- 11 Mart 2013
- 33.453
- En iyi cevaplar
- 1
- 53.568
- 798
- 32
Söylemesemiydim diye düşünüyorum biraz sabah anlattım daBabalar daha yüreğe su serpici yaklaşıyorinşallah çözülür sizin içinde sorunlar teşekkür ederim bı şekilde anlaşılmak iyi hissettirdi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Söylemesemiydim diye düşünüyorum biraz sabah anlattım daBabalar daha yüreğe su serpici yaklaşıyorinşallah çözülür sizin içinde sorunlar teşekkür ederim bı şekilde anlaşılmak iyi hissettirdi
Nedense bende aynısını düşünüyorum gerçekten zaten içimi acıtanda bu ya yüreğime su serpemiyor. Çözecek olan insan taa en başta karısının lafının üstüne laf soyletmezdi çünküYalan dolan çözeceği yok seni kandırıyor annesine dönüp tek laf edemez
Ben benzer saçma şeyleri 5 -6 senedir yaşıyorum gayet olacakları biliyorumNedense bende aynısını düşünüyorum gerçekten zaten içimi acıtanda bu ya yüreğime su serpemiyor. Çözecek olan insan taa en başta karısının lafının üstüne laf soyletmezdi çünkü
Baştaki konuda aslında çok şey var ortadan bir adaletsizlik var çünkü para benim cebinden çıkmıyor ama ben düğün dönüşü hiç tanımadığım yeni girdiğim bı aileye para ödemeye gidiyorum kendi elimle sanki ben almışım gibi çok gurur kırıcı ki zaten diğer anlattiklarimda öyle. Görümcem benden 3-4 yaş mi ne büyük bende bana cahil dediğinde ben cahil değilim çok eğitim aldim vb dedim tabiki ama yinede elöpmeye gitmeyebilirdim tabiki deAslında baştaki konuda hiçbir şey yokmuş boşuna olay çıkarmışsınız. Sizin cebinizden para çıkmamış ki yani. Ama görümce bana cahil diyecek, bak o ağzını alıp ben ne yapıyorum. Bi de üstüne el öpmeye gitmişsinizgörümce kaç yaşında siz kaç yaşındasınız?
Kendi daha cahilde işte bı laf var ya 40 âlimi bir delille yendimde 1 cahili 40 delille yenemedim diye öyle işteAsıl görümce sana cahil demiş asla görüşmem onunla bu büyük sıkıntı
Kaynanan eğer o altınlar senin olsaydı üzerine yatacaktı sen de bir bardak soğuk su içecektin, konu kendi kızı olunca nasıl da tutuşmuş yuvasında huzursuzluk çıkmasın diye , iste burdan anla ki bu kadından sana dost olmaz , yani o kadar hakarete rağmen kalkıp evine gitmişsin sende de suç var , sen eşine kıyamazken o ne güzel de sana kıyıyor ( eşine asla acıma yanlış yaparsın ) , bu kafa ile gidersen daha çooookkkkk ağlarsın, akıllı ol kapını kapat otur , mesafeli ol, bayram seyran dışında ne ara ne sor ,hiç muhatap dahi olma , böyle kaynanaya asla yaranamazsın çünkü kadın iyi niyetli değil, oğlum karısı ile huzursuz olmasın demez ortalığı yangına yerine çevirirken mevzu kızı olunca nasıl da tutuşmuş, uzak dur uzak bak boş konuşmuyorum 6 yıllık evli gelin tavsiyesi buHerkese merhaba, uzun bı yazı olacak fakat insan dertliyken anlaşılmak ister ya hani. 2 yıllık evliyim biz evlenirken eşimin ailesi maddi imkanı olmadığı için maddi olarak sadece eşim üstlenecekti tüm masrafları bende ailemle bu şekilde konuştum iki tarafta kabul edildi zaten düğün borcu yine eşlere düşer dedik yani bu bı kenarda dursun. Biz daha nisanlanmadan eşimin annesi bi akrabalarından düğünden sonra ödemek için "düğünden sonra oderim" diyerek, ne eşime ne bana sormadan birinden borç altın almış(kendi evlerini yenilemek için) . Nikaha bı kaç gün kala ben bu olayı eşimden öğrendim konuştuk dedim bizde borçluyuz şuan kimsenin borcunu odeyemeyiz. Eşim tamam dedi. Balayına gittik döndüğümüzde eşim annesiyle konusacakti, alacaklilarda borcu verin diye kapıya gelmiş o sıra, eşim o ara annesi üzülmesin diye düşünürken ablası demiski ben ödeyeyim ceyrekleri anneme siz vermiş gibi yapın borcu kapansın. Eşimde tamam demiş bana sormadan. Balayı dönüşü alelacele biz başkalarının evine bizim borcumuzmus gibi düğünde takilanlarmis gibi gittik borç ödedik öyle zoruma gitti ki. Bu arada bu bizden alinani eşimin annesi sözde her ay ödeyecekti bize para olarak aydan aya biraz biraz bizde gorumceme verecektik böylece olay çözülmüş olacaktı ama benim içime zaten sinmiyordu ve bu olayın üstünden aylar geçti annesinden hâlâ borçtan ses yok. En son dedim annenle görüş ablanın parası olduğunu bilsin dedim. Bı şekilde konuşuldu ama kaynanam nasıl sinirlendi ben ona verme demiştim kaynanası ne düşünecek onun hakkında falan dedi ve bu olayın üzerine aradan bı ay belki geçmeden kızının altınlarıni hemen ödedi. Bu haksızlık zoruma gitti. Sonra bu 2 yıllık evliliğimde sürekli beni aramiyorsun falan muhabbetleri çıktı ama aradığımda evimde pazardan aldığım rokayi buzdolabıma nasıl koyacağıma kadar karışmaya çalıştığı için ve bende pek telefon görüşmesi sevmediğim için genel olarak, mesaj falan attım özel günlerde veya esimle konusurlarken bende bazen selam verdim. Ta ki gecen Kadir gecesine kadar, içinde biriktirmiş bı dünya laf söyledi tartıştık telefonu yüzüme kapatti ona rağmen eşim arada kalmasın diye uzak memleketten kalktım evine geldim bı hoşgeldin bile demedi. O akşam konusmak istedim tüm bu yaşananlari ama sadece kendi hislerimi anlatmak istedim gerçekten suçlamak değil ve hep şöyle hissettim vb dedim konuşurken. Bana bu altın konusunda dediki elden mi isteyeceğim tabi sizden isteyecem dedi dedim o zaman bizim ihtiyacımız vardı kızından niye almadın dedim onun elinde yoktu o zaman falan dedi. Sonra sinirlerime hakim olamadım eşime dedim bu evden gitmek istiyorum beni götür burdan teyzeme dedim evden çıktık. Saatlerce konuştuk eşimle sonra dedimki sen arada kalma ben o eve dönerim ama dedim muhatap olmam dedim. O sırada görümcem aradı işte ben seni kardeş olarak görüyorum vb konuşmalar yaptı annemin elini opmemissin eve gelince cahillik etmişsin falan dedi. Küslük olmasın bayram günü elini op dedi tamam dedim neyse eşim için sustum. Bayramda elini öptüm 2 gün evinde kaldım ama ne yemek yedim ne su içtim bı kez donupte neden diyen olmadı kendimi öyle yalnız hissettim ki. Dönerken bende Allah'a emanet ol demedim. Sadece hislerimi anlatmak isterken böyle bı şey oldu. Şuan kendi yasadigimiz memlekete döndük eşim her şeyi çözeceğini söyledi ama kafaya taktım birileri beni anlasın istiyorum o söylemek istediklerim hep yarım kaldı anlaşılmadım ya içimde dert oldu. Bayram biteli kaç gün oldu ama hâlâ icim acıyor. Sadece anlaşılmak istemistim, haklısın o zaman hata etmişiz diye samimiyetle konusulsa zaten ben hemen vicdanen rahat ederdim. Kurban Bayramı'nda gitmek bile istemiyorum.
Gitme , eşin tek gitsin ...Birde gittiğimde evde yokmuşum gibi davranıyorlar ya hani o insana zarar veriyor psikolojik olarak
Bilmem bana çok gereksiz geldi oradaki olaylar. Gerekirse eşiniz gidip ödeseydi madem ailece o tarz bir yalan söylemişler. Yani ben olsam gitmezdim, konusunu da acmazdim. Kv sizin sanmış vermemiş falan, ya para sizden çıkmadıktan sonra böyle bir şey olması güzel bile. En azından karşınızda nasıl biri var onu gördünüz, mesafeyle devam etme hakkınız vardı. Gorumcenin ağzını yırtarım o ayrı. O konu asla orda öylece kapanamazdi benim açımdan.Baştaki konuda aslında çok şey var ortadan bir adaletsizlik var çünkü para benim cebinden çıkmıyor ama ben düğün dönüşü hiç tanımadığım yeni girdiğim bı aileye para ödemeye gidiyorum kendi elimle sanki ben almışım gibi çok gurur kırıcı ki zaten diğer anlattiklarimda öyle. Görümcem benden 3-4 yaş mi ne büyük bende bana cahil dediğinde ben cahil değilim çok eğitim aldim vb dedim tabiki ama yinede elöpmeye gitmeyebilirdim tabiki de
Ne kadar safsın eşine değil sana haksızlık oluyor, eşin gerçekten sana iyi olsa hala ailesi ile seni yüz göz etmezdi, bu olanlara susmaz annesi de bacısını da sustururdu, el etek öpmekle asla yaranamazsın, şunu bil ki mesafe koyan , gidip gelmeyen , burnundan kıl aldırmayan gelinler kıymetli, akıllı ol , aç gözünü...Eşim de elini op hani belki düzelir bayram günü kötülük olmasın dediği için aslında eşim arada kalmasın diye yaptım. Ama bende öyle düşünüyorum ve eşimle çok tartıştım bu konuyu en baştaki borç mevzunda ablani karistirirsan şimdi gelir karışır tabi diye. Bayramda içimden gelmiyor açıkçası kendi ailemde aynı şehirde sadece onlara gidip gelirim belki diyorum ama bir yandan da eşime haksızlık mı oluyor diyorum ben onun üzülmesini istemiyorum gerçekten zamanında bizde annesiyle babası arasında kalıp babanesini görmeyen veya az goren çocuklardık şimdi babamın veya benim çocukken hissettiğimi kendi çocuklarım hissetmesini hiç istemiyordum baya ileriyi düşünüyorum ama elimde değil.
Yüz göz olmamak lazım sende zamanla anlayacaksın daha erken anlamak içinKendi daha cahilde işte bı laf var ya 40 âlimi bir delille yendimde 1 cahili 40 delille yenemedim diye öyle işte
Eşinle ilişkin maalesef biraz bozulmalı ki o da ayağını denk alsın, sen eşine hiç sınır koymamışsın ki , sorun sende aslında, korkma bu kadar net ol başın ağrımasın...Bende öyle düşünüyorum cahillikler adaletsizliklere sessiz kalamiyorumda, aynı şekilde ailemede anlattım bu olayları benim ailem akisa bırak dedi henüz taze olaylar dedi. Ablası bizimle aynı şehirde şuan o yüzden bana iyi niyetli davranıyor gibi gözüküyor ama öyle değil. Başka yerde olsam hemen annesine arka çıkıp bana kötü davranirdi, kendi de mesela kaynanasiyla problemi vardı, İnşallah ölür gider kurturlurum dedi ama benim annem sana hiç öyle davranmaz falan diyor daha beni dinlemeden. İnşallah eşimde gerçekleri görür bir gün ne diyeyim. Bende dedim böyle devam ederse kurbanda gitmeyeceğim annenin evine dedim. Tamam dedi çözeceğini söyledi bilmiyorum gerçekten bundan sonrasi nasıl olacak tek korkum eşimle ilişkimin onlar yüzünden bozulmasını istemiyorum
Evet tam olarak böyle olayEşinle ilişkin maalesef biraz bozulmalı ki o da ayağını denk alsın, sen eşine hiç sınır koymamışsın ki , sorun sende aslında, korkma bu kadar net ol başın ağrımasın...
İşte kesinlikle böyle, Allah'a şükür farklı şehirlerdeyiz bı bayramda ailemle aynı şehirde diye o şehre gitmek zorundayim. Ama Allah iyi demez elin kızına edince kendi kızı nasıl huzur bulacak bilmiyorum işte o da Allah'ın adaletine teslim ettiğim bı konu. Bu ve diğer söylediğiniz her şeye katılıyorum aklımda yer edinecek çok teşekkür ederim. Ağlamaktan helak oldum günlerdir. Birini sevdim evlendim su başıma gelenlere çok üzülüyorumKaynanan eğer o altınlar senin olsaydı üzerine yatacaktı sen de bir bardak soğuk su içecektin, konu kendi kızı olunca nasıl da tutuşmuş yuvasında huzursuzluk çıkmasın diye , iste burdan anla ki bu kadından sana dost olmaz , yani o kadar hakarete rağmen kalkıp evine gitmişsin sende de suç var , sen eşine kıyamazken o ne güzel de sana kıyıyor ( eşine asla acıma yanlış yaparsın ) , bu kafa ile gidersen daha çooookkkkk ağlarsın, akıllı ol kapını kapat otur , mesafeli ol, bayram seyran dışında ne ara ne sor ,hiç muhatap dahi olma , böyle kaynanaya asla yaranamazsın çünkü kadın iyi niyetli değil, oğlum karısı ile huzursuz olmasın demez ortalığı yangına yerine çevirirken mevzu kızı olunca nasıl da tutuşmuş, uzak dur uzak bak boş konuşmuyorum 6 yıllık evli gelin tavsiyesi bu![]()
Biraz bencil olmak zorundasınız, eşinize de üzülüp durmayın, adam olsun da karısını ağlatmasın, sıkıysa anasını, bacısını sustursun önce, bu arada görümceye dikkat et , sakın güvenme asıl yılanın başı o , uzak dur hepsinden...İşte kesinlikle böyle, Allah'a şükür farklı şehirlerdeyiz bı bayramda ailemle aynı şehirde diye o şehre gitmek zorundayim. Ama Allah iyi demez elin kızına edince kendi kızı nasıl huzur bulacak bilmiyorum işte o da Allah'ın adaletine teslim ettiğim bı konu. Bu ve diğer söylediğiniz her şeye katılıyorum aklımda yer edinecek çok teşekkür ederim. Ağlamaktan helak oldum günlerdir. Birini sevdim evlendim su başıma gelenlere çok üzülüyorum
Bu olay yaşamadan önce çocuk düşünüyordum ama şu bı haftadır içimden gelmiyor gerçekten isteyemiyorumBundan sonra çocuk olacak ve mecbur gitmek zorunda kalacaksın
Hayat boyu öyle devam etmeyeceğine göre çocuğun olacak Buda daha ilk olay çokta abartmaBu olay yaşamadan önce çocuk düşünüyordum ama şu bı haftadır içimden gelmiyor gerçekten isteyemiyorum