bence.

Hava atmak değil ama bana kalsa bu arabayı satmam. Eşim illa yükseltmek istiyor. Bir yıl vazgeçirdim bu sene de geçirebilmem zor. Hevesini alsın sonra kendimiz ev alacağımız zaman muhtemelen model düşüreceğiz nasılsa
Bence eşiniz ve ailesi çocuk gibi davranıyor. Biri araba modeli yükseltmek için tutturur, diğeri olmayan parayla bedellisi evliliği. Bence maddi konularda bu kadar taviz vermeyin. Ben olsam ne eşime araba modeli yükselttirirdim ne kaynıma 20 bin verirdim.

X