Kaynımın bedelli parası

Bakın biz de öyle düşünerek zaten ev aldık. Bi emlakçı tanıdık altına yatırın altın artar demişti hatta. Yok ev her zaman daha çok artar dedik ama bakın artmadı. Yani evet çevrenizde görmemiş olabilirsiniz ama biz bunu birebir yaşamaktayız şu anda.

Fakat saksı ile altını bir tutamazsınız ki.

Ben orda şu düşecek bu düşecek diyenleri atmadım ki buraya. Ev alıp zarar edenleri attım. Bakın var işte diye

Ben de şu konunun anlaşılmadığını düşünüyorum. Kirada oturup ev satmak normal değil diyorsunuz da o ev bizim yaşayabileceğimiz bir ev değil. Bir beton parçası sadece. Sırf "evim var" diyebilmek için elde tutulacak bir ev değil.

Ben de bu şekildeyim sayenizde kimsenin şu çıkacak şu düşecek demesini dinlemiyorum zarar edenler var bakın onlar da etmiş diyorum yine yoook olmaz oluyor valla napim bilmiyorum benim zarar ettiğime de inandıramıyorum zaten 300-350k zarar ettim yahu daha ne diyeyim. İlk defa gördüm diyip duruyorsunuz da oluyor işte. Bizzat kendim. Ben. Bizzat. Zarar ettim.

İsterse evi satıp dünya turuna çıkar bu konu sahibinin Kendi hayatı kendi parası yahu biz sorduğu soruyu cevaplayalım. Ben defalarca etrafıma borç verdim ve çoğu dönmedi. TL borç verdiklerim var 5-6 yıl oldu. Dönse değeri kalmadı. Bazı borç verdiklerim ben araba alacakken bende var borç vereyim falan dedi bir şekilde kötü olduk. Her şey borç vermemle başladı. Şimdi şunu öğrendim. Bir akrabam ,arkadaşım zor durumdaysa sevabına yardım ederim ne bileyim çocuğuna burs verir okuturum en azından hayır olur .kimsenin lükslerini borç adı altında karşılamaya gerek yok . 20 bini de vermeyin . O parayı direkt başka bir şeye yatırın .

Vallahi ağzınız bal yesin. Benim danıştığım konu başka. Evet satıp dünya turuna da çıkabilirim kendi param sonuçta. Burda fikir verenlerin çoğunun da kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum elimden tutup beni kötü bir karardan döndürmeye çalışıyorlar fikrimce ama hiç zarar eden görmedik de diyorlar. Ben bizzat aynaya bakınca görüyorum olaylar karmaşık işte
Geri kalan yazınıza da katılıyorum lüks için 20 bile verilmemeli aslında haklısınız. Çünkü o para dönmeyecek belli. En fazla veririm sonra da o zaman hibe edelim düğünde altın takmayalım diyebilirim o onu fit eder falan. Öyle düşündüm

Zarar ettiğinizi oturmak için ev alırken görmüş olacaksınız. Yaşayıp görün ne diyelim. Buraya da guncellersiniz.

Ben yatırım tavsiyesiyle gelmedim
Zamanında ben de çok yakınıma borç verdim ve çok çok zarar ettik çünkü geri ödemesi yıllar aldı .
Sizinki de öyle olacak. O yüzden ya vermeyin ya da verirseniz de altın olarak verin ve aynı şekilde geri ödemesini isteyin. Hiçbirşey yapamazsa eğer düğün takılarından verir

Uzun uzun kayninizi yazmissiniz ama is esinizde bitiyor. Siz birlikte bir hayat paylasiyorsaniz bunlara birlikte karar vermelisiniz. Esinizle bu konuda hemfikir olsaniz ve esinizin onceligi kendi kurdugu aile olsaydi bu kadar uzun uzun anlatma geregi duymazdiniz.

Siz olsaniz nasil bir tavir takinirsiniz diye sormussunuz ama bunun icin tavir takinmaya gerek oldugunu hic dusunmuyorum. Sorunuzun cevabini konunun girisinde kendiniz vermissiniz zaten. Dogum yapacakmissiniz ve ucretsiz izin kullanacakmissiniz tek maasla zor olur demissiniz. Esinizin herhalde bundan haberi vardir. Dolayisi ile cevabi verecek esiniz ve bu durumda hic tavir takinmaya gerek yok.

Ayrica durumunuz cok iyi olsaydi bile kimseye vermek gibi bir zorunlulugunuz yok. Is esinizde biter.

Allah razı olsun
Zaten yüksek bir meblağ hayatta vermem. Maks 20k diye düşündüm. Onu da ödeyemezse düğünde altın takmayız ona sayarız

Bu tipte bir kayınbiraderden o borcu altın olarak alabilmek için düğünde direkt gelinin üstünden sökmeleri lazım

Eşimin önceliği elbette kendi ailemiz. Zamanında babası istedi vermedi. Ben biraz dertleşmek biraz başka gözlerden yorum okumak için açtım konuyu. Acaba bu durumla ilgili siz ne düşünürdünüz verir miydiniz gibisinden.
Eşimle ilgili de bir şeyler yazdım yorumlarda ama görmemişsiniz belli ki. Ailesine düşkündür ama beni daha öne koyar hayatında. Lafımı ezerek de iş yapmaz. Ben sadece kırmamak dökmemek istiyorum hepsi bu

Allah razı olsun
Zaten yüksek bir meblağ hayatta vermem. Maks 20k diye düşündüm. Onu da ödeyemezse düğünde altın takmayız ona sayarız
Bunu kendisine de söylerseniz neden olmasın. Çünkü geri alabileceğinizi düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…