Bakın biz de öyle düşünerek zaten ev aldık. Bi emlakçı tanıdık altına yatırın altın artar demişti hatta. Yok ev her zaman daha çok artar dedik ama bakın artmadı. Yani evet çevrenizde görmemiş olabilirsiniz ama biz bunu birebir yaşamaktayız şu anda.Ben betona1 tane parasını bağlayıp zarar eden insan tanımıyorum ta ki sizin açtığınız konuya dek.ne yapmak istiyorsanız yapın dedim zaten önceki sayfada.
16 sayfadır 169 kişi mantıksız iş yapıyorsunuz dedi 169 kişiye karşı bir tek siz varsınız kendiniz. Bu da mı hiç bir şey ifade etmiyor sizin için
Fakat saksı ile altını bir tutamazsınız ki.ayrıca hiç kimse size şöyle yapın böyle yapın diye yatırım tavsiyesi veremez bu üstelik bir suç diye biliyorum ama şunu yapma bence diyebilir. özellikle ekşideki ergenlerin mesajlarını dikkate almayın. 2 yıl sonra saksı çok değerlenecek herkes saksı alsın dese inanacak mısınız
Ben orda şu düşecek bu düşecek diyenleri atmadım ki buraya. Ev alıp zarar edenleri attım. Bakın var işte diyeEk olarak ekşi sözlüğe ve abime baksam daha hala araba alamayacak olacaktım. Pandemini üzerinden bir yıl geçmişti. Alma düşecekler arabaya o kadar para verilir mi dediler. 80 kusure aldım şu an 400 yazan da var. Hadi olsun 350. Ki ondan aza satani görmedim. İlan değil direkt aynı araba grubundan satanların fiyatını söylüyorum..
Ben de şu konunun anlaşılmadığını düşünüyorum. Kirada oturup ev satmak normal değil diyorsunuz da o ev bizim yaşayabileceğimiz bir ev değil. Bir beton parçası sadece. Sırf "evim var" diyebilmek için elde tutulacak bir ev değil.Diğer konu kaynın para istemesinden çok daha önemli. Evi kiraya vermeyip boş tutun, kredisi yoksa yine zarar ettirmez. Şayet eviniz olsa yine anlardım ama bu devirde kirada olup ev satmak normal değil. Hem evi satmayınca kaynınız da para isteyemeyecek. Bizim fikrimiz önemli değil ama en azından askerlik işi olana kadar bekleyin. Zaten her türlü zarar edeceksiniz, bari değsin.
HaklısınızFakat saksı ile altını bir tutamazsınız ki.
Ben de bu şekildeyim sayenizdeHaklısınız
Allah iyiliğinizi versin çok güldümBütün Kk: Yapma, etme, satma Kediiii
Kedi: Satcam satcam bana neee
Vallahi ağzınız bal yesin. Benim danıştığım konu başka. Evet satıp dünya turuna da çıkabilirim kendi param sonuçta. Burda fikir verenlerin çoğunun da kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum elimden tutup beni kötü bir karardan döndürmeye çalışıyorlar fikrimceİsterse evi satıp dünya turuna çıkar bu konu sahibinin Kendi hayatı kendi parası yahubiz sorduğu soruyu cevaplayalım. Ben defalarca etrafıma borç verdim ve çoğu dönmedi. TL borç verdiklerim var 5-6 yıl oldu. Dönse değeri kalmadı. Bazı borç verdiklerim ben araba alacakken bende var borç vereyim falan dedi bir şekilde kötü olduk. Her şey borç vermemle başladı. Şimdi şunu öğrendim. Bir akrabam ,arkadaşım zor durumdaysa sevabına yardım ederim ne bileyim çocuğuna burs verir okuturum en azından hayır olur .kimsenin lükslerini borç adı altında karşılamaya gerek yok . 20 bini de vermeyin . O parayı direkt başka bir şeye yatırın .
Zarar ettiğinizi oturmak için ev alırken görmüş olacaksınız. Yaşayıp görün ne diyelim. Buraya da guncellersiniz.Vallahi ağzınız bal yesin. Benim danıştığım konu başka. Evet satıp dünya turuna da çıkabilirim kendi param sonuçta. Burda fikir verenlerin çoğunun da kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum elimden tutup beni kötü bir karardan döndürmeye çalışıyorlar fikrimceama hiç zarar eden görmedik de diyorlar. Ben bizzat aynaya bakınca görüyorum olaylar karmaşık işte
Geri kalan yazınıza da katılıyorum lüks için 20 bile verilmemeli aslında haklısınız. Çünkü o para dönmeyecek belli. En fazla veririm sonra da o zaman hibe edelim düğünde altın takmayalım diyebilirim o onu fit eder falan. Öyle düşündüm
İnşallah etmeyiz ne diyeyim ki. Ev satmak zor iş. Altın olunca en azından direkt nakte çevrilebiliyorZarar ettiğinizi oturmak için ev alırken görmüş olacaksınız. Yaşayıp görün ne diyelim. Buraya da guncellersiniz.
Herkese hayırlı ramazanlar.
Eşimle 1+1 bi evimiz var, kiracı işleri şu bu soğuduk ve satıp araba modeli yükselteceğiz geri kalanını da altına yatıracağız.
Ben hamileyim, öğretmenim, ücretsiz izin almak istediğim için birikim lazım olacak. Kendi oturduğumuz evde kiracıyız o yüzden tek maaş bebekle birlikte biraz zorlar.
Kaynım da bedelli yapmak istiyor. Kendisi bi iş yerinde asgari ile çalışıyor ona da birkaç aydır başladı. 30-50k falan bi birikmişi var, fakat bedelli parası 180 oldu sanırım. Eşimin ailesinin durumu pek iyi değil onlar da kiradalar. Kayınpederim falan para veremez yani. Kaynım da illa bedelli yapacağım diyor. Evi satma işini öğrense para isteyeceğine eminim. Zaten isterken hiç utanmayan birisi. Yani 25 yaşında falan, daha yeni çalışıyor çok nazlı bi insan. Bir de üstüne kız arkadaşı var ve önce askerlik yapıp sonra evlenmek istiyor.
Ben bu zamana kadar eşimin kız kardeşine ya da babasına borçlar gönderilmesine ses etmedim, çünkü ödeyen insanlar. Ama kaynıma hiç güvenmiyorum bu konuda. Çünkü sorumsuz birisi. Sürekli ailesi üzerinden geçinen bundan hiç de gocunmayan birisi. Bir de evlilik işin içinde olunca ne ara bize parayı ödeyebilecek ki? Eşime konuyu güzellikle söyledim, evi sattığımızı söylemeyelim falan dedim. O da mecburen söyleyeceğimizi çünkü sigorta işlerini onların yaptığı söyledi. Ben de o zaman bedelli konusunda eğer para bulabilirse üstünü anca tamamlarız 20k falan verebiliriz daha fazlası konusunda güvenmiyorum dedim. Ayrıca bu bedelli yani. Normal askerlik yapsın parası yoksa. Eşime de söyledim bunu. Biraz diken üstündeyim işte. Tutup da abi üstünü tamamla ben sana öderim falan demesinden korkuyorum çünkü normal askerliği asla istemiyor. Kız arkadaşı da normal yap demiş diye kıza epey laf etmiş öyle diyeyim. E ama para yoksa mecbur gideceksin değil mi?
Kısacası ev satılınca haberleri olacak ve isteyecek buna eminim. 20kdan fazlasını vermeyi düşünmüyorum güvenmediğim için. Siz olsanız nasıl bir tavır takınırdınız?
NOT: evde ilgili durumlara takıldı bazıları. Evimiz varken satmak şu bu. Küçücük bir 1+1 evden bahsediyoruz yatırım için aldık ve altın kadar getirisi olmadı. Binaya da diğer ev sahipleri suriyeli kiracıları doluşturdukça evin albenisi gitti. Sürekli sıkıntı çıkarmaya başladı. O yüzden satıp altına yatıracağız parayı. Yani ev diye içinde yaşanılacak ev değil ki bu kadar laf ediyorsunuz anlamıyorum ayrıca sorum bu değil kendi paramızla ne yapacağımız da bizi ilgilendirir. İstersek evi satıp çarçur ederiz kendi kararımız.
Fakat saksı ile altını bir tutamazsınız ki.
Allah razı olsunBen yatırım tavsiyesiyle gelmedim
Zamanında ben de çok yakınıma borç verdim ve çok çok zarar ettik çünkü geri ödemesi yıllar aldı .
Sizinki de öyle olacak. O yüzden ya vermeyin ya da verirseniz de altın olarak verin ve aynı şekilde geri ödemesini isteyin. Hiçbirşey yapamazsa eğer düğün takılarından verir
Konu maalesef baştan beri bu oldu nerdeyseYorumlari bastan sona okuyamadim ve son sayfaya bir goz atayim dedim konu ne ara buraya geldi
Bu tipte bir kayınbiraderden o borcu altın olarak alabilmek için düğünde direkt gelinin üstünden sökmeleri lazımBen yatırım tavsiyesiyle gelmedim
Zamanında ben de çok yakınıma borç verdim ve çok çok zarar ettik çünkü geri ödemesi yıllar aldı .
Sizinki de öyle olacak. O yüzden ya vermeyin ya da verirseniz de altın olarak verin ve aynı şekilde geri ödemesini isteyin. Hiçbirşey yapamazsa eğer düğün takılarından verir
Eşimin önceliği elbette kendi ailemiz. Zamanında babası istedi vermedi. Ben biraz dertleşmek biraz başka gözlerden yorum okumak için açtım konuyu. Acaba bu durumla ilgili siz ne düşünürdünüz verir miydiniz gibisinden.Uzun uzun kayninizi yazmissiniz ama is esinizde bitiyor. Siz birlikte bir hayat paylasiyorsaniz bunlara birlikte karar vermelisiniz. Esinizle bu konuda hemfikir olsaniz ve esinizin onceligi kendi kurdugu aile olsaydi bu kadar uzun uzun anlatma geregi duymazdiniz.
Siz olsaniz nasil bir tavir takinirsiniz diye sormussunuz ama bunun icin tavir takinmaya gerek oldugunu hic dusunmuyorum. Sorunuzun cevabini konunun girisinde kendiniz vermissiniz zaten. Dogum yapacakmissiniz ve ucretsiz izin kullanacakmissiniz tek maasla zor olur demissiniz. Esinizin herhalde bundan haberi vardir. Dolayisi ile cevabi verecek esiniz ve bu durumda hic tavir takinmaya gerek yok.
Ayrica durumunuz cok iyi olsaydi bile kimseye vermek gibi bir zorunlulugunuz yok. Is esinizde biter.
Bunu kendisine de söylerseniz neden olmasın. Çünkü geri alabileceğinizi düşünmüyorumAllah razı olsun
Zaten yüksek bir meblağ hayatta vermem. Maks 20k diye düşündüm. Onu da ödeyemezse düğünde altın takmayız ona sayarız