• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşlerin kazançları ayrı mı tutulmalı

Hayır şuan için. Borca girmeyelim diye. Yabancı para birikimim var altın da. Ama türk parası kalmadı evet
Sen para biriktiriyorsun, adam perişan desene.

Ne bileyim ,bize ters bunlar.Böyle evlilik olmaz bana göre.Senin paran benim param huzursuzluk sebebi.Paramız da harcamalarınımız da birikimlerimiz de bir bizim.Ayrı gayrı ben de istemem,ev arkadaşı mıyız,hayat arkadaşı mı?

Olması gereken bu değil bu yanlış kendinize az ayirip parayı niye kovanıza atiyorsunuz ??? Siz birikim yapamıyor musunuz ?
Tam anlatamamışım birikimi ortak şekilde yapıyoruz genelde altın gibi seyler alıp tutuyoruz. Bunun dışında ev ihtiyaçlarını eşim karşılıyor ve ikimizde memur olmamıza rağmen tek maaş ev gecindirmek için çok yeterli olmuyor tam tamına yetiyor, birde şimdi evimize minik bir bebiş geldi 🌸 bu yüzden aylık giderlerimizi ortalama bildiğimiz için ben ihtiyaç olan parayı eşime atarım o ordan halleder, kalan kısmı da birikim yaparız. Yani eşimin göremediğim bir hesabında para birikmiyor. Banka hesabında birikse de içim rahat ederdi. Zaten asla para sakınan veya cimri bir insan değildir. Birde para yönetimi benden daha iyi böyle olunca neden o yapmasın ki? Ben ne kadar herkesin kendine ait birikimi de olmalı desem de biz ayrı birikim yapan bir çift değiliz. Aylık dışarıda harcayacağım parayı da fazlasıyla ayırıyorum paraya ihtiyacım var desem hiç düşünmeden verir. Hatta böyle olmasına rağmen sürekli eve para bırakır, sürekli paran var mı diye sorar. Büyük konuşmamak lazım herkes değişebilir ama kendinden kısar ama ihtiyacımızı eksik bırakmaz. İlk evlendiğimiz zaman benim borçlarım vardı ve aylarca ben sadece borç ödedim o her şeyi karşıladı, birde bana para verdi bir gün olsun senin de maaşın var demedi ya da beni ondan para istemek zorunda bırakmadı

Bizim eşimle maasimiz aynı miktar.Evlendigimiz günden beri hesabımız birlikte. İkimizde de kredi kartları var burdan harcamalarımizi yapar ay sonunda fatura,çocugun okul falan dahil edip tüm borcu öderiz.Ben daha cok takip ettiğim için kalanı benim hesapta değerlendiririz. İstediğimiz kıyafeti alır,yemeği yer,kartlarla öderiz. Öteki türlü tatili,yemeği,okulu kim ödeyecek şeklinde bir evlilik yorardi bizi.

Evlilik varsa herşey eşit. Zaten evlilik sonrası edindiğiniz herşey ortak. Ben olsam para için huzursuzluk yaşamam. Eşimin borcu için birikimden harcamayı göze alırım. Gerçi ayrı bir birikimim de yok ama sizin durumunuz için diyorum. Sonuçta evin giderleri ondaymış. İlla ben birikim yapıcam diyorsanız tüm giderleri eşit bölüşün, illaki eşinize de kendi borcunu ödeyecek miktar kalır. Siz de ona göre yaparsınız ne yapacaksanız.

Nee? Burada hiç paranı yok gibi konuşmuşsunuz. Ben anlamadım evin giderleri kimde? Siz neden para yokken dolar euro vs alıyosunuz? Param yok derken bunlar

Evlilik varsa herşey eşit. Zaten evlilik sonrası edindiğiniz herşey ortak. Ben olsam para için huzursuzluk yaşamam. Eşimin borcu için birikimden harcamayı göze alırım. Gerçi ayrı bir birikimim de yok ama sizin durumunuz için diyorum. Sonuçta evin giderleri ondaymış. İlla ben birikim yapıcam diyorsanız tüm giderleri eşit bölüşün, illaki eşinize de kendi borcunu ödeyecek miktar kalır. Siz de ona göre yaparsınız ne yapacaksanız.
Zamanında benden habersiz çok kredi çekti ve ben birikimlerimle kapattım. Onun parasını ben bilmem o zora girene kadar. Borsa vs sevmem ama rızam dışı girdi bu işlere. Sonuçta battı. Ben de ayırdım hesabı kitabı. Ona güvenmediğimden. Hiç para harcayan biri değilimdir.
Ama benim aldığım şeylere karşı onun hep bi ne gerek var bunlara tavrı ile karşılaşıyorum (genelde yemek harcamaları) sanırım kendimi güvende hissetmiyorum parasal manada

Bence de evlilikte para konusu olmaz, herkes elini cebine atar. Siz eşinizin borcunu biliyor musunuz? Verdiğiniz paralarla kapanacak bir borç muydu? Belki kumar da oynuyor olabilir.

eşimin maaşı kiraya varsa krediye ihtiyaçlara gider bende arta kalan ne varsa birikim yaparım. evlendikten sonra kredi ile küçük bi ev aldık 2+1(bizim ne düğün birikimimiz ne desteğimiz ne başka bşeyimiz vardı. ) onun borcunu odedik. sonra ben yine birikim yaptım orta yollu bi araba aldık. sonra yine biraz biriktirdim ilk evimizi sattık birikimi ekledik biraz da kredi çektik çok şükür oturabileceğim bi ev aldım. hem kredi ödüyoruz kalırsa 3 5 yine köşeye atıyorum.
eşime kalsa kuruşumuz olmazdı ama bizde sen ben yoktur. mesela babamdan zamanında bi tarla almıştım annem al artık üstüne diye ısrar edince işten izin almak istemedim gitti eşim aldı. adam deli gibi çalışıp bize harcayacak ee sonra bizim para ne olacak. evlilik ticarethane değildir. bizde kimin ne kdar aldığı değil de eve ne kadar girdiği önemli.

O zaman benim birikimim demeyeceksin. Beraber biriktirmiş oluyorsunuz. Her gideri sen karşıla o biriktirsin madem. Ne saçma
Ben konu sahibi değilim hanımefendi.
Hiçbir yerde de benim birikimim demedim. Geleceğimize birikim yapıyoruz dedim. Hakkıma giriyorsunuz haberiniz olsun.

Bunu nasıl yapıyorsunuz gerçekten anlamıyorum nasıl ayrı olabiliyor maaş günleri olduğu gibi parasını bana aktarır eşim birbirimizin kartları var ikimizde ödemeleri yaparız birikime atarız kalan para benim hesapta kalır ordan çekeriz benim maaş yatınca da aynı şekilde eşim istediği gibi kullanır gerekli aksiyonları aldıktan sonra nasıl ayrı tutabiliyosunuz çok şaşırıyorum

Siz kazançları ayrı tutmuyorsunuz ki. Siz kendi masraflarınızı eşinizin üzerine yıkmışsınız para kaçırıyorsunuz. Ben adamı haklı buldum. Her ilişkinin dinamiği farklıdır. Bana ters ama kazançlar ayrı tutulabilir. Ama bu sizinki gibi giderleri sen karşıla ben paralarımı sayacağım demek değildir. Oturur bütçeyi çıkarırsınız. Birisi kirayı öder, diğeri marketi faturaları gibi bölüşebilirsiniz. Sizinki evlilik değil kötü bir arkadaşlık.

Ayrıca nasıl erkek annesinin her şeye karışması bizi rahatsız ediyorsa sizin annenizin evinizle ilgili konulara karışması eşinizi rahatsız eder. O konuda da haklı adam.

Biz para konusunda ortağız. Evliliğinde sorun olanlar, yada eş kişisi başka kişiye yedirir vs o zaman ayrılır.

Ailelere destek için bile bir birimize sorarız. Büyük şeyleri ortak karar veririz. Ben alış veriş yapmayı severim, eşim aylık bütçe ayırır. Eşimin borçu diye birşey olamaz. Ay başında duruma bakıp yatırım yaparız. Eşim evin ekonomi bakanı😁

Herkes tepki göstermiş ama bizde de durum benzer. Harcamaları eşim yapar benim gelirim birikime banka hesabına altın olmaya gider. Yeni evlendiğimde maaş kartım bile eşimde idi o alır ortak hesaba atardı ama çok harcadım diye sıkıntı çıkarırdı ben de bu iş böyle olmaz dedim. Evin çocukların ihtiyaçlarını o ödedi ben birikim yaptım. Ev alırken de tüm birikimi ev almak için sıfırladım sonuçta bizim için birikim yapıyordum. O da ben de ne varsa döktük ortaya. Hesabı ayırdıktan sonra benim param bereketlendi resmen o yönetse borsaya yatırırdı yine. Birikim erir gider ben adamın kafasını yerdim. Böyle hayırlı oldu ev de ortak oldu tapuda

Gelir ayrı olacaksa gider de ayrı olmalı. Ve herkes kendi giderini karşılamalı.

Fakat bu düşünce yapısı benim aile kavramım da böyle değil. Çünkü birlik beraberlik durumuna ters. Eğer ki aynı hanede yaşıyorsak gelir de bir gider de bir birikimde bir olmalı. Herkes kafasına göre yaşayacaksa nası aile olunacak.
Ki bu konu uzar birbirinin borcundan harcından nereye harcandığından bile habersiz kalma durumuna kadar gider. Zamanlada kazanç üzerinden tartışmalar artar ve o birlik kavramı aile kavramı da bozulur diye düşünüyorum.

Back
X